No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)
Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"
Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P
No tam, gdzie wrzuciłaś tapetkę z Ianem i Plotkarą...
Ten profil ma taki "bonniasty"XD
Chyba że znów mi na ślepia padłoXD
A te z Józkiem to istny miód, hihi.
plotkary fajne sa tylko dwa pierwsze sezony, reszta niestety juz nie.
kiedys ogladalam ten serial z wielka namietnoscia obecnie zawiesilam sie na polowie serii i jakos nie moge sie odwiesic.
nawet moja ukochana blair nie ratuje tej produkcji.
Mam pytanko,czy 22 odcinek 2 sezonu to już koniec 2 sezonu? czy będzie 23? proszę o szybkie odpowiedzi bo nie wytrzymam
Przyjdzie zdechnąć z niecierpliwości...
Jakie to szczęście, że jest "Czysta krew";)
I muszę Tudorków moich kochanych dokończyć jeszcze...
PrzeżyjeXD
Ja też mam pytanie. Dla tych co nie oglądali 2x21 to SPOILER więc jeśli nie chcesz wiedzieć co się stanie nie czytaj.
Dlaczego Elena i Alaric obwiniają Damona za śmierć Jenny?
Ale kiedy Damon był zamknięty w piwnicy przyszedł do niego Alaric i rozmawiali o tym.
D:Powinieneś chcieć mojej śmierci. To przeze mnie Jenna zginęła.
A:Nie winię cię za Jennę.
D:Na pewno winisz. I nie zapomnij, że przemieniłem twoją żonę w wampira. Musisz mnie naprawdę za to nienawidzić.
A:Ok, daj swoją szklankę. Żaden z nas nie jest wystarczający pijany na tą rozmowę.
Przecież powiedział, że go nie wini. I wg mnie, mówił prawdę. Jeśli ma o coś żal, to o to, że nie pozwolili mu jechać z nimi do kamieniołomu. Ric wie, że bez względu na to, co zrobiłby Damon, ktoś by ucierpiał, a że padło na Jennę, to wina Klausa, nikogo innego.
mysle, ze gdyby alaric winil damona za smierc jenny to po pierwsze wiesc o ugryzieniu by go uciszyla, po drugie nie udalby sie na "czuwanie" w piwnicy ;)
słuchajcie mam takie pytanie, bo nie wiem czy dobrze kumam czy coś mi uciekło. Dlaczego Jeremy nie wrócił do żywych po postrzale, przecież miał na sobie pierścień, a bonnie wypowiedziała coś ze on jest człowiekiem czy coś takiego. Przecież gdy pierścień miał John, za każdym razem wracał do żywych mimo że również był człowiekiem. Mam nadzieje że za bardzo nie zamotałam pytania. Dzięki za odpowiedź;)
Ciekawe, ile razy jeszcze to pytanie padnie?
Liz jest człowiekiem, dlatego pierścień nie zadziałał. Bo działa tylko, jeśli jego właściciela zabije istota nadprzyrodzona.
A pozwólcie, że zapytam, w napisach mieliście przetłumaczone, że nie zadziałał, bo to Jer jest człowiekiem?
a jak mam do Was takie pytanie, ile razy Stefan z Eleną sie rozstawali?
Bo pamietam ,że w pierwszym sezonie chyba w 7 odcinku bądz jakoś później,no i w drugim sezonie odcinek 6.
Ale czy jeszcze wiecej razy?bo nie jestem pewna...
Nie przypominam sobie innych rozstań oprócz ww:) Można jednak przyjąć, że teraz także się rozstają, skoro Stefek wyjeżdża z Klausem:D
Właśnie mnie napadło na obejrzenie 2x19 odcinka Pamiętników. Zdziwiło mnie jedno. Eliaszek twierdzi, że klątwa słońca i księżyca nie istnieje. A mimo, to, jakaś klątwa ciążyła na Klausie, skoro, dopiero po złożeniu ofiar mógł przemieniać się w wilkołaka. Hmmm... Czegoś tu chyba nie zrozumiałam.
Obejrzałam do końca i już dla mnie wszystko jasne. Najbardziej rozwalały mnie sceny Alarico-Klausa. Wyraźnie aktor nie dawał sobie rady z pokazaniem złego pierwotniaka. Jednak Morgan zrobił to lepiej.
Moim zdaniem zrobił to świetnie, bałam się go i początkowo podejrzewałam, ze Alaric udawał cale 2 sezony :)
Ale z ta klątwą? Kto go na nią rzucił, bo tego chyba nie wyjaśnili?
Dobra pytanie pewnie było ale przejrzenie wszystkich stron zajęłoby mi wieki;p
Może ktoś mi przypomnieć dlaczego w ostatnim odcinku 1 sezonu John nie umarł? Katherine odcięła mu palce a razem z nimi pierścień, więc jakim cudem on przeżył? Nie pamiętam tego dokładnie...
Działam w samotni :P
Jeśli chcecie zapytać o fryzurę Rose, albo markę samochodu - zapraszam.
Ooo, witaj Blush. Widzę, że ciągle działasz ;). No to ja mam pytanie...
W którym odcinku była ta scena...http://pu.i.wp.pl/k,NDEyNzUxODEsNDkzNDIxNDY=,f,877344_tumblr_ll3gtz5wro1 qj_big.jpg ?