PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A zobaczysz jak się rolę odwrócą kiedy Wolsey będzie na dnie. teraz się śmiał z tego jej listu, a później będzie "teraz już mnie nic nie śmieszy" i znowu przed nią będzie się płaszczył, można się uśmiać z nich :D
Mnie też drażni, zresztą ostatnio z Neko gadałyśmy o tym, że jest wkurzający, to jego rozchwianie emocjonalne i nadmierna gestykulacja, mam ochotę mu przywalić przez większość czasu :D ale Boleyn też mnie wkurza, w ogóle jej nie ufam, poza tym wydaje się być strasznie protekcjonalna, aż się boje co będzie jak już będzie tą królową :D Także generalnie dobrali się idealnie :D

lola881

Ooo proszę :DD Już się nie mogę tego doczekać :DDD
To się cieszę, ze nie jestem sama :DD Bo już się martwiłam, że jestem jakaś dziwna, że mnie on wnerwia :)))
A co do Boleyn, to Ci powiem, że coraz bardziej mnie ciekawi jej postać :) Ciągle zastanawiam się co nią tak naprawdę kieruję :DDD Cwana z niej bestia :DDD I ja też jej w ogóle nie ufam :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Jedno jest pewne, dziewczyna dobrze wie co robi :D ale w drugim sezonie już nie będzie dla niej tak kolorowo. Szybko się tam wszystko zmienia :D Ale nie da się ukryć, że jej losy są interesujące, dlatego mam nadzieję, że mnie szybko dogonisz, bo jestem ciekawa jej dalszych losów :)

lola881

No Henryka sobie okręciła wokół palca :DDD Dobrze to wszystko rozegrała :))) Postaram się jak najszybciej będę mogła Cię dogonić :)

Zmieniając temat :)
Oglądałaś wczoraj tbbt? Bo coś tam pisałaś, że chcesz oglądać :D Gdzie już jesteś? :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

taak :D oglądałam 5x19, 5x20 i 5x21 :) wciąż uważam, że wcześniejsze sezony były lepsze, ale 5x19 był genialny :D

lola881

Wiadomo, że wcześniej było lepiej, a przede wszystkim inaczej :))) Ale i oni musieli w końcu kiedyś dorosnąć :DDD
A co było w 5x19?? :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Za dużo kobiet wokół nich się kręci, przeszkadzają mi :D
w 5x19 chłopcy chcieli sobie zorganizować "męski weekend" czyli dla nich to oznacza 48 godzin grania w gwiezdne wojny :D ale Amy chciała, żeby Sheldon z nią jechał na urodziny 93letniej babci, a Howard przyprowadził Bernadette i Rajesh w końcu nie wytrzymał i powiedział co o tym myśli :D jak to Penny powiedziała "tak właśnie robi się sceny" :D

lola881

No bez przesady, nie jest ich przecież tak dużo :DDD Hehe:DD Nie ciekawi Cie jak daleko Sheldon i Amy posuną się w swoim dziwnym związku??? :DDD
Aaaa już teraz sobie przypomniałam :DDD Faktycznie ten odcinek był świetny :DDD Chłopaki chcieli się "zabawić" jak za starych dobrych czasów :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Mnie wystarczyła Penny :D Amy lubię, ale już za Bernadette niespecjalnie przepadam :D jak to Sheldon powiedział "to było słodsze niż mój cooler z lukrecją sączony przez słomkę" czy jakoś tak :D i ona jest dokładnie taka, przesłodzona. No, ale trudno, muszę to jakoś przełknąć, bo powoli sobie będę oglądać kolejne odcinki:)
A jeszcze dalej się posuną?:D zabrzmiało groźnie :D ale oczywiście, że jestem ciekawa :P

lola881

Amy jest świetna :DDD Chociaż jak się pojawiła, to przez pierwsze 2-3 odcinki mnie lekko drażniła :D Za Bernie też nie przepadam:D A Howard odkąd się z nią ożenił to też się zrobił denerwujący.
No przecież ich związek się rozwija a tak zastraszającym tempie, że chyba nie długo będzie ślub :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Amy ma swoje dziwactwa, ale jest naprawdę kochana :) i tak zapatrzona w Sheldona :)
Co za spoiler !:D jeszcze są przed ślubem ;P no dobra, domyślam się, że do niego dojdzie :D a Howard i tak nigdy nie był moim ulubieńcem ;)
Ja mam tylko nadzieję, że darują nam ich łóżkowe ekscesy, bo tego sobie nie wyobrażam :D

lola881

Dokładnie, jest troszkę pokręcona ale kochana :D i naprawdę musi kochać Sheldona skoro ciągle z nim jest :DD
Jezus przepraszam:((( Zagalopowałam się. Nie chciałam Ci spoilerować.Howard też nigdy nie był moim ulubieńcem:) Zawsze najmniej go lubiłam z chłopaków. ale od połowy 3 sezonu, nawet przestał być wkurzający, ale niestety długo to nie trwało :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nic nie szkodzi :) to mało ważny szczegół ;) Ja kocham Sheldona, a za nim długo, długo nic ;P później Rajesh, Leonard, a Howard daleko w tyle :P
dobra Słoneczko, ja lecę spać:)i czekam na kolejne tudorowe wrażenia :D dobranoc :*

lola881

Całe szczęście, że to nie było nic ważnego :))) Ja uwielbiam Sheldona od pierwszego odcinka :D I też potem długo nic :P A reszte chłopaków to lubię w tej samej kolejności co Ty :D Bo Leonard też swego czasu mnie irytował :DDD
Ja też już uciekam :DD Jak będziesz jutro to się odezwę :D Dobranoc :***

lola881

moje Tudorowe raczej nie będą, ale One Tree Hillowe wrażenia mogłyby być od biedy? :)
zaczęłam już 6 sezon: niania Carrie jest naprawdę przerażająca! i te sceny rodem z Misery, kiedy znęca się nad przykutym do łóżka Danem... Przepłakałam cały odcinek z pogrzebem Q :( zastanawiam się też, jakim cudem tak paskudnie pobitej Brooke udało się sprzedać bajeczkę o upadku ze schodów; zwłaszcza, że poza podbitymi oczami ma widoczne siniaki po palcach zaciśniętych na ramieniu i szyi... Peyton - przyjaciółka roku :/ a jeśli chodzi o tę napaść na Brooke - to był zwykły złodziej, czy to jakaś grubsza afera? możesz mi coś delikatnie zaspoilerować?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Mówiłam Ci, że niania będzie przerażająca, początkowo wydawało się, że będzie chciała tylko uwieść Nate'a. ale to co się później działo to niczym sceny z horroru.
Śmierć Q dała mi bardziej w kość niż śmierć Keitha. I później ta rozmowa Jemiego z bratem Q, byłam załamana po tych odcinkach.
Hm...sama już dokładnie nie pamiętam jak to tam było z tym pobiciem, ale mogę Ci tyle powiedzieć, że ten facet był w jakiś sposób powiązany z Sam. Nie chcę Ci spoilerować za bardzo, ale jeszcze Ci powiem, że Brooke będzie miała duże wyrzuty sumienia, że tego nie zgłosiła od razu kiedy pewne fakty połączą się w całość.

lola881

Okej, fajnie, że to będzie miało jakąś kontynuację, że nie chodziło tylko przypadkowe pobicie, po którym Brooke postanowiła zmienić swoje życie czy coś w tym stylu. Jestem ciekawa, jak rozwiną wątek Sam. Póki co serial nadal mi się podoba, chociaż brakuje mi jakichś wątków miłosnych, ostatnio niewiele się w tej kwestii dzieje.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Bardzo, bardzo lubiłam Sam :) a jeżeli chodzi o wątek miłosny to teraz kolej na Brooke, jakoś w połowie 6 sezonu powinien się rozpocząć :)

lola881

Hej:***
Obejrzałam 1x08 :)) Coraz ciekawiej się robi :DD Wolsey dwa razy w jednym odcinku na kolanach :DD Fajny widok :))) Charles oczywiście gdziekolwiek się pojawi, musi laski wyrywać :DD ale przynajmniej jedna mu odmówiła :DDD a Aragońska jaką scenę odwaliła :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Hej :* Wolsey już kończy swoja karierę ;) nic się nie układa po jego myśli. A Boleyn jeszcze tylko podburza i król coraz bardziej naciska. Uwielbiam to jego tłumaczenie jak to źle postąpił żeniąc się z zona brata :D a Katarzyna w międzyczasie wytycza swoje działa :D ten pomysł z zakonem...taa akurat by się na to zgodziła :D

lola881

Dokładnie Wolsey jest już na dnie ;)) Wszyscy są przeciwko niemu. No z tym zakonem to przegięli:D Jak myśleli, że Katarzyna się zgodzi, to byli głupi :DD Ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta :D
Henio myślał, że dostanie rozwód a tu klapa :PP Musi czekać na ostateczny wyrok :DD Biedna Margaret zachorowała i umarła :((( Jak Charles mógł tego nie zauważyć??? :((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No właśnie, Margaret :( jeszcze tak to zmontowali, umierającą Margaret i Charles zajmujący się...tym co zwykle. Ale mnie zdenerowal w tym odcinku. Chociaż pod koniec płakałam razem z nim :(

lola881

Tak mi jej szkoda było :((( No zmontowali to tak, chyba żeby Charles wyszedł na totalnego....tylko jedno niecenzuralne słowo mi się nasuwa w tym momencie;/// Mnie też zdenerwował w tym odcinku;// Dobrze, że chociaż pokazali tą scenę jak płaczę nad jej ciałem i prosi o wybaczenie. Za późno już na to było, ale dobre chociaż tyle :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No to była naprawdę fajna postać i nie znosiła Boleyn :D
A to było w 1x08 czy 1x09??

lola881

Ja też ją polubiłam :D Szkoda tylko, e tak mało jej było :DD
w 1x09 to było :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ooo super, to już kończysz pierwszy sezon :) 1x10 otwiera bardzo istotna dla fabuły scena :D:D Niedługo będę mogła znowu kontynuować oglądanie ;)
chociaż w takim upale to mi się wszystkie komputery przegrzewają, wiec ciężko :D

lola881

Tak jutro pewnie obejrzę finał :D ooo ciekawe jaka to scena?? :DDD
Mój laptop jakoś sobie radzi :DD Jestem dumna z niego, że tak dobrze znosi te upały hehehe :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Taka w stylu Tudorów ;)
Mój laptop to chodzi już jak traktor i się wyłącza, mimo ze ma podstawe chlodzaca. Komputer już ma się trochę lepiej, ale i tak jest głośniejszy niż zazwyczaj. Tablet natomiast mnie już w ręce parzy. Jest ciężko :D
Czytałam, że u Ciebie popadało, zazdroszczę :D u mnie od paru dni niezmiennie piekło na ziemi :D

lola881

aha:DD To już sobie wyobrażam jaka to scena :DD A ogólnie Henryk miała chyba 6 żon? Ciekawe czy wszystkie pokażą w serialu? :))

Tak popadało ale z 5 min więc nie było można tego nawet odczuć :DD Nadal jest Afryka :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, miał 6 żon :D niezły wynik :D w sumie to powinni pokazać, ale nie wiem czy zdążą, bo z tego co czytałam to jeszcze cały 2 sezon będzie o Boleyn. No w sumie ona najistotniejszą role odegrała :)

lola881

No faktycznie niezły :DD I chyba 2 z tego zabił :PPP Właśnie dlatego się zastanawiałam nad tym :D Ale Boleyn była pewnie z nich wszystkich najciekawszą postacią i najwięcej namieszała :)) Więc jej trzeba poświęcić więcej czasu, niż pozostałym :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No na pewno Annę, a która jeszcze ?:) ogólnie bardzo mnie zainteresowała ta historia, znałam ja tylko tak pobieżnie, wiec z dużym zainteresowaniem zagłębiam się z te szczegóły :)
Swoja droga, okropne były te ich sposoby egzekucji, aż mi słabo było jak żywcem gotowali tego kucharza.

lola881

Właśnie nie wiem,którą jeszcze :) Ale czytałam, że zabił 2 :) Ja też znałam tą historię tylko pobieżnie:) łączymy przyjemne z pożytecznym oglądając Tudorów :DD
Jakiego kucharza żywcem gotowali??? Coś pominęłam?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A już znalazłam, Katarzynę Howard kazał ściąć, czyli ta piątą ;) On był psychiczny, a one wszystkie do niego lgnęły, bo im się królowania zachciewało :D
A kurcze, to jeszcze tego nie było? Fu.ck :D przepraszam, to pewnie w finale jest ta scena.

lola881

Aha :) No normalny na pewno nie był :D Pewnie tak, władza kusi :)))
Nie było jeszcze :)) Ale spoko, to nie był w sumie żaden spoiler :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No w sumie nic istotnego...po prostu ugotowali faceta. Myślę, że w tym serialu możemy uznać to za normalne zachowanie :D:D daj znać jak będziesz po finale ;)

lola881

Obejrzałam właśnie finał :) Tej sceny z gotowaniem kolesia nie było, więc albo jest w 2 sezonie, albo ja coś pominęłam :P W tym odcinku spalili gościa żywcem na stosie.
Ta scena otwierająca odcinek faktycznie bardzo potrzebna i wiele wnosząca do fabuły :DD Nie sądziłam że Wolsey popełni samobójstwo, zaskoczyło mnie to. Na końcu już się nawet przed Aragońską płaszczył, byle by tylko tyłek uratować. Henryk i Anna w końcu to zrobili, a myślałam, że Boleyn chce do ślubu czekać :DD Już nie mogła chyba wytrzymać :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

a to może już w 2x01 ;)
No to też było straszne, ich najłaskawsza kara to chyba odcięcie głowy ;) Swoją drogą facet wrócił do Anglii, bo myślał, że bez Wolseya będzie lepiej, a tu za chwilę już na stosie płonął. Naiwniak. I w ogóle wszyscy tak się chcieli Wolseya pozbyć, a teraz panika, bo nikt nie potrafi nad królem zapanować :D Poza tym bez niego to tam jest jeden wielki cyrk, którego nikt nie ogarnia :D Wolsey popełnił samobójstwo, bo myślał, że go król skarze, a tu się okazuje, że nawet nie miał takiego zamiaru. (Czytałam, że tak naprawdę to Wolsey nie popełnił samobójstwa tylko zmarł w czasie podróży).
W tym odcinku poznałaś kolejną żonę Chalesa, chociaż jeszcze o tym nie wiesz :D
A Anna jak się już rządzi :D pojechała tym panienkom z Hiszpanii:D ta to już królową zgrywa :D A z tym jej czekaniem do ślubu to jest śmiech na sali. Chodzi po prostu o to,żeby król nie dokończył tego co zaczął:P:P i nie spłodził potomka przed ślubem. Takie tam zagrywki Boleyn, żeby się nie znudzić królowi zbyt szybko :D

lola881

Możliwe :) A Ty 2x02 już widziałaś? :)
Zdecydowanie ścięcie głowy jest najłaskawszą karą :) Najmniej się wtedy cierpi. A takie palenie żywcem, musi być naprawdę straszne;/ Nie wyobrażam sobie jaki to musi być ból...
Dokładnie tak wszyscy byli przeciwko niemu, a teraz będą pewnie żałować że się go pozbyli. Król kapryśny jest :DD Aha, to czyli kolejna sprzeczność z prawdziwą historią :))) Chyba chcieli większą dramaturgie wprowadzić :))
Kolejna żona Charles, tak? :D Myślę, że to chodzi o tą dziewczynę, co ją na spacerze spotkali :DD Charles powiedział że jest bardzo ładna i że kiedyś ją poślubi :))) Zgadłam, że to o nią chodzi??:)
Anna to się panoszy jak by już królową była:))) Wiem, wiem domyśliłam się, że o to jej chodzi :DD Podstępna żmija :DD Pogrywa sobie z Henrykiem jak jej się podoba :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie, nie widziałam. Chciałam nawet dzisiaj sobie zobaczyć, ale w sumie nie miałam czasu, a poza tym jak już tyle poczekałam to już ten jeden dzień jeszcze się wstrzymam :P
Tak, tak, chodzi o tę Katarzynę Brooke, chociaż oczywiście już czytałam, że takiej żony to on nawet nie miał :D jego żona nazywała się Catherine Willoughby. ;)
Anna tak kręci, tak mąci, a wszystko się ostatecznie przeciwko niej obróci. I po co jej to było?:P

lola881

Nie wiem czy dam radę jutro obejrzeć 2x01, ale się postaram:)
No tak jak zwykle musieli coś zmienić:PP Ciekawe ile Charles będzie miał tych żon? :DDD Bo coś czuję, że ta nie będzie ostatnią :DDD
Tak będzie kręcić, że aż się zakręci we własne sidła :DD Po co jej to było? :) Po to żeby mieć władzę :DD Widać, że ją to kręciło, jeszcze królową nie była aż już rządzić chciała:DDD Ale pewnie nie przypuszczała, że to wszystko przypłaci życiem :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ok :) ja może sobie jeszcze raz zobaczę 2x01, bo w sumie miałam tygodniową przerwę :) muszę się ponownie w temat wkręcić :D
No właśnie ta powinna być ostatnią :D miał 4 żony w sumie, ale te dwie to jeszcze przed Marią (Margaret). I w sumie 7 dzieci :D w serialu już nie ma na tyle szans :D:D

lola881

Aha :) Tych poprzednich nam nie pokazano :DD Ale tylko 4??? To coś słabo :DDD Henry miał 6:DDD Aż 7 dzieci??? :DDD dokładnie, w serialu już na tyle raczej szans nie ma :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

a bo te poprzednie to wiesz...mało ważne :D wtedy jeszcze nie był księciem, więc on też był mało ważny :D:D 7, albo nawet 8, bo teraz nie wiem dokładnie ile miał z Margaret, ale 3 albo 4:) wcześniej miał już 2, no i z tą teraz znowu 2.

Odbiegając od tematu, mam cały tumblr zawalony plotkami, że Wesvitto się rozwodzi. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo nie było przecież nic po nich widać, jeszcze podczas konwentów. Pewnie plotka, ale rozchodzi się z prędkością światła.

lola881

A no tak zapomniałam :PP Skoro nie był wtedy księciem to faktycznie mało ważne :DDD To widać, że nie próżnował skoro tyle dzieci narobił:DDDD

Wesvitto??? Chodzi o Paula i Torrey tak??? :D Ja na swoim tumblru nie mam takich newsów :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ale wiesz...żon może tylko 4, ale ile musiał mieć kochanek, hohoho, niezliczona ilość :D:D

No widzisz, to śledzisz normalnych ludzi:P a ja samych świrów, bo co drugi post mam o tym rozwodzie. http://www.people.com/people/article/0,,20721633,00.html http://www.justjared.com/2013/07/30/paul-wesley-torrey-devitto-split/ Jeszcze się teraz fani Niny/Paula obudzili :P i już chodzą plotki, że Nina teraz kręci z Paulem. jej, a dopiero co trochę Nianowe szaleństwo się uspokoiło :D

lola881

Hehehe, w to nie wątpię :DDD Zapewne każdą swoją żonę zdradzał, jak to w tamtych czasach było "w modzie" :DDD

Mam nadzieję, że za chwilę się nie okażę, że też mam tego wysyp na swoim tumblru:P Ludzie są okropni, wszędzie węszą sensację. Miałam dość Nianowego szaleństwa, oby to szybko się wyjaśniło i zniknęło :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No zobaczymy jak będzie, zobaczysz w pierwszym odcinku drugiego sezonu będzie się zapierał, że to jego wielka miłości i czuje z nią emocjonalną więź, nie tylko fizyczną :P:P no i w sumie kupe lat byli małżeństwem. Ale jak na nadwornego cassanove przystało, nie może być przecież zbyt przyzwoicie :D

lola881

Hahaha ta jasne :PPP Ale masz rację zobaczymy ile jego słowa są warte :DDD
Nadworny cassanova- padłam :DDD Rozbawiłaś mnie tym :DDD

Na moim tumblru jednak pojawiły się posty odnośnie tego rozwodu.Za szybko się cieszyłam.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

no a co, nie ?:D:D

no widzisz, nie sposób się uchronić od plotek :D ten fandom mnie strasznie męczy :D bez tumblra żyło się łatwiej :D

Zreblogowałam właśnie od Ciebie jakąś fajną scenę Shelona i Amy, z którego to odcinka ?:D