PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121926
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

mozna pisac dalej!

poprzedni temat:

http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2238365?page=20

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Jak, a ojciec Caro to co? ;)

WhiteDemon

Był homoseksualistą? xDDDD

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Ale to było tylko powiedziane, nawet jego partnera nie widzieliśmy, więc mi się wydaje, że oni raczej unikają tych wątków ;p

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

No ale to było oficjalnie podane, że tato Car ma chłopaka:)

WhiteDemon

Ja uznaję tylko praktykę ;P

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 1
robb264

Matko, przestań, bo zaczynam to sobie wyobrażać :D

Jeśli mają wprowadzić takie wątki, to niech zrobią Klefana. Chemia jest, szczerze mówiąc aż tak bym się nie zdziwiła :P Jak byli w tych górach, to gdzieś z tyłu głowy miałam takie małe Brokeback Mountain :D
A na poważnie, wątpie żeby w TVD poszli tak daleko... jak w serialu nie ma takiego wątku od początku, to go potem już raczej boją się wprowadzić.

Slutty_Pumpkin

No ale wlasnie o to chodzi ze studia w US kojarzą sie z okresem "probowania/eksperymentowania" - kiedy zaczynają się imprezki, lekkie uzywki, luzny seks, ciche wody brzegi rwią, grzeczne dziewczynki idą na całosc ....

Pamiętam nawet ze w Herosach - głowna bohaterka przez 3 sezony byla 100%- hetero, a w 4 sezonie jak poszla na studia to miala romans z kobietą. Ale tak jak napisalem - mogą dac jako fan service 1 scenkę i zrobic hype wokól tego - a wszystko skonczy się szybciej niz zaczęlo. Bo na pelonprawny homoseksualny romans to wiem ze nie ma zadnych szans.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wątpię żeby w TVD pokazali jak good girls gone bad. Niby że jakieś pocałunki między Eleną a Caro? Haha. No nie wierzę w to. Caro jest "za grzeczna", ona tylko fantazjuje sobie o Klausie, ale wolałaby się nie zabrudzić.

Slutty_Pumpkin

WHAT? :D No raczej o tym nie myslalem. Raczej ze na jakiejs imprezce się nawalą i z jakąs randomową laską Caro/Elena w przyplywie adrenaliny się przelizą.

Caro i Elena - tu raczej hate sex :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hahaha xD No nie mogę sobie tego wyobrazić, a raczej mam otwarty umysł :D Nie w TVD.

O lol. Hate sex? Może by się pogodziły? :D To całe napięcie i wzajemne pretensje by odeszły w niepamięć xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Wiecie Caro to z seksem problemu nie ma, może się otworzy na "nowe możliwości" hahaha, a Elena przy Damonku mogła się zmienić BARDZIEJ niż nam się wydaje.. xD
Wiesz co? Też mam otwarty umysł, ale tego jakoś sobie nie mogę wyobrazić..
Klefan Brockeback Mountain, ciekawie xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie no...skoro na otwarcie sezonu ma być trójkącik to ja się boję zwiastować w jakim kierunku się akcja posunie. Wszystko jest już możliwe. Widać seks w lesie Julie się znudził, potrzebne jej nowe zajawki :P

W sumie do Caro to by nawet pasowało. Kobiety które wielokrotnie zawiodły się na facetach często wykazują potem zainteresowanie eksperymentami lesbijskimi. A przecież Caro już na tylu facetach się zawiodła :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahaha, co prawda to prawda :D A po Plec to ja tam się mogę wszystkiego spodziewać więc.. xD

Slutty_Pumpkin

proszę....pamiętajmy ze Caro=Plec. Myslicie ze Plec by chciala zobaczyc siebie.. znaczy Caro w takiej sytuacji :D ? Plecowa frustracja objawia się w tym, ze ona chce by kazdy męzczyzna lezal u stóp Caroline :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

A kto ją tam wie co w niej drzemie! Hahahaha xd Już teraz widać (szczególnie po spoilerze o trójkąciku) że ma coraz to ciekawsze fetysze.. ;D

rose_fw

A moze po prostu nie ma pomysłow co zrobic z nudnym Mattem, by stał się ciekawą postacią. A zawsze to jakas nowosc.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Ona ma tylko takie pomysły niestety i później się TVD sprowadza jedynie do "uratujmy Elenę, poromansujmy"

rose_fw

"co w niej drzemie " hahahhahahahhahahahhahahahahahhahaa <3

ocenił(a) serial na 1
robb264

Myślę, że Julie chce spróbować wszystkiego :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Widzi siebie w Caro, spełnia jej postacią jakieś swoje dziwne ciągotki czy też pragnienia.. ja bym się bardzo nie zdziwiła, chociaż to faktycznie nie są klimaty TVD. Alee.. przecież ojciec Caro był gejem, nie? Mogłaby to jakoś połączyć, że stąd jej "zainteresowanie" tą samą płcią xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Oooo widzisz, też ciekawa perspektywa. Ojciec gej, wychowywana przez matkę która nie miała dla niej czasu, a potem miała z nią kiepski kontakt. Ciekawy przypadek psychologiczny...

W pierwszym sezonie było widać, że Caroline brakuje męskiego wzorca. Faceta który się nią zaopiekuje, jak tatuś... Do tego czuła zagrożenie ze strony innych kobiet (Eleny). Czuła ciągłą potrzebę udowadniania, że jest idealnym materiałem na dziewczynę. Niestety faceci których "wybierała" okazywali się mieć większe problemy niż ona i nie byli dla niej rzadnym oparciem. To Caro musiała ratować ich... Może w związku z kobietą by się bardziej odnalazła?
Tak, zdecydowanie. Caro powinna zostać lesbijką, już wszystko wymyśliłam :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahhaha, idealnie! xD Tylko fani Klaroline by się wzburzyli. Najwyżej mogliby powiedzieć, że jest bi i co jakiś czas dać nadzieję tym fanom.. xd Często się zdarza (dosyć często), że kobieta po nieudanym związku z mężczyzną (szczególnie jeżeli w tym związku dochodziło do przemocy z jego strony) później wiąże się z kobietą.. ale co ja tam wymyślam, Plec się nigdy głębiej nie zastanawia nad postaciami, a już na pewno nie myśli w kategoriach "ciekawy przypadek psychologiczny" także nie ma co snuć teorii ;D Już bardziej realne jest Steferine, bo Plackowi w głowie tylko i wyłącznie romanse. I akurat w tym konkretnym aspekcie to nawet pozytyw, bo szanse na Steferine to dla mnie zawsze same pozytywy ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A tam fani Klaroline! Ciekawiej by się w serialu zrobiło :D
To o czym piszesz by było w miarę naturalne zaraz w 1 czy 2 sezonie, kiedy Caroline była ofiarą przemocy Damona. Niektórzy są przecież nawet zwolennikami teorii gwałtu (Tylko proszę, już w to nie wnikajmy :D)
Wtedy według mnie całkiem logiczne by było, że Caroline ma dosyć mężczyzn i się ich boi, bo Damon jej zafundował całkiem niezłe piekiełko. Tymczasem wkrótce po tych wydarzeniach ona już była napalona i w ogóle. Na gwałt szukała faceta. Chociaż wybrała Matta, a to już o czymś może świadczyć :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahahahhahaha rozwaliłaś mnie tym: "Chociaż wybrała Matta, a to już o czymś może świadczyć" xD Faktycznie.. i Rebeka też.. może niech je sparują? Hahahahha xd
O nie, nie. Ja nie zamierzam wnikać w tamtą zamierzchłą już sytuację z relacją Caro i Damona, bo jak wiemy to temat rzeka, a ja dziś do rzeki wolę nie wchodzić ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Caro i Reb? Hahaha xD Podoba mi się :P

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mef00xYPsp1rp4duqo1_250.gif

Lepiej nie wnikać, bo się znowu pokłócimy tutaj. Po co psuć miła atmosferę :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Wiesz, że Claire Holt grała lesbijkę w Pretty Little Liars? Pasuje, hahah xD
Gif świetny ;D
Reb+Caro i Stefan+Klaus hahah xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie oglądam PLL bo tam jest za dużo dziewczyn, a za duża ilość dziewczyn zawsze psuje serial :) Moja koleżanka ogląda i mówiła, że niezły, ale ja jej nie ufam :D

Mnie tam pasuję bardziej niż Klaroline, Steroline i Mabekah w każdym razie :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja oglądam chociaż często mam niezły ubaw z tego i mam wrażenie, że twórcy sami się we wszystkim pogubili, ale ma ten serial swoje zalety ;p I nawet jest paru kolesi na których można zawiesić oko, chociaż jest też taki Keegan ;/ A co do dziewczyn to jest np. Spencer świetnie zagrana przez Troian Bellisario. Generalnie polecam, ale trzeba oglądać z przymrużeniem oka ;D
Hahah mi także ;D Klefan ma zdecydowanie lepszą chemię niż Steroline, zresztą Steroline jest obrzydliwe i się nie wypowiem obszerniej w tym temacie xd Reb+Caro też w sumie lepsze niż Klaroline i Mabekah, a na pewno lepsze niż ten drugi wymieniony ship xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Aż musiałam sprawdzić. Faktycznie, całkiem całkiem ciacha :P
Filmweb twierdzi, że mi się ten serial spodoba i co najzabawniejsze mam zaznaczone "na pewno obejrzę". Może kiedyś się zabiorę.

Już za późno...wkręciłam się xD
http://media.tumblr.com/tumblr_m8aep7my731r4kfic.gif
http://fdzeta.com/subir/images/Obp8v.gif

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahahhaa, nie mogę z tych gifów xD Wstawiaj jak zobaczysz ;p
No gra np. Drew Van Acker i Brant Daugherty, na nich się bardzo przyjemnie patrzy ;D Tyler Blackburn też nie najgorszy ;p

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

To były jakieś pierwsze z brzegu :D

Tylko, że mnie jakoś ta Aria cała wkurza. Ani jednej sceny z panną nie widziałam, a patrze na zdjęcie i mam złe przeczucia :P

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

A to tak, nie lubię Arii, ale lubię się z niej czasem ponabijać. Chociaż najgorsza jest Emily, no strasznie wkurzająca i szczerze to drewniana, ale Spencer i Mona nadrabiają, no i Hanna nie jest najgorsza ;p

http://25.media.tumblr.com/eceb5ccdd541a0f5f6e40de754095142/tumblr_mojww4DYek1qm x8nto4_250.gif , http://25.media.tumblr.com/096136619a8e652cc08dccdb38fd231f/tumblr_mojww4DYek1qm x8nto5_250.gif ,http://24.media.tumblr.com/33482ddcbb83f136c182064657ef2cbf/tumblr_mojww4DYek1q mx8nto2_250.gif , http://24.media.tumblr.com/ec49c6db9eccb988a394d09f4824c3e9/tumblr_mojww4DYek1qm x8nto3_250.gif

Do czego to doszło żebym siedziała i szukała gifów z Rebeką i Caro, hahaha xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2012/154/f/0/caroline_and_rebekah_by_fakef-d52 3uu1.jpg
http://img31.otofotki.pl/obrazki/ps160_tumblr_m3ike0b0od1qhaefjo1_500_large.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lv3c48qDkn1qivndso1_500.jpg

Ten pomysł mi się podoba ogółem : http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbpl0jdrgM1r5bhv2o1_500.png

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

To byłoby ciekawe! Dobrze, że Kath nie Elena, bo bym wyśmiała ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Tyle, że ta Nina na zdjęciu przypomina mi Elenę właśnie. Może niech Robb się wypowie - on będzie wiedział kto to :D Tam widać kolczyk, ale nie wiem czy Katherine takie nosi.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahaha, aż tak wnikliwie nie analizowałam muszę przyznać xD

Slutty_Pumpkin

To Katherine z odcinka 3x09.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ha, wiedziałam że będziesz wiedział :D
Dziękuję :)

Slutty_Pumpkin

Siostra Robin! ;DDDD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

No wiem xD Sprawdziłam potem i do mnie dotarło :D

Slutty_Pumpkin

Matko, jaj ja długo szukałam tej odpowiedzi xD Widziałam, że coś napisałaś a nie widziałam co ahaahaha ;D

Slutty_Pumpkin

jakie piękne wlosy miala Caroline we wczesniejszych sezonach - długie, grube i ladnie wystylizowane - a teraz to jakas masakra.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Też mi się tam podobała, zresztą Rebekah w tych rozpuszczonych, delikatnie pofalowanych włosach też wygląda bosko :)

rose_fw

A czy w PLL byly te pary typu Brucas czy cos tam? Bo podobno jedna para byla malzenstwem w realu, a facet zdradzil i się rozwiedli - byla wielka afera - a potem aktorka - chyba Sophia Bush musiala dalej (chyba 3 sezon), mimo rozwodu i zdrady, grac ze swoim bylym sceny milosne :d

ocenił(a) serial na 5
robb264

Nie, to nie to xd

rose_fw

aaaa to bylo OTH :D - ok

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Uwielbiam Cię normalnie :D Ja już PLL nie oglądam, ale Spencer jest genialna i Hanna zabawna ;D poza tym Wren <3, Ezra, Caleb i reszta.
ALE KEEGAN TO PO PROSTU CHODZĄCY POTWÓR :D I nie rozumiem tego, że są ludzie, którzy się nim zachwycają.

Poza tym drewniana Emilka jedna twarz i jej lesbijsko-pływackie problemy zawsze mnie dobijały :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Hahaha, mnie też xD Ta cała Shay to chyba ćwiczy "mirror-face'y" w nocy przed lustrem xD
Keegan co prawda wygląda teraz lepiej niż w pierwszym sezonie, bo w pierwszym to aż było przykro patrzeć, ale nie wiem jak można mówić o nim "ciacho" O.o
No tak! Jak mogłam zapomnieć! Wren i jego brytyjski akcent ^^ Właściwie to najbardziej lubię właśnie akcent Juliana Morrisa i Josepha Morgana, no mogłabym ich słuchać bez przerwy ;D
A PLL oglądam z przyzwyczajenia prawdę mówiąc, bo już dawno minęły czasy wyczekiwania kolejnego odcinka ;p

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Najlepsze są jej przerażone miny :D Chociaż dużo się nie różnią od tych na co dzień, wytrzeszcz i otwarte usta :D Jedyne co ją ratuje to, że jest ładna.

Obejrzałam 3 sezony i się poddałam, bo już nie ogarniam tych bzdur zupełnie :D
Z ciekawości tylko zobaczyłam jak się toczy dalej wątek Ezrii i masakra nadal.

Oglądałam w sumie tylko dla Wrena i Spencer, a że tak traktują ten wątek to już nie ma co :P
Później chciałam obejrzeć Oncce Upon A Time bo Julian gra, ale dopiero od 2 sezonu, a 1 był tak niesamowicie nudny, że nie dałam rady xD Ale film ma z nim być jakiś :>

A co do JoMo, pamiętam jak oglądałam jakieś 8473847348 razy scenę jak przychodzi do Caroline w urodziny, żeby słuchać jak zahipnotyzowana jego głosu.