PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

no i stuknęło znowu 1000 postów! :D

działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D

Infiniti9

Krzyskowi to pewnie Iga powiedziała o całym zajściu, a pan Małecki żeby zostać gwiazda telewizyjna pewnie tę historię podkoloryzował.

lavendeer

Albo Krzysiek będzie w szpitalu, bo i Zuzanna trafi do szpitala przecież. A że znajdzie się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie... wykorzysta swoje 5 minut! :D

asia3345

W sumie to nie wiadomo jak do końca traktować ten opis, ale zakładając że jednak w jakimś stopniu ma ręce i nogi to wydaje mi się wręcz niewiarygodne żeby to dziecko było Marcina ( to w końcu nie jest telenowela latino), prędzej stawiam na Seniora który jednak czegoś tam nie dopilnował w przeszłości, albo Łukasza bo moze zamysł jest taki że ma dłużej zabawić w serialu. Zmieniając wątek, do tej pory Senior nie miał takie typowego haka na Igę, bo sie czepiał całokształtu a teraz juz w jego oczach ma konkretny argument przeciwko niej. Liczę na to że sprawa rozejdzie sie po kościach, nie chce mi sie wierzyć żeby Marcin o cokolwiek Igę oskarżał. Jedyne co mam nadzieje że wyniknie z tej akcji to to że Iga zacznie słuchać tego co jej inni dobrze radzą o nie bedzie sie bawiła w Sherloka na własna rękę. Swoją drogą, dobrze że ją zwolnił, to może ją zmobilizuje żeby jakiejś sensownej pracy poszukać.

lavendeer

Z tego, co pamiętam, to Iga była już w zwiastunach zwalniana z pracy:) Z przymrużeniem oka raczej trzeba te spoilery traktować;)

emka98

Tak na moje oko to Marek powie to "Zwalniam panią", tylko kwestia czy Iga rzeczywiście straci pracę. Z naszej strony to szansa na lepszą pracę Igi, ale Marcin się pewnie sprzeciwi decyzji ojca.

ocenił(a) serial na 9
emka98

No ciekawe, chociaż teraz wydaje mi się że to może na serio to zwolnienie. Ale jak oni mogli zrobić taką krzywdę Idze tą fryzurą? Zobaczymy w odcinku, ale na razie wygląda strasznie jak dla mnie.
A zamieszanie ogromne tym artykułem zrobili. Ale się hardkor zrobił z tego serialu xD

asia3345

Gad to może być dopiero w połowie ciąży (mam nadzieję, że nie) więc raczej ona odpada. A może x lat temu jednak Marcin wpadł i nie jest taki krystaliczny. Ale ta wersja też mi się nie widzi. Tylko skoro Łukasz nie wnosi oskarżenia to co w areszcie robi Marcin. I skąd to zdjęcie na kanapie z Krzyśkiem. Myślałam, że dziś wyjaśni się coś a tu... Dalej mnóstwo zagadek. A zwolnienie Igi może wyjdzie jej na dobre. Co prawda nie będzie się widywać z Marcinem w pracy, a dla nas będzie jeszcze mniej wspólnych scen ale może panie jakoś w 4. sezonie to wymyślą. I sądzę, że Marcin nie będzie Igi obwiniał o to całe zajście.

ocenił(a) serial na 9
asia3345

Marcin miałby dziecko? Nieee to byłoby za proste, zbyt nasuwające się na myśl. To musi być coś o wiele bardziej skomplikowanego, tak myślę... Tylko co?
Ależ nas czekają odcinki, nie wiem jak ja się po nich pozbieram :o

madziula_19_fw

Pewnie jeszcze dziś powinien pojawić sie opis 13 odcinka z TVP wiec może tam będzie cos więcej

ocenił(a) serial na 8
madziula_19_fw

A może Łukasz to brat Marcina? A ta pani z dzieckiem to jakaś ich ciotka czy ktoś z rodziny, która o tym wie. Dziecko może po prostu to jakiś ich kuzyn tylko wiadomo dziennikarz zobaczył dzieciaka to dośpiewał resztę żeby zrobić sensację i lepiej sprzedać gazetę. Jedno jest pewne to chyba będzie zapowiedź 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Lipa88_2

'A może Łukasz to brat Marcina?' Też przeszło mi to przez myśl.

ocenił(a) serial na 10
madziula_19_fw

Jeżeli nawet Łukasz jest bratem Marcina, to co wspólnego mają z tą panią z dzieckiem? To dziecko ma związek z Łukaszem, albo z seniorem. Ale Renata powiedziała, że wyszła za mąż za mężczyznę z dzieckiem i to chodziło o małego Marcina. Albo ta kobieta z dzieckiem, to być może żona tego, kogo zabił Łukasz, wcale nie o Gadomską tu chodzi, tylko my jakoś tak ją z każdą złą wiadomością kojarzymy.

Infiniti9

Dokładnie to samo obstawiłam w poście wyżej;)

ocenił(a) serial na 8
emka98

Tylko że ja zrozumiałam że ta kobiet jakoś łączy Łukasza i Marcina.

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

Może chodzi o to że Łukasz podawał się za Marcina i zrobiło się dwóch Kaszubow ? Nie wierzę że Marcin ma dziecko bo jeśli to ta kobieta dawno by go odnalazła to raczej chodzi o Łukasza tym bardziej że posługiwał się fałszywymi dokumentami. Kobieta z dzieckiem i od razu podniesienie emocji i chyba tylko o to chodzi. Nie wiadomo jednak kogo zabił Łukasz może właśnie męża tej kobiety i koszmar wrócił gdy go zobaczyła.

Lipa88_2

Łączy Łukasza i Marcina, ale pewnie będzie o nazwisko Kaszuba chodzić. Łukasz powiązany z kobietą (dziecko, żeby zagęścić atmosferę) w związku z zabójstwem, a Kaszuba jako obrońca. Ale Marek, nie Marcin. W relacji tv pewnie rzucą hasło "mecenas Kaszuba", co skieruje podejrzenie na juniora. Ale nie wiem... tak sobie na luzie kombinuję, chociaż już po śniadaniu jestem;)))))

ocenił(a) serial na 10
emka98

Pewności nie mam, chciałam iść po bułki, bo na głodzie jestem, ale tak jakoś nie mogę się od laptopa i forum oderwać! Serial ponad wszystko!

ocenił(a) serial na 8
Infiniti9

Nie dość że serial daję rozrywkę, zmusza do myślenia to jeszcze odchudza:)

Lipa88_2

A ja właśnie szybko jechałam do sklepu z rana po chleb bo chciałam "świat seriali" kupić ale nie było ;( a mogłam jeszcze pospać ;p

asia3345

Czy co do Igi i Marcina nadal nie wiemy nic.

Też nie wierzę, że ta kobieta z dzieckiem dotyczy Marcina. Prędzej Łukasza - zdecydowanie. Pomysł z ojcostwem Marcina jest zbyt prosty, banalny, za bardzo zalatujący brazyliadą.

Fryzura Igi - no comment. :)) Oby tylko na zdjęciu tak strasznie wyglądała. :D

on_mile

Będzie tych emocji w tych dwóch odcinkach, oj będzie.

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Co najważniejsze rozstania I&M nie widzę bo w oczach Marcina to Iga zyska jako mediatorka i pewnie będzie kłótnia z seniorem o nią ...zapewne zostawia nam niepewność do wiosny i tego się boję...

Stenia21

bardzo możliwe, że zostawią nas w niepewności, w sumie jak po każdym finale - zresztą czeka na nas 4 sezon, więc muszą zostawić nas na 3 miesiące z jakąś zagadką. XD

ocenił(a) serial na 9
on_mile

Nie, nie i jeszcze raz nie !! Jesli się okaze się że Marcin ma dziecko o którym nic nie wiedział i zrobią z srialu polską wersję Mody na sukces z Marcinem jako Ridgiem i Igą jako Brook to przyrzekam sobie że przestaje oglądac ten serial. Przecież to byłoby tak żenujące że szkoda słów. Jedno jest pewne kimkolwiek jest ta kobieta to nie jest to Gadomska bo ta siedzi we Francji i jest niemożliwe by urodziła dziecko Marcinowi w tak krótkim czasie, to jest jakaś now postac na 100% ale jasna ciasna niech to bedzie jakaś żona ofiary Łukasza albo młoda była kochanka Seniora ale nie matka syna Marcina.... jestem tak zdenerwowana i oburzona od samego rana że nie wiem jak teraz będe egzystować na uczelni, jeszcze potłukę jakąś pipetę albo dodam nie ten odczynnik co trzeba.... co ze emocje, chyba zaczne brac krople walerianowe przed tymi finałowymi odcinkami.

użytkownik usunięty
Sairina

Nie ma się co narazie nakręcac bo nic nie wiadomo, jeszcze tylko 2 tygodnie i wszystko będzie jasne.
P.s do brazyliady to jeszcze mu daleko!

Spokojnie, spokojnie!!! :) Już nie jeden raz ŚS koloryzował, wyolbrzymiał, a nawet przekręcał informacje.

Odnośnie kobiety z dzieckiem napiszę tylko tyle, że nawet chciałabym, żeby to był Gad - przynajmniej wtedy mielibyśmy pewność, że to nie dziecko Marcina. Ale nawet, jeżeli to będzie zupełnie nowa bohaterka, to nie uwierzę, że to będzie matka nieślubnego dziecka Marcina, gdyż to byłoby megaprostackie rozwiązanie!!! Scenarzystki poszłyby wtedy po najmniejszej linii oporu [abstrahując już od tego, że my widzowie nie wybaczylibyśmy im takiego rozwiązania :) Marcin może mieć dziecko tylko z Igą :)] Nie, nie - scenarzystki zostawią nas do wiosny z większym dylematem, o którym ŚS nawet nie śnił :))).

Aaa i jeszcze ta fryzura Igi - na tym zdjęciu niby z ostatniego dnia z planu (to, co Paweł Domagała umieścił na swoim instagramie) Iga ma proste włosy i jest inaczej ubrana niż na tym zdjęciu z Seniorem w ŚS. Może ona taką fryzurę zaserwowała sobie na ślub Asi i Adama?

Mela_5_100

To może być prawda z tymi włosami. Tylko niestety znowu Idze krzywdę zrobili fryzurą. Przynajmniej z tej perspektywy. Czy nie można było zrobić jakichś ładnych, subtelnych fal. Tylko takie afro :o Ja się boję jaką miałaby sukienkę. A ciekawe kto został świadkiem Aśki. Beata?

Mela_5_100

Mi nawet do głowy nie przychodzi pomysł że mogło by byc to dziecko Marcina, po pierwsze dlaczego wcześniej nie powiedział by mu o tym Marcin przecież większość swojego życia mieszkał pewnie w tym samym miejscu nie ukrywał sie wiec droga była wolna, po drugie ta kobieta zna ich obydwu więc jezeli pierwsza moja wersja o Laurze odpada to wątpię aby oboje ja znali Łukasz trochę przesiedział w wiezieniu i wyszedł zapewne nie kilka dni przed spotkaniem z Dorotą wiec może zna Kaszubę ale Marka , jeszcze 11 dni i sie nam wyjaśni wszystko .... Mam nadzieję że scenarzystki nie wymyśliły jakiegoś badziewia w które nam dociekliwym forumowiczką trudno będzie uwierzyć a poza tym to co pisze świat seriali trzeba brać z przymrużeniem oka :P... bo jakoś do tej pory rozśmiesza mnie Pola jako nowa dziewczyna Kaszuby

ocenił(a) serial na 10
Mela_5_100

A mnie się wydaje, że to będzie dziecko Marcina jako ta równowaga do skomplikowanej sytuacji życiowej Igi

ocenił(a) serial na 10
Sairina

Bo właśnie o to chodzi, gazeta zarobi na sensacji, a ta kobieta to pewnie okaże się tą blondynką za snu Krzysztofa, czyli nie wiadomo kim! Szybciej uwierzę, że to ta kobieta, która Marcinowi płyty rodziców nie oddała (żart oczywiście!). A emocje to mamy na bank, taki to już serial i za to my go tak uwielbiamy! Jeszcze 2 tygodnie, aż mi się wierzyć nie chce, jak ta seria szybko zleciała, jakie te piątki odległe się wydawały.Nieprawdopodobne, do głowy by mi nie przyszło, że ponad rok siedzę przy laptopie i śledzę komentarze na forum, że przeżywam serial, polski serial!

ocenił(a) serial na 8
on_mile

http://m.superseriale.se.pl/newsy/o-mnie-sie-nie-martw-3-sezon-odcinek-13-samobo jstwo-lukasza-w-ostatnim-odcinku_729203.html

Jak Łukasz może mieć coś wspólnego z wypadkiem rodziców Marcina !!! przecież on miał wtedy ok.13 lat nie sądzę aby prowadził samochód...ponadto scenarzystki z 13 latka nie zrobiły zabójcy...

Stenia21

Większej bzdury nie czytałam. :D

on_mile

Oni coś w tej redakcji biorą. Nie ma bata xD

Roksi0318

Oni to chyba z grupy fanów OMSNM z FB wzięli, bo tam widziałam ktoś taki komentarz napisał :)))

ocenił(a) serial na 8
Mela_5_100

A może to ojciec Łukasza był tym pijanym kierowcą? I przez to obaj stracili rodziców bo sprawca wypadku też mógł zginąć.

Lipa88_2

Też mi to przez głowę przeszło. Wszystko to takie zaplątane ;l Jeszcze niecałe dwa tygodnie i się część zagadek rozwiąże.

ocenił(a) serial na 9
Roksi0318

Właśnie 'część zagadek' i to jest najgorsze... Obawiam się, że 13 odcinek zostawi nas z jednym 'no i co dalej?' ;D

Lipa88_2

Też o tym pomyślałam. Ale chyba czym więcej podobnych pomysłów po naszej stronie, tym bardziej się w pole wyprowadzamy;))))

ocenił(a) serial na 10
emka98

Ale nawet gdyby ojciec Łukasza był sprawcą wypadku, w którym zginęli rodzice Marcina, to co to ma wspólnego z kobietą z dzieckiem? Kim jest osoba, na grobie której tak rozpacza Łukasz? Dlaczego mimo odsiadki nadal kombinuje? Dlaczego senior Kaszuba zwalnia Igę, skoro Marcin wyszedł z aresztu, a Łukasz sam powiedział, że jest niewinny, że to był wypadek? Jeszcze jedna sprawa, skoro Łukasz jest w piżamie w chwili, gdy chce popełnić samobójstwo, to kiedy był na tym cmentarzu?

Infiniti9

To zdjęcie na cmentarzu było przy 12 odcinku... może to będzie jakiś sen, koszmar, wspomnienie Łukasza. Bo też mi się wydaje, że on do końca serii będzie w tym szpitalu.

Więcej pytań niż odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 8
Infiniti9

I do tego Krzysztof który jest wszędzie : u Zuzanny, w szpitalu udziela wywiadu na temat Łukasza i na ślubie Aski i Adama...czy coś pominęłam???

Stenia21

No akurat pojawienie się Krzyśka na ślubie Aśki i Adama to już przegięcie - i że niby mógłby być świadkiem? No żeszzz. :D

on_mile

Oliwka powiedziała Dorocie, że na ślubie jej mamy z wujkiem Marcinem, to tata Krzysiek będzie świadkiem :))

loka12

Wiesz co, na ślubie IgMy to ja może bym to jeszcze zrozumiała, ale tutaj? Krzysiek się wszędzie wepchnie. :D

ocenił(a) serial na 10
loka12

To prawda jest napisane, że Krzysiek zjawi się na ślubie bez zaproszenia i będzie chciał zająć miejsce Marcina w roli świadka. Ja tu wcześniej pisałam, że chyba Krzyśka sklonowali, bo gdzie się coś dzieje tam Krzysztof jest ! Ciekawa jestem skąd on cokolwiek wie o Łukaszu, skąd nagle wziął się u Zuzanny akurat jak się dusiła? Bo na ten ślub to może Igę śledził, ale pozostałe zbiegi okoliczności to są dziwne.

Infiniti9

Na lunch do tej restauracji to przyjdzie i Zuzanna i Filip i Krzysiek i jeszcze zabiorą dziewczynki. Było takie zdjęcie na instagramie + zdjęcia przy artykule, że Mucha ma grać w serialu. Poza tym to zdjęcie pod domem Zuzanny - Krzysiek i dziewczynki i karetka. Ja nie wiem, tyle zagadek.

on_mile

Tak samo z tych streszczeń wynika że Marcin najprawdopodobniej 12 odcinek spędzi w areszcie to po jakiego grzyba ja sie pytam skoro nie ma oskarżenia, poza tym kiedy siedzi z Krzysztofem na Poziomkowej i w jaki sposób ma zostać świadkiem jak do tej pory o tym mowy nie było a potem rozpacz ze nie zjawia sie jako świadek na ślubie... pokręcone te streszczenia sa i to bardzo ... i faktycznie Krzysiek jest wszędzie i wszystko wie a główni bohaterowie nawet nie maja czasu sie spotkać i pogadać w cztery oczy przez cały sezon

kacha_87

Bardziej skłaniałabym się ku temu, że Marcin nie dotrze na ślub Asi i Adama, nie dlatego, że jeszcze będzie siedział w areszcie, a przez tą akcję z próbą samobójczą Łukasza. Chociaż już sama nie wiem.
Marek i Renata (która wychodzi na to pojawi się w 13 odcinku) jadą po Marcina i on dopiero wyjdzie w 13? Takie naciągane by to było skoro Łukasza go nie oskarża.

Poza tym ja nadal pamiętam zdjęcie pod sądem Stefana i Kasi - gdzie oni to wszystko pomieszczą? Obawiam, że znowu przyjęli strategię tzn. najwięcej akcji w ostatnim odcinku, a szczególnie w ostatnich minutach.

ocenił(a) serial na 8
Infiniti9

Dla seniora każdy powód jest dobry aby usunąć Małecka tylko zwalniając ja wchodzi na wojenną ścieżkę z Marcinem i tu mogą paść mocne słowa a może nawet Marcin oznajmi że się żeni i to jak najszybciej...

Stenia21

W końcu ma jakiś argument by ją zwolnić i zarazem wyrzucić z życia, głowy, serca Marcina. Ale tak się nie da. Oby reakcja Marcina była taka jak należy! O ile zdąży się o tym dowiedzieć, może być tak, że z tą sytuacją zostaniemy do 4 sezonu.