Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
anik756

A u mnie nic ciekawego niestety :) Gadałam z tym moim pięknym. Po części się dogadaliśmy, ale tak nie do końca. Wiec pewnie, będziemy musieli przynajmniej jedną rozmowę jeszcze przeprowadzić na ten temat.

A co u Ciebie? ;))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

No i na czym stanęło póki co?

U mnie urwanie głowy bo robimy generalny remont w kuchni i nie ma nawet chwili żeby spokojnie usiąść i popisać, a wieczorem jestem tak padnięta, że nie mam siły siadać do lapka :D

anik756

Ja po prostu powiedziałam wprost, że dla mnie jest za wcześnie na takie rzeczy i albo on to zaakceptuję albo nie :PP

Rozumiem. Jak jest remont w domu, to kupa roboty:))) Ostatnio jak robiliśmy remont łazienki to cały dom był przy tym zasyfiony :PP

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

No i bardzo dobrze, że jasno postawiłaś sprawę :D

Dokładnie wszędzie syf jak cholera, a dopiero zaczęliśmy ja dostanę świra wymieniamy wszystko jak leci mam nadzieję, że do Świąt się z tym wyrobimy :DDDDDDD

anik756

Kawa na ławę musi być :)))

Hehehe, ale do których świąt? :DDDD

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Bożego Narodzenia :DDDDDDD

anik756

Noo do Bożego Narodzenia chyba dacie radę :DDD Ja strasznie lubię jak jest u mnie remont :PPP

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

No ja też mam taką nadzieję :D

Jak tam po zakończeniu Smallville?

anik756

Do Bożego Narodzenia jest jeszcze sporo czasu, więc zdążycie na pewno :PP

Już większość emocji opadło :))) Pierwszą cześć finału całą prze ryczałam :))) Na drugiej ju z trochę mniej, ale jak się polazły napisy końcowe i dotarło do mnie, że to już koniec, to znowu się poryczałam jak głupia :DDD
finał ogólnie mi się podobał, ale do kilku rzeczy bym się przyczepiła :PPP

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Do czego byś się przyczepiła? :DDD Jak Ci się podobała Lois jako panna młoda? Jak dla mnie wyglądała ślicznie w przeciwieństwie do Lany, która wyglądała okropnie :D

anik756

Po 1 do tego, że koniec końców nie doszło do tego ślubu Clarka i Lois. Skoro już nam pokazali akcję 7 lat później i że okazało się, że oni nadal tego ślubu nie wzieli i że znowu są przygotowania do niego, to mogli nam ten ślub też już pokazać :DDD
Po 2. Ta sama sytuacja co z Zodem, że znowu za łatwo poszło Clarkowi pokonanie tego całego "mroku: :PP Tyle było gadane jaki to ona nie jest straszny itp, a bardzo szybko się z nim uporali :PP chyba, że to miało być takie nawiązanie, że ten mrok jednak nie był aż taki okropny, bo prawdziwe zło znowu wróciło na ziemię, czyli Lex. Nie wiem sama :PP
Po 3. Ollie za łatwo pokonał sługusów Mroku :PPP
I to by chyba było na tyle mojego marudzenia :DDD
Lois wyglądała cudownie :DDD Lana pfff nie umywa się do Lois :DDD

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

A co Ci się podobało w finale?

anik756

Pierwsza część mi się bardzo podobała, bo była taka emocjonalna :))) Strasznie mi się podobała ta scena, kiedy Clark i Lois rozmawiali przez drzwi, ryczałam wtedy mega :))) Sama scena ślubu do momentu jak nie zostaje przerwany też piękna <333 Cieszę się, że mi Olivera nie zabili :)) Strasznie się bałam o niego, jak się dowiedziałam, że mrok go dopadł. Bo bałam się, że będą chcieli skończyć z tzw. hukiem i uśmiercą jedną z głównych postaci. I w sumie nie wiele się pomyliłam, bo uśmiercili Tess :((( Szkoda mi jej było :((( I co do Lexa też miałam rację, jak Ci pisałam że zmartwychwstanie :PPP

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

No, a jak ogólnie podobał Ci się 10 sezon? :D

anik756

Bardzo mi się podobał :))) na równi z 9 :))) Smutno mi, że już się skończyło :((( I podobało było jeszcze jak pokazywali fragmenty z poprzednich sezonów :))) A i jeszcze fajna była ta scena w której Chloe czyta swojemu synkowi, komiks o Supermenie :))) Takie świetne podsumowanie :DD

anik756

widział ktoś może już PLL?

Brooklynne_Accola

Ja właśnie zaczęłam 4x10, trochę mi się zebrało do nadrobienia :)

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

Ja widziałam i widzę że wszyscy są trochę w szoku :P
Ale ja w to nie wierzę ;) A jak Twoje wrażenia?

ja też nie wierzyłam, SPOILERSPOILER podejrzewałam że on tam był bo śledził arię i się po prostu wkurzył, że ona mu nie powiedziała o A, ale potem czytałam kilka wskazówek i np. pismo A, gdzie było napisane Alison 11:30 czy coś takiego było identyczne jak pismo Ezry.

Brooklynne_Accola

SPOILER nie twierdzę, że Ezra jest A lub że chciał zabić Alison, ale po co miałby śledzić Arię? było pokazane, że to on ubrał maskę przeciwgazową?

anik756

hej, zrobiłam nowy gifset, Elenowy.. nie wiem czy nie przesadziłam z pewnymi ustawieniami
http://damonisherhome.tumblr.com/post/59585141357/elena-gilbert-challenge-week-d ay-3-adolescence

ocenił(a) serial na 8
annab93

świetny <3

anik756

dzięki :))

użytkownik usunięty
anik756

Kate, jesteś?

Jestem :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ryczałam po odcinku chyba z 15 minut, aż poszłam do sklepu po czekoladę:P

Oj :( To musiał być naprawdę ciężki. A jaką sobie kupiłaś? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Odcinek był w porządku, tylko jedna scena mnie zabiła. Jest otp, jest ból i cierpienie;P Milkę, łaciatą;P

No tak :D Co te otp z nami robią :P Aaaaaaa, uwielbiam taką <3

użytkownik usunięty
Kate123

I nic na to nie możemy poradzić, bo - jak to powiedział ktoś mądry - to nie my wybieramy otp, tylko one wybierają nas;P Częstuj się:)

Dokładnie :D
O, dziękuję :D Jaka dobra :D

ocenił(a) serial na 7
anik756

Hej Dziewczynki :) Jak życie? :) Jakieś spoilerki dotyczące tvd? ja jestem całkowicie odcięta od cywilizacji i nie wiem nic. Zaszyłam się w domu i skończyłam pisać pracę licencjacką ;) Tyle dobrego, choć mój laptop zbuntował się i stwierdził chyba, że pisanie na nim o penisach odstraszających złe duchy to nie na jego siły i umarł już na amen. A jakoś dziwnym trafem nie mam ośmiu stów na naprawę :D dlatego też korzystam z kompa stacjonarnego, który nie był włączany od jakiś trzech lat i to już wtedy uchodził za gruchot, a jak się okazuje ma mniej ramu niż mój telefon :P nawet chrome nie chce działać, bo ma za duże wymagania sprzętowe, no oci,pieję serio. Explorer tak się poaktualizował, że też lepdwo zipie. A mam czas do października aby naprawić bo jak ja z wami będę oglądać pamiętniki na żywo :D

Aduś dzięki za polecenie Teen Wolfa :D Kocham Petera, zarówno starego jak i młodszego <3 Michael Fjordbak oficjalnie moją nową miłostką, chcę mieć z nim dzieci ;)

anik756

OMG :O WHAT????

użytkownik usunięty

Obejrzałam PLL

użytkownik usunięty
Kate123

Aaa:p Ja nie oglądałam jeszcze nowego odcinka. Masz jakieś plany serialowe?

Szczerze mówiąc nie wiem, co mam o tym myśleć, jak obejrzysz to pogadamy :) Nie. Na razie nie zaczynam nic nowego. Wszystkie zaległe odcinki mam nadrobione, a najbliższy nowy to NG we wrześniu, więc już niedługo :) Teraz może obejrzę jakieś filmy, bo mam masę zaległości i poczytam książki :) A później już nowe seriale, a tyle ich mam, że nie chcę nowych :D

użytkownik usunięty
Kate123

Glee... :p

Na razie nie mam ochoty :P Oczywiście jakbym się wkręciła to bym szybko obejrzała, ale najgorzej jest właśnie zacząć :P

użytkownik usunięty
Kate123

Też odmawiałam ludziom, teraz wiem że głupio robiłam:P

Ale ja naprawdę już nie mogę mieć kolejnego serialu od którego się uzależnię :D I znowu by była masa reblogowania :D Wystarczy, że mam obsesję na punkcie TW (przez Ciebie, ale tego akurat nie żałuję i jestem Ci ogromnie wdzięczna :D)

użytkownik usunięty
Kate123

Ja rebloguję na bieżąco, odcinkami, ale wiadomo że to nie wystarczy:P Zrobiłam rozeznanie na blogu Evarini, ma jakieś 300 stron, także ekstra:D Dzięki limitom reblogowanie skończę w 2030;P

OMG, to na bank nie oglądam :D Rany tyle reblogowania. No way :D
Ja w ogóle nie rozumiem po co są te limity.

A i od 7 września TVOP :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie wiem czy Edytkę zdzierżę ;P

Ja już teraz wiem, że z nią nie wytrzymam :D

użytkownik usunięty
Kate123

Kayah, Justynka a teraz Edzia. Niech zlikwidują ten fotel po lewej, błagam;P

Jestem za :D Ale może nie będzie tak źle :)

użytkownik usunięty
Kate123

Finał?:D I tak myślę że to nieprawda ;))

Tak :D Ja już nie myślę jeśli chodzi o ten serial, po prostu oglądam :D Bo tak to bym chyba oszalała, gdybym miała to wszystko analizować :P