PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121958
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

To podgoń jak najszybciej, bo NG rusza praktycznie za tydzień :D No jesteś,jesteś, nie da się ukryć :D dobra, ja już lecę spać :) zawsze o tej godzinie już forum zamiera i tylko my tu nocne rozmowy prowadzimy :D dobranoc:*

lola881

Za tydzień? :) O kurczę, to muszę spiąć tyłek :DDD Ja to zawsze muszę się wyróżniać hehehe :DDD Jej to już się ta godzina zrobiła?? :DD Nawet nie zauważyłam :PP Dobranoc :****

lola881

Lola jednak nie jestem w połowie NG, właśnie sprawdziłam;/ Jestem dopiero na 2x10, a jest 25 odcinków w tym sezonie :P Chyba jednak nie zdążę :P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

oj tam, przecież to prawie połowa :P spróbować możesz:P a ja wczoraj, przed snem, obejrzałam najlepszy odcinek tbbt w tym sezonie The Spoiler Alert, genialny był :D

lola881

Nie no jasne, że spróbuję :)) A o co to był za odcinek? :D Bo tak po tytułach to nie kojarzę :PP

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

o tym jak Leonard czytał HP i Sheldon mu zdradził kto zginie w 6 i 7 części. Leo się obraził i chciał się wprowadzić do Penny, która nie chciała z nim mieszkać. Amy od razu chciała się wprowadzić do Sheldona, ale on z kolei nie chciał mieszkać z nią. Genialne teksty leciały przez cały odcinek :D

lola881

Aaa to ten odcinek :DDD No faktycznie był świetny :DDD To o ile Ci jeszcze do końca zostało? :)

ocenił(a) serial na 7
lola881

Ooo to już coraz bliżej końca :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

no tak, tak :) niedługo skończę :) ależ jestem z siebie dumna, udało mi się zrobić w otp odsyłacz do tagów. To u mnie duże osiągnięcie ;P:P:P

lola881

To będziesz ze mną na bieżąco oglądać :DDD Obejrzałam 1 odcinek NG i Schmidt powiedział Cece że ją kocha <3 Ale oczywiście później musiał to spartolić ;/
No widzisz jaka jesteś zdolna :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No nie jest to łatwy ship ;) non stop łamią nam serca. I tak cały sezon, w górę, w dół, aż do finału :) jak w kolejce górskiej:)

lola881

No niestety:) Ja mam chyba już taką tendencję, że wybiera trudne shipy :D Ale łezka mi się w oku zakręciła jak Cece zadzwoniła do mamy i powiedziała że ma ją umówić na spotkanie z potencjalnym kandydatem na męża :( I potem jak Schmidt wrócił do domu i powiedział Jess i Winstonowi, że wyznał Cece miłość:((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Właśnie oglądam tbbt, poplakalam się :D Leo: usuń ostatni odcinek Alfastar, Sheli: to final drugiego sezonu, zanim puszcza trzeci chce go sobie przypominać, Leo: stacja zajęła serial, Sheli: ...nie mogą...nie w takim momencie!! Penny: Sheldon masz ochotę na pierogi?? Sheldon : Penny, czy ty rozumiesz powagę sytuacji?? Po ostatnim odcinku nie wiadomo czy Nowojorczycy padli trupem czy stracili przytomność, Penny: wymyśl sobie własne zakończenie, Sheldon : wspanialy pomysl, a później wymyśle własne zasady higieny jamy ustnej. Padlam xD jakby siebie oglądałam w reakcji na anulowany serial :D kocham go :D:D
Idę oglądać dalej :P

lola881

Pamiętam ten odcinek :DDD Kolejny świetny :)) Sheldon jest cudowny <3 Bez niego ten serial nie byłby taki sam :))) Nie, co ja gadam :P Ten serial bez Sheldona by nie istniał :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Jej, jak dobrze, że jestes, bo mam w sobie nadmiar emocji po finale tbbt i muszę się wygadac :D Przede wszystkim od 15 odcinka wróciło stare, dobre tbbt, aż się dziwie, że to mowie, ale naprawdę genialne były te odcinki, od 4 sezonu się tak dobrze nie bawiłam. Serce mi eksplodowało kiedy Sheldon powiedział Penny 'i love you, too' umarłam. Poza tym pierwszy raz plakalam na tym serialu, podczas rozmowy Sheldona z Amy:( chyba zwariowałam, ale naprawdę mnie to wzruszylo. Ile ta dziewczyna jest w stanie poświęcić, niesamowite i Sheldon robi takie małe kroczki, awww <33 Polubilam Lucy, dlaczego nam ja już zabrali?? Bez sensu. Ona była taka kochana, miałam ochotę ja przytulić przez cały czas :) No i Raj po 6 sezonach przemówił, lol :D wiedziałam, że dziewczyny go będą miały szybko dosyć :D był słodki kiedy się nie odzywał :D A i nawet Howard się poprawil, podobał mi się w ostatnich odcinkach, świetnie prowadził te grę i imitował różne znane głosy. Radość Sheldona, bezcenna :) aż się moje serce radowało :D Trochę mnie denerwuje, że po tylu sezonach, wciąż robią z Penny taka idiotke momentami, niczym się nie interesuje, nie ma żadnych pasji, tylko chlanie i imprezy. Trochę to mi się przejadło. Ale generalnie jestem pod wrażeniem drugiej polowy sezonu i teraz chce jeszcze!! Niech już będzie kolejny sezon ;) sorry, że Cię tak mecze tym tbbt, ale musiałam się wygadac :))

lola881

Cieszę się, że druga połowa sezonu Ci się podobała :) Ogólnie uważam dokładnie tak samo:)) 6 sezonu się powoli rozkręcał, ale najważniejsze, że końcówka była świetna :) Pamiętam to I love you too Sheldona, myślałam, że padnę z wrażenia :)) A dokładnie o czym była ta rozmowa Amy i Sheldona? :) Bo ja mam sklerozę :PP Ja do Lucy nic nie maiłam, ale wolałabym inną dziewczynę dla Raja :)) Taaa odcinek z tą grą był super :DDD Howard się popisał :DDD Jeżeli chodzi o Penny to musi tam być ktoś mniej inteligenty, że się tak wyrażę :)) Ale zgodzę się z tym, że momentami przesadzali. Spoko, ja zawsze chętnie pogadam o tbbt :DDD Musimy jeszcze trochę poczekać, bo 7 sezonu rusza 26 września :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Rozmowy już Ci nie zacytuje, ale ogólnie to było po tym jak w tej grze wymyślili, że spikna postaci Sheldona i Amy i wtedy Amy nie wytrzymała i odeszła od stołu. No i później jak gadala Sheldonowi, że wszyscy mysla, że ich związek to żart itp. I on później gadal, że przecież siedzą na jednym łóżku :D a później dokańczali te grę 'zrzucam twoja zbroje, całuje cię w usta, erotycznie pieszczę twój....nos' :D mega :D a jeszcze raz się rozkleiłam, kiedy się pojawił ten idol Sheldona i Leonarda z dzieciństwa i kiedy Sheldon mu powiedział, że był jego jedynym przyjacielem w dzieciństwie :( nie wiem czy ja się taka płaczliwa zrobiłam czy co :P ale nagle mnie zaczęli wzruszać. W ogóle nie wyobrażam sobie końca tego serialu, nie mogą go zakończyć, bo umrę z rozpaczy ;) a Lucy była słodka, mnie się podobała, była takim fajnym dziwakiem i odludkiem, znalazła się we właściwej grupie, chociaż nawet nie dala im szansy. Szkoda. A Penny nie musi być alfa i omega, ale mogliby jej jakieś hobby znaleźć, poza imprezowaniem i zabijaniem pająków :D zaczęła przecież jakieś studia i ucichlo to znowu.
Dopiero 26???to za długo :D

lola881

A no tak :D Jak mogłam o tym zapomnieć :DD Chyba zacznę brać coś na pamięć :DDD Tak to było cudowne :) Ja siedziała przy tej scenie i wymachiwałam rękami i krzyczałam "aaaa" :DD Poruszyło mnie to:))) Zgadzam się mogliby dać Penny jakieś hobby no cokolwiek :) Miałam nawet taki moment, że zaczęłam się obawiać, że nie mają już pomysłów na nią ;/ Chyba na razie nie planują zakończenia tego seriali, także nie mamy się o co martwić :)) Powiem Ci szczerze, że dawno na mnie żaden serial komediowy nie zrobił takiego wrażenia jak tbbt :DD Zakochałam się w nich po prostu :))) No niestety 26 dopiero :))) A co ja mam powiedzieć, jak już od połowy lipca czekam:))) Teraz przynajmniej razem będziemy wyczekiwać :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No właśnie ja też mam wrażenie, że nie maja na Penny pomysłu i w ogóle jak nie maja na odcinek pomysłu to "a zrobimy znowu z Penny idiotke" i problem rozwiązany ;) a to 7 sezon nie będzie ostatnim, tak?? Mam nadzieje, że nie :D też ich uwielbiam, ale ostatnio takie zniechęcenie poczułam po 5 sezonie, ale teraz po finale 6 znowu nie mogę się doczekać kolejnych odcinków :)

lola881

A przeczytałaś gdzieś taką informację, że 7 sezon ma być ostatnim?
Wiadomo, że zdarzają się lepsze i gorsze odcinki :) Ja z kolei poczułam trochę zniechęcenie po tych początkowych odcinkach 6 sezonu, ale później jak zaczął się rozkręcać to już było ok :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

W sumie to nic nie czytałam, ale 7 sezonów to już dużo, więc się nie nastawiam :D chociaż Jim podobno powiedział, że powinni jeszcze ze 3 nakręcić :D ale może tak sobie tylko gadał. Nie wiem ;)

lola881

Uff, to dobrze, bo już się przestraszyłam, że gdzieś to wyczytałaś, a ja nic nie wiem na ten temat :)) Jak dla mnie to mogą być spokojnie jeszcze ze 3 sezony :P Chociaż czytałam takie opnie, że niektóre osoby chcą żeby 7 sezon był ostatnim, ponieważ uważają, że serial stracił poziom.

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Generalnie są seriale, które miały 9-10 sezonów, chociażby Friends, w podobnej konwencji, wiec może, może :) No poziom trochę stracił, nie da się ukryć, ale kiedy chcą to potrafią go wznieś na wyżyny ;) zaczęłam kolejny, świetny serial, nie mogę się oderwać, wiec lecę oglądać dalej ;)

lola881

Dokładnie :) Może faktycznie trochę stracił poziom, ale nadal jest super :))) Ludzi jest ciężko zadowolić tak naprawdę :D Ciekawa jestem czy jakby przez 6 sezonów oglądali to samo, czyli to co było w sezonach 1-3 , to też by marudzili, że nudno bo ciągle to samo?:P A teraz jęczą bo jest inaczej :D Niektórzy przesadzają :PP Ooo a co teraz oglądasz? :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

El Internado :) mega. Nie wiem jeszcze o co chodzi :P ale jest super ;) nie wiem o co chodzi, bo to taka zagadka, coś jak w pll. Grupa nastolatków, zamieszkujących w szkole z internatem odkrywa, że w lesie, który otacza szkole giną ludzie i próbują rozwikłać te zagadkę, kiedy,w tajemniczych okolicznościach, ginie ich nauczyciel. Idąc pozostawionym przez niego tropem krok po kroku dowiadują się nowych rzeczy. No i kazdy w tej szkole jest z tym w jakiś sposób powiązany. Właśnie przezylam szok po 4 odcinku, bo nie spodziewałam się po pewnej osobie powiązania z ta osoba z lasu, chociaż generalnie zaczynam podejrzewać, że ta tajemnicza osoba z lasu nie jest ta zła, tylko ktoś inny zabija, skomplikowane :D. Ale się rozpisałam, a Ty nawet nie wiesz o czym gadam :P w każdym razie, gdyby Ci się nudziło to polecam ;)

lola881

No niestety nie bardzo wiem, o czym mówisz :P Tym bardziej że pll nie oglądałam :P Ale po tytule wnioskuję, że to serial w moim ukochanym języku hiszpańskim <3 Ja już mam tyle tych seriali, które bym chciała obejrzeć, że nie wiem za który się zabrać w pierwszej kolejności :PPP

Muszę się komuś pożalić :P Od rana nie miałam ani neta ani tv:P Odłączyli mnie od świata normalnie :P Co za koszmar:DDD Coś znowu grzebali, dobrze, że radio chociaż mam :DDD Wybaczy musiałam to komuś powiedzieć :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ojej, zdecydowanie za mało seriali widzialas ;) taak, po hiszpańsku i klimat też taki zupełnie inny niż w amerykańskich produkcjach. Ale naprawdę świetna zagadka, trudno się oderwać. Tylko mi brakuje kogoś do wspólnego przeżywania, ech...tym bardziej, że mam mnóstwo wrażeń po każdym odcinku :)

Ooo biedna :* rozumiem ten bol, tv co prawda nie oglądam, ale jak czasem nie mam neta to dostaje swira. Ale ważne, że już odzyskalas kontakt ze światem ;)

lola881

Heh, wiem :) W porównaniu do Was to bardzo mało :)) Ale zanim założyłam tutaj konto to bardzo mało seriali oglądałam:) I przeważnie jak zaczynałam to nie kończyłam :P Nie miałam motywacji, nie było z kim przeżywać itp. :) Teraz to co innego, ale się nie wyrabiam czasowo z kolei :PP Aww <33 hiszpański język jest piękny:D Bardzo chciałabym się go nauczyć :)

Ja tv bardzo mało oglądam:D ale jak nie było neta to by się przydało, tylko że nie było obu rzeczy na raz :D No całe szczęście już mi oddali neta :)))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

O widzisz, to możesz sobie oglądać po hiszpańsku :P ja też bym się chciał hiszpańskiego nauczyć, jest świetny i przydatny :) super się ich słucha w tym serialu, chociaż i tak oglądam z lektorem, bo tylko takie wersje znalazłam, ale słychać w tle co mówią ;)
Ja tv włączam tylko dwa razy w tygodniu, na vop w soboty i na prawo Agaty we wtorki, to tyle :D

lola881

Jak by oglądałam po hiszpańsku to bym 90% nie zrozumiała :))) Ale nauczyć bym się bardzo chciała, tylko że ja i nauka języków to kiepska sprawa :PP
A to faktycznie bardzo często włączasz tv :PP
Zrobiłam postępy odnośnie NG i Lost :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ooo, oglądałaś Lost? Szok ;) to na którym odcinku jesteś w Lost i NG?

lola881

Dlaczego szok? :P Nie wierzyłaś we mnie? :P Oj Ty nie dobra kobieto :DDD Lost na 2x19, a w NG 2x17 :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nie no po prostu odniosłam wrażenie, że średnia masz ochotę na Lost :D ale fajnie, że mnie gonisz, niedługo będziemy mógłby razem oglądać :) a w NG to już jesteś prawie przy końcówce :) i jak odcinki??

lola881

To nie tak, że nie miałam ochoty, tylko musiałam się kręcić ponownie w ten serial :))) Co do NG to cieszę się, że mnie namówiłaś do oglądania :D A odcinki zdecydowanie fajniejsze niż na początku 2 sezonu :)) A moja miłość do Schmece się jeszcze zwiększyła :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ufff to cieszę się, ze Ci nie zmarnowałam paru godzin życia i ze Ci się podoba :D:D niestety nie pamiętam co się działo konkretnie w danych odcinkach, ale wiem, że Schmece w drugiej części sezonu mieli chwytające za serce sceny <3 Pamiętam za to, że odcinek 2x19 był w moim odczuciu najlepszym odcinkiem sezonu pod względem humoru. Szczególnie w wykonaniu Schmidta i Winstona, mistrzostwo :D

lola881

Nie kochana, nie zmarnowałaś :* W ostatnim odcinku który oglądałam, to wszyscy poszli na spotkanie w którym ludzie się poznają i łączą w pary :)) Miały tam iść tylko Cece i Jess, ale oczywiści wylądowali tam wszyscy :D I pod koniec odcinka Schmidt zaczął zachwalać Cece i powiedział, że wszyscy faceci co tam byli na tym spotkaniu są głupi, bo nie widzą tego jaka jest wspaniała :) Takie słodkie to było :DD I wszyscy od razu zaczęli się zlatywać wokół niej :D Oczywiście na końcu odcinka wylądowali w łóżku :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Pamiętam ten odcinek &lt;333 Schmidt jak chce to potrafi zrobić wrażenie, a właściwie to najlepiej mu to wychodzi wtedy kiedy nie chce :D bo zazwyczaj jak się na silę stara to wychodzi klops:D a to było naprawdę miłe i urocze:)

lola881

No było to piękne <3 Obejrzałam 2x18:( Poryczałam się :( Mina Schmidta jak Cece przyjęła oświadczyny:( Takie to smutne było :((( Ale 2x19 za to był prześmieszny :D Osłodził trochę smutek po wcześniejszym odcinku :)
Kogo masz na avku? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No niestety Shivran, czy jak mu tam było, psul mi nerwy do końca sezonu :D mimo, że go nawet polubiłam, bo generalnie to słodki chłopaczek, nawet aż za :D ale pomysl ze ślubem był tragicznie tragiczny :D ha, mówiłam, 2x19 widziałam nawet dwa razy i za każdym razem plakalam ze śmiechu na rozmowach Schmidta z Winstonem :D i nawet akcja Ness w sklepie mnie rozwalila :D:D
A to moja nowa miłość, Ivan &lt;3 największy dupek w serialu, ale kiedy on płacze to i ja rozpaczam :D poza tym, będą z niego ludzie :D

lola881

Dokładnie ten Shicośtam, jest naprawdę miły i w ogóle :D ale Schmidt to Schmidt :DDD
2x19 jak do tej pory najlepszy odcinek :D Schmidt i Winston i tak akcja z tą rybą :DDD A sceny Ness w sklepie też świetne :DDD A jak Jess oberwała to belką no nie mogłam :DDD
Dupki w serialach są najlepsi :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Hahah do tej pory płacze ze śmiechu jak sobie przypomnę te belke :D aż mam to przed oczami :D też uważam, że to najlepszy odcinek w sezonie:)
To prawda, ale powiem Ci, że te moje sympatię do postaci to tak kompletnie poza rozumem się odbywają, ja nawet nie wiem kiedy zdążyłam tak polubić te postać, jakoś samo przyszło :) Zamiast polubić tego idealnego i dobrego to ja tylko patrzę za tym dupkiem, którego mam ochotę momentami udusic, ale przez większość czasu to pęka mi serce, bo ma chłopak bardzo smutna i trudna historie rodzinna :( do tego jeszcze ma wkurzajaca i niezdecydowana dziewczynę, dosłownie nienawidzę tych serialowych trójkątów :D

lola881

Musze zapamiętać nr tego odcinka, na poprawę humoru będzie idealny :))
Czasami tak jest, że po prostu lubisz daną postać za nic tak naprawdę :P Bo mam coś takiego w sobie, że nawet jak jest totalnym dupkiem, to nie da się go nie lubić :DD Ja to w serialach właśnie najbardziej lubię bad boyów, z perspektywą na zmianę :)))
Trójkąty zmora każdego serialu :)) Chociaż gorszego niż w TVD to chyba nigdzie nie znajdziesz :D

lola881

Tym tekstem to mnie już dobiła kompletnie... :D Żal.

użytkownik usunięty
lola881

O kurde, przegapiłam:P To już?:D

ocenił(a) serial na 7

już się kończy :P

użytkownik usunięty
lola881

Obejrzę powtórkę;P

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Witam wszystkich :D

Co ciekawego się dzieje?

anik756

Hej :))
Oglądasz TVOP? :))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Nie bo nie miałam jak :D Dzisiaj cały dzień zapieprzałam w tej zasranej kuchni ://///