Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

I dodałam jeszcze kilka seriali :D Znowu :D Ale teraz już koniec :D

ocenił(a) serial na 8
anik756

Witam :D
Jest tu ktoś?

anik756

Hej :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Co tam słychać ?:)

anik756

A mam dzisiaj wenę, więc oglądam odcinki :D A co u Ciebie? :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Co oglądasz? U mnie stara bida :D Szukam jakiegoś serialu, ale nie mogę się zdecydować :D Coraz bardziej nachodzi mnie na dalsze oglądanie TW. Tak go zachwalacie, że może go w końcu dokończę :D Chyba, że znajdę coś lepszego :D

Jak tam nastawienie do TVD ciągle obojętne czy coś się zmieniło? :D

anik756

Ja obejrzałam pilot Under the Dome i zamierzam oglądać dalej :) Na dalsze oglądanie TW? To Ty nie obejrzałaś w całości? W takim razie koniecznie oglądaj dalej, koniecznie :) Gdzie się zatrzymałaś?
TVD nadal jest mi obojętne :P Pewnie moje nastawienie się zmieni przed odcinkiem, ale na razie jestem niewzruszona :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Zgadnij gdzie mogłam się zatrzymać w TW?

Ja doszłam do wniosku, że z takim nastawieniem do TVD będziemy zdrowsze bo nie będziemy tracić tyle nerwów na tym serialu :D Zastanawiając się co durna Dżuli wymyśli tym razem :DDD

anik756

Po pierwszym sezonie?
Ja już nawet nie chcę myśleć o tym co Dżuli wymyśli :P

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Dokładnie po pierwszym sezonie i jakoś nie miałam ochoty na dalsze oglądanie :D Jedyną postacią, którą uwielbiałam był Stiles :DDD Scott mnie drażnił Alisson też nie była moją ulubienicą Derek był mi obojętny :) Lydia to taka słodka idiotka, a Jackson typowy cwaniaczek ;) No, ale skoro twierdzicie, że później się mocno serial rozkręca to może się skuszę :DDD

Dżuli i jej pomysły bardzo zniszczyły TVD. Jej nieustanne dążenie do utrzymania tego zasranego trójkąta są męczące i doprowadzające człowieka do rozpaczy nad jej głupotą :D

anik756

Oglądaj koniecznie dalej, bo 2 sezon jest zdecydowanie lepszy, a 3 to mistrzostwo :)

Tak i dalej będzie chciała utrzymać trójkąt :]

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym tygodniu zacznę dalej oglądać :D

No bo jakby mogło się obejść bez trójkąta tylko, że teraz z trójkąta zrobi się pięciokąt bo dołączy jeszcze Kath i ten dupek z uniwerka Eleny :D

Kate123

też oglądam Under the dome!

Cudzoziemka87

Na którym jesteś odcinku? :) Ja zaczynam 1x02 :)

Kate123

obejrzałam 12 odcinków, także wciągnęło mnie, chociaż z czasem trochę za bardzo kombinują, ale - jak widać - nie zraziłam się zbytnio :) w sumie ten serial nie jest jakiś powalający, ale miło się ogląda - dużo osób na forum marudzi, że książka lepsza (wow, a to ci wielkie odkrycie), że w książce było inaczej (też mi zarzut), ale jak dla mnie to coś nowego, nie wiem, czy jest drugi sezon i jak to zamierzają skończyć, dziś może uda mi się obejrzeć 1x13, a Ty daj potem znać, czy Ci się podoba, to pogadamy jeszcze :)

Cudzoziemka87

Wiadomo, że książka zawsze będzie lepsza niż serial czy film (są oczywiście wyjątki), więc nie rozumiem jak do tego można się czepiać. To szybko Ci poszło :) Jak na razie pierwszy odcinek mi się spodobał :)

Kate123

nie mówię, że te 12 odcinków na raz obejrzałam :) ja książki nie czytałam, ale nie wiem co to ma do rzeczy w sumie, serial to serial, zresztą King jest producentem wykonawczym, to chyba zgodził się na taką wersję adaptacji... nie jest zły ten serial, jeszcze czegoś podobnego nie oglądałam :)

anik756

Hej Kochana :***

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Hej :***

Co tam u Ciebie? Bo ja boję się jak cholera bo dzisiaj mam wizytę u dentysty, a strasznie tego nie lubię :////

anik756

A kula się do przodu, czekam na chłopaka :) Jutro mam rozmowę w sprawie pracy, może się coś w końcu ruszy:) Tobie jak idzie szukanie pracy?:) Oj jak ja nie lubię dentysty;/// Panicznie się boję;// Jak mam iść to na samą myśl już mi się słabo robi, więc w pełni Cię rozumiem.
Nadal nie wiem jaki serial zacząć:P

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Fringe, Teen Wolfa bo też mam zamiar go oglądać :D

anik756

Fringe już mi kiedyś polecałaś, ale to jest niestety kompletnie nie serial dla mnie. A TW To wiem, że wszystkie dziewczyny tutaj chwalą, ale nie jestem przekonana :P

_Sloneczko_2034

Sorry, że się wtrącam, ale zobaczysz, że jak przebrniesz przez 1 sezon TW, to dalej będzie już tylko lepiej :) Koniecznie oglądaj :)

Kate123

Spoko :) Właśnie czytałam dużo Waszych opinii o tym serialu i wszystkie były bardzo pozytywne :) Wiadomo, że najlepiej samemu zobaczyć i ocenić :D Ale ciągle jakoś nie jestem przekonana :)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Wracając do twojego wcześniejszego posta to moje poszukiwania pracy są bez owocne łażę po mieście zostawiam CV, ale jak na razie nikt się nie odzywa :/ No to będę trzymała za Ciebie kciuki :*

Ja wczoraj zaczęłam powtórkę z OTH :D

anik756

Moje też jak dotąd były kompletnie bez owocne;/ Wysyłałam CV gdzie tylko się dało ale nikt, dosłownie nikt się nie odzywał;/ Już myślałam, że depresji dostane ;/ Dzięki słońce :** Oczywiście dam Ci znać później jak poszło :) Masz kasę na koncie?

Ja mam w planach kiedyś się wziąć za ten serial, ale na razie nie mam weny na takie długie seriale :)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Teraz mam abonament :D

Spróbuj sobie obejrzeć pilota OTH, a zobaczysz, że długość serialu nie jest taka ważna bo sam serial jest świetny. Wczoraj obejrzałam 8 odcinków :D

anik756

O to świetnie, czyli kasa na koncie jest zawsze przynajmniej :DD To uprzedzam, że mogę Cię jutro męczyć w drodze :P Wiesz, że jak się denerwuję, to mam słowotok:PPP

Nie, no ja już naprawdę nie wiem co mam oglądać :D Wszystkiego naraz nie mogę :P Doba za krótka :DD

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Nie ma problemu pisz :D

To zobacz sobie pilota TW i OTH i zdecyduj, który bardziej Cie przekonuje i masz problem z głowy :P

anik756

Nie oceniam serialu po pilocie, bo przeważnie nie są najlepsze :P ale ok, spróbuję tak zrobić :)))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

pilot OTH jest bardzo przyzwoity przynajmniej mi się podoba :D W TW pilot jak cały pierwszy sezon jest w miarę dobry.

anik756

Aha :) OTH to pewnie zaczęłabym bez wahania gdyby był krótszy :))) A do TW jak już pisałam nie jestem przekonana :) Ale spróbuje, co mi szkodzi :))) Tylko będzie problem jak mi się oba spodobają :)))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

No to jakoś sobie rozłożysz i będziesz oglądała oba :DDD Zobaczymy jak zaczniesz może oglądać OTH czy też będziesz wolała tego "złego" brata tak jak ja :DDD

anik756

No będę musiała coś wymyślić :DDD Mam nadzieję, że mi się spodoba ten serial, bo tęsknię za naszym przeżywaniem :DDD Ja lubię bad boyów, więc wszystko możliwe :))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

http://delena-my-love-forever.tumblr.com/post/61483418040

tu masz obu :D z ciemnymi włosami to Nathan teoretycznie ten zły, blondyn to Lucas teoretycznie ten dobry, ale jak dla mnie obaj są świetni chociaż wolę Nathan'a :DDD

anik756

Ten w ciemnych włosach bardziej mi się podoba (wizualnie oczywiście ) :D

A mam pytanie jeszcze oglądałaś może serial Once Upon a Time?

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jasne, że oglądałam OUAT, a czemu pytasz? :D

anik756

Bo zaciekawił mnie opis tego serialu, i chciałam poznać opnie na jego temat :)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Powiem Ci tak obejrzałam te dwa sezony i nie wyczekuje z utęsknieniem tego 3 sezonu, ale to tylko moje zdanie :D

anik756

Ok, dzięki :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja widziałam chyba 3 odcinki, ale cały czas przysypiałam, wiec dałam sobie spokój :D ale niektórym się podoba :)

lola881

Rozumiem :) Dzięki :* Jeżeli mi się OTH i TW spodobają to na razie i tak na OUAT nie będę miała już czasu :) Czytałaś mojego posta odnośnie Lost? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A to Ci gwarantuje, że Ci się spodobają. TW dopiero od drugiego sezonu, ale się rozkręca :) a OTH jest cudowne <3 jeden z moich ulubionych seriali. Bardzo życiowy, mądry z pięknymi cytatami i muzyka, o przyjaźni, miłości, naprawdę świetny :) o Lostach przeczytałam, przepraszam, zapomniałam odpisać. Postaram się coś pooglądać, ale chwilowo mam przez parę dni gościa, wiec nie będę miała za dużo czasu. Ale obiecuje od poniedziałku się przyłożyć :D

lola881

no mam nadzieje, że mi się podobają :))) Nie mogłam się zdecydować co mam w końcu oglądać :) Ania mi podpowiedziała :) Jeżeli chodzi o Lost, to tak leciałam teraz z tym, bo nie miałam nic innego do oglądania :) Dzisiaj ani jutro raczej nie dam rady oglądać, także ze spokojem :))

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Słoneczko obejrzałaś NG?

lola881

Właśnie mi się ładuję odcinek :) A TY już obejrzałaś?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Obejrzalam :) Schmidta mam ochote kopnac w....kostke :D Ness bylo cudne. Winston <3 ale ogolnie odcinek nic specjalnego. Zasmialam się może ze dwa razy ;) to napisz mi później jakie wrażenia. Bo ja właśnie idę spać, dobranoc :*

lola881

Właśnie obejrzałam :) Odcinek średni, zaśmiałam się też chyba ze 2 razy. Schmidt mnie mega wkurzył;/ Co on wyrabia??? :O Rozumiem, że chce robić Schmece przeszkody, no ale bez przesady;/ Boję się, że to spieprzą i zrobią ze Schmidta totalnego palanta;/ Sceny Ness naprawdę ładne :D Winston jak zawsze cudowny <3

ocenił(a) serial na 7
anik756

Przepraszam, że się wracam, ale jaki on tam "zły", Nate był fantastycznym facetem :) a "zły" był może przez pol sezonu ;) i też wolalam Nate'a :)

ocenił(a) serial na 8
lola881

No przecież pisałam, że teoretycznie zły :D Ja tam uwielbiałam Nate'a od pierwszego odcinka, a co do Lucasa to miał momenty, w których mnie okropnie wkurzał :D