Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.
Nie wiem, tylko tak sobie snuję domysły :P Może Klausowi znudziło się ciągłe umieranie? xD
A odcięcie głowy to może też być niezły pomysł.
Cicho:P daj mi jeszcze się połudzić;)
No co mam poradzić na to, że gościa uwielbiam. I założę się, że Klausa też mi będzie szkoda:P
A ja jestem praktycznie pewien, że Klausa nie polubię... i że mało kto go polubi :P
Wszyscy go będą chcieli martwego :D
To zależy jaki będzie z charakteru:P
Ale jeżeli jego przybycie ma umocnić Delenę to zapraszamy:D
Jeśli tak faktycznie będzie, że Damon postanowi się poświęcić (plan, który wszystkich zasmuci i zaszokuje) i ta scena właśnie do tego nawiązuje, toż to będzie najważniejsza dla nich scena ze wszystkich dotychczasowych Delenowych scen! :)
Wiecie co może macie rację z tym planem Damona.. Jest tylko jedna rzecz: jeżeli ktoś chce się poświęcić za bliską osobę, raczej jej tego nie mówi, tylko zachowuje to dla siebie. Pamiętacie Elenę i jej misję samobójczą? jakoś nie zadzwoniła do Damona albo Stefana: "Jadę się oddać w ręce Klausa. Nie masz nic przeciw?"
Tylko że Damon, w przeciwieństwie do Stefka, jest z Eleną szczery. Więc wcale by nie było takie zaskakujące, gdyby jej zdradził, jaki ma plan i przedstawił go jej tak, jakby to było jedyne wyjście.
No, tak Damon jest szczery, ale wie, że gdyby przedstawił Elenie takie wyjście, to prędzej ona już znowu wyskoczyłaby z jakąś misją samobójczą, niż pozwoliła się mu poświęcić. Cały czas przecież dziewczyna chce chronić swoich bliskich..Dlatego nie jestem pewna, czy by jej o tym mówił. Chyba, że okoliczności będę tego wymagać, to może wtedy tak. Kurcze,ale roztrząsamy ten jeden króciutki moment z trailera:))a tu i tak trzeba poczekać.
No ale wiemy ze streszczenia, że Damon wyjawi jakiś plan który wszystkich zszokuje i zasmuci. W takim razie co to może być? Mi to poświęcenie chodziło od dawna po głowie a jak to przeczytałam i zobaczyłam minę Eleny... to stwierdziłam, że to musi być to.
Oglądałam przed chwilą ten zwiastun jeszcze raz i chyba rzeczywiście wygląda to bardziej na to, że Damon wyjawia jej jakiś plan. Jakoś to bardziej pasuje.
Tym bardziej, że Damon zaczyna tę wypowiedź od zdania: " Musisz mnie posłuchać". Tak jakby przedstawiał jej jakiś plan postępowania. Oj, nie mogę się doczekać nowych odcinków...a z tym tańcem to wiadomo, że Elena, a nie Kat??
No właśnie nie wiem:/ Bo Elena jest bez naszyjnika więc nie wiem co jest grane:/
Mi to na zdjęciu wygląda na Elenę bo Damon się do niej tak czule uśmiecha, chyba że to nie jest stricte zdjęcie zrobione podczas kręcenia tylko np. podczas przerwy między ujęciami. Mam jednak nadzieję, że to Elena bo na ostaniej potańcówce spławiła Damona, ale teraz ich relacje są zupełnie inne.
A wczoraj robiłam sobie powtórkę różnych scen z odcinków no i zwróciłam taką większą uwagę na relacje Deleny w "Daddy Issues". Elena spędzała dużo czasu z Damonem, zgadzali się w swoich poglądach dotyczących Johna, ona za każdym razem gdy Damon odchodził mówiła "I'm coming with you" ... ;) Fajnie się to oglądało.
Uwielbiam ten odcinek właśnie ze względu na fajne sceny Deleny:). Genialne jest też to: , jak Damon na widok Johna krzyczy: "John, buddy!" i otwiera szeroko ramiona w geście powitalnym:)). no i oczywiście scena w wannie:) piosenkę "Losing your memory" mogę słuchać bez końca. Strasznie lubię, jak Damon mówi do reporterki: "I love woman I can never have" i taki fajny gest ręką wykonuje. nie, to jest zdecydowanie jest z lepszych odcinków, choć oczywiście ranking trudno przeprowadzić, bo w każdym jest coś fajnego:))
No ta scena była piękna, jak on powiedział jeszcze "The point is that I'm in love with her and it's driving me crazy", mam nadzieję że nie pokręciłam :P To jest takie cudne, no kurcze, ja wiem że Stefan kocha Elenę, ale on mówi tylko "kocham cię" i tyle, Damon wyznaje swoje uczucia w taki sposób że można się rozpłynąć :P
Wyznania Damona są piękne, np. słynne: "Because I love you, I can't be selfish with you". Właśnie dlatego nie chciałabym, żeby w następnych odcinkach Damon zaczął walczyć ze Stefanem o Elenę, bo jak dla mnie byłoby to wtedy zaprzeczenie tych słów:))
Hm nie, to chyba nie o to chodzi;) Oni mają się sprzeczać o sposób ochrony Eleny przed Klausem gdy ona będzie im się stawiać. No i on ma bardziej okazywać to co czuje do Eleny, nie o nią walczyć (no tak mi się przynajmniej wydaje) więc ja myślę że to będzie tak iż Stefcio będzie się zachowywać na zasadzie: Damon, nie wtrącaj się, ja wiem lepiej jak uratować moją ukochaną Elenkę" a Damon mu pokaże, że zależy mu na niej równie mocno jak jemu i zrobi wszystko co w jego mocy żeby ją chronić.
Mam nadzieję, że będzie tak, jak mówisz::) generalnie przydałyby się jakieś fajne Delenowe sceny, bo ich dawno nie było..Choć sceny Kat-Damon też były fajne..
Stefanek zawsze wszystko wie najlepiej i jest taaaki odpowiedzialny i rozsądny. Damon nie przejdzie do ataku o uczucia Eleny bo przecież teraz wszyscy żyją w wielkiej przyjaźni, bracia znowu się kochają a Damon nie chce byc samolubny. Czekam aż polecą jakieś iskry bo nie podoba mi się ta atmosfera pełna miłości. Blush ma rację, że jeśli pokłócą się to o sposób ochrony Eleny a nie który będzie lepszym mężem. Mam tylko nadzieję, że w końcu doczekam się kiedy to damon będzie ten ważniejszy
Dodam, że pojawił się nowy spoiler na temat Andie. Damon postanowi zrobić z niej - jak mówi Julie Plec - zastępczą dziewczynę i dawcę krwi o czym dowiedzą się Stefan i Elena. A pamiętam z dużo starszego spoileru, że Elena będzie przeciwko takiemu zachowaniu. I liczę skrycie na to, że Damon wygarnie jej coś w stylu: "A co, mam czekać wiecznie na ciebie i patrzeć na twoje mizianie ze Stefanem?" - oczywiście nie dosłownie ma to powiedzieć xD Ale wiecie o co mi chodzi:P
Elena na pewno będzie przeciwna zwłaszcza fragmentowi dawcy krwi:D Ona jest taka moralna. Ale nie sądziłam że Andie tak długo zostanie w serialu,myślałam że jej rola skończy się na wannie, ale jednak została. Dobrze, niech Elena ma powód do zazdrości
Właśnie dlatego sądzę, że Damonowi przydałaby się jakaś wampirzyca, żeby nie mógł jej zamienić w swego prywatnego dawcę krwi:)). żałowałam, że musiała zginąć Rose, bo liczyłam, że to się jakoś fajnie rozwinie i Damonowi zacznie na niej zależeć coraz bardziej.
Ale wątpię żeby miała coś do roboty w serialu bo jak na swój wiek była strasznie tchórzliwa...i tylko by im sikała w gacie ze strachu a nie pomagała.
A, bo wszyscy boją się wielkiego, strasznego, wszechpotężnego Klausa, naprawdę jeżeli on się nie okaże tak wielki straszny i wszechpotężny jak zapowiadają, to składam reklamację:)). A Rose chyba tuż po tym( albo tuż przed), jak zaatakowała ją Jules powiedziała Damonowi: I'll stay and I will help you with protecting Elena, with Elena everything" (jakoś tak to mniej więcej brzmiało, ale mogłam coś pokręcić). Strasznie mi się to spodobało i myślę, że Rose jeszcze mogłaby pokazać na co ją stać, gdyby nie wilczyca.
No ale widzisz żeby Stefanowi czy Damonowi trzęsły się nogi na samo imię Klaus ? ;) Ona była wybitnie tchórzliwa, ja wiem że wszyscy się boją gościa, ale Rose już trochę przesadzała moim zdaniem;]
Ostro oceniasz Rose;). Też się zastanawiam, jak można tyle wieków spędzić uciekając i nic nie zrobić z zagrożeniem, przed którym się ucieka, ale ciężko stwierdzić, jak się nie jest na czyimś miejscu... A Stefanowi i Damonowi nie trzęsą się nogi na samo imię Klaus, bo są skupieni na ochranianiu kobiety, którą kochają. Podchodzą do sprawy zadaniowo:)
Twierdzisz, że zrobiło się zbyt "słitaśnie":)) spokojnie, myślę, że to się zmieni szybko. Mamy wiele spraw, które mogą się wyjaśnić w sposób zaskakujący. Na przykład: Jak tłumaczyć dziwne zachowanie Bonnie po odzyskaniu mocy?Co znów kombinuje Isobel i Kat (jakoś nie sądzę, żeby należało jej ufać...). Damon musi zasłużyć, żeby Elena mogła go potraktować, jako tego ważniejszego, pokazać, że już nie jest taki nieobliczalny.
On się stara, stara a potem coś odwali i wszystko przepada. Może w końcu mu się uda. Jest zbyt słodko, wszyscy się kochają, jeszcze trochę i katherine i elena zostaną przyjaciółkami. Bonnie mnie drażni, od kiedy już wie że jest ta wiedźmą ma jakieś dziwne trzaski, cały czas ma przejętą minę. To może byc przytłaczające, ale bez przesady. Lubię za to Caroline, jej postac z drażniącej rozwinęła się w dobrą stronę.
Tak to jest z tym Damonem:) najlepszy tego przykład w 1 odc. 2 serii, byli już z Eleną tak blisko, a tu Damon skręcił kark Jeremiemu i znowu wszystko wróciło do punktu wyjścia. Caroline zrobiła się super. Na początku była pustą blondyneczką, a teraz ma charakterek. Nie sądzę, żeby Elena i Kat zostały przyjaciółkami. Wystarczy wspomnieć scenę z ostatniego odcinka, jak Elena powiedziała jej, że pomimo pomocy w walce z czarownikiem, nie zmienią się jej uczucia do niej, A poza tym Elena i Damon zgodnie stwierdzili, że to nie dobrze,że Katherine sama zaproponowała tą pomoc. Nie ufają jej. I słusznie. Ze słodką Kat nigdy nic nie wiadomo.
Tak, tak, było też "You have lost me forever" no i co, po śmierci Rose powiedziała do Damona: You're my friend ;)
A co do Stefana to ja w ogóle mam wrażenie, że on jest jakiś dziwny ostatnio. Cały czas mam w pamięci koniec odcinka 13, kiedy John przychodzi do grobowca do Kat i ona mu mówi "Wysłałam Stefana po Isobel." Trochę to dziwnie zabrzmiało moim zdaniem, tak jakby Stefan i Kat współpracowali razem. Ale może niepotrzebnie doszukuję się w tym drugiego dna:)). Dziwny jest sam fakt, że John zaufał Johnowi i go sprowadził. Choć praktycznie każdy - w tym przede wszystkim Elena i Damon - ciągle powtarza, że nie ufa Johnowi.
Ale mi nie chodziło o coś w stylu: Słuchaj Elena, poświęcę się za ciebie, w porządku nie? To nara."
Ja to czuję jako coś w stylu "wyznania Damona part II". Coś czuję, że to będzie bardzo emocjonująca i ważna dla Deleny scena nawet jeśli moja wersja nie wypali.
Niektórzy nawet gdzieś pisali, że Damon powie Elenie iż musi zostać wampirem. Ale nie sądzę żeby ona z tego powodu aż tak płakała a po drugie to Damon na pewno by tego dla niej nie chciał. Już nie raz widzieliśmy jak Elena płacze, ale ten płacz jest zupełnie inny...
I to sprawia że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać tych odcinków ^^
Też uważam że chodziło tam o poświęcenie.Może Elena w końcu zobaczy jak wiele znaczy dla Damona...
W ogóle fajny ten zwiastun ;D
Wiecie co, wydaje mi się że zrobią taka akcję że Elena będzie udawała Katherine, a Katherine Elenę. W razie przybycia Klausa Elena byłaby bezpieczna. Bo patrząc na ten zwiastun widać ze Elena jest mocniej pomalowana i nie ma wisiorka z werbeną. Chyba że to Katherine, ale Katherine raczej by nie płakała.
odnosnie wisiorka znalazlam taka wypowiedz na jego temat:
Cytuję daniel87:
jeden ze scenarzystów wyjawił że elena będzie bez swojego naszyjnika z werbeną no i w tym odcinku dowiemy sie dlaczego :):) cholera niech już będzie ten czwartek:(:(:(
Czyli zgaduję, że Damon tańczyć będzie z Kat, bo ten uśmiech mi jakoś nie pasuje.
I Kat będzie tym ich nowym sojusznikiem, tak sądzę. Wynika to z jej słów z traileru i ataku Isobel na nią.
A, no i mam nadzieję, że Damon zabije Johna i Isobel. Fajnie też zobaczyć Alarica obijającego Johnowi tą perfidną gębę :D
nie wiem czy bylo czy nie ale wklejam ;p
Serwis Vampire-Diaries.net opublikował oficjalny opis dziewiętnastego odcinka zatytułowanego Klaus. Scenariusz epizodu napisali Kevin Williamson i Julie Plec (m.in The Return, Masquerade), a za reżyserię odpowiadał Joshua Butler. Odcinek zostanie wyemitowany 21 kwietnia.
KLAUS ZOSTAJE UJAWNIONY - Stefan i Damon są wściekli gdy odkrywają, że Elena sprzeciwiła się im obydwu w celu sprzymierzenia się z nowym sojusznikiem oraz przejęcia kontroli nad planem wymanewrowania Klausa. Nieporozumienie w kwestii tego jak chronić Elenę prowadzi do narastającego napięcia między braćmi Salvatore. W tym samym czasie Stefan ma pełne ręce, próbując ochronić przerażoną oraz zdezorientowaną Jennę. Retrospekcje do roku 1491 ujawniają sposób w jaki Katherine została przedstawiona Klausowi oraz Elijahowi oraz pochodzenie klątwy kamienia księżycowego. Elena odkrywa nową, szokującą informację na temat motywów Klausa.
Wbijam jeszcze raz, bo przedtem wybiło mi wyżej:
Nie wiadomo kogo będzie pogrzeb w 2x21, ale pewne jest, że nie:
* Alaric'a
* Bonnie
* Jerem'ego