PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122000
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Julie powinna się uczyć :D

użytkownik usunięty
Kejt__

Na tym etapie TVD jest bliżej do Trudnych spraw niż kiedykolwiek wcześniej :D

ocenił(a) serial na 8

Dziękuje ci za ten boski filmik ! <3

użytkownik usunięty
p3rla

Lubię sobie od czasu do czasu pooglądać :)

robb264

Macie - Damon zwycięzca
http://media.tumblr.com/af4ee43faec94a04f265103b39a1d7d2/tumblr_inline_mn4hapXsC Z1r65ocl.png

To jak pokazują kobiety jako trofea w tym serialu jest tak obrzydliwe, ze mi się chce rzygac.....

robb264

http://mypaulsalvatore.tumblr.com/post/50970657886

ocenił(a) serial na 1
robb264

"So here’s what I have established so far - Stefan wants Elena to be happy, Elena wants who she wants depending on who she is, for example when she’s mature - Stefan, and when she’s crazy-highschool-bippity-boppity-boo Damon, and Damon wants what Stefan has… brother of the year"

Chyba trafione w sedno.

użytkownik usunięty
Slutty_Pumpkin

W samo sedno...

Ale "just ignore him Stefan" :D

Slutty_Pumpkin

Ty wiesz ze juz fani Damona narzekają ze Stefan ma doppelgangera a Damon nie? Juz zazdroszczą ....

ocenił(a) serial na 8
robb264

Boże...chcieli Delene ? Dostali, wiec po co narzekają...

użytkownik usunięty
robb264

What?

Dlaczego Stefan nie może mieć własnego, ciekawego wątku, który dotyczy jego i TYLKO jego?

Poza tym, IMHO, Paul jest lepszym aktorem, więc zdecydowanie lepiej może pociągnąć kwestię doppelngangera.

Na co Damonowi sobowtór? :]

Bo chcą by Damon tez byl wyjątkowy :D I nie mogą biedacy sklecic paralelki ze tez ma doppelgangera - biedactwa.:/ Jak mi zal. Niektórzy liczą ze zaraz jakis brat Silasa się ujawni ..... LOL

użytkownik usunięty
robb264

Haha, Silas nie ma żadnego brata. Będzie raczej tak, jak już wczoraj zakładaliśmy - Salvatorovie są pewnie braćmi przyrodnimi.

Ale na co komu doppelganger Damona. Mogą teraz składać jego ładne paralelki z Eleną :)

ocenił(a) serial na 1

Nie muszą być od razu przyrodnimi. Po prostu jeden ma doppelgangera, drugi nie ma. Tyle. Obaj mogę być daleko, daleko spokrewnieni z Silasem, ale tylko Stefan ma "gen".

użytkownik usunięty
Slutty_Pumpkin

Może być tak jak piszesz. Ale mam jakieś przeczucie dotyczące ich jako rodzeństwa oraz ich mamy. Myślę, że tego będzie dotyczył ten "sekret Salvatorów"...

Poza tym za bardzo niszczą Defana jak dla mnie...

Slutty_Pumpkin

Tez tak myslę - gen doppelgangera tkwil w rodzie Salvatorow jako uspiony - recesywny, w odpowiednim momencie się uaktywnił i w przypadku Stefana był dominujący. Myslę ze np. gdyby Damon był czlowiekiem i by mógl miec dzieci, to by byla szansa ze jedno z nich - albo ich zstępni wyglądaliby jak Stefan.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja dalej jestem za tą teorią, że to się uaktywnia raz na kilkaset lat. Jak u Petrowych. Dzieci Damona, czy Stefana nie były by jeszcze doppelgangerami.

Slutty_Pumpkin

Nie przeczę - mówię tylko ze, gdyby Stef nie byl doppelgangerem, to by byla szansa ze doppelganger móglby się urodzic jako dziecko zarówno Stefana jak i Damona.

ocenił(a) serial na 1
robb264

A co do tego to tak.

Ja zauwazyłem cos takiego - paralelowali w 2 poł. sezonu mocno Stefana/ Elenę - "turn it off"/ tortury/ zemsta jako cos co odwraca uwagę/ zatonięcie w rzece. A z drugiej strony Elena charakterologicznie staje się coraz bardziej podobna do Damona - bardzo samolubna, zlosliwa, pozbawiona empatii. Do tego z coraz większym wysiłkiem idą jej przeprosiny za swoje uczynki. Caroline wcale nie przeprosila - i sama powiedziala ze nie zamierza. ------- i to mnie zastanawia - jak oni będa się rozwijac w związku jak dwoje jest samolubnych i jeden nie moze drugiego wyciągnąc z tego bagna? Kiedys to chociaz mówili fani DE ze Elena zmieni Damona na lepsze - ale z wyjątkiem tego ze nie idzie na krwawe łowy i nie zabija bez powodu - to nadal jest przezarty do kosci egoizmem, brak mu wspólczucia i tak srednio zalezy mu na innych.... jako brat to tez zadnego progresu nie zrobil....

ocenił(a) serial na 7
robb264

Damon jest wyjątkowy, bo jest jeden, gdyby było ich dwóch, to przecież logiczne, że wyjątkowy by nie był :]

erzulie

Ile jest galęzi doppelgangerów? Są 2 i powstały w bardzo unikatowy sposób. Najstarszy i najpotęzniejszy wampir swiata ma twarz Stefana. Dla mnie to dosc unikatowe - Damon wydaje się "zwykły" na tym tle.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Nie zrozumiałeś ironii ;)

erzulie

Wiem, wiem o co chodzi :D Ale i tak lubie się pomądrzyc :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Z perspektywy czasu to ja uważam, że Damon nie był pokazany jako Silas wtedy w tym lesie ze Stefanem, bo próbowali to nagrać, ale Ianowi "nie wyszło". Lubię Damona (staram się strasznie), ale nie jestem zaślepiona, żeby nie umieć obiektywnie spojrzeć na umiejętności i warsztat. Somerhalder by się rolą doppelgangera pogrążył.

użytkownik usunięty
Slutty_Pumpkin

Nie ujęłabym tego lepiej.

Poza tym dzięki tamtej scenie trochę wiemy, jaki jest Silas - to był po prostu on.

I widzieliśmy, jak Paul go przedstawia. Może być ciekawie :]

Wiesz.... ciezko cos powiedziec o Silasie na razie. Przez większą część sceny z Damonem w 4x19 próbowal udawac Stefana - jego cechy charakteru i sposób bycia - dopiero ostatnie kilka sekund po ugodzeniu Damona w brzuch to prawdziwy Silas

ocenił(a) serial na 1
robb264

Na razie wiem tyle, że lubi godzić w brzuch. Chyba, że to Klaus, wtedy from behind :)

Slutty_Pumpkin

Wiesz....tak 50/50. W gadki Plec o tym ze juz pod koniec 3 sezonu Planowala dac Paulowi rolę Silasa mozna wierzy albo nie ale.... Plec wiedziala ze Damon zgarnie na koniec sezonu 4 Elenę i ze bedzie Delena na sezon 5 (nawet chciala mu dac cure) - więc nie sądzę ze by dała mu rolę Silasa do tego (który od poczatku sezonu byl planowany jako villan) - musieli dac "cos" Stefanowi na koniec tego sezonu. Nawet te 2 klucze na jego karcie się zgadzają - jako symbol doppelgangera.

A Damona nie pokazali w tej roli bo pewnie odcinek nie jest z gumy i nie mieli czasu by to wepchnąc. Chcieli po prostu kolejną osobę, która dowali Damonowi - najlepiej przypomonającą Stefana (a tak by nie zrobic ze Stefana dupka).

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie, nie ja wiem. Po prostu myślę, że Plec od początku wiedziała, że Ian się w tej roli nie sprawdzi. A co do nie pokazania sceny, to szkoda mi było ze względu na to, że wolała bym wiedzieć co powiedział Stefanowi, ale nie chcę sobie nawet wyobrażac jak Ian by Silasa zagrał. Chyba pobił by Caro.

Slutty_Pumpkin

Wiesz....tak 50/50. W gadki Plec o tym ze juz pod koniec 3 sezonu Planowala dac Paulowi rolę Silasa mozna wierzy albo nie ale.... Plec wiedziala ze Damon zgarnie na koniec sezonu 4 Elenę i ze bedzie Delena na sezon 5 (nawet chciala mu dac cure) - więc nie sądzę ze by dała mu rolę Silasa do tego (który od poczatku sezonu byl planowany jako villan) - musieli dac "cos" Stefanowi na koniec tego sezonu. Nawet te 2 klucze na jego karcie się zgadzają - jako symbol doppelgangera.

A Damona nie pokazali w tej roli bo pewnie odcinek nie jest z gumy i nie mieli czasu by to wepchnąc. Chcieli po prostu kolejną osobę, która dowali Damonowi - najlepiej przypomonającą Stefana (a tak by nie zrobic ze Stefana dupka).

robb264

Boze ale ten filmweb muli - 2 x komentarz mi dodalo.

robb264

Nowa edycja "uratujmy Elenę" - 4 sezon :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pcatwi1KCsM&feature=youtu.be

robb264

tu macie jeszcze 3 sezon
http://www.youtube.com/watch?v=cWX6FVar5YE

ocenił(a) serial na 8
robb264

bitch please hahhaha

ocenił(a) serial na 8
robb264

b*tch please hahhaha

robb264

Końcówka najlepsza xDDDDDD

Boję się co będzie w 5 sezonie :/

robb264

Fajny filmik o Stefanie

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l5s551GMT8A

ocenił(a) serial na 6
robb264

Ogladaliście Gota???
Zajebisty odcinek, epicki ślub. Dżof należało się w mordę. Daario boski, &lt;333 cieszyłam sie że zlikwidował tego c*uja Mera, co za obrzydliwiec.
I nie wiem co za jaranacja tą scenka Ogar Aryia, jak dla mnie ohydnie kjutaśna, brakowało lukru w rzeczułce i jednorożca którego by dosiadali. Żal mi Lorasa, mieć za żonę taka sucz jak Cersei, eh. Sansy i Tyriona też szkoda, jak to ogarną kiedy Tywin napiera? . Nie było Jona, yuuupi ani Kath ani innych Starków dzięki niebiosom. tej chwilki z tą nieznośną cwaniara nie licze nawet. Szkoda że Jaime i Brenne też nie ale nie można mnie wszystkiego;)

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://24.media.tumblr.com/e516a0a1c09c63cb795d20ad7d35778c/tumblr_mn562zOYk61ry ij2jo1_r1_500.jpg

Go home JP, you're drunk.

Kejt__

O ja pier.dolę ...ja myslałem ze JP specjalnie podkresla "get the girl" zeby pokazac jak ohydna jest taka terminologia i jak zalosne są takie rzeczy...... nie mogę z tą kobietą.........

ocenił(a) serial na 6
robb264

XDDDD

robb264

http://www.youtube.com/watch?v=KjhOFeVJILU

ocenił(a) serial na 6
robb264

Hej robb, jak odcinek Gota?

WhiteDemon

Na razie nie oglądam Got-a. Jakos tak się czaję az wyemitują większosc odcinków..... Bylo juz krwawe wesele Freyów? To najciekawszy fragment sagi.....jestem ciekawy jak to przedstawili? Joffrey zadlawił się juz pasztetem czy jeszcze nie :D ?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Niestety nie;)

ocenił(a) serial na 8
robb264

Oba filmiki bardzo ładne :)

robb264

@julieplec could there ever be a chance for stefan and elena to be together again?

*****Of course. It's a show about a love triangle. (Julie)

@julieplec Why should DE fans be happy now, when you bissically say that it means nothing and she is gonna be back to Stefan?

******That's not what I said. I said it's an ongoing love triangle. (Julie)

Julie się pogrąza, jak mozna takie kretynizmy pisac. Jedna wypowiedz z jej drugą wypowiedzią stoją w sprzecznosci :D

robb264

Nie wieże w nic.

Ostatnio trafiłam na jakiś wywiad z nią, to jak mówiła o Delenie, to było: będą szczęśliwi... przez jakiś czas. Fani będę się mogli nimi nacieszyć przez jakiś czas.
Ciągle to podkreślała. Coś wróże im bardzo krótką przyszłość. Tylko po co było psuć Damona, skoro nie ma zamiaru dać Deleny na dłużej? Teraz będziemy znów oglądać załamanego i cierpiącego Damona, bo Elena go zostawiła.

immortal13

Jezeli chcą ten bajzel jakos ogarnąc to niech trzymają Delenę przez cały sezon razem - a w tym czasie niech dadzą podbudowę pod związek Katherine i Stefana. Nie sądzę ze fani Deleny dostaną az tyle Deleny ile chcą - zredukują ich sceny(jakies slodkosci na początku i koncu odcinka), bo nic ciekawego juz nie mają do zaproponowania - skupią się na Damonie i jego relacjach z innymi postaciami - Elena nie ma zadnego wątku - wiec zredukują ją do love intrest dla Damona. Ograniczą jej rolę, by zwiększyc rolę Katherine (dlatego wyslą ją na uniwersytet). Katherine ze Stefanem/Silasem są podstawą fabularną przyszłego sezonu. I myslę ze nie bez przyczyny - ich wątki się splotą ze sobą. Silas chciał cure - Stefan się wydostanie z jeziora i będzie chcial pokonac Silasa. Katherine wziela cure, co moze ją jakos powiązac z historią. Damon będzie grzebal w drzewie genealogicznym Savatorów.

Tak naprawdę to marny się szykuje sezon dla Eleny/Damona jako indywidualnych postaci. Nic ekscytującego. Delena - tylko taki wątek.

Stef/Kath dostali potęzne cliffhangery.