Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dzielimy się tu wrażeniami z odcinka "The Birthday" 3x01 :) A jak sobie chcecie to możecie
wysłać trochę spojlerów dotyczących tego odcinka.

Wiem, że odcinka jeszcze nie ma, ale chciałam być pierwsza, która założy ten temat, na który
wszyscy tak czekali - sprytne co? :]

Co miałam zobaczyc w offtopie, 30 razy dobranoc?:D

użytkownik usunięty
alien_2

No właśnie uciekłaś i impreza się skończyła:P

Taka jestem niezbędna?:P

użytkownik usunięty
alien_2

No pewnie drink Lady ;p

użytkownik usunięty
Sawyer

Daj spokój, nikt Ci tam nie będzie robić testu ze znajomości wszystkich offtopów:P
A przynajmniej tu będzie porządek i nikt mi nie będzie ględził : "bo tam jest zaśmiecone, to ja chcę założyć nowy temat" :P

Sawyer przecież udzielał się w offtopie, chyba do 2 numeru:D

użytkownik usunięty
alien_2

Wow, no i ?:D

Więc ja nie widzę przeszkód:P On widzi;P

użytkownik usunięty
alien_2

W końcu 98 i pół offtów przerwy to nic:D

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

tak parę dni po premierze naszła mnie wena na krytykowanie. Odcinek był fajny, ale no właśnie...fajny, nic więcej. I zepsuli nam jedną z lepszych scen pokazując nam ją wielokrotnie na długo przez samym odcinkiem. Ja z miłą chęcią zobaczyłabym "zakłopotano-oburzoną" minę Eleny na widok nagiego Damona tak po prostu, bez wcześniejszego obejrzenia tej sceny w internecie...

vera232

Moim zdaniem w ogole za dużo scen pokazali w internecie. Nie było dla mnie zaskoczenia, wiedziałam, co się wydarzy.

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

no właśnie to miałam na myśli. Mam nadzieję ze z drugim odcinkiem będzie inaczej i każda scena będzie jakimś zaskoczeniem :)

vera232

Tak jak to miało miejsce wcześniej :)

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Jednak Klefanowych nie pokazali - a te według mnie były najlepsze.

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

odcinek robi wrazenie ;]
ta odpadajaca glowa, tortury na tym wilkolaku ... na dodatek Stefan ten zly .. uhh... xD

BeautyAndStupid

Zdaję sobie sprawę, że odcinek prawdopodobnie został już przewałkowany z każdej strony, ale muszę dodać, że według mnie Nina Dobrev świetnie zagrała końcową scena "rozmowy" Stefana i Eleny. Idealnie operowała głosem i mimiką. Z reguły jej gra wydaje mi się strasznie szorstka, jeśli można użyć tu tego słowa. Nie jestem fanką tej pary, nie wzruszają mnie, ale znowu utwierdzam się w przekonaniu, że to właśnie gra aktorska ma największy wpływ na nasz odbiór, a tym razem bardzo ładnie to wyszło.

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Mocny początek 3 sezonu, nie ma co. Nastrój wydaje się być jeszcze bardziej mroczny i poważny, niż w poprzednim sezonie i to się mi podoba. Do tego zły Stefan = dobry Stefan... chyba zaczynam go nawet lubić... Damon zaś, chociaż nadal pozostaje sobą, to jednak jego ironiczne komentarze mają jakby inny wydźwięk... bardziej gorzki. W sumie troszkę jakby mi go szkoda.

ocenił(a) serial na 9
Kandara

mnie jest go szkoda praktycznie od początku. On taki zakochany i nieszczęśliwy, a jego wybranka tak niewzruszona i wybierająca jego brata. Tak samo wcześniej Katherine. On chyba nie ma w tym serialu szczęścia do miłości :(

ocenił(a) serial na 8
vera232

No w sumie to chodziło mi to, że szkoda mi go bardziej niż dawniej.

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Słuchajcie, wiecie może jak nazywa się aktor grający wilkołaka z tego odc.?

zolza90

David Gallagher
http://www.filmweb.pl/person/David+Gallagher-42120

ocenił(a) serial na 10
Rainn

Mam pytanie, czy ta kartka urodzinowa, którą Elena znajduje na łóżku, jest od Stefana, czy to raczej nie możliwe?

użytkownik usunięty
Cziczi

Jest podpisana od Jera... niby jakim cudem Stefan by ją wysłał :D

ocenił(a) serial na 10

Nie zauważyłam podpisu xd

użytkownik usunięty
Cziczi

Poza tym gdyby to była kartka od Stefcia to Elena by chyba inaczej zareagowała:D