Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
anik756

Do Kate: Niech to już jutro będzie czwartek :DDD Ja chcę czwartek!!!!

anik756

Teraz to już szybko zleci :D
Obejrzałam dzisiaj TW, Castle i SH i mam ogromnie dużo feelsów :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Kate, nie miałam jeszcze czasu na tw, ale obejrzałam sobie scenę Stydii, świetna była, jak ja kocham ich relacje <3

lola881

To jak będziesz miała czas to koniecznie oglądaj :) Odcinek genialny, a scena Stydii po prostu cudo <3 I po zwiastunie kolejnego odcinka wygląda na to, że znowu będą mieli sceny razem :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Niesamowita więź się miedzy nimi wytworzyła, myślę że jedno za drugim, bez wahania, skoczyłoby w ogień :) Obejrzę jak tylko pojawią się napisy, bo dzisiaj to już i tak za dużo oglądałam, prawie wszystkie moje seriale wychodzą w poniedziałek, makabra.

lola881

Mam nadzieję, że z odcinka na odcinek będzie jeszcze lepiej :) Jak na razie wszystko jest świetne w tym sezonie :)
Mi zostało jeszcze 5 zaległych odcinków :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Obejrzałam :) strasznie polubilam Kire, jest urocza i śliczna, mam nadzieje że nie czeka mnie rozczarowanie jej postacią i że będzie po właściwej stronie :) Fajnie, że udało się odnaleźć te dziewczynę, chociaż wciąż się zastanawiam jak to wytłumaczyli :D a rozwój Stydii jest naprawdę fenomenalny, chce więcej i więcej :)
Ja już straciłam rachubę, bo mam kilka seriali, gdzie mam naprawdę duże zaległości, ale w poniedziałki wychodzi 6 moich seriali i wczoraj już nie wiedziałam za co się najpierw zabrać :D

lola881

Też ją lubię, cudna jest i pasuje mi do Scotta :) Mimo że jednak wolałam go z Allison, ale ona i Isaac też mieli piękne sceny :D Tam wszyscy są kochani :D I cieszę się, że jest więcej szeryfa :) Stydia <333 Już się nie mogę doczekać co będzie dalej, ale obawiam się, że Malia może między nimi namieszać. Ale nie ma się co martwić na zapas, bo patrząc teraz na odcinki wszystko skupia się na akcji, a nie na trójkątach.
Ja mam już 9 zaległych :D W poniedziałek i wtorek wychodzi zawsze najwięcej :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

No ja akurat jestem totalnie anty Allison, nawet trudno mi to wytłumaczyć, ale od początku jej nie polubiłam i tak już zostało, mimo że w 3 sezonie jest znośna :D dlatego pomysł Scott i Kira bardzo mi się podoba:) to Malia zostanie na dluzej? Myslalam,ze to taki jednoodcinkowy epizod :)

lola881

Mnie denerwowała w 2 sezonie, ale teraz jest dobrze :) Oglądałam wywiad z Dylanem i mówił, że Malia zostanie dłużej :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

A jak Castle w tym tygodniu? Muszę nadrobić SH, ale jakoś nie mam natchnienia na ten serial ;)

Co do TW to jak rozwija się Stydia mam po co zaczynać 2 sezon?

anik756

Jak zwykle świetny odcinek :)
Koniecznie oglądaj. Nie dość, że relacje Stydii się rozwijają, to ogólnie odcinki są rewelacyjne :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Jest nowy rozdział tego ff o Olicity, który mi poleciłaś :D Właśnie biorę się za czytanie ;)

anik756

Właśnie miałam Ci pisać o tym :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Przeczytałam :D Jak zwykle świetny :D A masz jakieś ciekawe ff z Mabastianem?

Mówisz, że Stydia się rozwija? Teraz jak leżę chora w łóżku to może zabiorę się za TW bo jakoś muszę sobie wypełnić czas ;)

anik756

Ja też :D Cudny rozdział :) Niestety nie :( Kiedyś kilka czytałam, ale nie było długo nowych rozdziałów, więc dałam sobie spokój.

Oj biedna :( Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale w 2 i 3 sezonie serial się naprawdę poprawił :) Zobaczysz, nie pożałujesz :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

No to muszę poszukać jakiś ciekawych ff z Mabastianem ;)

Zabieram się za TW już od dłuższego czasu i zawsze braknie mi motywacji, ale jak natrafiam na jakieś gify z TW to nachodzi mnie na oglądanie, później o nich zapominam i znowu odkładam oglądanie :D

anik756

:*** heeeeej Aniu:D a co jest we czwartek??

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Hej kochana :***

W czwartek jest Arrow, w sumie to jest w środę, ale my możemy obejrzeć dopiero w czwartek :D

anik756

Aaaaaa:) Arrow:)) Też mam ten serial na swojej liście, ale aktualnie wracam do tego co jeszcze nie skończone:))

anik756

bo ja dziś właśnie zaczynam sobie 2 sezon OUAT i wpadłam podzielić się tę nowiną;PP

ocenił(a) serial na 7
anik756

Słoneczko: 2x01 był przegenialny :D mój ulubiony odcinek dotychczas, muszę go sobie zapisać do najlepszych :D Płakałam ze śmiechu. Sprawa mega skomplikowana, ale super. Niesamowite dialogi Sherlocka z panią Adler ;) i miny Watsona, bezcenne :D Pani Adler, genialna postać. Aż mój chłopak po odcinku zapytał kiedy ściągnę następny, bo mu się strasznie spodobało :D tylko nie potrafię rozkminić tego jak Sherlockowi udało się upozować jej śmierć :o to jest niesamowite jak oni słabo za nim nadążają :D ile on robi za ich plecami rzeczy, niezauważenie:O niesamowite :D

lola881

Jak super że obejrzałaś :D Tak odcinek, genialny :D Chyba mój też ulubiony jak do tej pory :D Mam to samo. Po obejrzeniu odcinka, siedziałam i próbowałam do tego dojść, jak on upozorował jej śmierć. Oj, tak oni w ogóle za nim nie nadążają hahahah :P Ciekawe jak dalej potoczą się sprawy z Moriarty'm:)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Już bym chciała włączyć następny :D Ja to jestem ciekawa czy jeszcze zobaczymy panią Adler :D ubóstwiam ją już :D najlepsze było jak Watson zapytał pani Hudson czy Sherlock miał kiedyś kogoś, na co ona "skąd miałabym wiedzieć, przecież to Sherlock", no i tak to cały czas wygląda, on ich śledzi, robi milion różnych rzeczy, a oni kompletnie nic nie wiedzą :D a 2x02 już obejrzałaś?

lola881

Nie, 2x02 jeszcze nie obejrzałam, ale chyba się zaraz za niego zabiorę :D Ja też jestem ciekawa, czy ją jeszcze zobaczymy:D Taaaaak, to było boskie :D W ogóle to jest świetne, że on zauważa takie rzeczy, których normalny człowiek nie dostrzega :) Takie szczegóły i w ogóle... :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No, jest niesamowity :) albo jak podsumował prezent Molly, a później taka konsternacja...no i szok, że przeprosił, w ogóle w tym odcinku można było parę razy dostrzec jego bardziej ludzką stronę :) ale on tak szybko gada :o bez napisów chyba nic bym z tego nie wiedziała :D

lola881

Tak, on wymiata, po prostu :D Benedict jest genialny :D No dokładnie, jak przeprosił to byłam w mega szoku :P Tak, w tym odcinku można było dostrzec, że nasz Sherlock posiada jakieś uczucia :) Ciekawe czy to było pierwszy i ostatni raz, czy może jeszcze kiedyś pokażą nam bardziej ludzkie oblicze Sherlocka :DDD No ja bym bez napisów na pewno nie zrozumiała :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Jego fascynacja Adler była naprawdę niesamowita :D aż mi go było szkoda, kiedy się okazało, że go tak wykorzystała. "Miłość to groźna ułomności", mówiłam już, że powinien sobie z Sheldonem przybić piątkę? :D:D
Jak go zobaczyłam w tym pałacu, w prześcieradle to aż mi łzy ze śmiechu popłyneły :D

lola881

Zdecydowanie :D Tego się nie spodziewałam ;D Twórcy serialu potrafią zaskoczyć :D Tak, mówiłaś że powinni sobie przybić piątkę z Sheldonem :D Podobne podejście do miłości :D I zresztą nie tylko do tego :D
Hahahahaha, tak :D Nic sobie nie robił z tego w jakim jest miejscu :P Po prostu sobie siedział i już :DDD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

I jeszcze jak Watson zapytał czy ma na sobie w ogóle bieliznę i ten ich wybuch śmiechu, genialni są razem, totalnie przypadłam :D I pani Hudson jest kochana :) "proszę nie dramatyzować, to nie zmieni toru lotu kuli" hahah

lola881

Są razem cudowni :D W ich przypadku powiedzenie "przeciwieństwa się przyciągają " - pasuję idealnie :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Obejrzałam właśnie ten nowy odcinek tbbt ;)teraz już na pewno właściwy :D czy tylko ja mam takie wrazenie, że Penny i Leonard nie pasują do siebie ani odrobinkę? Tutaj hasło "przeciwieństwa się przyciagaja" nie pasuje :D oni są jak pies z kotem, no nie da się. Za to sceny Sheldona i Penny były urocze, aww, ich sceny razem zawsze są najlepsze.

lola881

:D Mi też się tak zaczyna coraz bardziej wydawać, że oni nie pasują do siebie :D Już nawet Sheldon ją bardziej rozumie :P Ale Penny i Leonard to endgame, więc będą to ciągnąć na siłę;p Chociaż mi ich związek już uszami wychodzi:P Tak sceny Sheldona i Penny cudowne <33

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

"Ty i ja, jesteśmy marzycielami" to było mega :D :D taa wiem, że Lenny to endgame, w końcu ciągną to już tyle czasu, ale ugh...jedna z gorszych serialowych par. Ten zawsze coś palnie, ta od razu foch i tak co drugi odcinek :D maja zupełnie inne priorytety, zupełnie inne podejście do życia, naprawdę nawet Sheldon jest bliżej Penny pod tym względem. Ale odcinek fajny. Grzeczny Sheldon byl słodziutki ;)

lola881

Tak :D Zgadzam się jedna z gorszych serialowych par :D Kompletnie nie dopasowani :D Rozumiem, że chcieli przełamać stereotyp, ale nie do końca im to wyszło :P Sheldon siedzący na schodach, naprawdę wyglądał jak zagubiony szczeniaczek :DD

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Oj nie wyszło :D ja mam w ogóle wrażenie, że on tak naprawdę nie chce, żeby ona została aktorka. Myślę, że najchętniej zamknął by ją w klatce. Nie podoba mi się jego podejście do Penny, trochę jak do własności.
A te jego jęki, hahah :D dobrze, że mu Penny czas zorganizowała :D

lola881

Odniosłam to samo wrażenie że on nie chce żeby robiła karierę. pewnie się boi, że jak się zrobi sławna, to go zostawi:P Najchętniej zamknąłby ją w złotej klatce i nie wypuszczał:D
Jeszcze nie mogłam z tego, jak Sheldon planował ich dalsze życie we trójkę:D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No już przecież ostatnio jak miała zagrać z Harmonem u boku to świrował i dopytywał czy tylko z nim miała flirtować czy coś więcej :D no to ciekawe co będzie jak faktycznie zostanie aktorką i będzie miała jakieś łóżkowe sceny :D a tak w ogóle to ja chyba też jej nie wróżę świetlanej kariery jak ją wycieli nawet z 5minutowego epizodu :D

lola881

No właśnie :D Ja też jej jakieś wielkie kariery nie wróżę, ale jej chłopak mimo wszystko powinien ją jakoś wspierać :D W końcu to jej marzenie, a nie tylko ciągle jęczeć:P
Oglądaj Sherlocka!!! Ja właśnie skończyłam 2 sezon i umarłam...

_Sloneczko_2034

cześć Słoneczko:)) przepraszam że się wtrącę, ale chciałam się przywitać:DD
zacznę dzisiaj drugi sezon OUAT i już się cieszę^^
a Ty gdzie dotarłaś?

NekoNinjia85

Heeeej :D
Ja jakieś tydzień temu skończyłam oglądać :D I miałam żałobę :(((( Wpadłam w szał oglądania i szybko mi poszło :D W pracy u mnie teraz luźniej, to miałam trochę więcej czasu :)

_Sloneczko_2034

Ojej, to już nie mam szans Cię dogonić..., no ale tak czy inaczej oglądam i będę dzielić wrażeniami:))
Żałobę:(? Dlaczego? A kiedy rusza następny sezon?

NekoNinjia85

Koniecznie dziel się wrażeniami :D Chętnie po przeżywam znowu :D Żałobę po skończeniu OUAT miałam :D Ale na szczęście szybko zabrałam się za nowy serial:P Nie następny tylko 2 część sezonu 3 :D Rusza 9 marca :D

_Sloneczko_2034

Jest Mulan :DDDDD!
Dziewczyny wpadły do portalu:((( Zjawa przestraszna była....:/

NekoNinjia85

Mulan jest fajna :D
Ta zjawa przypominała mi trochę dementora z HP :P

_Sloneczko_2034

Jedna z moich ulubionych Disneyowskich dziewczyn:)))))
Tak, miałam to samo skojarzenie... Brrrrrr. Na szczęście przepadła, hope so.
Ps. A oglądasz może"Reign"?

NekoNinjia85

Postać z mojego dzieciństwa :D
Jeszcze nie :D Ale mam zamiar się za to zabrać jak skończę Sherlocka :)

_Sloneczko_2034

Za dużo tych seriali dobrych natworzyli;P
No ale grunt że mam teraz czas się rozejrzeć i pooglądać:)))))

NekoNinjia85

Dokładnie :) Ale teraz się skup na OUAT :D Bo jestem ciekawa Twoich wrażeń :P I przede wszystkim komu będziesz shipować :DDD Bo ja miałam nie byle jaki problem :DD A zmieniły się coś u Ciebie odnoście ulubionych postaci?:D

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Kochan moja jak nie oglądasz Reign to koniecznie zacznij bo to świetny serial :DDD