Limit 1000 odpowiedzi w części 3 rozmów wyczerpany - zakładam więc kontynuację wątku rozmów o serialu :-)
Też jestem, może nie na bieżąco ale sukcesywnie nadrabiam zaległości :D. Październik się zaczął to już w ogóle będę miała ciężko oglądać na bieżąco. Dobrze, że już koniec negatywnych wibracji i możemy na spokojnie pooglądać sielankę Tomanzy. Pewnie to zwolnienie akcji spowodowało mniejszą aktywność na forum :D.
możesz mieć rację. Po tych wszystkich mega boom z wyjazdem Tomasa, ze ślubem Espe z Nicolasem, kiedy to nareszcie nasza Tomanza jest naprawdę razem, jakoś aktywność ucichła. ;/ a już tak nie dużo nam zostało :( ktoś się orientuje kiedy będzie wyemitowany ostatni odcinek??
Niewiele już pozostało, niecały miesiąc :(. Chyba ostatni odcinek pokażą nam 1.11. Dzisiaj nie mam jak obejrzeć na żywo, czekam na wasze opisy :D
hej;) ja jestem do tylu z odcinkami bylam na szkoleniu i nie mialam jak ogladac ale dzis bede nadrabiac:)
159:
- Espe chyba zmieniła styl ubierania tj. przede wszystkim obuwie, na korzyść!!! taniec radości Espe - super;) no i jak sie obcałowywali i Espe złapała Tomasa za tyłek;p sweet!!! ;)
- Maximo i Gato okupują drzwi mieszkania, a dziewczyny po drugiej stronie na fotelach z winem i pilniczkiem do paznokci:) <hahaha> "porozmawiajmy jak dorośli" "po drugiej stronie nie ma dorosłych" "Gilda, dlaczego robisz to z Evą, przecież ona nie jest Twoją przyjaciółką" "teraz jest" "zrobimy selfie, żeby im pokazać" ;) jakie teksty ;p no i jak przekupywali Juanę, jak się za nią chowali ;) nawet wtedy im się wejść nie udało;p
- Espe jaka rozmowa umoralniająca z Clarą. CLARA JEST BEZNADZIEJNA!!! no i wparowała Lola, będą problemy z Domingą i rozmowa Espe z Lolą, jak pokazywała jej minę gdy coś ukrywa;) i później z taką samą miną do Tomasa;p
- Rozmowa Evy, Gildy i Juany: Eva "nie umiem myć okien i gotować" "a zakupy umiesz robić?" "w tym jestem najlepsza" ;) no i Juana chce pokój z jacuzzi?? serio? przecież do tej pory ona nawet tu nie mieszkała.
- Maximo i Gato "Eva za mną szaleje" "jest szalona";p no i "zaświeciłeś mi żarówkę" "zgaś ją, zużywa prąd" ;p no i kolejny genialny pomysł, w ciuchach Tomasa, a'la księża. Pięlny pomysł na biznes;p
- Gilda oglądająca serial "idiotko nie wierz mu, on robi Cię w konia!!!" "znowu mu wybaczyła?" "to chyba jakaś choroba, ona lubi cierpieć" ;p <hahaha> "chodź ze mną na imprezę" "nagle jesteśmy przyjaciółkami?" "nie wiem, ale znalazłyśmy się w tej samej sytuacji i mamy ten sam rozmiar" ;p no i "nie pójdę do klubu z Juaną" "ona stoi przy Tobie" <hahaha> no i Tomas z Espe wchodzą do mieszkania "dlaczego nie mogliśmy otworzyć własnym kluczem?" no i historia, że ich okradli tj. Maxima i Gato informacja nie potwierdzona, ale mają to gdzies;p <hahaha> no i Tomas kochany, że nie zostawi ich na ulicy;p no i Espe z Tomasem sami, "wiesz, że jestesmy sami?" no i jak Tomas bawił się koszulką, a później od razu koszulka na ziemi i beso, śmiech Espe;p <hahaha> (znowu zupełnie inne tłumaczenie)
- "nikt nie może się dowiedziec, że Fede i Dominga uciekli" no i oczywiście Nievez "jak ktoś mnie przyciśnie to wygadam" ;p
- Maximo i Gato jak zbierali pieniądze "już słysze trąby apokalipsy" "poproszę o datek, trochę hojniejszy" "zbieramy dla braci w Mołdawii, nie mają gazu, prądu i internetu, bez internetu to tragedia" no i policja;p
- Tomas i Espe przygotowujący kolację, super słodkie i w ogóle;) do tego fajna piosenka "chcę wykrzyczeć, że Cię kocham", buziaki, objęcia, dotykanie;p
- dziewczyny na imprezie;p(Gilda zmieniła sukienkę!) Gilda atak paniki, Juana jak tańczyła i swój alkohol w torebce ku radości dziewczyn;p
- Espe znowu podrywa Tomasa "jesteś przystojniakiem, najpiękniejszym mężczyzną na świecie, mogę wrzucić fotkę do netu, żeby wszyscy mi zazdrościli?" i tylko jedno im w głowie;p "kurczak pachnie drewnem" "czarny jak z kamerunu" ;p no i cudowny Tomas "zamówimy coś, przełożysz na półmisek, to będzie nasza tejemnica" ;)
- Maximo i Gato w barze z ciuchach księży "możemy podrywać dziewczyny tak ubrani?" "tak, spójrz na mojego brata" ;)
- Nievez oczywiście się wygadała;p
- Espe jakie nerwy:) wszyscy przyszli, Tomas jak się dyskretnie zakradł do kuchni, Espe zapłakana "to nie ja gotowałam", kupił w delikatesach bo nie mieli kurczaka;p <hahaha> "nie jedzcie tego, zjemy chleb z masłem, napijemy się wina";p
- Juana poszła na całość, co ona wyprawiała;p
- jaka ładna rodzina Ortizów;) no i Gilda zadzwoniła do Espe;) "nie chcę, żeby mnie widział w takim stanie?" "dla Ciebie to normalny stan" ;p i no "musimy jechać po Juanę, upiła się" no i Tomas "co?!?!?!"
- w klubie chłopaki spotkali dziewczyny "świat jest mały jak mój przyjaciel" ;p
- no i później Espe "tanecznym krokiem" do klubu, oczywiście chłopaki znowu, najpierw biust Espe w polu widzenia "czy my się znamy?" i wielki zonk gdy zobaczyli twarz kto to;p <hahaha>
Matko jedyna,jak strasznie obrażają i wyzywają Mariano na instagramie,jestem w szoku że można pałać do kogoś aż taką nienawiścią.Musi miec facet silną psychikę że wytrzymuje gdy to czyta. Żal mi go jest bardzo po tej wczorajszej akcji z nagraniem.Teraz to już nie ma najmniejszych szans na pogodzenie sie z Lali :(((
Przestań tak mi go szkoda :( jestem tylko ciekawa co to za szuja udostępniła to nagranie i jaki miała w tym interes...
Chodzi o to ze ktos udostepnil publicznie nagranie prywatnej rozmowy jak Mariano sie zle wypowiadal o lali,ze jest straszna, wredna, i mściwa,no i teraz jest hejt na niego jej fanek,to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie zeby zyczyc smierci jemu i jego dzieciom,szok
Nie wiem dokladnie,ponoć jakaś fanka ktorej przeslal wiadomosc glosowa czy cos takiego
A w ogóle on tego nie mówił komuś w zaufaniu? Bo raczej takie rzeczy się mówi najbliższym osobą a nie pierwszej lepszej spotkanej na ulicy i jeszcze się jej mówi nagrywaj.
a ja tak troszkę z innej beczki. Jakie jest zdrobnienie od imienia Mariano? chodzi mi o to jak zwracają się do niego jego bliscy, znajomi itd.
No to złapanie za tyłek to aż w szoku byłam :D i w ogóle jaki on ma zgrabniutki ten tyłeczek :D
Na samym początku jak do klasztoru przyszli, przytulali się całowali i wtedy go złapała za tyłek ;)
tak dokładnie, Edytka zobacz sobie pierwszą scenę;)
wtedy w ogóle tj. w trakcie kręcenia tego oni już byli parą?? od kiedy oficjalnie byli parą?? bo tak właściwie to takie rączki na tyłku to wcale nie musiało być w scenariuszu tylko Lali coś dłonie opadły;)
Podobno ogłosili że są parą jak kręcili scenę pocałunku Espe i Nicolasa tak niby mówił serialowy Nicolas w jakimś wywiadzie czyli tu już byli parą w realu
no to jesteśmy sporo po tym, więc jak najbardziej "macanki" są wiarygodne;p śmiesznie. No a teraz? oj, że też ludzie jakoś nie potrafią się "normalnie" rozstać, a poza tym na pewno sporo zamętu sieją fani, osoby trzecie itd.
Łee to jak oni już tutaj razem byli to co się dziwić :D tam pewnie połowa buziaczków to tak przez nich samych dodana.
No dokładnie i co za różnica ile które ma lat mogli się rozstać elegancko ale tak jak też wszyscy mówią te wszystkie osoby trzecie mają duży udział w tym jakie relacje są między nimi.
Mnie tylko zastanawia co by oni zrobili jak by któryś z reżyserów chciał ich do jakiegoś serialu wziąć, nie koniecznie żeby parę grali, ale żeby razem występowali obok siebie.
jeżeli tak bardzo się nie dogadują to mogliby odmówić, chyba, że każde zachowałoby się profesjonalnie i przyjęło rolę, ale atmosfera mogłaby być dziwna;/ z drugiej strony każdy reżyser przy zdrowych zmysłach nie chce mieć na planie wojny;p
Chyba że role odzwierciedlałyby to co oni teraz między sobą toczą wtedy to też by było perfekcyjnie zagrane :D i po zdjęciach po kątach ich porozdzielać jak małe dzieci, żeby się nie pozabijali :P
<hahaha> no chyba że reżyser by miał podejście jak nasz "pan rejting" :) żeby się kłócili bo oglądalność wzrośnie;p
I znowu odcinek skradli mi Gato z Maximo, trochę Tomas z Esperanzą i Juana która wymiotła na maxa :D
Chłopaki jak siedzieli pod drzwiami i jak Gato masował Maxa a po drugiej stronie dziewczyny na krzesłach. Jak Gato namawiał Gilde żeby porozmawiali "Porozmawiajmy jak dorośli" na co Eva mu odpowiedziała "Nie ma dorosłych po drugiej stronie" Ja bym rzekła że po obu stronach nie ma dorosłych :D Gato jaki "Dlaczego sprzymierzyłaś się z Evą ona nie jest twoją przyjaciółką" i jaki bulwers po stronie dziewczyn "Oczywiście, że jest. Teraz się przyjaźnimy" i sobie selfika zrobiły :D jak Gato chciał je skłócić mówiąc rzeczy które mu Gilda o Evie powiedziała. Juana jaka sprytna tu niby z chłopakami się dogadała, że poszli a oni za nią stali, ale jednak ostrzegła i szybko zamknęły drzwi. No i musieli wrócić do biura. A Eva jak się do Juany przytuliła haha. Juana jakie wymagania chce życia na poziomie, korzystania z jacuzzi i sypialni "Sypialnię z jacuzzi zajmuje para królewska. Śpij z Gildą, będziecie miały o czym rozmawiać" :D i jak Gilda zarządziła kto będzie z jacuzzi korzystał ona, Juana i Eva :D ale Eva trochę zmieniła kolejność ale myślałam że siebie na pierwsze miejsce da a ona że Juana, Gilda i ona. Nie wierzę! I jakie rozporządzenie Gildy która co będzie robiła :D
"Zgaś światło zużywamy za dużo prądu w biurze nikogo nie ma" "Jest dzień" "Rzeczywiście" i Maximo nałożył swoje okulary :D "Zaświeciłeś mi żarówkę. Wyłącz, zużywa prąd" i oczywiście kolejny świetny pomysł chłopaków :D A w ogóle Tomas nie powinien oddać tych koloratek skoro już nie jest księdzem? Zbiórka pieniędzy przez chłopaków. Jakie śpiewy, prośby i ucieczka - to trzeba zobaczyć :D w końcu mądre słowa Gato, że powinni się podzielić kasą i na tym koniec, ale oczywiście Maximo zawsze go przekona żeby jednak wydać tą kasę.
Gilda identycznie jak ja przy niektórych serialach, krzyczy na bohaterów :D i Juana idzie z Evą na imprezę. Co tu się dzieje!! Oczywiście Gilda też w końcu idzie.
Juana jak się do Francisco przykleiła. Jakie tańce, wygibasy :D
I oczywiście jak by miało być inaczej żeby chłopaki nie wylądowali w tym samym klubie co dziewczyny i w strojach księży. "Myślisz, że możemy je podrywać tak ubrani" "Spójrz na mojego brata" "Fakt małą wyrwał". Haha i potrójne wyrywanie na ten sam tekst "My się znamy" i jakie zdziwienie jak się odwróciła Eva z Gildą "Świat jest mały niczym mój przyjaciel" a za kolejnym razem Esperanza :D
Juana jak tańczyła z Francisco na podeście i jak go rozbierała a później machała do Gato i Maxima :D
Espi jak zalotnie "Wiesz że jesteśmy sami" i jak Tomas się koszulką zaczął bawić aż w końcu "Wiesz co masz robić" i ją ściągnął i się rzucił na Espi. Szaleńcy :D Przygotowywania do kolacji i nagle "Przerwij na chwilę" "Dlaczego przesuwasz kurczaka" no i kurczak musiał poczekać :D oczywiście, buziaczki, całuski "Mamy czas zanim przyjdą" Jaki Tomas tak to nie chciał zrzucić sutanny a teraz to się odkleić od Espernzy nie chce. No i się kurczak spalił "Czarny jak z Kamerunu" i jak Tomas namawia Espi żeby kłamała, że niby niewinne kłamstwa. Nie wierzę.
Myślałam że więcej tej kolacji pokażą a tu tylko taki malutki fragmencik a jak Tomas czmychnął do kuchni i przyszedł nie z kurczakiem a z czymś innym.
Diana jak się rozkręca, jaki śpiew i taniec :D szkoda że dopiero teraz.
dokładnie, to wszystko super;) minusem odcinka tylko wiecznie niezdecydowana i niemrawa Clara;/
Dokładnie, już nawet mi się oglądać nie chce jak ją widzę. Ale dobrze, że przewaga jednak jest innych rzeczy.
serio, najpierw nie wiedziałam co Jorge w niej widzi, później trochę go zaczynałam rozumieć (bo Clara normalniała), ale teraz znowu zastanawiam się co taki fantastyczny facet w niej widzi.
Ja się dziwię że on tyle czasu wytrzymuje, bo wydaje mi się że inny facet by zabrał swoje zabawki i poszedł gdzie indziej. A on jeszcze mówi że na nią poczeka tyle ile trzeba będzie. Kochany. Ja bym chyba nie wytrzymała na jego miejscu takiego niezdecydowania.
oooo tak. Czytałam kiedyś taką książkę "alibi na szczęście" no i tam facet starał się o dziewczynę, czekał na nią, był cierpliwy itd. Tam to jeszcze wydaje mi się, że było urocze, że tak zabiegał, był cierpliwy, delikatny, nie naciskał, ale np. moja przyjaciółka po przeczytaniu mówi "nosz kurcze, ile można czekać, przecież to bez sensu, ona nienormalna i on jeszcze bardziej", no ale akcja książki trwała z 1 rok, a nie 20 lat.!!!
Aż sobie chyba ją przeczytam o ile znajdę gdzieś u mnie w bibliotece. Z jednej strony to jest fajne jak facet się tak stara, ale też mi się wydaje że ma swoje granice jego czekanie, staranie. Bo jeżeli on krok do przodu a dziewczyna trzy do tyłu to nie ma sensu. A tak mi się właśnie wydaje że Clara wrzuciła wsteczny bieg teraz i na nim jedzie.
To tak jak Gato ostatnio mówił że z Maximem będą wiosłować do tyłu. Ale u nich to się w sumie nie dziwię, że tak jest :D
<hahah> Gato i Maximo to duet idealny;)
ale Clara mam nadzieję, że szybko się naprostuje, bo już mam jej dość.
160:
- dobry Fede??
- powrót Juany do domu;p "zgubiłam pantofelek jak kopciuszek" no i jak sięgała po butelkę wina. Espe i Tomas<3 Kochany Tomas "pogódźcie się z dziewczynami" no i nawet chłopakom jedzenie przygrzewa:)
- "nie mogę zasnąć, zaczęłam nawet liczyć barany" "i co?" "i pierwszy złamał nogę" i jakie spotkanie na patio?? w tym klasztorze nikt nie śpi;p i jakie fryzury:)
- troszkę mi szkoda było Letici jak płakała i martwiła się o Domingę;/
- "jest z Fede" "z Fede? ale mnie uspokoiłaś". ;p no I Espe z Tomasem się pojawili. Lola chce rozmawiać tylko z Espe "zrozumiałem aluzję" "powiedziała wprost";p Z kolei Dominga będzie rozmawiała tylko z Tomasem, a później, że jednak nie;p
- Eva z Gildą jaką mają zabawę;p "co mogą robić dwie sexbomby?" "wygooglasz??" <hahaha> moje ulubione stwierdzenie, "wygooglam to" ;p
- Leticia poszła w ślady Alicji i się nawróciła?? :O szok. "nie mogę zabierać stąd Domingi, nie mogę być egoistką." i nagle o Jorge pomyślała, o Clarze...
- Espe w rozmowie z Clarą, Espe "tęsknię za mężem" i jak gładziła i całowała obrączkę, kurcze, jakby nie widziała Tomasa z tydzień, a nie z 2 godziny. oj. gołąbeczki<3
- (Tomas wyglądał mega ciasteczkowo jak rozmawiał z Domingą, w czarnej koszuli, nieogolony z rozwichrzonymi włosami i tym spojrzeniem. mniam. mniam.) i jak ładnie rozmawiał z Domingą. Tomas jest cudowny:) (ale czemu Tomas mówi, że bardzo kocha Domingę?? serio? od kiedy?? - pewnie znowu bez sensu tłumaczenie)
- Clara opiekunką Domingi?? no i Lola "kocham CIę, jestem Twoją fanką".
- co oni znowu zaczęli temat o anemii Espe, był spokój tyle odcinków, a teraz znowu ten temat;/ czyżby miał mieć znaczenie;>
- Eva i Gilda, drugi duet idealny;) jak mierzyły która ma dłuższe nogi;p
- Maximo chrapie jak "chory piec" ;p <hahaha>
- Clara w rozmowie z Jorge trochę znormalniała, zczłowieczała;p tylko taka patetyczna ta gatka. no i Leticia, nawrócona Leticia;p niemożliwe. Wszystkie "byłe" Jorge sie nawracają, tylko obecna nadal nawiedzona;p no i jednak Leticia wyjeżdża, a Dominga zostaje pod opieką Clary i jakie słowa od Leticii do Clary :O:O:O przeprosiny, słowa uznania itd. SZOK.
- A gdzie ta Eva i Gilda idą przez pół odcinka w takich szpilkach?? "myślisz co robiłam całymi dniami w firmie?" "gnębiłaś Corinę, kontrolowałaś Maxima" ;p no i ciekawe co to za robota;p stroje, ulotki?? coś czuję, że to będzie porażka.
- no i śniadanie, które Tomas zrobił dla Espe i jak zleciały się siostrzyczki;p
- Eva i Gilda, jakie stroje, cherleederki;p <hahaha> "nawet przebrana za pasztet przyciągnęłabym uwagę" ;p i co Eva wyrwała temu gościowi z notesu?? no i jak weszły do firmy za rękę w tych strojach;) <hahaha> no i będą dzielić biuro. szok. ;p
- Espe troszkę śpi w klasztorze, Tomas od razu żonę w objęcia, no i domysły Tomasa, że Espe jest w ciąży i reakcja Espe, jak się tłumaczyła, jak Tomas na nią patrzył no i Tomas, cudowny Tomas "gdybyś była w ciąży, byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie" no i jakie uśmiechy, buziaki no i w ogóle <3
No wiesz już trochę czasu minęło odkąd pojawiła się Dominga więc każdy się z nią zżył nawet Tomas ;)
Dzieki Marlenko za świetny opis,jestes jak zawsze niezawodna,lecę na cda sorawdzic czy juz jest odcinek bo niestety pracuję do 18tej
Dokładnie dobry Fede, od kiedy? I czy jemu jednak zaczęło zależeć na Domindze że chciał z nią uciec, czy jak?
Anemia pewnie będzie miała odzwierciedlenie w byciu w ciąży przez Espi, ale wszyscy myślą, że to anemia, chociaż pod koniec jakaś dziwną rozmowę przebyli Esperanza z Tomasem.
Leticia to mega szok!! Ja już myślałam że ten dzień nie nastąpi a tu jednak, jak nie ona i dobrze powiedziane wszystkie byłe się nawracają a obecna? Może Leticia też powinna powiedzieć Clarze żeby nie straciła takiego skarbu jak to kiedyś Alicia zrobiła. I myślałam, że w tej ostatniej rozmowie z Jorge i Clarą to Leticia po tym buziaku od Jorge przytuli Clarę, ale chyba to już by było za wiele.
Też się zastanawiam od kiedy Tomas kocha Domingę, ale w sumie później pomyślałam dokładnie tak jak Ty, że tam każdy każdego kocha to w sumie czy się znają 3 dni czy 3 miesiące to co to za różnica i tak się kochają.
Haha to chyba mamy razem zagwozdkę co ona wyrwała z tego notesu :D Bo ja też o tym napisałam :) możemy zacząć domysły a mi jedyne co przychodzi do głowy to jakiś opis jak prowadzić firmę, tylko po co on by miał mieć w notesie to napisane?
z tą ciążą możliwe. Co do Leticii też miałam wrażenie, że przytuli Clarę, ale jak napisałaś, tego byłoby już za wiele;p Całkowita racja z tym, że nie ma znaczenia czy znasz kogoś 3 dni czy 3 miesiące to się go kocha, taka norma.
a ja tak myślę, że Eva mogła wyrwać jakieś zlecenia, miał poumawianych klientów itd, a one nie dość, że mają stroje, to jeszcze mają spis klientów, zleceń itd. Bo to przecież przypadkowy gość.
Trochę z ironią to mówiłam z tą miłością, bo tam rzeczywiście widzą się raz i już kochają tą osobę. Z tą Domingą to Tomas może raz rozmawiał? Fakt reszta rozmów mogła nie być pokazana, ale biorąc pod uwagę fakt że minął jakiś rok, gdzie przez połowę czasu go nie było a ona w 3 miesiącu trwania serialu przyjechała to zostają 3 miesiące a on przecież wiecznie zajęty jest.