Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
alien_2

this, this! oj, strasznie się cieszę na Better call Saul, kocham tego gościa!

Cudzoziemka87

Ja też:D A pamiętam jak się pojawił to pomyślałam sobie WTF? A się okazało, że to jedna z najlepszych postaci:D

alien_2

jestem ciekawa jak im wyjdzie ten spin-off, jak dla mnie nie musi być podobny do BB, byle Saul nie stracił swojej ikry :)

użytkownik usunięty
anik756

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5nyhvNLN71qii6tmo1_250.gif

?

użytkownik usunięty
Kate123

Skończyłam czytać fanfica

Klaine? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Yep. Z reguły nie lubię ff, które nie mają nic wspólnego z fabułą serialu, ale ten był cudowny <3 Jak tam UTD? Ja się nie popisałam, zaczynam dopiero 1x05;P Po 1x04 jeszcze bardziej rozwaliła mnie akcja z Angie. "Gdzie jest moja siostra? Tak pytam, bo nie widziałem jej od czasu kiedy utknęliśmy pod kopułą i dopiero teraz sobie o tym uświadomiłem". "Och, mieszkam sam, bo rodzice są na zewnątrz kopuły. O siostrze już zupełnie zapomniałem, może ją rozwaliło na pół, ale who cares" xD

Jestem po 1x07 i ten odcinek mnie zabił. I na koniec cudowna piosenka <3 Ja wczoraj w nocy obejrzałam 1x05 i 1x06 :D Miał być tylko jeden na dobranoc, no ale wyszło jak wyszło :D
Tak, ten wątek strasznie mnie irytował, ale teraz już będzie ok :) Tak myślę :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie czytałam książki, nie znam zakończenia tej historii, ale domyślam się że w serialu będzie inne. A na razie wygląda na to, że wszystkich po kolei wyeliminują i na końcu zostanie ruda ze swoim kochasiem Barbie. Wielcy bohaterzy, którym jako jedynym udało się przetrwać życie w kosmicznym inkubatorze :P Ale serial jest świetny, bardzo mi się podoba. Tylko niech przystopują z uśmiercaniem, bo niedługo sama kopuła zostanie. Jestem na 1x08 jakby co xD

Ja jestem na 1x09 :) Byłabym dalej, ale "na chwilę" się położyłam i wstałam przed 20 :D Mi też się podoba ten serial, super jest. O nie, błagam, musi zostać więcej osób. Mam taką grupkę, którą już polubiłam, ale nie będę mówić kto to, bo pewnie wtedy zginą :P

użytkownik usunięty
Kate123

Też już jestem na 1x09:D Na razie robię sobie przerwę na tumblra xD

Hej, sorry, że się wcinam, gadacie o Kopule? Ja obejrzałam już finał sezonu, widzę, że Tobie też niewiele zostało. Powiem szczerze, że początkowe epizody podobały się bardziej, teraz scenarzystów trochę poniósł melanż, a 1x13 to już w ogóle jakiś kosmos, sama zobaczysz :) A kogo najbardziej lubisz? Albo nie lubisz?

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Norrie i Jo są fajni, lubię ich razem oglądać. Ale nie mam tam żadnej ulubionej postaci. Wszyscy są w porządku, tylko jak widzę Barbiego i Julię razem to mam ochotę przewinąć:P Nie wiem, jakoś denerwuje mnie ten pairing. Z osobna są ok;P A u Ciebie?

Heh, no właśnie mam podobnie. Myślę, że Julia i Barbie byliby okej, ale po jakimś czasie, a tu kolo SPOILER SPOILER SPOILER zabił jej męża, a ta nic... no i rozumiem, że w ekstremalnych sytuacjach wszystko wydarza się szybciej, ale heloł, cały 1 sezon trwa jakieś 2 tygodnie, a ci już razem epic love :P Lubię jeszcze dwie mamy, a wkurza mnie Junior, chociaż pewnie o to chodziło, żeby wkurzał. Fajna była postać księżulka-ćpuna. Podobało mi się, że w każdym odcinku ktoś ginął, to wytwarzało taką atmosferę coraz większej grozy i chaosu + buntujący się ludzie, zbiorowa histeria, kradzieże i akty przemocy... Moim zdaniem jest w UTD (jezu, ale skrót paskudny) za dużo s-f, w sumie z każdym odcinkiem więcej. Przy pierwszych odcinkach po cichu liczyłam, że może to wszystko będzie miało jakieś w miarę uprawdopodobnione wyjaśnienie, coś z tymi narkotykami, propanem, że niby jakieś toksyny, chemikalia, promieniowanie, cokolwiek. Wolałabym, żeby serial skupiał się na wątkach w stylu "jak wygląda życie pod kopułą, skąd się wzięła, każdy coś ukrywa", a nie szedł w stronę "kopuła do mnie mówi, bo jest na nas zła" xD Ale faktem jest, że przynajmniej od razu przywalili z grubej rury i od pierwszego odcinka coś się dzieje, więc zawsze można pooglądać i odmóżdżyć, zrelaksować :) ciekawe, czy 2 sezon już jest pewny.

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Mnie rozwalił ten moment "Honey, are you ok?" czy coś w tym stylu :D Jakie to było sztuczne:D
Pozwolisz, że resztę przeczytam jak skończę 1 sezon, bo mam wrażenie że w Twojej wypowiedzi jest pełno spoilerów;P

Myślę, że jeśli jesteś przy 1x09 to już mniej więcej dzieje się to, o czym piszę :) ale może się mylę, w końcu jeszcze 4 odcinki przed Tobą, w każdym razie nie napisałam o niczym istotnym, nie przejmuj się. Daj znać jak skończysz, to posnujemy teorie :)

użytkownik usunięty
Kate123

A piosenkę znam z TSC, polecam swoją drogą :P

A z którego odcinka, bo chyba z 10 obejrzałam :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie pamiętam, ale to był taniec Cake'a:D

Kate123

Że tak się wetnę ;) M83 "Wait" <3 Świetny kawałek...no i zespół :)

anik756

http://media.tumblr.com/663dd86cb106a288a0c7dfe832d6ccd1/tumblr_inline_mgux29rDs v1r5lhz2.png

użytkownik usunięty
Kate123

Widzę, że Ciebie też dopadły feelsy:D Co tam?

UTD :)

użytkownik usunięty
Kate123

Będę ryczeć na tym serialu? Nope;P

Ja się poryczałam, serio :)

anik756

http://www.youtube.com/watch?v=f63hWSVxptE
HAHAHAHAHA
HAHAHA
HAHA
HA
BYEEEEEEEEEEE

użytkownik usunięty
anik756

Jezu, ryczę.
Help

???

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzałam fanowskie trailery do kinowej wersji tego fanfica. Po co ludzie tak robią, żeby cały fandom umarł??

Pewnie tak :D

użytkownik usunięty
Kate123

To jest najlepszy gif dla hejterów jaki widziałam: http://media.tumblr.com/f74bb974e504253a98b8d451f9e9ee23/tumblr_inline_mtc7sd9Lj n1s1ml6j.gif xD

OMG :DDDDD

anik756

""Lydia, what can I do?" Aiden asked in a soft tone that Isaac was sure he'd never heard from him before. Ethan, maybe, but certainly not Aiden. He reached a hand out to pull her in closer.
She shrugged him off and batted him away with her tiny hands. "Get Stiles. Somebody get me Stiles. I need Stiles," she mumbled as she started to pace. "I need him. He has to come with me. We have to get to the body. I can't…guys. Help me…I can't breathe. I have to go now.""
http://31.media.tumblr.com/29eb0eaca8c3f91bcad097dd754fb08b/tumblr_mr0m9ze6hV1qa vk8fo1_250.gif

ocenił(a) serial na 8
anik756

Ola jesteś? :D

anik756

co tam?:)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jesteś jeszcze?

anik756

yep:)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Co porabiasz ciekawego?

anik756

u chłopaka siedzę:P jest jeszcze kumpel i jakiś film oglądają, a mi się nie chcę:p więc sobie siedzę na fw na telefonie:P

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Nie pisałaś mi co to za praca ma być :D

anik756

a właśnie najważniejszej rzeczy Ci nie napisałam:P w sklepie spożywczym:)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Taki mały sklepik czy jakiś supermarket?

Oglądałaś jeszcze OTH?

anik756

mały sklepik:-)
nie, nie miałam kiedy niestety. obejrzałam tylko ta końcówkę pilota:)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

A jak z godzinami pracy, będziesz chodzić na dwie zmiany?

Szkoda bo myślałam, że już zaczniemy przeżywać :D Ja jestem na 1x10 :D Poczekać na Ciebie?

anik756

wiesz co różne są zmiany. np. w pon idę na 10-18:)

no jeszcze za bardzo nie ma czego przeżywać:D looo to żeś poleciała:DDD jak chcesz to możesz poczekać:)

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

A do której jest otwarty ten sklep?

anik756

do 22.

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Czyli tak standardowo :D

anik756

tak:) dobrze, że nie do 24:D
o avka zmieniłas?:)