PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
regdom5

Dzisiaj początek mi sie podoba, jak Oski rzucał przy śniadaniu cukrem i Gato razem z nim xD Maks - ja płacę za cukier! W tym domu są dzieci...tak dzieci i kot! XD Tam gdzie Gato tam zabawa jak w piaskownicy xD
Kasa zaginęła...o_O "nie mamy kredy! - kolejna kradzież!!" , "siostry ci dadzą - Diana -?wyprodukujemy?" Haha
Gilda się zabujała w Gato, niemoglam jak mówiła do Espe, że zaprosił ją do ojca a Espe -"już przedstawił cię rodzicom?";P a potem Gilda- ...a potem się skwasiło bo przyszedł niski facio z wysoką cizią" xD
Maksimo do Tomasa -"wkurzasz mnie jako ojciec Teresa"hehe
Boże niech Tomas pójdzie do fryzjera,jak on brzydko wygląda:/ btw. Ten aktor w ogóle nie jest w moim typie,ale dzięki temu jak stworzył rolę nie przeszkadza mi to wręcz przeciwnie,ale teraz w tych włosach no masakra.Pedro też jakby piorun mu w głowę strzelił.
Genia jak gestapo znowu podsłuchuje. Wszyscy chcą coś robić w ramach projektu,tylko Genia na tyłku siedzi i marudzi na plecy,no ba! woli wszystko kontrolować i podsłuchiwać,jaką minę zrobiła gdy przełożona zapytała ją- a skąd siostra wie o pożyczce?
Maks się napalił na Espe, Miguel wstawił się za nią"muszę odejść z pracy bo inaczej za 5dni zabije tego karła"uhuhu. Ja nie rozumiem tych dziewczyn z klasy Loli,już powoli było lepiej między nimi,a tu znowu oskarżenia.
Maks i Espe hehe"...Julia!...gdzie teraz mieszkasz?...o bliźnich trzeba się troszczyć,możesz liczyć na mnie" i jak Tomas się zbulwersował;)
Genia znowu wkroczyła i z plotkami do Fortunata,oni się dwoje pasują,powinni się hajtnąć xDD
Espe w czerwonej sukience fajnie wyglądała:)scena jak razem tańczyli ubaw,Gilda ich popchęła"tu się tańczy nie gada", ale wolny taniec a tu biskup...oo

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

Pięknie to opisałaś :D

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Wszystko ujęłaś co fajne i ważne :-) jeszcze Espe jak miałczała i prychała do Gildy, że się w kocie kocha :-)

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

popieram;)
mi podobała się:
- rozmowa Espe z Gildą o kocie;)
- jak Espe pobiegła do Loli i wpada Tomas, jak z nią rozmawiają, jak rodzice dosłownie i ten tekst Espe: "słuchaj ojca, czyli księdza" :)
- przygotowania imprezy do "gloria"
- no i przede wszystkim wolny taniec Espe i Tomasa, cudownie, jak oni na siebie patrzą, jak oni się dotykają. Po prostu <3 Chociaż tak z logicznego punktu widzenia robią totalne głupoty, mieli się unikać, bo ich podejrzewają o coś więcej, bo Tomas był sam w pokoju Espe, a tu przy wszystkich tak tańczą, głupota. Ale ludzie robią różne rzeczy z miłości.

manioszkamia

Dziękuję dziewczyny :-)

ocenił(a) serial na 9
kinga10204

Ale wiesz co powiedziala Espe. Zakochac moze sie kazdy i ksiadz i adwokat. Ja gdzies slyszalam taki cytat: " Jesli kochasz dwie osoby to wybierz tę drugą, bo gdybyś kochał tą pierwszą, nigdy nie zakochałbyś się w drugiej" - johnny depp. Ja uwazam, ze w tym wypadku Bog jest pierwsza osoba a Espe druga.

maaajenka

Też znam ten cytat, daje do myślenia.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Nom. Osobiscie uwazam, ze jezeli kocha sie dana osobe, jest sie z nia zwiazanym np. Poprzez malzenstwo i chce sie byc uczciwym to nie dopuszcza sie w ogole do takiej sytuacji aby zblizyc sie do kogos na tyle, aby cos do niego poczuc, zakochac sie czy zauroczyc.

maaajenka

Uważam bardzo podobnie, wręcz prawie tak samo ;) Małżeństwo do czegoś zobowiązuje.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

No i jak malzenstwo tak i chyba kaplanstwo, odnosnie telki. Ale skoro tomas zakochal sie w Espe to chyba patrz cytat Johnego Deppa. Trudny temat:/

maaajenka

Właśnie. Dlatego nie oglądałam tej telki, gdy leciała w Argentynie, bo dla mnie wciąż to trudny i ciężki temat.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

to dlaczego skusiłaś się teraz??

maaajenka

Włączyłam tylko pierwszy odcinek mojej mamie, bo wg mnie był zabawny i moja mama powiedziała, że będzie oglądać póki jej nie zacznie wkurzać ta telenowela i jak na razie razem z nią oglądam. A Ty dlaczego oglądasz?

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

szczerze mówiąc znalazłam w necie wykonanie "gloria" na przyjęciu zaręczynowym Evy i Maxima, bardzo mi się spodobało wykonanie. Przeczytałam w necie o czym jest ta telka i temat, choć bardzo kontrowersyjny i trudny jakoś mnie zaciekawił. Tak sobie myślałam, że może to być ciekawe, coś zupełnie innego, taka trudna miłość i w ogóle. No i już właściwie po pierwszym odcinku telka podbiła moje serce.

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

Calkowicie Cie popieram, special mogli sobie darowac na rzecz innych scen szczegolnie z Tomasem i Espe <3

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

No nie.. Znowu nie było Sere.. Jak Tomas tanczyl z Espe.. Tylko puścili jakąś nie za ładną.. Ech :/ czyli jak to, Sere u nas w ogóle nie będzie?

sylwiaaa_filmweb

Dokladnie, to bez sensu, Sere-taka ładna piosenka, a oni puścili jakieś dziwne do tańca:|

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

No i oczywiście wycieli jak Espe śpiewala.
Tak czekalam na tą piosenkę ,a tu d.. blada.
Wkurzylam się.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Ja się też wkurzam, a już najbardziej się wkurzę jak jutro dadzą special. Bo wolałabym żeby ominęli powtórki, a zostawili te fajne scenki. Co my możemy? wkurzać się i tupać nogą, ale nic nie poradzimy :-( dobrze, że jest YT i magda10 tłumaczy oraz eltrece gdzie można oryginał podejrzeć :-)

ocenił(a) serial na 7
manioszkamia

W świecie seriali pisze tak :

" Bohaterowie wspominają przygody,które przytrafiły im się od momentu,gdy ESpe wyjechała z rodzinnej miejscowości "

Więc na 100 procent puszczą .

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Wrrrrr... :-( no trudno, muszę nauczyć się hiszpańskiego, żeby obejrzeć oryginał :-P

ocenił(a) serial na 7
manioszkamia

No masakra.
Ucinaja sceny Espe i Tomasa,ale odcinek specjalny muszą puścić.
Coś czuje,że jutro chyba nie będe ogladać.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

ja chyba też, bo powtórki to sobie sama z cda puszczam, kiedy mam ochotę (a mam często i większość scen Espe i Tomasa, to mam już prawie na pamięć obcykanych :-))

ocenił(a) serial na 7
manioszkamia

No tak :D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

o rany ja też!!!! uwielbiam głos Espe i ta piosenka była super, słuchałam jej na youtube z milion razy a tu taki cios. żal. żal. żal. :(

A o co chodzi z tym odcinkiem special??

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Jakieś wspominki maja być.

Nie wiem dokładnie o co chodzi,bo nie oglądałam oryginału :D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

no to się dzisiaj wszystko okaże co i jak. :)

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

a tak w ogóle śledzę streszczenia odcinków na Novela.pl i tam nawet zdjęcie 55 odcinka jest jak Espe stoi przy mikrofonie tj. śpiewa, a samą w sobie scenę wycięli;(

ocenił(a) serial na 9
sylwiaaa_filmweb

Też nie kumam, kocham "Sere", ale może nie podpisali z Luciano kontraktu, albo za mało mu zaproponowali za dystrybucję do nas jego kawałków :-( do tej pory było tylko raz, a powinno być co najmniej 4.

ocenił(a) serial na 10
manioszkamia

Włanie to jest dziwne, nie zwróciłam nigdy na to uwagi ale ktoś to napisał sprawdziłam i faktycznie w orginale było sere. Nie rozumiem tego, ale może byc tak jak mówisz.

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

ale przecież on chyba będzie występował w dalszych odcinkach, to co wytną go całkiem??

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Oby nie, bo jest cudny, uwielbiam go, a śpiewa już zupełnie bosko :-) Mam pomysł, może wytną N...a? W ogóle bym się nie obraziła, już się na niego po hiszpańsku napatrzyłam, nie wiem co mówi a już go nienawidzę, a myślałam że Gienka jest najgorsza. W ogóle odcinki 147-152 mogą sobie zabrać :-P nie licząc kilku scen :-)

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

o rany to ja za mało spoilerów znam, żeby dokładnie wiedzieć co zmalował N..... ;/ ale poczekam, dowiem się co i jak dokładnie. ;)

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

zazdroszczę samokontroli i cierpliwości :-) Ja niestety jestem zbyt niecierpliwa i nie umiem zapanować nad podglądaniem :-/ Choć nie znam hiszpańskiego to i tak obejrzałam hiszpańska wersję, bo nie mogłam usiedzieć nie wiedząc co dalej.

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

ale całą?? ja oglądam filmiki na youtubie, tłumaczone, albo i nie. Więc spokojnie, z moją samokontrolą nie jest najlepiej, bo już przerobiłam po kilka razy najważniejsze sceny i scenę finałową, ale nie oglądałam całości w oryginale, a z wrzucanych filmików mogę się sporej części domyślać, ale nie wiem wszystkiego.

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Nie całą, ale sporą część widziałam. Zaczęło się od filmików na YT, ale moja ciekawość poszła dalej, więc powiedzmy odcinki wokół kluczowych scen widziałam. A już w szczególności tej sceny co u magdy10 ma najwięcej wyświetleń :-P

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

Ja tez sledze magda10 i wszystko co dodaje w "moja nadzieja" :) wiec cieszy mnie z jednej strony, ze nie tylko ja jestem taka ciekawska i niecierpliwa;)

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

kojarzy ktoś w którym odcinku (tym już emitowanym w Polsce) i przy jakiej okazji była ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=2qtMPd2sPXQ&index=7&list=RDo_kYGFVsvjs

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

To było w sierocińcu dla tej dziewczynki na urodziny, ale trochę mi zajęło dojście który to odcinek :-) bo wydawało mi się że to jeden z pierwszych, a tu proszę 22 :-)

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

Na końcu odcinka (zapomniałam dodać)

manioszkamia

Słoneczko, mannioszkamia i maajenka, Dziękuję dziewczyny :-) :-) staram się zawsze zapamiętać te fajne chwile i teksty bohaterów;-)

No widzę,że dziś dali odcinek ze wspominkami, zastanawiam się po co, ja to tak niedawno wszystko przerabiałam gdy nadrabiałam.

Na komórce nie mam możliwość zobaczyć tego co wycięli na YT z napisami, bo tylko na komputerze jest ta opcja do włączenia napisów.Szkoda :|

Ciekawe czy cały odcinek będzie we wspomnieniach, jeśli tak to go odpuszczę sobie. Póki co same wspomnienia..

ocenił(a) serial na 10
Monica_7

A czemu tak co to za glupota zeby puszczac caly odcinek wspomnienia... Wrrrr tak czekalam z niecierpliwoscia jak zakonczy sie taniec Tomasa i Espe a tu jakies wspominajki..ehhh a tak mi sie spac chcialo po obiadkui walczylam z morfeuszem i czekalam tylko na odcinek a tu taka lipa

Monica_7

Eva - jaka ona jest piękna! naprawdę, super wygląda w swoim teledysku i na codzień, i fajnie śpiewa, ta piosenka do niej paduje.Zauważyłam, że w tym serialu chyba większość osób jest związana z muzyką;)

ocenił(a) serial na 10
Monica_7

Mnie tez sie ona podoba.. Przy swoim karzelku wyglada niestety nikorzystnie bo zbyt masywnie ale tak to super wyglada

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

No faktycznie. Jakby samych piosenkarzy zatrudnili a conajmniej spora czesc. Prawie wszyscy spiewaja a wiele osob robi to zawodowo. Bo chyba Lali jest piosenkarka i byla nia wczesniej przed "moja nadzieja".

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Na komórce też możesz włączyć napisy na YT. Włączasz filmik i klikasz w prawym górnym roku takie trzy poziome kropki, wtedy na ekranie pojawia ci się ikonka CC (pierwsza z prawej), klikasz ją i masz napisy :-)

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

trzy pionowe kropki

manioszkamia

Dzisiejszy odcinek, cóż- fajny pomysl, ale uwazam ze w tym momencie jest to nie na miejscu bo z jednej strony wycinaja sceny rowniez te wazne z protami a z drugiej puszczaja odcinek ze scenami ktore juz byly..

ocenił(a) serial na 10
just346

Taki odc to sobie moga puszczac jako ostatni na pozegnanie z serialem a nie w takim momencie gdzie kazdy z zapartym tchem czeka na rozwoj wypadow :(

ocenił(a) serial na 8
Carolinex6x

No to, gruby skandal :( W oryginale też jest ten odcinek powtórkowy? :)