To pewnie przejściowy kryzys :P Ale dobrze się stało, teraz ona będzie musiała powalczyć o Damona, jeśli naprawdę chce z nim być. Chyba, że wróci do Stefka - epickiego hero :]
Jak Damon do niej wróci to straci godność. Powinien dać sobie z nią spokój, wiem że ją bardzo kocha i prawdopodobnie nigdy nie przestanie,ale to jak traktowała go od czasu wyjazdu do collegu powinno mu już dawno otworzyć oczy. Nie dość, że traktowała go jak śmiecia to stosuje wobec niego i Stefana podwójne standardy. Gdyby to Stefan mordował Whitmorów to pewnie by go pogłaskała po główce i powiedziała, że on taki nie jest, że jest dobrym wampirkiem, a tamto to pewnie jego natura rozpruwacza, którą totalnie akceptuje, nie jest nią absolutnie przerażona. Ale z pewnością scenarzyści obudzą się dopiero przed finałem, że trzeba naprawić relacje Deleny (patrz sezon 4). Nie oglądałam nowego odcinka, nie mogę się do niego odnieść, być może wyjaśnili jakieś nowe fakty. Ale jak na razie ten cały wątek z zemstą Damona jest dla mnie niezrozumiały i naciągany, jeśli to miało być po to żeby zakończyć związek Deleny, to musieli się nieźle wcześniej naćpać żeby to wymyślić. Już szczerze mówiąc wolałabym tą zdradę, o którą się tak bałam podczas wakacyjnego hiatusu. Przynajmniej choć jedna rzecz byłoby oparta o prawdziwe życie, naturalne instynkty, a nie kolejną nadprzyrodzoną, wymuszoną bzdurę.
This. Ja ten sezon oglądam, bo nie umiem tak rzucić serialu. I nie zagłębiam się już w te relacje, postaci, ani nic, bo scenarzyści wszystko zepsuli lub strasznie spłycili. Oszczędzę sobie nerwów, a może nawet będę miała trochę przyjemności z oglądania :)
Wiesz gdyby to tylko byla delena to bylybysmy wkur wione na maxa, jesli fabula bylaby dobra, ale tam juz nie zostal zaden bohater ktoremu mozna kibicowac... Masakra
Matt w końcu się pojawił <3 I Nadia jest taka śliczna, nie mogłam się dzisiaj na nią napatrzeć. Gdyby nie hero Stefek i to, że robią z Damona potwora. A tak to było dobrze. I nie było Caro :D
Wlasnie obejrzalam scenke na jutjubie, pierwsza ladna scena deleny, ktora jakiekolwiek na mnie wrazenie zrobila, od poczatku sezonu... YAY
Mnie czasami przez pryzmat starych czasow cos chwyta, ta scena dala rade... Moze cos naprawia...
To chyba jestem jakaś nieczuła, bo mi się ta scena nie podoba. Zero emocji, nie wiem w ogóle czy to było zerwanie czy kłótnia, bo Elena za bardzo nie walczyła (znów sobie przypominam 4x08, eh), gra Niny na końcówce zupełnie do mnie nie trafia. I sam dialog beznadziejny i pusty, a tyle można było w nim zawrzeć. Może jakby jeszcze dali jakąś piosenkę zamiast tej melodyjki.. Ale widać że robią dokładnie to samo co w 4 sezonie, czyli unikają poważnych rozmów między Deleną żeby walnąć mega speech w finale.
O właśnie. Elena mogła coś więcej powiedziec niż to "i love you". Ile razy będzie to jeszcze powtarzała? Zamiast gadac niech to okaże. Też mi się tak wydaje, że czekają na końcówkę i wtedy będzie znacząca przemowa. Co jest oczywiście bez sensu... No ale to przecież TVD...
Bluszek, widziałaś już Arrow? :)
Za dużo tego "I love you" w tym sezonie. W serialach powinno się to ograniczać i zostawiać na wyjątkowe sceny. Zamiast mówić w kółko "kocham cię", niech powie za co go kocha.
Nie, jeszcze nic nie widziałam. Obejrzałam tylko SH, które mnie niesamowicie znudziło i po napisach końcowych zdałam sobie sprawę, że nie wiem tak naprawdę o co chodziło w odcinku xD
Dokładnie. A jak tak ciągle powtarza, to przestaje to miec jakiekolwiek znaczenie.
Arrow koniecznie oglądaj, genialny odcinek :) A co do SH to muszą sobie dac spokój z Katriną i tą przeszłością, bo serial na tym traci. Wiem, że to jest nieuniknione, ale można by było trochę to ograniczyc.
O, już można pisać. Chyba z trzy razy próbowałam na dole napisać, że na ten moment mam 26 seriali w zimowym schedule xD
Dobrze że niektórym zostało po parę odcinków, to szybko je wywalę xD
Ja dodałam z nowych Intelligence i Looking. Możliwe że dojdą mi jeszcze dwa ze starych,nie znam jeszcze dat. Jestem udupiona xD Ale tak naprawdę w styczniu będę miała tylko 22:P Będziesz oglądać ten nowy serial CW o epickiej kosmicznej love? xD
U mnie 4 :D Plus pewnie zaległości z tego tygodnia xD
A o czym jest Looking? Intelligence też dodałam :) Chyba nie dam rady oglądać kolejnej epickiej historii xD I tak masz dużo, teraz ledwo wyrabiałam, więc nie chcę myśleć jak będzie dalej xD
Mi się trochę zaległości nazbierało :D
http://www.youtube.com/watch?v=kawZGuGHDWo
http://www.youtube.com/watch?v=wnGwmP8qg2c
Zwiastuny;) Muszę to obejrzeć, zwłaszcza że gra w nim Jonathan <3
http://www.youtube.com/watch?v=2DJ0kqEKIvc fajnie się to zapowiada i tyle fajnych twarzy... nawet 'Carol Lockwood' jest:D
To jest nie do porownania teraz, a kiedys, ale moim zdaniem od poczatku sezonu najlepsza byly w niej jakiekolwiek emocje, przynajmniej dla mnie, ale Elka wszystko psuje.. Scena Kat i Stefana zrobila na mnie lepsze wrazenie, ale coz....
Jakoś nawet mnie to nie ruszyło, po pierwsze byłam przygotowana,po drugie nawet chyba lepiej :)
Za to na wielki plus "All i want"-Kodaline ;)
Użycie Kodaline w tym odcinku mnie zabiło, przeryczałam przy tej piosence kilka nocy więc i teraz końcówkę przeryczałam, zawsze tak na mnie działa...
a delenowa scena może nie była piękna, ale była dobra. Podobało mi się to "stop defending me", zgadzam się z tym.. może nie w takiej kwestii, że Elena go broni, to Stefan jest tym, którego zawsze wybiela, ale widzi że Damon źle postępuje, nie rozmawiają o tym (teraz, kiedyś było co innego) a Elena sobie nadal czeka aż Damon coś spieprzy. I podobało mi się to, że Damon jej powiedział że wybiera aby nie myśleć jak Elena się będzie czuła, bo na tym opierał się ich związek od hiatusu, związek który mi się nie podobał.
Enzo jest świetny, btw. https://24.media.tumblr.com/a44626bfcfe8e2b4b2b746af0b749b1c/tumblr_mxr8r7FEo61s 1pv1uo7_250.gif trochę jak w 3x22 :(
Stefan.... dowiaduje się o torturowaniu Damona i nie dość, że ma to w dupie to jedyne co potrafi na ten temat powiedzieć to "nie wszyscy są jak mój brat?"
Steferine cudne:)
Stefek mnie wkurzył w tym odcinku. Jak można było się tak zachować? No ale czego innego można się było po nim spodziewać?
Matt <3 W końcu pojawił się w odcinku. I Nadia. Lubię ją, a poza tym wyglądała dzisiaj naprawdę prześlicznie :)
Co do Deleny - chyba mam teraz na głowie inne shipy i oni mnie aż tak bardzo nie obchodzą. Czekam, aż naprawią ich relacje, bo w tym sezonie mi się nie podobają.
Zdjęcie się nie otwiera, ale domyślam się o co chodzi. Smutne :( Gdyby Riczek żył to on na pewno byłby po stronie Damona :(
Nie mogłam się napatrzeć na Nadię, dosłownie :D Też ją lubię, niech zostanie jeszcze na trochę:) I ładna scena z Mattem.
o Damonie: "That “monster” from the friend he left behind is what finally breaks Damon Salvatore. And in that moment no one can hate Damon Salvatore more than Damon Salvatore himself.
And that, is how Damon Salvatore finally arrives to his rock bottom."
Podoba mi się to, że wprowadzili Enzo. Może się wydawać trochę na siłę, no może i tak jest, ale fajnie się go ogląda i jego sceny z Damonem, wiedząc że odegrał w jego życiu tak ważną rolę.
+ po hiatusie jest 100 odcinek, czy nie miały się pojawić duchy? Jenna, Alaric.... tylko na to czekam.
W sumie to mogłaby być z Mattem :) Ta ich scena bardziej mnie poruszyła niż Delena :P
To jest takie niesprawiedliwe, że Damon musi przez cały czas cierpieć :/ Fajnie jest poznać kogoś z przeszłości Damona, dlatego też się cieszę, że go wprowadzili.
Mam nadzieję, bo tęsknię za nimi :(
https://31.media.tumblr.com/e164785f750e94bcf6e1757e2cb3cb99/tumblr_inline_mxq3d 3TmxG1rp7g3w.jpg not all of us are like my brotha
a ja głupia przed odcinkiem liczyłam na defanową scenę pod koniec. lol, przecież to jest niesamowite jak beznadziejne są ich relacje.
Przykro tak mówić, ale ja nienawidzę Defana i nigdy im shippować nie będę, bo Stefek NIGDY się nie zmieni.
dobrą relację braterską można znaleźć w Spn, gdzie jeden brat dla drugiego w ogień pójdzie, chociaż [ SPOILERSam raz nie szukał Deana, gdy ten był w purgatory, a zajął się jakąś laską z psemSPOILER] to przez wszystkie sezony są razem i walczą razem.
a w TVD tylko Damonowi zależy na bracie, bo Sztefyn przeważnie ma Damona w dupie. nie dostrzega niczego poza czubkiem swego nosa. to on ma najgorzej, aaaa przeżył 3 miechy tortur ciągłego umierania w sejfie, a Damon go nie szukał, jaki on bieeedny ;( to nijak ma się do wydłubywania oczu i innych masakrycznych rzeczy przez 5 lat, ale co to było, to tylko marnych 5 lat.
THIS! W SN bracia mają taką świetną relację. Ale możemy zapomnieć, żeby w TVD tak było. Bo Sztefyna Sztefyną pozostanie na zawsze.
http://tatianamaslanydaily.tumblr.com/post/69890833488/from-the-set-of-orphan-bl ack-tatiana-maslany Tatiana <3
Jak wczoraj się dowiedziałam o jej nominacji to skakałam ze szczęścia:D Musi to wygrać:D
Nie widzę innej opcji :D
Wyobrażasz sobie Ninę, grającą 5 czy tam nawet więcej postaci? :DDDD Na początku w tym tvd sobie świetnie radziła, ale teraz jak ją oglądam to śmiać mi się chce xD
Jakbyś mnie spytała jeszcze kilka miesięcy temu to bym ci odpowiedziała, że tak, a teraz: http://media.tumblr.com/3ad3c1c061a621494111f95d6ed2fbe6/tumblr_inline_mmfp9b8ls t1qz4rgp.gif
Po pojawieniu się Kath w serialu byłam pod ogromnym wrażeniem gry Niny. Wspaniale grała, miałam wprost wrażenie, że to inna aktorka ustylizowana na Ninę gra tą postać ;p A teraz? Teraz nie widać różnicy pomiędzy Elką a Kaśką. Jakby to była jedna i ta sama postać. Te same ruchy, ta sama mimika, a nawet czasem teksty bardzo podobne. Nina w ogóle przestała się starać. Widocznie już jej z jakiegoś powodu nie zależy. Tak samo Stefan a Silas :/ Gdyby chociaż im fryzurę zmienili diametralnie, to może bym ich jakoś odróżniała, a tak? Nie rozumiem tych zachwytów nad grą Paula, bo dla mnie lepiej mu wyszło granie rippera bez uczuć niż Silasa. Może im się już nie chce grać, by serial spadł z anteny, a wtedy będą mieli szansę na nowe role w nowych produkcjach XDXD
aaaaaa Tatiana <3333 och jak ja chcę by wygrała, należy jej się za rewelacyjna grę. chcę też drugi sezon OB a najlepiej już teraz, natychmiast xD