Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6
Kate123

Wlasnie! Chyba znalazlam winnego mojej obsesji, kto bedzie mnie odwiedzial w psychatryku? :D:D:D
Serio to juz jest jakis dramat jak on mi sie bardzo podoba, a w tym sezonie to juz w ogole.
Mogliby w finale jakiegos kissa dac, jak juz sie skonczy watek nogitsune...To by bylo piekne. :D

byledopiatku

Mi już słów brakuje, on jest taki fantastyczny :D Zakochałam się bez pamięci :D
Kissa i jakąś fajną rozmowę w stylu, że Lydia się bała, że go straci na zawsze. NOPE, muszę przestac, bo zbyt dokładnie zaczęłam to sobie wyobrażac i teraz mam pełno feelsów...

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Nie dziwie sie :D Mam nadzieje ze wkoncu sciagnie koszulke, jest tak samo dobry w komediach jak i horrorach, no rewelka.. Ja bym umarla przy tej scenie, dawno nie bylo stydii wiec mysle, ze cos dla nas szykuja :D

byledopiatku

Ściągnie, ściągnie :D Chyba nawet coś o tym było kiedyś w spoilerach. Dlatego właśnie cieszę się z tego wątku Stilesa. Chociaż jest bolesny dla mnie to Dylan może się naprawdę wykazac. Świetny jest.
Też myślę, że coś szykują :D AAAAAAAA, już się nie mogę doczekac :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Na pewno cos bedzie, to jest cisza przed burza, on jest w stanie pozwolic jej uwierzyc w siebie, ona go znajdzie...
Takze cos bedzie na pewno...

użytkownik usunięty
minona291

Lola, jesteś tam? :D Widziałaś?:D
http://24.media.tumblr.com/4733eeae4ab0c376a1bc5d146a7f4699/tumblr_n1alwceG2z1qe 476yo2_500.jpg
http://31.media.tumblr.com/c496c99bc44fa45cd7574a3f4a461505/tumblr_n1alwceG2z1qe 476yo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 7

Widzialam <3 dzisiaj miałam na dashu. Slodziaki :))

użytkownik usunięty
lola881

Patrzę na nich i mi się od razu humor poprawia (bo się wkurzyłam na jedną użytkowniczkę na filmjebie;D) <3 :D

ocenił(a) serial na 6

Na kogo na kogo ? :D:D:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Zerknij na forum My Mad Fat Diary, pierwszy temat.

ocenił(a) serial na 6

Ano, widocznie moje 10 kilo nadwagi powoduje moje nieustajace problemy zyciowe :D:D:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Czasami nie wiem czy to może ja jestem debilem z urojeniami, a tamci mają 100% rację, czy co:D Ostatnio na forum Shameless był temat o Franku i ja napisałam, że spieprzyli tak dobry wątek z potencjałem, że po takim świetnym finale 3 sezonu mogli stopniowo dokonywać przemiany u Gallaghera, a oni cofnęli się z powrotem. A ktoś mi odpisał, że po co rozwijać postać, wtedy będzie nudna:D

ocenił(a) serial na 6

O matko, serio?
Akurat postac Franka najmniej mnie obchodzi jest zepsuty i okropny, troszczy sie tylko o siebie, narobil dzieci, ktore ma totalnie w dupie. Nawet mi nie bedzie smutno jak umrze...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Tylko że jak kipnie, to jaki był sens tej postaci? No żaden. No chyba że na łożu śmierci zrobi sobie rachunek sumienia, ale to mało prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 6

Frank jest degeneratem, jako jedyna osoba tam nie ma zadnych wyrzutow sumienia, liczy sie dla niego tylko on sam.. Kazdego jestem w stanie tam jakos wytlumaczyc, ale nie jego.

byledopiatku

Frank to gnida. Jeszcze nie nadrobiłam odcinków, ale podejrzewam, że w tym sezonie nie zmienił się..?

ocenił(a) serial na 6
tequila_s

Nope, tutaj nie ma na co liczyc.....

byledopiatku

Tak myślałam, że mu już nic nie pomoże, nie ma na takiego rady, by się poprawił.

użytkownik usunięty
tequila_s

Frank jest dalej mendą, za to Fiona się totalnie zmieniła i właściwie nie wiadomo skąd u niej takie nagłe zachowanie.

OMG Fiona? Toć to przecież najlepsza postać była..

użytkownik usunięty
tequila_s

Może inaczej będziesz na to patrzyła. Dużo ludzi jej broni. Wg mnie jej zachowanie wzięło się z kosmosu, wszyscy tłumaczą to zmęczeniem i nadmiarem obowiązków, ale jak dla mnie to z dzieciakami i domem nie miało nic wspólnego.

Jeszcze nie wiem o co chodzi w temacie Fiony, wiem tylko, że zajmowała sie dzieciakami najlepiej jak umiała, więc na tym polu ja podziwia. Ciekawa jestem co się z nią stało w tym sezonie. W przyszłym tygodniu nadrobię.

użytkownik usunięty
tequila_s

Zgadzam się, to co robiła było naprawdę godne podziwu. Co się z nią stało.. w sumie odpowiedź mieści się w cytacie z 3 sezonu, jeśli nie chcesz czytać tylko przekonać się sama, to zignoruj resztę postu ;)

SPOILERYSPOILERYSPOILERY
"Taking care of these kids would be your life. It already is. And you're prepared to be responsible for them until they're 18? You have one brother who's two. That's 16 more years. Well, what's in your best interest? I have a daughter, and when she was around your age, she went to college.She traveled across the country. It was the best time of her life. Now, if you decide to do this, there's no changing your mind. Your siblings come first, even-- even if you decide that you want your life back at some point. Even if you get married and you and your husband want to start a new family. I appreciate how you feel about these kids, but I wouldn't want that for my daughter. We're talking about the rest of your life."SPOILERYSPOILERYSPOILERY

Nie czytałam :D

użytkownik usunięty
tequila_s

I dobrze:D Pogadamy jak obejrzysz:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ale ja go nie chcę tłumaczyć. Chciałabym tylko zobaczyć coś innego niż chlanie czy wyłudzanie pieniędzy. Ta postać nie ma już dla mnie żadnego sensu, jego wątek staje się coraz bardziej absurdalny.

ocenił(a) serial na 6

Ja nic nie zarzucam:D tylko jakas wscieklosc mnie ogarnia jak o nim mysle :D
Tez uwazam, ze zmarnowali jego potencjal, bo mogli jakiekolwiek uczucia w nim pokazac, nie tylko egoizm :) choc w prawdziwym zyciu chyba ktos taki jak on tez by sie nie zmienil.

użytkownik usunięty
byledopiatku

I znowu ten temat... przedstawianie rzeczywistości w fikcyjnym serialu.. To nie jest dokument oparty na badaniach statystycznych wśród alkoholików, tylko serial fabularny. Serial w którym chciałabym zauważyć przemianę bohatera na przestrzeni kilku sezonów. Poza tym nie zgodzę się z tym, że taka przemiana jest niemożliwa. Nie znamy wszystkich ludzi na świecie, jak możemy wiedzieć takie rzeczy? U Franka jest człowieczeństwo, rzadko się ukazuje, ale jest. Byłaby dla niego nadzieja, no ale cóż. Za ciężko im prowadzić głębokie, refleksyjne wątki. Ten sezon opiera się głównie na pokazywaniu gołych tyłków i rozmowach o gołych tyłkach;) Poprzednie serie były wyważone, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. W moim odczuciu spartaczyli dobry serial ;]

Po Twoim komentarzu utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam zostawiając Shameless na sam koniec mojej listy seriali do nadrobienia :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Taa, a potem się okaże, że ci się odcinki podobały:D

No nie wiem, nie wiem :P Okaże się za kilka dni dopiero, ale jak coś, to dam znać czy byłam zachwycona :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Zachwycona to na pewno nie będziesz, o to mogę się założyć;D

Widzę, że już mnie dobrze znasz, skoro z góry zakładasz jak będzie :))

użytkownik usunięty
tequila_s

To sarkazm? :P

Ej no coś Ty? Emotek na końcu nie rozpoznajesz? ;) Nie było tam sarkazmu, tym razem nie :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Ta emotka często ma dwuznaczne znaczenie, przynajmniej na filmjebie:P

Może i ma, ale nie u mnie :D
U mnie sarkazm, ironia wygląda tak: ;]

ocenił(a) serial na 6

Ja sie z tym zgadzam, wiadomo, ze serial to nie rzeczywistosc i sama lubie jak postacie sie rozwijaja, dlatego tak mnie wkurza TVD, jesli chodzi o realne zycie to byla tylko taka refleksja, mysle, ze na iles tam przypadkow zdarzy sie ktos kto faktycznie odbije sie od dna, niemniej jednak uwazam, ze Franka spitolili, jedyne uczucia jakie u niego widzialam to wobec Moniki i Carla, niestety zrobil bardzo duzo zlego i jakos nie umiem z nim sympatyzowac :)

użytkownik usunięty
byledopiatku

I znowu zakończyłaś swojego posta w ten sposób, że wychodzi na to iż darzę Franka sympatią i zrozumieniem:D Wiem, że nie miałaś tego na myśli (chyba), ale tak to brzmi:P Nie wiem jakie byłoby moje nastawienie do niego, gdyby rzeczywiście dokonał w sobie jakiejś przemiany, ale z pewnością nie zostałabym jego fanką;)

ocenił(a) serial na 6

Nie mialam tego na mysli :D wiem, ze chodzi Ci o to, ze mialas nadzieje na jakis rozwoj jego postaci, bo co do tego, ze jest skurczybykiem wszystkie sie zgadzamy :D

ocenił(a) serial na 7

Haha, no tak, oni to potrafią być lekarstwem na zły humor :)) nie ma się co denerwować, na filmwebie można spotkać różne typy :D

użytkownik usunięty
minona291

http://25.media.tumblr.com/b6652fe600e8f609f8ae41cc44ac471a/tumblr_n158p6WcZa1s0 gvcco2_250.gif omg, będzie mi się to po nocach śniło:D

A miałam oglądac ten odcinek przed snem :D No way xD

użytkownik usunięty
Kate123

Zabawne to było:D

Tutaj tak to nie wygląda :D A były sceny Cabe'a?

użytkownik usunięty
Kate123

Bo gif wyrwany z kontekstu, ale jak zobaczysz całą końcówkę to padniesz:D Były, były, ale szczerze mówiąc to już sama nie wiem co myśleć o tym trójkącie :P

To chyba jednak obejrzę :D Ja już po ostatnim odcinku nie wiedziałam co myślec. Nienawidzę trójkątów xD

użytkownik usunięty
Kate123

Ten trójkąt mi się podoba, bo każda ze stron potrafi ROZMAWIAĆ. Catherine nie jest pindą skaczącą z kwiatka na kwiatek, ma szacunek do siebie i chłopaków. Vincent - ku mojemu zaskoczeniu - nie jest egoistą i psem ogrodnika, zależy mu na szczęściu Cat i wie, że jeśli chce mieć u niej drugą szansę, to musi odpokutować za swoje winy. A Cabe nie jest debilem, chce wiedzieć na czym stoi i upewnić się w uczuciach Cat. Problem w tym, że po tej przemianie Vincenta w ciągu ostatnich odcinków, nie jestem pewna kto jest najlepszy dla Catherine. Zaczynam myśleć, że na tym etapie lepiej byłoby jej samej.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_loyj2lhoWf1qfueh7o1_400.gif
To mi się właśnie podoba, że potrafią szczerze ze sobą porozmawiac. I też bym chyba wolała, żeby Cat była sama na razie. Jeszcze muszę zobaczyc nowy odcinek, ale w poprzednim Vincent mnie pozytywnie zaskoczył.

użytkownik usunięty
Kate123

Przyznaje, czasami te rozmowy są nużące, ale przynajmniej wiemy co kto czuje, myśli, nie ma żadnych niedomówień. Nic mnie tak nie wpienia jak kilka odcinków milczenia między bohaterami, zwłaszcza po jakimś ważnym, przełomowym w ich relacjach wydarzeniu *cough* Delena *cough*.