Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122898
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)

Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"

Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.

BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P

alien_2

upppppppppppp

Rainn

up

ocenił(a) serial na 7
Rainn

GÓRA! :D

sad_letter

:) up

Rainn

up

Rainn

up

użytkownik usunięty
Rainn

Dzięki Rainn za pomoc kiedy mnie nie było;)
Do góry!

No problemo :)

użytkownik usunięty
red_nails

I Wam też:P

ocenił(a) serial na 9

I tak tu nikt nie zadaje pytań xD

BeautyAndStupid

Hehe - w sumie ja to powinnam napisać ;) xD

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Nie rozumiem?:D

BeautyAndStupid

A już nieważne ;]

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Wiem, ale podnoszenie tego tematu jest i tak ważne, żeby lenie nie mogły się tłumaczyć "bo tu jest tak nas rane że nie mogłam znaleźć".

Ciekawi mnie dlaczego Klaus wiedząc, że jego krew uzdrawia ugryzienie wilkołaka nie uzdrowił od razu tego czarnego z niebieskimi oczami (głównego bohatera) by zaraz go poświęcić w rytuale?

platyna_2

Bo planował poświęcić trzy kobiety? Bo tak mu się podobało?
Kto go tam wie ;)

Evarini

watpie by Klaus nalezal do wybrzydzajacych;p w koncu czekal na to troszkę, prawda? a ten czarny mu podpadl, mogl wiec sie w ten sposob zemscic;p

platyna_2

Ano mógł. A wybrzydzać mógł, dopóki miał po 2 osoby z każdego gatunku.
Może po prostu Klaus chciał dla Damona bolesnej śmierci, właśnie dlatego, że mu podpadł? Gdyby zabił go w rytuale, to byłby niemal akt łaski, a tak, musiał biedak cierpieć.
Pewnie i tak nie odgadniemy, co się działo w Klausowej główce ;)

Evarini

Koniec końców jednak Klałsik dał tej swojej krwi dla Demona zapominajac o zemscie. Dziwne wampajer

platyna_2

To był jego przebiegły plan. Chciał Stefana. Poza tym nie rozumiem Twoich przemysleń . Klaus nie mógł uzdrowić Damona przed rytuałem.
Żeby rytuał mógł się odbyć, potrzebował czystej krwi wampira. Damona nie była.

platyna_2

Dał, bo dostał Stefka w zamian. Inaczej można byłoby o lekarstwie pomarzyć ;)

Evarini

jakby ktoś mi dał Stefka to musiałby jeszcze mi dopłacić żebym go wzięła

platyna_2

No, świętego Stefka tak, mnie też, ale Klaus zrobił sobie z niego Rippah Stefana, a dopiero potem przygarnął ;)

Evarini

no wiem, ale Stefek mało straszny nawet jak Rippah. cielak nawet z kłami cielakiem bedzie

platyna_2

xD
No, ale przyznaj, że Rippah jest lepszy od świętego ;) I może go nie doceniamy? Może w 3 sezonie naprawdę będzie zły ;)

Evarini

joss whedon groźniej warczy pod koniec napisów końcowych "BtVS" aniżeli Stefek kiedykolwiek.

platyna_2

Ano, nie uzdrowił Damona, bo tylko krew hybrydy uzdrawia - mógl to zrobić dopiero po przemianie, a nie przed ;)

ocenił(a) serial na 6
platyna_2

Ahahah, genialne i prawda.
Whedon wymiata z tym rykiemXD

A co do wyboru Stefka jako kompana...
Klausio jest po prostu nienormalny - nikt przy zdrowych zmysłach nie ciągnie za kłaki i za sobą MęczydupkiXD
Za to m.in. kocham Klausia, za ten nierówny sufitXD

WhiteDemon

podnoszę :)

up

Rainn

up

ocenił(a) serial na 7
Rainn

to ja mam pytanie ;) jak to się stało, że Katherine'a weszła do domu Damona i Stefka, który został przepisany na Elenę i dała Damonowi lekarstwo? Nie przypominam sobie, żeby Elena ją zapraszała... Błąd w serialu, czy czegoś niedooglądałam? ;)

ganeska

Elena technicznie rzecz biorąc umarła, a dom się nie zorientował, że dalej żyje ;) Kev Williamson już to wyjaśnił :)

ocenił(a) serial na 7
Evarini

takie buty ;P chyba bym na to nie wpadła- dzięki za wyjaśnienie, bo nurtowało mnie to dosyć mocno ;)

up

Rainn

up

użytkownik usunięty
Malaga_13

A podniosę:P

ocenił(a) serial na 9

up

up

użytkownik usunięty
Malaga_13

Do góry, zapraszam Poetów...

ocenił(a) serial na 5

Witam wszystkich, ale mnie tu dawno nie było. Biję się w piersi, że tak zaniedbałam odwiedzanie forum. Mam do Was takie małe pytanko, wiecie może czy będzie 2 seria na tvn lub tvn7? Jeśli już padło takie pytanie , to z góry przepraszam.

biedroneczka_90_8

biedronka :)
kupe lat :))
nie odpowiem Ci na Twoje pytanie, bo nie wiem.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

A no kupe, hehe. Postaram się teraz wykazywać większą aktywność na forum, tęskno mi za tymi porywającymi dyskusjami po każdym odcinku. Wkręciłam koleżankę do oglądania i jest zachwycona. Jakby ktoś coś wiedział to napiszcie bo moja mama mnie męczy, kiedy puszczą VD na tvn, też już by sobie pooglądała.

biedroneczka_90_8

obronilas sie?
wpadaj na offtop :)
tvn pewnie za 100 lat a moze i wcale nie wyemituje 2 serii.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Obroniłam się i dostałam się na mgr na UJ, więc realizuję powoli plany. A co tam u Ciebie?

biedroneczka_90_8

to super :)
ja tez juz po obronie. aktualnie rozmyslam o studiach podyplomowych.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Gratuluję, studiuj, studiuj puki możesz. Ja sama mam w planach jeszcze jeden kierunek. Ehh studia to fajna sprawa, ale szkoda, że wakacje dobiegają końca, ale jest 1 plus - nowe odcinki wampirków ;)

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Podnoszę:D

biedroneczka_90_8

wszystko co dobre szybko sie konczy ;)
nowe wampirki i kilka innych seriali :)