PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122141
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni wątek:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+i +przyjaciele,2230209?page=20

mozna dalej prowadzic dyskusję :)

Slutty_Pumpkin

A poszłam :) tak wszyscy się zmienili to ja też
Dziękuję :D
A u ciebie kto w avku? Bo nie poznaję...

robb264

nowy tatuaz? nie podoba mi się to szczerze :/

http://ohtheflawlessness.tumblr.com/post/54944791116/paul-wesley-spotted-at-the- laguardia-airport-in

robb264

W ogóle nie lubię tatuaży więc też mi się nie podoba. Ale tu szczególnie, bo jest bardzo blisko tego poprzedniego tatuażu i się trochę to zlewa i go psuje :/

immortal13

Dla mnie róża byla super - ale teraz trochę napackane. A jezeli to jakis koliberek czy inny ptaszek latający 'specjalnie' kolo kwiatka to jeszcze gorzej. Ale....

A lot of people are guessing that its an air-brushed tattoo for Curfew - we'll have to wait and see more picture of him showing off his arms. No zobaczymy - jeszcze na zdjęciach z 4 lipca go nie mial.

robb264

Tutaj inne zdjęcie z lotniska - tez widac kawalek:
http://25.media.tumblr.com/3209c14d5d600190f475ff6d5b7222f7/tumblr_mpnfxxOjJa1s2 isweo1_500.jpg

Tutaj tez kawalek widac:
http://25.media.tumblr.com/c3b180d978f6c87d31c7a5629bd29172/tumblr_mpddftZSwK1qk kfmqo1_500.jpg
http://24.media.tumblr.com/428cb02acc125cc2ce6e439ac0db019c/tumblr_mpddftZSwK1qk kfmqo2_500.png
tutaj zdjęcie z 4 lipca:
http://24.media.tumblr.com/10c591cbef549252710f1a9ba9247536/tumblr_mphnhjoSZC1ql o5oxo3_1280.jpg

No ciekawe. Liczę ze to jakis lipny ten tatoo. W domu go nie mial - więc jak przylecial do NYC by skonczyc film, to musial go zrobic. Albo to tylko na potrzeby filmu taki fake.

robb264

Może, ale w sumie co mi tam. Niech robi co chce. W TVD i tak praktycznie nie zdejmuje koszulki :(

immortal13

LOL

A tak szczerze to kto zdejmuje? Ian? Nawet on się pohamował. Trochę tylko Joseph poswiecil golą klatą - poswięcil sie dla promowania The Oryginals :D A tak poza tym ...nie wiem. (i moze nie chcę wiedziec :P )

robb264

Ian się pohamował? Chyba nie. Nawet na to nie zwracałam uwagi, bo już się przyzwyczaiłam do jego gołej klaty, ale potem ktoś mi przypomniał że dalej często chodził bez. Np w ostatnim odcinku.
Joseph - to w scenie seksu, więc można mu wybaczyć.
Ale Paul ma świetną klatę, mogliby mu dać scenę pod prysznicem. Nie narzekałabym :PP

immortal13

Joseph jeszcze caly odcinek 4x18 latal na golasa z kolkiem..... w plecach :D i wil się z bólu.

Moze teraz Silas będzie latal na golasa LOL I pewnie Stefan będzie mial jakąs scenę sexu w następnym sezonie, więc pewnie będzie shirtless.

Ian od czasu ujawnienia sire bond - az do finalu nie pokazal klaty. To jego rekord dlugosci :D

robb264

No, tak zapomniałam o tym.

Może, może... najlepiej z Kath :)

A co do Iana to pewnie dlatego że na wyspie byli przez jakiś czas i tam teoretycznie było tak zimno że nawet wampiry musiały czapki nosić :PP

Tak generalnie, to nie wiem czemu, ale odcinki z 1 czy 2 sezonu pamiętam chyba lepiej niż niektóre z 4 :/ może temu że wtedy oglądałam tak... "masowo" a teraz z tymi tygodniowymi przerwami i się tak nie zapamiętuje wszystkiego...

robb264

Pascal Verschooris (producer) posted on twitter that tomorrow they oficially start shooting.

robb264

Twitt od Julie LOL

julieplec ‏@julieplec 1m
Someone just asked me if Stefan gets saved from underwater
by a mermaid and for the first time ever I feel compelled to write fan fiction.

A to 4 sezon to nie bylo fan fiction? ha ha ha

ocenił(a) serial na 1
robb264

Swoją drogą ten fake - spoiler o syrence był niezmiernie zabawny :D

Slutty_Pumpkin

chodzi o to :D ?

“The 5th season of The Vampire Diaries has officially started! We had access to one of the great minds behind the successful show, writer and producer Caroline Dries, with some scoop about the first episode of the season. The premiere is promising action, romance and a whole new world of possibilities for our supernatural heroes. Looks like Katherine (Nina Dobrev) will finaly pay for all the cruelties from the past now that Elena (Nina Dobrev) decides to bring her human shadow self to college: “It’ll be so much fun to see Elena forcing Katherine to do all the homework, exams and laundry for the girls in exchange of protection, now that the eldest doppelganger is weak and scared!" says Dries. Big news for Damon (Ian Somerhalder) too. Our favorite vampire bad boy and his roomie Jeremy (Steven R. McQueen) will bond over video games and join forces against a new supernatural species coming to town, adding a new obstacle to the romance between Damon and Elena besides all the distance while she is in college and he stays in Mystic Falls. Of course, he is not a good boy, so we can expect phone sex and surprise visits at the campus, assures Caroline Dries. Our vampire barbie Caroline (Candice Accola) will experiment a rough start after Tyler’s refusal to come back and finding out that Klaus (Joseph Morgan) is going to be a daddy. But soon she recovers from the news and decides that parties and boys are the best medicine for a broken heart. But it’s Stefan that will shock the viewers. While Silas is pretending to be him in college brooding and writing diaries to hide his real motives, Stefan will be saved by someone that you are not expecting. We’ll learn that supernatural beings dominate the world under water too when a beautiful and mysterious mermaid rescues Stefan from his submerged cage. Will Stefan finally find a new epic and aquatic love? We will need to wait until october to find out.”

ocenił(a) serial na 1
robb264

Taaa... to :)

ocenił(a) serial na 5
robb264

Hahaha, uśmiałam się xD
Rozbawił mnie też fragment o Kath ;d

robb264

Question: Production of Season 5 of Vampire Diaries officially started this week. I realize its a tad early but is there a way we can find out how much Delena sexiness is shippers can expect in the premiere!? —Ana
Ausiello: Can’t help you on the Delena front, but there’s buzz that the show is casting a male doctor who knows alllllll of Damon’s secrets.

LOL, co to znaczy:P ? Damon na syfilisa :P? ha ha ha

robb264

How will Elena deal with college on The Vampire Diaries? — Jonah
NATALIE: Elena and Caroline will find college to be much more difficult than they anticipated when they stumble into a class led by a hot, but not-so-nice professor who knows more about Mystic Falls than he's letting on. Does it scare anyone else that his true passion is research that he believes will help humanity?

robb264

kolejny profesor Shane ...

robb264

A ta się cieszyłam że się pozbyli Shane'a bo był irytujący a tu kolejny profesorek...

"hot, but not-so-nice professor " oby ten chociaż był "hot" bo Shane to trochę nie w moim typie był :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A może to będzie taki profesor, jak Alaric? Taki hot łowca wampirów? I w sumie nie miałabym pretensji jakby był "not so nice" dla Eleny i Caro. Elenka sobie za dużo pozwalała w stosunku do Alarica. Traktowała go jak sługusa...zresztą jak wszystkich w sumie. Chociaż wiem, Alaric jest niezastąpiony :(

Slutty_Pumpkin

Jego zastąpić się nie da :)
Akurat jeśli chodzi o Elenę w stosunku do Alarica to nic do niej nie miałam, moim zdaniem ich relacje były całkiem ok. Nawet w tej scenie z ostatniego odcinka Alaric-Jer-Elena, ona tak bardzo mi nie przeszkadzała.

Jak znam życie to jeśli będzie wrogiem Eleny to albo zginie, albo po jakimś czasie zmieni zdanie i będzie im pomagał. Tak chyba było z wszystkimi. Jeśli ktoś nie lubi Eleny to długo się w serialu nie utrzyma.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Wiem, przemawia przeze mnie wrogość w stosunku do Eleny :) Nie mniej jednak, on jej pomagał i za karę najpierw zginęła Jenna, a potem on sam. W dodatku zamiast go opłakiwać (tak jak ja do tej pory) Elenka malowała z młodym Gilbertem pokój... Cóż, standardy TVD, nic się nie poradzi :)

Slutty_Pumpkin

Rozumiem to :)
Tak, Alaric to w ogóle miał przeje*ane. Najpierw nie układało mu się w małżeństwie, żona go zdradziła i zostawiła, potem zginęła Jenna, on sam wiele razy "ginął" i narażał życie dla innych, potem stara wiedźma zrobiła mu pranie mózgu, stracił panowanie nad samym sobą, stał się wampirem, czego nigdy nie chciał i na końcu zginął :(
Dużo osób mówi : "Biedny Damon, biedny Damon... ile to on nie wycierpiał" A Alaric? Jego życie też różami usłane nie było :(

ocenił(a) serial na 1
immortal13

To samo ma Bonnie czy taki Matt (można chłopaka nie lubić, ale tyle co on się przez przyjaźń z Elką wycierpiał to szok). W tym serialu istnieje pewna prawidłowość. Jak jesteś dobry i poświęcasz się dla innych, to giniesz. Wszyscy z tych debili z MF współczują Elenie, a kto pomyśli o biednej Bonnie? Piękna i mądra laska, a przez 4 sezony faceta nie może sobie na stałe znaleźć, a jak już znajduje, to jest to Jeremie ;/ który na dodatek najpierw ją "zdradza" z inną, a jak się pogodzili to zginał. Babkę jej utłukły wampiry, matkę przemieniły wampiry. Na końcu sama musiała ulec temu trendowi i się poświęcić, by Elena miała braciszka. Chore. I jak tu lubić Elenę, jak cały świat się kręci wokół niej? Nikt nie lubi takich ludzi.

Slutty_Pumpkin

Bonnie pewnie wróci, ale tak - z nią jest tak samo. Tyle że ją Salvatorowie mają w du*ie bo to przecież nie Elenka.
Tak samo wkurzył mnie Stefan jak zabił Andy - lubiłam ją. Chciał coś udowodnić, chciał ratować Elenę i brata żeby trzymali się z dala od Klausa to zabił niczego nie winną Andy. Generalnie lubię takie nieczułe wampiry :) ale jak już nieczułe to po całej linii. A nie - Andy mam gdzieś to może zginąć, nikt za nią płakać nie będzie, ale Elenę to trzeba uratować, nie ważne ile osób przy tym zginie.
Na miejscu takiej Andy nie wkurzyłabyś się... co cię obchodzi jakaś tam Elena za którą lata pół MF. Ona nigdy się o ciebie nie martwiła a ty musisz być ofiarą by Elena była bezpieczniejsza, mimo że ta sama bezmyślnie pcha dup.sko do ognia.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Elenka także pokazała klasę z tym morderstwem Kola. I ani razu nie wyraziła skruchy. Mnie to Stefan najbardziej wkurzył, jak z łapami do biednego Matta wyskoczył. Sam do jasnej cholery nie uratował Eleny (tylko uszanował jej durne zdanie), a potem miał pretensje do wszystkich na około. Do tego przyczynił się do morderstwa Kola, bo tym matołom nie wybił tego z głowy, mimo że kilka odcinków wcześniej był przeciwnikiem takiego rozwiązania jak Elenka chciała zabić Reb.

Też mi było żal Andy, ale co zrobić. To był Rippah Stefan, a nie zwykły Stefan. Ale fakt, miłość do Elenki była go w stanie powstrzymać przed krzywdzeniem jej, a innych to już nie... Niech sobie giną.
Wszystko po to by pokazać w 3 sezonie, że Damon jest czuły i żałuje tego co spotkało Andy.

Slutty_Pumpkin

Elena - samarytanka od siedmiu boleści. W 2 sezonie tak powtarzała że nie może pozwolić by przez nią inni cierpieli czy ginęli, a teraz ma wszystkich w du*ie :/ Ale i tak wszystko jest jej wybaczone. Gdzie ta zemsta Klausa? Kath nie miała spokoju przez 500 lat za to tylko że mu uciekła, a przez Elenę zginęło jego 2 braci, zasztyletowała mu siostrę i jego też wielokrotnie chciała zabić. Gdzie tu konsekwencja??

"Mnie to Stefan najbardziej wkurzył, jak z łapami do biednego Matta wyskoczył" Stefan? A to nie był Damon?

No właśnie o to mi chodzi. Że gdyby wtedy Stefan naprawdę miał wtedy WSZYSTKICH gdzieś to ok. Zabił Andy - ok. Ale wkurza mnie to że nie miał litości dla innych - niczemu nie winnych, no ale Elenę trzeba chronić bez względu na cenę. Niby czemu???

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Zgadzam się ze wszystkim :)

Damon to w ogóle zapomniał, że Mattowi zabił siostrę i go do tej pory nie przeprosił. A wystarczyło by jakieś: "Stary, nie byłem wtedy sobą, nie miałem w pełni uczuć, robiłem bezmyślnie okropne rzeczy i chociaż wiem, że do końca życia Ci tego nie wynagrodzę, to przepraszam" Paranoja. To Jeremiego za to przeprosił, a Mattem do tej pory pomiata i przeprosin nie słyszałam.
Co do Stefana: Z tego co pamiętam była tak scena pod szkołą. Stefan się na Matta za coś wkurzył i z łapami rzucił. Ale nie pamiętam dokładnie także muszę to jeszcze sprawdzić.

Slutty_Pumpkin

A może i była taka scena...

Co do Damona to mam odwrotnie. Wolę jak właśnie ma wszystkich gdzieś, robi co chce i za nic nie przeprasza (z oczywistym wyjątkiem - co do swojego jedynego przyjaciela)

Heheh myślałam na początku że to ten tekst który Damon wcisnął Masonowi a potem chciał nim przeprosić Alarica :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

OK, może i jej nie było. Chyba ją sobie zmyśliłam jednak :) Raz tylko wyskoczył na Matta z mordą, ale on sobie na to zasłużył, także przepraszam Cię Stefan :D

Okrutny Damon był fajnym villanem, ale w takim układzie nie było by nigdy Deleny. Musieli go trochę naprostować, żeby spełniał standardy bycia chłopakiem dla kogokolwiek. Tym bardziej miss perfect. Ja osobiście zakładałam, że transformacja Damona pójdzie w nieco innym kierunku.

Nie, to był mój tekst :D Tamten leciał jakoś, że "czasem robię rzeczy których nie muszę robić" :)

Slutty_Pumpkin

"Okrutny Damon był fajnym villanem, ale w takim układzie nie było by nigdy Deleny." I to byłby piękny scenariusz :D
Damon villan był fajnym "chłopakiem" dla Andy czy Rose - takie dziewczyny mu pasują, powinien się tego trzymać.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hej wszystkim :(
15 powiadomień, przez 15 godzin... szalejecie.

Slutty_Pumpkin

Hej! ;)
Kasia ratunku!! :(
Kończę właśnie 6 sezon i oglądałam dzisiaj jeszcze urywki z 7 i 8 sezonu i jak Robin nie będzie z Tedem, to się tak mocno zawiodę :(
Myślałam, ze polubię tę matkę, ale nie potrafię. Wiem, że Robin nie zasługuje na Teda w tym momencie, ale kurna no, to takie smutne. Po co mi to było, no po co :(

martusia_47

Piosenka dla Ciebie http://www.youtube.com/watch?v=NADyiuOPflw

Madame_7

Dzięki :*

martusia_47

Kiedyś do niej zatańczymy.

Madame_7

aww, jak romantycznie <3

martusia_47

Będziesz się jeszcze ładniej uśmiechać niż na tym zdjęciu :)))))))

Madame_7

Pośle Ci najbardziej uroczy uśmiech z mojego całego zestawu xDDD Miałem gdzieś takie słodziaszne zdjęcie, kiedyś go wstawię jako avek dla Ciebie jak go znajdę ;D

martusia_47

A ja odwzajemnie uśmiech niczym mój Meyers na avku i będzie idealnie ^^
Naprawdę wstawisz specjalnie dla mnie? o.O

Madame_7

To będzie piękny moment.
Jak znajdę to wstawię ;)

martusia_47

Lepiej nie, kochliwa jestem...

Madame_7

Czyli nie wstawiać mówisz? Wedle rozkazu więc nawet nie będę szukać ;)

a teraz tak z innej beczki, poproszę jakąś ładną piosenkę ;*

martusia_47

Zrobisz jak zechcesz... ;)
Jeszcze jedną? Polskie stare i piękne http://www.youtube.com/watch?v=fyoCXePXQF0

Madame_7

Znam i bardzo lubię, ale właśnie chodzi mi o jakąś której mogę nie znać i najlepiej anglojęzyczna ;)

martusia_47

Pewnie znasz http://www.youtube.com/watch?v=lAwYodrBr2Q

Madame_7

Znam ;) Ale śliczna jest więc sobie posłucham;)

martusia_47

http://www.youtube.com/watch?v=90mzH1kvznQ :)

Madame_7

tej nie znałam, a fajna <3