PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122105
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dokładnie. Tak nim pomiata, że aż przykro na to patrzeć. A on te wszystkie rozkazy spełnia. Ale niech by tylko spróbował czegoś nie zrobić albo jej nie powiedzieć to pewnie by się rzucała przez milion odcinków. Żal mi Damona. I to bardzo. Elena zrobiła sobie z niego popychadło, a on na wszystko się godzi, bo się boi, że go zostawi.

użytkownik usunięty
Kate123

Elena robi większe maślane oczka do Stefana niż do własnego faceta :P W ogóle co to za żałosna scena z "I'm Elena, zacznijmy od nowa"? "Chcę odzyskać Bonnie, Damon popilnuj Stefana bo on sie źle czuje, byłam szczęśliwa, Tessa nie skończyłaś, jesteś mi potrzebna, to nic że umierasz". Nie wszystko kręci się wokół Eleny, niech się dziewczyna obudzi.

tak w ogóle to jak patrzę na to: http://www.youtube.com/watch?v=K6S4paDVC3k lub http://www.youtube.com/watch?v=10SVwR8K9mI to się zastanawiam jak taki ship mógł się zamienic w to, co teraz widzimy.

O Stelenie nawet nie zaczynam, bo to, co odstawili w dzisiejszym odcinku przechodzi ludzkie pojęcie. Nie mam pojęcia, co się z Eleną stało. Może to nie ona, a jakiś jej sobowtór. Nie wiem, może teraz jak już udało się z Bonnie to coś się zmieni. No ale raczej nie ma co o tym marzyć. Nadal będą flirty, skoro teraz akcja przenosi się na studia... Nie wiem, też masz takie wrażenie, że w 4 i 5 sezonie zapowiadają się jakieś ciekawe wątki i nagle nie wiadomo skąd wątek ten jest głupio kończony? Zero zaskoczenia, przemyślenia, wysiłku, logiki?

To były czasy... Które już nigdy nie wrócą.

użytkownik usunięty
Kate123

Nie zapominaj, że teraz zaczyna się Aron time ;] teraz sie dopiero rozkręci.
Tak, też mam takie wrażenie. To tak jakby mieli jakiś dobry pomysł, a potem nagle zapomnieli, jakie mieli zamiary i musieli coś durnego na szybko wymyślać.

Yay xD I może jeszcze ten profesorek xD
Więc na ten wątek na studiach się nawet nie nakręcam, bo jak zwykle to spieprzą.
A i który to już odcinek z kolei, a Matta nie ma i nie ma. Też mnie to wkurza. Rety, ale zła jestem przez ten odcinek xD

użytkownik usunięty
Kate123

a Caroline nadal tępa........ to się już nigdy nie zmieni. Odzyskała przyjaciółkę i od razu wybuchła z tym, że mogą razem mieszkać. Może Bonnie nawet nie miała zamiaru iść na te studia? Może to nie był jej priorytet zaraz po odzyskaniu życia? Boże, daj mi cierpliwość:P
Niech nie mieszają TO z tą blondi, bo jeszcze rzucę ten serial, nie przywiązałam się jeszcze za bardzo, więc nie będzie ciężko.

Ona jak z czymś wyskoczy to masakra. O właśnie, jedyna rzecz, która mnie ucieszyła w tym odcinku to powrót Bonnie i Beremy <3 Piękną mieli scenę <3
Tu raczej będzie tak, że Klaus przybędzie do MF. Może w TO nic o tym nie powiedzą. Oby.

użytkownik usunięty
Kate123

http://31.media.tumblr.com/49557bacba22cb4bb34928d2a7603597/tumblr_mwab2tH66C1rg l5e0o6_250.gif
http://24.media.tumblr.com/a580937c60a10326367083fe5aa3441c/tumblr_mmydyatyro1qe k0qio1_500.gif

<3

Awwwww <3 Piękna parallelka <3

Akurat reakcja Caroline była bardzo naturalna, bo jak ktoś umiera myśli się o pierdołach. O rzeczach, które robiło się razem i których nie zdążyło się zrobić. Ten jej śmiech przez łzy szczęścia był uroczy.

użytkownik usunięty

może jeszcze dodam, że Elena denerwowała mnie bardziej niż Stefan ;] "I wanted it to be both of you" - nie żebym go winiła, bo właściwie to miał to tego pełne prawo. Spodziewałam się gorszego wyznania.

Same. Chociaż on wcale lepiej się nie zachowywał. Też spodziewałam się gorszego wyznania, ale to, co powiedział też mnie trochę wkurzyło.

użytkownik usunięty
Kate123

Mnie z kolei w tej rozmowie Elena wkurzyła, a nie on. Może to wyglądać tak, jakby ich obwiniał, ale jak na kogoś, kto całe lato cierpiał i trzymał się myśli o osobach, które kocha, nie dziwię mu się, że chciał zobaczyć ich twarze po otworzeniu sejfu. Tutaj bym go akurat nie osądzała o nic.

Ale to nie wina Deleny, że Tessa ich ubiegła. Zresztą, gdyby Stefan nie odstawiał takich fochów z wyjazdem w 4x23, to by do tego nie doszło, bo od razu zorientowaliby się, że coś jest nie tak, skoro nie wrócił. Wybacz, ale ja nie potrafię już bronić Stefka.

użytkownik usunięty
Kate123

No oczywiście, że nie ich wina, bo sami zaczęli działać, gdy tylko się dowiedzieli. Absolutnie ich tutaj nie obwiniam. Ja tylko mówię, że mu się nie dziwię, bo sama chciałabym po jakimś traumatycznym przeżyciu zobaczyć bliskie mi osoby, a nie kogoś obcego. tylko o to mi chodzi :)

Z tym się zgadzam :) Tylko może mógł im to właśnie w ten sposób wytłumaczyć. Chociaż z drugiej strony to przecież od razu stracił wspomnienia i może nawet nie wiedział, że go szukali.

Kate123

TW spoilers
http://uk.eonline.com/news/481422/teen-wolf-casting-scoop-secret-circle-star-rec ruited-for-top-secret-role

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Jak bardzo bede sie smiac ogladajac TVD?

użytkownik usunięty
byledopiatku

dzisiaj się nie pośmiejesz. generalnie odcinek nie był zły, tylko Elena mnie załamała.

ocenił(a) serial na 6

Swietnie, po prostu swietnie, wlasnie obejrzalam pierwsza scene, zalosne.

byledopiatku

Ja się mega rozczarowałam tym odcinkiem.

byledopiatku

Lepiej sobie Reign obejrzyj :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Za pozno, juz sie zdenerwowalam.. Skoncze to powroce ponarzekac :D

byledopiatku

Oj będzie dużo narzekania :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Dajcie spokoj z tym serialem..
Puk,puk.
Kto tam?
Ludzie, ktorzy ogladaja TVD.
KTO?
Nikt, Trojkat ich zabil :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Puk,puk.
Kto tam?
Ludzie, ktorzy ogladaja TVD.
KTO?
Nikt, bo Julie zniszczyła TVD.

ocenił(a) serial na 6

Puk, Puk.
Kto tam?
................................................................................ .............................................

użytkownik usunięty

Generalnie jestem po waszej stronie, ale o ironio ten sezon ma większą oglądalność niż druga połowa 4... Ludziom się chyba te głupoty podobają.

Serio? OMG....

użytkownik usunięty
Kate123

Nie robiłam jakieś specjalnego porównania, ale na to wygląda...

użytkownik usunięty
Kate123

Nawet na Kinomaniaku nowy odcinek ma najwięcej odsłon, LOL

http://25.media.tumblr.com/53ee8e39412590655598c77c7c926bd3/tumblr_moek97Xyu81rh 1wv4o1_500.jpg

ocenił(a) serial na 6

Generalnie to Elka traktuje Damona jak scierke, mam dosc jej, naprawde... Ostatni odcinek tylko pieczetuje moja niechec... Oburzylam sie....
A ludzie chyba sa slepi, albo maja nadzieje na to ze Delena sie poprawi....

Kate123

Poddaję się, chyba byłam ostatnią osobą tutaj na forum, która usprawiedliwiała ten głupi serial, ale to już przechodzi pojęcie. Dobrze, że pozbyli się Silasa i jego pokręconych dziewczyn, dobry motyw dla Bonnie, może akcja w końcu skupi się na uniwersytecie, ale ta nieszczęsna Delena:/ Marzę o tym żeby Elena wróciła do Stefana, serio! Bo teraz on ma depresję, ona zachowuje się jak su ka z rują, a Damon zniknął. Pełni w tym serialu mniej więcej rolę podobnej wagi jak Matt. Nie ma żadnych swoich wątków, nic! Gdzie te czasy kiedy chodził z Riczkiem na wódę i nikomu nie musiał się tłumaczyć?! Pomagał Elenie kiedy sam uznał to za stosowne, a teraz zachowuje się jak jej piesek. Wolałam go zranionego i nieszczęśliwego. Uśmiechnęłam się dzisiaj w jednym momencie- przy kominkowej scenie Jeremiego i Bonnie. Delena też taką miała i kto wtedy pomyślałby, że tak to się skończy? Masakra. Delena wychodzi mi już bokiem. Elena i tak ślini się do Stefana więc niech już do niego wróci, złamie serce Damonowi i da mu spokój. On ze złamanym sercem jest bardziej sobą niż jako popychadło tej samolubnej krowy. Teraz ma swoją Bonnie i znowu może zacząć ją olewać.

alien_2

Lepiej bym tego nie napisała, Alien :) Wiem, że to raczej niemożliwe, ale chciałabym, żeby Riczek wrócił. Damon na serio go potrzebuje. I chciałabym jakąś fajną dziewczynę dla Damona, która nie będzie go traktować jak popychadło.

użytkownik usunięty
Kate123

fajnej dziewczyny już nie będzie, Damon nikogo już nie pokocha ani nikim się nie zainteresuje i to właśnie sprawia, że sposób, w jaki Elena go traktuje jest dla mnie jeszcze bardziej obrzydliwy.

użytkownik usunięty
alien_2

Alien, zgadzam się z każdym słowem. Czasów z Riczkiem i wódką nie ma, bo nie ma samego Riczka ;/ Zachowuje się jak jej piesek, bo się boi, że go zostawi jeśli będzie nieposłuszny. Tragedia.
" On ze złamanym sercem jest bardziej sobą niż jako popychadło tej samolubnej krowy. Teraz ma swoją Bonnie i znowu może zacząć ją olewać." Myślę, że to idealne podsumowanie 5x01-5x07.

Damona wszyscy olali i została mu święta krowa, ale czy nie lepiej byłoby mu samemu? Czekam na scenę kiedy Elena powie "to nie twoja wina... tylko moja... no wiesz... Stefan..." Tak to będzie wyglądało. I wróci Damon z 1 sezonu:)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Elena to piz da na calego, miala sznase swoja ze Stefanem, dokonala wyboru, a teraz sie zachowuje jakby sie go wstydzila, co to do ch u ja za miny sa do Damona? Jak byla ze Stefanem to pelna geba, a do Damona robi miny w stylu "boszsz znowu on?" Niechze juz spada na te studia wroci do Stefka, a Damon niech ma juz cos z tego zycia, bo to sie nie miesci w pale, jedyny plus tego odcinka to piosenka, ktora lubie: http://www.youtube.com/watch?v=bFnA-8H-5lo. To by bylo na tyle. Rzygam juz Elena, wokol ktorej kreci sie wszechswiat. Nawet pierwszy raz w zyciu chyba w odcinku wolalam Kath niz Elke.

byledopiatku

Ona chyba ma pretensje do Damona, że go wybrała:)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Tak! Niedlugo sie okaze, ze byla w szoku, spadla na nia kometa wtedy i nie wiedziala co mowi, pozniej zostala zamroczona przez cale lato i przywiozana do lozka, boszsz miec pretensje do chlopa, ze sie z nim pieprzylo, nikt jej nie zmuszal.

byledopiatku

Dokładnie miałam to samo. Już lepsza Kath niż Elena. Serio, bo to co ona w tym sezonie wyprawia to się w głowie nie mieści. Jak się zaczęły sprawy sypać to pierwsze co to pretensje do Damona, że ona się z nim zabawiała całe wakacje, a ludziom działa się krzywda. Teraz flirty na uczelni i maślane oczy do Stefka i rządzenie Damonem. Nie wiem co będzie dalej. A wszystkiemu jest winne to, że uczepili się tego porąbanego trójkąta i nie chcą sobie dać spokoju. Nie mówiąc już o tym, że pomysłów brakuje i ciągle dostajemy powtórkę z rozrywki.

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Elena w tym sezonie to parodia, piecset sezonow czekania i na gowno to wszystko, bo juz nie moge patrzec na nia i Damona. Damon nie ma zadnej roli w tym sezonie, jest sluzacym Elki, ktora jest tak egocentrczyna i egoistyczna, ze to jakas masakra. Powinni Damonowi dac fartuch i mopa, bo niedlugo tylko do tego bedzie, Amary, Silasy, Tessy umarly, ciekawe co teraz wymysla.

byledopiatku

Teraz będą flirty Eleny na uczelni. A Damon będzie biegał i dowiadywał się jakie zło teraz im zagraża.......

Oglądałaś już OUAT? Albo Reign? :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Tak, cudownie, teraz Aaron, wielce skrzywodzony i bez rodzicow, Elka mu pomoze, ciekawe czemu pomaga zawsze tylko facetom, strasznie to dziwne... Damon bedzie bronil jej i Jera, a ona sie na koniec obrazi, no bo przeciez to Damon i poleci ze wscieklizna macicy do Stefana.
OUAT juz obejrzalam, odcinek fajny, super ze Storybrooke worcilo, bo juz troche mnie ta wyspa nuzy, ale wyznanie Hooka to cos niesamowitego :D

byledopiatku

Właśnie. Nie sądziłam, że tak zniszczą Delenę. Serio.
Wiedziałam, że Ci się spodoba :D Trochę mi się nie podobało, że zachowywali się z Neal'em jak dzieci, ale ta przemowa <3 Cudo <3

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Delena to juz cien, Damon jest strasznie biedny, szkoda mi go, jak tak dalej pojdzie to ja olewam ten serial.
Jeszcze bardziej utwierdzilo mnie w moich uczuciach, moze troche te sceny byly nie w pore, bo powinni sie jak najszybciej ewakuowac z Nibylandi, ale i tak mi sie podobalo. Jak ida Tudorzy?

byledopiatku

Skończyłam 1 sezon :) Ale musiałam zrobic przerwę, bo mi się bieżących odcinków nazbierało :P

użytkownik usunięty
byledopiatku

No Kath przynajmniej się zmienia na lepsze (troszeczkę), czego nie można powiedzieć o Elenie.

ocenił(a) serial na 6

Ja nienawidzialam Kath, tzn w drugim sezonie byla mi obojetna, pozniej w odcinku z zabiciem Jera kompletnie nie wiedzialam co sie stalo i znielubilam ja. Ale w tym odcinku byla sto razy bardziej emocjonujaca od Eleny. Nie wierze ze to pisze.