PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja

no i stało się!!! wspólnie pokonałyśmy cztery 1000 wpisowe posty :) w związku z tym witam wszystkich miłośników Tomanzy już w 5 odsłonie naszych serialowych przeżyć <3

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Chyba popatrzę sobie na to dla samej "estetyki" :-D Hahahahahah, Tak, to i mój typ :-)

ocenił(a) serial na 9
czekoladka1225

oj dajcie spokój, jestem nienormalna. Już przeleciałam pobieżnie prawie całe "SILA: ODNALEŹĆ PRZEZNACZENIE" na youtubie, znalazłam w wersji hiszpańskiej. Więc mam mega spoiler. A obiecałam sobie, że od "mojej nadziei" nie będę już sobie nic spoilerować. No ale cóż. Moja "silna wola" jest baaardzo słaba. Generalnie nie wiem czy teraz będę oglądać, ale kiedyś jak już całość będzie w necie zapewne nadrobię, bo spodobało mi się. Sama historia jest taka jakie ja lubię. Dziewczyna zostaje zmuszona do poślubienia kogoś kogo nie zna i właśnie... co dalej? jaki będzie "ten ktoś"? bo wiemy, że bywa różnie. A do tego ten główny bohater jest tak mega przystojny. No tak "estetyka" przede wszystkim;p

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Widzę ,że Cię zaciekawiłam.

Cała estetyka seriali tureckich jest inna niż latino.
Tam mają inne obyczaje i wiele spraw może być dla Nas nie zrozumiałe.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

ale właśnie to jest ciekawe, bo zawsze trochę inne. Zaciekawiłaś mnie na maxa. Sila i Boran<3 ale teraz nie mam czasu, mam masę serialów do nadrobienia, więc może jak już cały będzie w necie to wtedy się za niego wezmę ;)

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Ok nie ma problemu :)))

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

a Ty będziesz oglądać na bieżąco??

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Zobaczę czy mnie zaciekawi na dobre :))
Jeśli tak ,to postaram się być na bieżąco :)))

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

to daj znać za jakiś czas czy Cię zaciekawiło i czy warto. Bo wiesz, taki znawca tego typu seriali to będę miała na uwadze Twoje zdanie;)

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Spoko ,loko nie ma problemu :))

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Potwierdzam, że w tureckich produkcjach jest na czym oko zawiesić :D. Od pierwszego wejrzenia 'zakochałam się' na przykład :D w Serkanie Çayoğlu. Dla estetyki warto oglądać a i historie czasem o wiele lepsze niż te oklepane meksykańskie :D.

ocenił(a) serial na 9
Sokoliczna

a w jakim serialu on gra? Bo w tych co ja oglądałam to nie było takich przystojniaków.

ocenił(a) serial na 9
akasha6

Oglądałam z nim Sezon na miłość. No przystojniak z niego :D

ocenił(a) serial na 7
Sokoliczna

No to witaj w klubie :))
Serkan był moim " pierwszym " przystojniakiem .
Teraz mam Engina :)))

ocenił(a) serial na 9
Sokoliczna

tam co serial to jakiś przystojniak :D Serkane też pokochały moje oczy, podobnie jak Barisa Arduca :D

maaajenka

Ja to mam dopiero newsa :D
Otóż fani w Argentynie wyszukali niezłej informacji o tej Camili przez którą utwierdzam się w przekonaniu że Mariano sie nieźle pogubił i my dałysmy się nabrać na jej miłą buźkę. Ta Camila bierze udział w dość wątpliwych filmach i sesjach zdjeciowych i jest na stronie UWAGA! gdzie oferuje się seks za pieniądze :O więc wychodzi na to, że jest albo była ( ale raczej jest skoro konto ma), delikatnie mówiąc panią do towarzystwa. Dla mnie to jest nie do pojęcia bo taka młoda a już robi coś takiego :/ I od razu mówię nie są to jakieś wymysły bo są na to dowody a dokładnie zdjecie zrobione jej konta na tej stronie i zdjecia które ona na tym profilu ma dodane. Teraz pozostaje tylko pytanie czy Mariano o tym wie czy nie. Jeśli wie no to byłoby to jeszcze dziwniejsze i niezrozumiałe dla mnie i doszłabym do wniosku że Mariano chyba oszalał trochę haha :P a jesli nie i się dowie to ten związek jeszcze szybciej się skończy ale ja w zasadzie nie miałabym nic przeciwko :P Ale muszę powiedzieć że Mariano tak ogólnie strasznie sie zmienił, duzo go od rozstania z Lali obserwowałam i było widać że o Lali nie moze i nie chce zapomniec, po jakimś czasie zaczął ubierać sie młodziej, duzo imprezował i tak mozliwe ze poznal tą Camile, ja nie mówię oczywiscie że to złe wszystko co robi bo stary przecież nie jest, ubierac się młodziezo moze i bawić na imprezach też ale momentami przesadza i to widać. Ja nie podejrzewam zeby on o tym wiedział jaka ta dziewczyna jest, chyba że to wszystko jest na pokaz żeby wzbudzić zazdrość u Lali i jest z tą Camilą tylko znajomymi ale sama nie wiem, to wszytko jest takie dziwne ;/
Tylko on wie jak jest na prawdę z nią i co czuje... moze sie same dowiemy niedługo?... :P

ocenił(a) serial na 7
karolina124

No co ciekawy news :)))
Pożyjemy ,zobaczymy co z tego wyniknie :)))

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Hahahaa wlasnie ogladam film w TV w ktorym gra nicomenda: D myslalam ze padne jak go zobaczylam jaki loczus: D

ocenił(a) serial na 7
Annieee2000

Kto gra ,bo nie zrozumiałam ha ha

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Nicolas haha

ocenił(a) serial na 7
Annieee2000

Ten z MN?
A jaki to film?

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

I zapadla ciemność :))

ocenił(a) serial na 7
Annieee2000

Już luknełam,ze o ten film chodziło :))

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

oj, jak mogłaś nie wychwycić tego "Nicomenda" ;) toż to powinni mu zmienić imię w telce na właśnie takie !!! no i w tym filmie gra mój ukochany Karl Urban <3

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Widziałas ten film?;D

ocenił(a) serial na 9
Annieee2000

nie, ale obczaiłam go na filmwebie;)

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Nicolas taka sama menda tam jak w filmie jak nie gorsza haha

ocenił(a) serial na 9
Annieee2000

a to można być jeszcze gorszym;>

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Sory w serialu: )

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Jakoś wczoraj nie kontaktowałam ha ha

Ja też lubię Karla :)))

ocenił(a) serial na 9
karolina124

Hahaha wiedziałam, że coś z nią nie tak :D. A może ona ma siostrę bliźniaczkę... Robi się coraz dziwniej. Nie wiem, przecież Mariano to dorosły facet i wie co robi. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że wpakował się w coś takiego. Tak, Marian oszalał po tym rozstaniu z Lali i masz rację zmienił się troszkę :D. Czekam na kolejne świeże informacje, trzeba czekać co dalej.

Sokoliczna

Na pewno będę was informować na bieżąco :-D :-P

karolina124

Może Mariano lubi takie młodsze? Mnie to troszeczkę przeraża taka różnica wieku, efekt potęguje fakt, że mój tata jest tylko rok starszy od niego i jeśli podobały takie młode dziewczyny, niemal moje równolatki to uznałabym to za dziwne. Ale jak wiadomo wśród aktorów i ogólnie rzecz biorąc środowiska artystycznego to chyba nie jest nic szokującego. Bardziej niepokoi mnie fakt, że nawet wśród tych młodszych wybiera dość kontrowersyjne dziewczyny. Lali zazwyczaj albo jest uwielbiana, albo nielubiana, bo bywa dość arogancka. Poza tym gdzieś w poprzednich wątkach mignęło mi się, że zdradziła Mariano(sama zdrada to coś niezrozumiałego, ale zdradzić Mariano :O), co chyba jest wystarczającym dowodem na to, że z jej strony to nie było głębokie uczucie. Dziwię się, że Mariano po tym wszystkim zdecydował się znowu na dużo młodszą partnerkę. Tym bardziej, że jeśli tak prowadzi swoją karierę. Życzę im jak najlepiej, bo niemiło się patrzy jak taki fajny chłop się męczy!

PS Instagram Mariano to złoto! <3 Przez m.in. jego profil nie żałuję decyzji o założeniu tam profilu.

kleoo108

Nie nie, ta teoria o zdradzie Lali jest już dawna obalona. Lali Mariano nie zdradziła, ona na prawdę go kochała, to było widać. Może mówiąc o Mariano po rozstaniu wygląda to jakoś tak jakby była obojętna i Mariano ją nie obchodził ale to moim zdaniem jest tylko taka maska, chce udowodnić że już nic do niego nie czuje ale to po prostu niemożliwe. Jeśli chodzi o powód rozstania to były to tylko plotki ze przez jej zdradę zerwali ale Mariano to zdementował i Lali tez, jaki byl prawdziwy powód rozstania wiedzą tylko i wyłącznie oni. Co do Mariano on zawsze praktycznie związywal się z młodszymi ale to nic złego akurat moim zdaniem :-P uczucie nie wybiera w końcu :-) a z Mariano i Camilą mi coś tu śmierdzi i z tego związku nic dobrego nie wyniknie.

ocenił(a) serial na 9
karolina124

no ja z punktu widzenia "trochę" młodszej od Mariano, gdyby nie mój mąż oczywiście, nie miałabym nic przeciwko temu, żeby się z nim związać ;)

maaajenka

W sumie chyba żadna z nas na tym forum, niezależnie od tego która ma ile lat haha :-D Daj spokój taaaaaakie ciacho to kto by nie chciał :-D ;-)

ocenił(a) serial na 9
karolina124

Różnica między mną a Mariano wynosi 9 lat, a między mną i moim małżem 7, także jestem do takich różnic przyzwyczajona :-D
I też bez posiadania kuli u nogi nie miałabym nic przeciwko niemu, hahahah :-D

ocenił(a) serial na 9
czekoladka1225

haha dobrze że Wasi mężowie tego nie czytają :D

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

no może i lepiej;) zdrowsi są.

no ode mnie Mariano jest starszy 12 lat, ale absolutnie by mi to nie przeszkadzało.

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

u mnie też różnica 14lat by nie miała znaczenia, wkońcu to Mariano :D

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

pewnie, że tak !!!

ocenił(a) serial na 10
karolina124

Mariano z gwiazdka "filmow erotycznych" i do tego prostytutką??? Nie no nie chce mi sie wierzyc ze chlop tak na glowe upadl. Moze to ktos podobny do tej Camili?Taki profil wiadomo gdzie,moze zalozyc kazdy i umiescic na nim zdjecia kogokolwiek podszywajac.sie,myslicie ze Maniek bylby az tak glupi wiazac sie z taka dziewczyna i narazajac swoja kariere i reputacje? Ciezko mi w to uwierzyc naprawde

edytka34

To ona, owszem podszyc się można pod kogoś i jego konto założyć ale jej zdjęcia mówią same za siebie a czy byłby taki głupi? Nie wiem, mogło mu po prostu odbić troszeczkę ale mam nadzieje ze nie. Chcę myśleć ze jak juz to on o tym po prostu nie wie albo ta dziewczyna się zmieniła ale skoro to konto na tej stronie ma dalej to raczej chyba nie :-/ Musimy czekać i zobaczyć jak to będzie się dalej rozwijać wszystko. Mam tylko nadzieje ze Mariano się nie pogubil. Jak wiemy mając złamane serce czasami człowiek się zmienia i mu odbija więc różnie to może być w sumie ale wierzę że to nie jest przypadek Mariano. Oby.

ocenił(a) serial na 9
karolina124

O masz babo placek!!!
Naprawdę, Karolina??? Normalnie siedzę tu sobie i mam oczy jak spodki :-D
Ale zaraz - hahaha, może jemu po prostu potrzebna pani do towarzystwa, hmmm?
Ta Camila została przeze mnie "prześwietlona" na Instagramie, ona normalnie przeżywa nalot antyfanów jej osoby ;-P Np. wklejają jej obrazki "kupy" :-D I jest to akcja zorganizowana :-p
Poza tym, poniekąd ją to chyba obchodzi, bo wczoraj dodała obrazek komiksowy, że ma wywalone na opinie innych, bo i tak jest piękna ;-)
Ale Mariano chyba naprawdę oszalał przez Lali, jeśli to jest prawda. Potrzeba mu pomocy psychologa, bo ja nie chciałabym takiej "panienki" w otoczeniu moich dzieci, sorry bardzo :-)
Także... WOW.

czekoladka1225

Ja tez takie oczy zrobiłam :-P Szczerze, ostatnio Mariano miał zdjęcie z nią, w jakiejś windzie, w samej koszuli ona była, widzialyscie je zresztą :-P i dla mnie oni na tym zdjęciu nie wyglądają jak para zakochanych ;-) jak jacyś kumple może tak ale nie jak para na pewno. I powiem wam ze ja coraz częściej zaczynam myśleć ze Mariano faktycznie chyba na głowę upadł i to rozstanie z Lali strasznie na niego wpłynęło, z jednej strony ten ich związek jak byli razem zmienił go w taki sposób ze stał sie taki poważniejszy, w tym sensie ze liczyła się dla niego tylko Lali, świata poza nią nie widział i chciał związać się z nią na stałe a rozstanie i to ze nie chciała później dam mu szansy zmieniły go tak że wygląda to jakby dla niego się nic konkretnego nie liczyło juz tylko zabawa i byle jaka dziewczyna żeby tylko po prostu kogoś mieć, żeby nie być samym i dla mnie to jest szczerze bardzo prawdopodobne niestety :-( ale obym sie mylila

ocenił(a) serial na 9
karolina124

Tak, z tą zabawą to na pewno prawda... Na Instagramie w tych jego filmikach co i rusz jest jakiś bar pełen alko i Mariano w najlepsze filmuje te zapasy, łącznie ze swoimi pustymi butelkami i szklankami ;-)
On chyba - tak to wygląda - nabawił się jakiegoś kompleksu po rozstaniu z Lali, a takie coś o wiele bardziej wpływa na faceta niż kobietę, ponieważ ich męskie ego to ich zasadniczy problem, nie dają sobie rady, gdy cierpi ;-) I to zaczyna być chyba etap "kryzysu wieku średniego", choć u niego z deczka za wcześnie, to zachowanie jak nastolatek ostatnimi czasy i ten rozrywkowy tryb życia niestety wskazują na zdziecinnienie :-)
A Camila... co o niej myśleć, ja już nie wiem! Ale jeśli ma taką reputację faktycznie... zacznę poważnie myśleć o tym, czy nie stać go na nic więcej?
Edit: I co na to Julia Giambroni? W odniesieniu do takiej babeczki w pobliżu ich dzieci? ;-)
Ale to po prostu nie może być prawda, bo nie mogę jakoś uwierzyć, że nie stać go na lepszą babeczkę...

ocenił(a) serial na 10
czekoladka1225

Moze nie oceniajmy go az tak pochopnie.W koncu jak by nie bylo to nie ukladalo mu sie z kobietami, najpierw zona go zdradzila i pomimo ze dal jej druga szanse to im nie wyszlo,potem Lali go zostawila,wiec mozna domniemywac ze to go zmienilo a raczej zmienilo jego podejscie do zycia,zaczal szalec-te tatuaze na nodze itd,chlopina postanowil ze nie chce juz powaznego zwiazku bo tylko cierpi i teraz bedzie korzystal z zycia i nie patrzyl wstecz,wiec sie bawi,byc moze tez dlatego sie bawi zeby nie myslec o Lali i poszukal sobie pierwszej lepszej tak na teraz,moze z niej tez jest imprezowiczka zwazywszy na jej wiek,dziewczyna raczej jeszcze nie mysli o zyciu powaznie,moze tez chcial pokazac Lali ze stac go na jeszcze mlodsza od niej. Sama juz nie wiem co o tym myslec...

ocenił(a) serial na 10
edytka34

Jesli ona jest faktycznie panienką "lekkich obyczajow" ,to niezle testosteron mu szaleje-a nas tu tyle wygłodniałych jego osoby,ktore chetnie by mu ulżyly w "cierpieniu" hahaha

edytka34

Ja go na pewno nie będę oceniać bo zdaje sobie sprawę z tego co on przeszedł i ja go bardzo lubię jako aktora i człowieka mimo wszystko :) Co więcej jestem wstanie go zrozumieć ze chce sobie jakoś ułożyć życie bez Lali pomimo że jestem pewna jego ciągłej miłości do niej i mu w tym kibicuje ale uważam że się trochę pogubil przez to co go spotkało i ta droga którą prawdopodobnie podąża nie jest drogą dobrą. Zgadzam się z tym co napisałaś o Mariano bo ja tak tez wnioskuję po jego zachowaniu, zdjęciach itd i myślę że jednak coś w tym jest...

Ja sie do tego grona wyglodnialych na pewno zaliczam i z chęcią bym go pocieszyla :-D :-P

ocenił(a) serial na 10
karolina124

No to juz nas jest dwie "pocieszycielki" :D

ocenił(a) serial na 9
edytka34

I ja;)