No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)
Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"
Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P
Wiem, ale podnoszenie tego tematu jest i tak ważne, żeby lenie nie mogły się tłumaczyć "bo tu jest tak nas rane że nie mogłam znaleźć".
Ciekawi mnie dlaczego Klaus wiedząc, że jego krew uzdrawia ugryzienie wilkołaka nie uzdrowił od razu tego czarnego z niebieskimi oczami (głównego bohatera) by zaraz go poświęcić w rytuale?
watpie by Klaus nalezal do wybrzydzajacych;p w koncu czekal na to troszkę, prawda? a ten czarny mu podpadl, mogl wiec sie w ten sposob zemscic;p
Ano mógł. A wybrzydzać mógł, dopóki miał po 2 osoby z każdego gatunku.
Może po prostu Klaus chciał dla Damona bolesnej śmierci, właśnie dlatego, że mu podpadł? Gdyby zabił go w rytuale, to byłby niemal akt łaski, a tak, musiał biedak cierpieć.
Pewnie i tak nie odgadniemy, co się działo w Klausowej główce ;)
To był jego przebiegły plan. Chciał Stefana. Poza tym nie rozumiem Twoich przemysleń . Klaus nie mógł uzdrowić Damona przed rytuałem.
Żeby rytuał mógł się odbyć, potrzebował czystej krwi wampira. Damona nie była.
No, świętego Stefka tak, mnie też, ale Klaus zrobił sobie z niego Rippah Stefana, a dopiero potem przygarnął ;)
xD
No, ale przyznaj, że Rippah jest lepszy od świętego ;) I może go nie doceniamy? Może w 3 sezonie naprawdę będzie zły ;)
Ano, nie uzdrowił Damona, bo tylko krew hybrydy uzdrawia - mógl to zrobić dopiero po przemianie, a nie przed ;)
Ahahah, genialne i prawda.
Whedon wymiata z tym rykiemXD
A co do wyboru Stefka jako kompana...
Klausio jest po prostu nienormalny - nikt przy zdrowych zmysłach nie ciągnie za kłaki i za sobą MęczydupkiXD
Za to m.in. kocham Klausia, za ten nierówny sufitXD
to ja mam pytanie ;) jak to się stało, że Katherine'a weszła do domu Damona i Stefka, który został przepisany na Elenę i dała Damonowi lekarstwo? Nie przypominam sobie, żeby Elena ją zapraszała... Błąd w serialu, czy czegoś niedooglądałam? ;)
Elena technicznie rzecz biorąc umarła, a dom się nie zorientował, że dalej żyje ;) Kev Williamson już to wyjaśnił :)
takie buty ;P chyba bym na to nie wpadła- dzięki za wyjaśnienie, bo nurtowało mnie to dosyć mocno ;)
Witam wszystkich, ale mnie tu dawno nie było. Biję się w piersi, że tak zaniedbałam odwiedzanie forum. Mam do Was takie małe pytanko, wiecie może czy będzie 2 seria na tvn lub tvn7? Jeśli już padło takie pytanie , to z góry przepraszam.
A no kupe, hehe. Postaram się teraz wykazywać większą aktywność na forum, tęskno mi za tymi porywającymi dyskusjami po każdym odcinku. Wkręciłam koleżankę do oglądania i jest zachwycona. Jakby ktoś coś wiedział to napiszcie bo moja mama mnie męczy, kiedy puszczą VD na tvn, też już by sobie pooglądała.
Obroniłam się i dostałam się na mgr na UJ, więc realizuję powoli plany. A co tam u Ciebie?
Gratuluję, studiuj, studiuj puki możesz. Ja sama mam w planach jeszcze jeden kierunek. Ehh studia to fajna sprawa, ale szkoda, że wakacje dobiegają końca, ale jest 1 plus - nowe odcinki wampirków ;)