PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121960
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pierwsza emisja: 07.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: TAJEMNICZA WYSPA – Shane prowadzi ekspedycję na opuszczoną wyspę u wybrzeży Nowej Szkocji, gdzie jego zdaniem ukryto tajemnicę lekarstwa. Podczas wyprawy do serca wyspy Rebekah i Elena kontynuują swoją zaciekłą rywalizację, Stefan robi wszystko, aby utrzymać pokój, a Damon oskarża Shane’a o prowadzenie wszystkich w zasadzkę. Bonnie i Jeremy próbują rozgryźć przesłanie znaku Łowcy, podczas gdy Shane ujawnia więcej na temat legendy Silasa i czarownicy Qetsiyah, razem ze swoją osobistą historią. W Mystic Falls, Tyler konfrontuje się z Klausem, a Caroline zostaje uwikłana w przemoc, która później następuje.

rastaa

Mnie wkurza to, że lekarstwa nikt na oczy nie widział a już się prawie Delena przez to rozpadła. A jak tego w ogóle nie ma? BO NIE MA! Elena zapamięta Damonowi, że nie chcial z nią spędzic reszty życia na zasiłku dla bezrobotnych a Stefan tak! Jest jedna pozytywna rzecz w tym wszystkim- Damon pokazał że nadal ma jaja i nie zmiękł do końca:)

alien_2

Zastanawia mnie to, jak oni po tym wszystkim chcą być znowu ludźmi? Na zawsze pozostanie już w nich to skażenia, wszystko co zrobili. Nie da się przecież o tym zapomnieć.

ailimenna

Właśnie tego nie jestem w stanie zrozumiec. No dobra- Elena jest wampirem z 2 tygodnie, ale Stefan? Zabił tylu ludzi, że zapisał całe drzwi! A już Beka to w ogóle- wampirem jest 1000 lat a marzy o tym żeby zostac człowiekiem, iśc na zasiłek dla bezrobotnych i umrzec na raka. no dla mnie to jest śmieszne. Ona myśli, że znajdzie sobie faceta od razu bo nie będzie wampirem? Moglaby miec faceta i nie będąc człowiekiem ale po prostu ma wredny charakter:)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Co ty tam możesz wiedzieć. Ja mógłbym być jej facetem od zaraz:)

RushComes

od zaraz czyli nie musi byc żałosną babą z nadwagą i zmarszczkami? Mogłaby sobie zostac wampirem?:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Dla Rebeki zszedłbym do Piekła i wrócił :D złość, płacz, śmiech wszystko ma tak seksowne że muszę się powstrzymywać aby nie wkładać głowy w monitor. Masz odpowiedź..

RushComes

Czyli Rebeka wcale nie potrzebuje lekarstwa ale myśli że jak zostanie człowiekiem to od razu spotka kogoś takiego jak Ty i będzie żyła długo i szczęśliwie do 70-tki:D A z tego co mówisz wcale tego nie potrzebuję:D ja mam rację- jest żałosna:D
Miło, że chociaż ktoś ją lubi;D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Nie ma sił o tej godzinie rozczytać się dlaczego uważasz że jest żałosna, dla pogawędki mogę poznać Twój punkt widzenia. Natomiast co Ty o niej myślisz, czy zostałaby wampirem czy wzięła lekarstwo nie zmienia mojego zainteresowania jej osobowością i urodą. Laska niszczy system. Zmuszasz mnie do wyboru Rebeka bitch wampir czy Rebeka żona i babcia a iskra czasem polega na tym że teraz to jest to, bez kalkulacji.. nadążasz?

RushComes

dokładnie. rebeka miadżdzy.

ailimenna

Ja tego w ogóle nie ogarniam!!! Co oni wszyscy się uparli żeby być ludzmi? WTF??? Nie rozumiem ich toku myślenia absolutnie...

_Sloneczko_2034

Nie rozumiesz ich toku myślenia, bo oni zwyczajnie nie myślą. Kierują się swoimi zwiększonymi uczuciami które przesłaniają im całe racjonalne myślenie. Wystarczy zobaczyć do czego doszło na wyspie. Podejrzewam, że gdyby mogli to niektórzy pozabijaliby się o to lekarstwo... co jest śmieszne i bardzo spłyca niektórych bohaterów.

ailimenna

Akurat to że by się o to pozabijali to bardzo ludzkie:D Jak ludziom na czymś zależy to też sobie oczy wydrapują:)

alien_2

Miliony lat ewolucji i czym jesteśmy? Zwierzętami xDDD

ailimenna

Daj spokój, coś poszło nie tak:D Spójrz nawet na taką Bekę- 1000 lat doświadczenia a ryczy jak nastolatka jak rodzice jej każą iśc na koncert Biebera. Ewolucja i doświadczenie nie daje nic:)

ailimenna

Dokładnie. mają klapki na oczach i nie widzą nić poza tym zasranym cure.... Ehhh....Oby to badziewie nie istniało.... Bo jak wszystkich pozamieniają w ludzi to dopiero będzie cyrk:P

_Sloneczko_2034

Ja mam nadzieję, że istnieje i lekarstwem są czopki wielkości nabojów do dubeltówki, które trzeba przyjmowac do końca życia, 3 razy dziennie. Zobaczymy wtedy jak bardzo chcą byc tymi ludźmi:)

_Sloneczko_2034

może im się krew przejadła :D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

mam nadzieję, że Elka ZROZUMIE dlaczego Damon NIE MÓGŁ jej obiecać, że weźmie z nią lekarstwo i zostanie człowiekiem...

rastaa

Błagam niech się okaże, że nie ma tego cure!!!! Błagam!!!!

_Sloneczko_2034

bylo by zabawnie gdyby okazało się, że jest ale tak mało że wystarczy go dla jednego wampira :d wtedy wszyscy by się kłócil kto ma je wziąć. może w końcu byłaby wtedy jakaś akcja :d

rastaa

Zabawne jest jak szary człowiek trzyma w garści grupę wampirów, w tym Pierwotnych z potężną czarownicą na czele :D Tańczą, jak im zagra.
A po co Shanowi ta skała?:D

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

to fragment nagrobku Silasa, niby niezbędny do zdobycia lekarstwa (coś jak kamień księżycowy w 2 sezonie)

Sathyriasiska

Pewnie znowu rytuał będzie. Oj Plec nie ma pomysłów, nie ma.

Madame_7

Rytuał czyli ktoś wyciągnie kopyta:D

alien_2

Tak, główna trójca i koniec serialu ;D Dobrze by było, bo tam się nic ciekawego nie dzieje.

Nadal nie mam ochoty spać.

Madame_7

Zmuś się:P
Zastanawiam się czy da się wykrzesac jeszcze cokolwiek z Klaroline:)

alien_2

Ta Klaroline zawsze była śmieszna, no błagam. Dzisiejsza scena strasznie sztuczna i nie podoba mi się Morgan w tym sezonie, oj nie podoba :/

Madame_7

Nie wierzę, że Klaus dał się nabrac na taki teatrzyk. W ogóle oni coraz szybciej umierają od tego wilkołaczego ugryzienia- Rose łaziła z 2 dni, Damon to samo, a Caroline obaliła się przed wieczorem:D Pod koniec to już prawie zeszła z tego świata:D

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Może dlatego, że jest najmłodsza

monia3456

Możliwe, ale Rose była dużo starsza od Damona a wcale dłużej nie chorowała:)

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Może także zależy od rozmiaru ran , w końcu Damon był lekko draśnięty dlatego dłużej "chorował"

alien_2

I jeszcze schiz nie miała :D
Ale umówiła się z Tylerem, że ma coś takiego pieprzyć.
Co oni z Klausem zrobili, parodię.

Madame_7

Klaus w tym sezonie jest beznadziejny. Mam nadzieję, że to on zniknie na dłuższy czas.

Madame_7

Węgiel kamienny pod dom który zbuduje w środku lasu:P

rastaa

Idę spać, Dobranoc Wszystkim :))

ocenił(a) serial na 6
rastaa

Widzę to tak:
1. nie ma cure, i delenowy serial będzie trwać do wyczerpania pomysłów aż zginie jak państwowa telewizja, tylko że jeżeli cure okaże się ściemą od tak a nie dadzą czegoś w zamian to znaczy że proces schodzenia na psy już trwa. uwielbiam filmy czy seriale gdzie jest niewiadomo co a na końcu okazuje się że nie ma nic :D
2. jest cure, Sztefyn bierze i odrzuca Rebeccę, Dejmon lepiej żeby nie wział ale to mniej ważne. i punkt porgramu: Elencia musi wybrać, czy wziąć cure i z kim chce być.
Jeśli punkt 2 to ja chce takiego wyboru.

RushComes

Ja chcę żeby lekarstwo nie istniało ale żeby okazało się, że wypuścili z tego grobu coś z czym sobie nie dadzą rady:) Przynajmniej nie w tym sezonie;)

alien_2

I to właśnie będzie historia na następny sezon: największe zło, najpotężniejsza istota, która powinna zmieść ich z powierzchni Ziemi w dwie minuty, ale z niewiadomych przyczyn tego nie zrobi i będą z nim walczyć przez cały 5 sezon :D

brawur

Zapomniałaś dodać, że jeżeli tak się stanie, Silas ujrzy jakąś piękną brunetkę, najlepiej człowieka, może April ;-) I nogi będą mu miękły na jej widok ;-) Wtedy nasi ulubieńcy wszyscy wykorzystają ją żeby nim manipulowała i kiedy będą się całować Bonnie, o ile nie umrze przedtem, zajdzie go od tyłu, zrobi swoje expression, osłabi silasa i wtedy April wbije mu w kolano metalowy gwóźdź ze starej stodoły w Mistic Falls(wszystko jest w MF), zrobiony z magicznego pyłu zaczarowanego przez quisytiah(czy jak jej tam?) - jedyne narzędzie którym można pokonac Silasa, na wszelki wypadek gdyby ktoś go uwolnił ;-)

rastaa

Już to raz pisałam ale napiszę jeszcze raz- jeżeli to zasrane lekarstwo istnieje to ma byc czopkami wielkości nabojów do dubeltówki, które aplikuje się 3 razy dziennie przy pomocy procy. Do końca życia oczywiście. I wtedy zobaczymy jak nasi waleczni bohaterowie chcą byc ludźmi:) I mam nadzieję, że ktoś się jednak na to zdecyduje bo chciałabym zobaczyc scenę aplikowania pierwszej dawki:D I Damona z flaszką, który umiera ze śmiechu:D I wyznania bohaterów- jak dobrze byc znowu człowiekiem:D I wszyscy będą to mówic stojąc:)

rastaa

Dobranoc Wszystkim :)

rastaa

http://www.youtube.com/watch?v=rvIOvYbw2h4
That's not me, that's Stefan. Idę spac:/

alien_2

Zapraszamy do oglądania najnowszego odcinka Pamiętników Wampirów.
Jak na razie z angielskimi napisami:
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_13_into_the_wild_vampire_diaries,85.html

thevampirediaries_pl

Zapraszamy do oglądania nowego odcinka z polskimi napisami:

http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_13_into_the_wild_vampire_diaries,85.html#.URUB6VdBEVA

rastaa

Z tego odcinka zdecydowanie najbardziej ujęła mnie scena końcowa z Klausem i Carolina. Nie uważam, że Caroline grała, chcąc uratować swoje życie. Moim zdaniem ona jedyna tak naprawdę rozumie Klausa. Zresztą lubię, kiedy twórcy serialu pokazują, że ma on dobre cechy. Bardzo bym chciała żeby byli razem, natomiast wątpię w to niestety. Co do Deleny to już dawno przestałam się na to wkurzać. Mam tylko nadzieję, że naprawdę nie będzie tak, że Elena weźmie to lekarstwo, o ile ono w ogóle istnieje i znowu zapała gorącym uczuciem do Stefana.

Claudija91

czy tylko ja zauważyłam, że te jej drgawki były udawane ?!
wiedziała, żę klaus ją uratuje więc postanowiła to przyspieszyć. poza tym jestem wkurzona zmianą charakteru klausa ! brakuje mi tego czystego zła itp. kiedy zabijał wszystkich jak popadnie, a teraz.... szkoda słów

ocenił(a) serial na 8
rastaa

Napiszę tak. Naprawdę bardzo lubiłam ten serial. Nowe odcinki oglądalam po kilka razy. Jednak to wszystko to już czas przeszły. Odkąd serial wrócił po przerwie stał się dla mnie, można powiedzieć, obojętny, Już nic mnie nie interesuje, staje się coraz bardziej absurdalny.
Wcześniej nei mogłam się doczekać nowego odcinka, a teraz choć oglądam z przyzwyczajenia to w tym czasie wolę robić 100 innych rzeczy. Nie kręci mnie już Delena (mimo że wcześniej im kibicowałam i ekscytowałam się każdymi delenowymi scenami), ponadto uważam że to lekarstwo to głupota.
Co do odcinka, to jak dla mnie zupełnie niepotrzebne były sceny z Taylerem, Caroline i Klausem. Były jedynie takim zapychaczem czasu. Od początku było wiadome, że ją uzdrowi, więc te sceny były bardziej śmieszne niż groźne.

ocenił(a) serial na 8
karolina53

Jak dla mnie Elena i Demon, Stefan i Rebkah, Caroline i inni biorą lekarstwo, a Klaus zostaje dalej pierwotnym. Tamci żyja krótko i szczęśliwie, zakończają serial, i skupiają sie na spin-offie z Klausem.

ocenił(a) serial na 7
qbombelp

Serial odnosi zbyt duży sukces by go uśmiercić. Ja mam nadzieje ,że to co się wydarzy będzie zaskakujące.

ocenił(a) serial na 6
CzerwonyPazdziernik

I właśnie ze zbyt dużego sukcesu wzięło się lenistwo w wymyślaniu nowych rzeczy i schapanie na jeszcze większą kasę czego wynikiem jest kretyński pomysł ze spin-offem. Pamiętniki tak ciekawe jak w najlepszych okresach równocześnie ze udanym spin-offem to marzenie ściętej głowy - never gonna happen.

A jeżeli Rebeki zabraknie gdziekolwiek przestaje oglądać ten syf :)