Dzisiaj początek mi sie podoba, jak Oski rzucał przy śniadaniu cukrem i Gato razem z nim xD Maks - ja płacę za cukier! W tym domu są dzieci...tak dzieci i kot! XD Tam gdzie Gato tam zabawa jak w piaskownicy xD
Kasa zaginęła...o_O "nie mamy kredy! - kolejna kradzież!!" , "siostry ci dadzą - Diana -?wyprodukujemy?" Haha
Gilda się zabujała w Gato, niemoglam jak mówiła do Espe, że zaprosił ją do ojca a Espe -"już przedstawił cię rodzicom?";P a potem Gilda- ...a potem się skwasiło bo przyszedł niski facio z wysoką cizią" xD
Maksimo do Tomasa -"wkurzasz mnie jako ojciec Teresa"hehe
Boże niech Tomas pójdzie do fryzjera,jak on brzydko wygląda:/ btw. Ten aktor w ogóle nie jest w moim typie,ale dzięki temu jak stworzył rolę nie przeszkadza mi to wręcz przeciwnie,ale teraz w tych włosach no masakra.Pedro też jakby piorun mu w głowę strzelił.
Genia jak gestapo znowu podsłuchuje. Wszyscy chcą coś robić w ramach projektu,tylko Genia na tyłku siedzi i marudzi na plecy,no ba! woli wszystko kontrolować i podsłuchiwać,jaką minę zrobiła gdy przełożona zapytała ją- a skąd siostra wie o pożyczce?
Maks się napalił na Espe, Miguel wstawił się za nią"muszę odejść z pracy bo inaczej za 5dni zabije tego karła"uhuhu. Ja nie rozumiem tych dziewczyn z klasy Loli,już powoli było lepiej między nimi,a tu znowu oskarżenia.
Maks i Espe hehe"...Julia!...gdzie teraz mieszkasz?...o bliźnich trzeba się troszczyć,możesz liczyć na mnie" i jak Tomas się zbulwersował;)
Genia znowu wkroczyła i z plotkami do Fortunata,oni się dwoje pasują,powinni się hajtnąć xDD
Espe w czerwonej sukience fajnie wyglądała:)scena jak razem tańczyli ubaw,Gilda ich popchęła"tu się tańczy nie gada", ale wolny taniec a tu biskup...oo
Wszystko ujęłaś co fajne i ważne :-) jeszcze Espe jak miałczała i prychała do Gildy, że się w kocie kocha :-)
popieram;)
mi podobała się:
- rozmowa Espe z Gildą o kocie;)
- jak Espe pobiegła do Loli i wpada Tomas, jak z nią rozmawiają, jak rodzice dosłownie i ten tekst Espe: "słuchaj ojca, czyli księdza" :)
- przygotowania imprezy do "gloria"
- no i przede wszystkim wolny taniec Espe i Tomasa, cudownie, jak oni na siebie patrzą, jak oni się dotykają. Po prostu <3 Chociaż tak z logicznego punktu widzenia robią totalne głupoty, mieli się unikać, bo ich podejrzewają o coś więcej, bo Tomas był sam w pokoju Espe, a tu przy wszystkich tak tańczą, głupota. Ale ludzie robią różne rzeczy z miłości.
Ale wiesz co powiedziala Espe. Zakochac moze sie kazdy i ksiadz i adwokat. Ja gdzies slyszalam taki cytat: " Jesli kochasz dwie osoby to wybierz tę drugą, bo gdybyś kochał tą pierwszą, nigdy nie zakochałbyś się w drugiej" - johnny depp. Ja uwazam, ze w tym wypadku Bog jest pierwsza osoba a Espe druga.
Nom. Osobiscie uwazam, ze jezeli kocha sie dana osobe, jest sie z nia zwiazanym np. Poprzez malzenstwo i chce sie byc uczciwym to nie dopuszcza sie w ogole do takiej sytuacji aby zblizyc sie do kogos na tyle, aby cos do niego poczuc, zakochac sie czy zauroczyc.
No i jak malzenstwo tak i chyba kaplanstwo, odnosnie telki. Ale skoro tomas zakochal sie w Espe to chyba patrz cytat Johnego Deppa. Trudny temat:/
Właśnie. Dlatego nie oglądałam tej telki, gdy leciała w Argentynie, bo dla mnie wciąż to trudny i ciężki temat.
Włączyłam tylko pierwszy odcinek mojej mamie, bo wg mnie był zabawny i moja mama powiedziała, że będzie oglądać póki jej nie zacznie wkurzać ta telenowela i jak na razie razem z nią oglądam. A Ty dlaczego oglądasz?
szczerze mówiąc znalazłam w necie wykonanie "gloria" na przyjęciu zaręczynowym Evy i Maxima, bardzo mi się spodobało wykonanie. Przeczytałam w necie o czym jest ta telka i temat, choć bardzo kontrowersyjny i trudny jakoś mnie zaciekawił. Tak sobie myślałam, że może to być ciekawe, coś zupełnie innego, taka trudna miłość i w ogóle. No i już właściwie po pierwszym odcinku telka podbiła moje serce.
Calkowicie Cie popieram, special mogli sobie darowac na rzecz innych scen szczegolnie z Tomasem i Espe <3
No nie.. Znowu nie było Sere.. Jak Tomas tanczyl z Espe.. Tylko puścili jakąś nie za ładną.. Ech :/ czyli jak to, Sere u nas w ogóle nie będzie?
No i oczywiście wycieli jak Espe śpiewala.
Tak czekalam na tą piosenkę ,a tu d.. blada.
Wkurzylam się.
Ja się też wkurzam, a już najbardziej się wkurzę jak jutro dadzą special. Bo wolałabym żeby ominęli powtórki, a zostawili te fajne scenki. Co my możemy? wkurzać się i tupać nogą, ale nic nie poradzimy :-( dobrze, że jest YT i magda10 tłumaczy oraz eltrece gdzie można oryginał podejrzeć :-)
W świecie seriali pisze tak :
" Bohaterowie wspominają przygody,które przytrafiły im się od momentu,gdy ESpe wyjechała z rodzinnej miejscowości "
Więc na 100 procent puszczą .
Wrrrrr... :-( no trudno, muszę nauczyć się hiszpańskiego, żeby obejrzeć oryginał :-P
No masakra.
Ucinaja sceny Espe i Tomasa,ale odcinek specjalny muszą puścić.
Coś czuje,że jutro chyba nie będe ogladać.
ja chyba też, bo powtórki to sobie sama z cda puszczam, kiedy mam ochotę (a mam często i większość scen Espe i Tomasa, to mam już prawie na pamięć obcykanych :-))
o rany ja też!!!! uwielbiam głos Espe i ta piosenka była super, słuchałam jej na youtube z milion razy a tu taki cios. żal. żal. żal. :(
A o co chodzi z tym odcinkiem special??
Jakieś wspominki maja być.
Nie wiem dokładnie o co chodzi,bo nie oglądałam oryginału :D
a tak w ogóle śledzę streszczenia odcinków na Novela.pl i tam nawet zdjęcie 55 odcinka jest jak Espe stoi przy mikrofonie tj. śpiewa, a samą w sobie scenę wycięli;(
Też nie kumam, kocham "Sere", ale może nie podpisali z Luciano kontraktu, albo za mało mu zaproponowali za dystrybucję do nas jego kawałków :-( do tej pory było tylko raz, a powinno być co najmniej 4.
Włanie to jest dziwne, nie zwróciłam nigdy na to uwagi ale ktoś to napisał sprawdziłam i faktycznie w orginale było sere. Nie rozumiem tego, ale może byc tak jak mówisz.
ale przecież on chyba będzie występował w dalszych odcinkach, to co wytną go całkiem??
Oby nie, bo jest cudny, uwielbiam go, a śpiewa już zupełnie bosko :-) Mam pomysł, może wytną N...a? W ogóle bym się nie obraziła, już się na niego po hiszpańsku napatrzyłam, nie wiem co mówi a już go nienawidzę, a myślałam że Gienka jest najgorsza. W ogóle odcinki 147-152 mogą sobie zabrać :-P nie licząc kilku scen :-)
o rany to ja za mało spoilerów znam, żeby dokładnie wiedzieć co zmalował N..... ;/ ale poczekam, dowiem się co i jak dokładnie. ;)
zazdroszczę samokontroli i cierpliwości :-) Ja niestety jestem zbyt niecierpliwa i nie umiem zapanować nad podglądaniem :-/ Choć nie znam hiszpańskiego to i tak obejrzałam hiszpańska wersję, bo nie mogłam usiedzieć nie wiedząc co dalej.
ale całą?? ja oglądam filmiki na youtubie, tłumaczone, albo i nie. Więc spokojnie, z moją samokontrolą nie jest najlepiej, bo już przerobiłam po kilka razy najważniejsze sceny i scenę finałową, ale nie oglądałam całości w oryginale, a z wrzucanych filmików mogę się sporej części domyślać, ale nie wiem wszystkiego.
Nie całą, ale sporą część widziałam. Zaczęło się od filmików na YT, ale moja ciekawość poszła dalej, więc powiedzmy odcinki wokół kluczowych scen widziałam. A już w szczególności tej sceny co u magdy10 ma najwięcej wyświetleń :-P
Ja tez sledze magda10 i wszystko co dodaje w "moja nadzieja" :) wiec cieszy mnie z jednej strony, ze nie tylko ja jestem taka ciekawska i niecierpliwa;)
kojarzy ktoś w którym odcinku (tym już emitowanym w Polsce) i przy jakiej okazji była ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=2qtMPd2sPXQ&index=7&list=RDo_kYGFVsvjs
To było w sierocińcu dla tej dziewczynki na urodziny, ale trochę mi zajęło dojście który to odcinek :-) bo wydawało mi się że to jeden z pierwszych, a tu proszę 22 :-)
Słoneczko, mannioszkamia i maajenka, Dziękuję dziewczyny :-) :-) staram się zawsze zapamiętać te fajne chwile i teksty bohaterów;-)
No widzę,że dziś dali odcinek ze wspominkami, zastanawiam się po co, ja to tak niedawno wszystko przerabiałam gdy nadrabiałam.
Na komórce nie mam możliwość zobaczyć tego co wycięli na YT z napisami, bo tylko na komputerze jest ta opcja do włączenia napisów.Szkoda :|
Ciekawe czy cały odcinek będzie we wspomnieniach, jeśli tak to go odpuszczę sobie. Póki co same wspomnienia..
A czemu tak co to za glupota zeby puszczac caly odcinek wspomnienia... Wrrrr tak czekalam z niecierpliwoscia jak zakonczy sie taniec Tomasa i Espe a tu jakies wspominajki..ehhh a tak mi sie spac chcialo po obiadkui walczylam z morfeuszem i czekalam tylko na odcinek a tu taka lipa
Eva - jaka ona jest piękna! naprawdę, super wygląda w swoim teledysku i na codzień, i fajnie śpiewa, ta piosenka do niej paduje.Zauważyłam, że w tym serialu chyba większość osób jest związana z muzyką;)
Mnie tez sie ona podoba.. Przy swoim karzelku wyglada niestety nikorzystnie bo zbyt masywnie ale tak to super wyglada
No faktycznie. Jakby samych piosenkarzy zatrudnili a conajmniej spora czesc. Prawie wszyscy spiewaja a wiele osob robi to zawodowo. Bo chyba Lali jest piosenkarka i byla nia wczesniej przed "moja nadzieja".
Na komórce też możesz włączyć napisy na YT. Włączasz filmik i klikasz w prawym górnym roku takie trzy poziome kropki, wtedy na ekranie pojawia ci się ikonka CC (pierwsza z prawej), klikasz ją i masz napisy :-)
Dzisiejszy odcinek, cóż- fajny pomysl, ale uwazam ze w tym momencie jest to nie na miejscu bo z jednej strony wycinaja sceny rowniez te wazne z protami a z drugiej puszczaja odcinek ze scenami ktore juz byly..
Taki odc to sobie moga puszczac jako ostatni na pozegnanie z serialem a nie w takim momencie gdzie kazdy z zapartym tchem czeka na rozwoj wypadow :(