zaczęłam oglądać supernatural, jestem teraz po 7 odcinku, serial wydaje sie być w porządku ale jest dla
mnie strasznie schematyczny. "siedzimy gadamy gdzie jest nasz tata- cos rozkminilismy w gazecie-jedziemy-
podszywamy sie pod rozne sluzby i zbieramy informacje-rozwiazujemy zagadke- smutno nam bo trza jechac
dalej" . i moje pytanie jest w tym momencie takie czy cos sie zmieni, czy bedzie cos urozmaicone i czy przede
wszystkim przez cały czas serialu jedyne postacie ktore są stałe to Sam i Dean, czy dojdą jakieś inne w
miare czesto wystepujące?
Pierwszy sezon jest bardzo monotonny. Wszystko się zmienia od początku drugiego. Pojawiają się takie odcinki jak te w pierwszym sezonie, ale większość skupia się na mocniej zarysowanym niż w pierwszym sezonie głównym wątku. Pojawia się też kilka istotniejszych postaci, które pozostaną przez jakiś czas. Sezon czwarty i późniejsze to już zupełnie inna bajka, jest wiele postaci (niektóre naprawdę genialne), wiele wątków, a postacie się znacznie rozwijają. Ja osobiście też na pierwszym sezonie się trochę męczyłam. Po kilku odcinkach uznałam, że to nie serial dla mnie, ale po jakimś czasie wróciłam i była to bardzo dobra decyzja, bo potem nadrobiłam 8 sezonów w półtora miesiąca. Naprawdę radzę Ci kontynuować, z pewnością nie pożałujesz.
Polecam serial, faktycznie sezon pierwszy jest słaby i dość nudny. Jak dla mnie serial zaczyna się dopiero po 3 sezonie. Również miałam problemy żeby się przełamać i kilkukrotnie podchodzilam do oglądania. Nie mogłam przebrnąc przez 1 sezon. 2. jest już lepszy, ale tak jak mówię najciekawszy jest po 3. Polecam i zapraszam do oglądania :)
Jednak radzę nie pomijać tych 3 sezonów, bo 1- co to za przyjemność, a 2- są tam jednak istotne i ciekawe informacje
W serialu jest dość dużo odcinków, które pasują do schematu który podałaś, tzn. rozwiązywanie zagadek, ale z drugiej strony są też wątki główne, które są naprawdę ciekawe. Tzn. mi rozwiązywanie zagadek też odpowiada, lubię taki klimat.
Natomiast w tym serialu nie ma czegoś takiego jak postaci "stałe", bo jednak jest to świat łowców i potworów :), ale mimo to jest trochę postaci, które występują całymi sezonami.
Nie raz się spotkałam z opiniami, że kogoś nudził 1 sezon, ale już 2 czy 3 go mega wciągnął, a naprawdę warto, bo serial do 5 sezonu jest po prostu wspaniały, nie można się od niego oderwać. Mam nadzieję, że dasz mu szansę :)
Też lubię rozwiązywanie zagadek ale w niektórych przypadkach są bardzo przewidywalne rozwiązania, czasem już w połowie odcinka wiadomo o co tak naprawde chodzi. ale w sumie odkąd napisałam post, oglądnęłam już 3 odcinki i coraz bardziej się wciągam więc mysle ze jakoś to pójdzie;d
Pewnie,że oglądaj. Ja przez dwa lata oglądałem i oglądam ,,Supernatural". Teraz jestem na bieżąco i to zupełnie inaczej wygląda. Zazdroszczę Ci,że jesteś na samym początku,ale teraz też nie jest zle.
Mi się pierwszy sezon podobał, taki lekki, prosty - właśnie przez tę schematyczność. W drugim zaczęły się pewne kombinacje, nie będę pisała co, bo nie chcę Ci zepsuć serialu, ale moim zdaniem drugi był najsłabszym sezonem. Ale jakoś przemęczyłam i później jest już super (teraz ósmy cisnę). Są odcinki lepsze i gorsze, ale tak jak ktoś wyżej napisał - jest kilka postaci-perełek, więc warto oglądać :) Tylko nie czytaj obsady na filmwebie, bo są spojlery :/