Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-
502112/discussion/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2259918?page=20
:*
Na hymnach to różnie, bo wolę chyba jednak tę piłkę klubową od reprezentacyjnej. Kiedyś miałam podobnie, teraz się już nie podniecam, szczególnie w takie dni jak dzisiaj - eks kibic Legii się kłania :D Bardzo się denerwuję oglądając, dlatego oszczędzam sobie nerwów i oglądam już tylko to co warto :)
A tu i tam ;) Troche pracowalam, troche nie mialam internetu, troche u Marty bylam. Dopiero od wczoraj troche ogarniam co sie dzieje w internetowym swiatku.
I koncze 1 tom Tanca ze Smokami ;))
Nie mam glosu na seks telefon :D Mam taka dorywcza prace, sprzedaje zabawki, maluje dzieci, plote warkoczyki, takie tam. Szalu nie ma dupy nie urywa :D
Troche przynudzaja w tym tomie, inaczej bym juz dawno skonczyla. A Ty gdzie sie zatrzymalas?
Jak bylam u Marty to zepsula jej sie ladowarka do lapka wiec podejrzewam, ze dlatego jej nie ma.
Mialam do niej zazdzwonic, ale ciagle jestem zajetym czlowiekiem :D
Niestety nie ;( Nie dość że nie mam wciąż swojego laptopa to jeszcze pracuje od rana do późnego wieczora. pewnie dopiero w październiku będę miała trochę więcej czasu ;)
Jak coś zawsze mogę Ci podać numer mojego gg bądź pisz jakieś wiadomości tutaj to będzie pewne że nie ominę jakiejś ważnej informacji ;D ;*
http://1.fwcdn.pl/u/99/00/1849900/1849900.1.jpg masz naciesz oczy ;*hahahahahha
OOoo to dobrze, bo tak jak Ci mówiłam, ja zawsze na starszą wyglądam xD
opis co bylo na usuniętych scenach:
Before anyone asks no there was no Delena scenes. most of them were Bonnie which is a shame considering how little screentime Kat actually gets. I can’t explain them all because I mostly forget. She had two scenes with Elena. One with Caroline. I think it was extended? Because Caroline walks out then Bonnie spots Jeremy through the mirror. I assume its extended because it seemed too important to the plot. I didn’t watch around this time so I can be very confused.
There was an extended (?) version of the Stelena scene in the woods. A scene where Tyler watches his mom, she looks happy etc. It’s the ep she was killed so it was sad etc etc then Caroline comes, they glance at each other scene ends. Caroline is hiding in the school, she sees a wolf blah blah. Thinks it’s Tyler. Stefan/Jeremy scene, Stefan says that him being a hunter is actually going to help his sister. Jeremy/Damon scene. Elena/Jeremy scene which is then interrupted by Damon. Couple of pointless Hayley scenes. One with Tyler and one with Elijah. I liked the Elijah one for the pretty. Couple of more deleted scenes from the Originals but I didn’t watch that so I have no clue. Tyler/Klaus scene, Tyler tells Klaus that Caroline will forget about him. Klaus says she’ll forget about him too then Tyler hits back by saying she’ll never love him. There was also a deleted scene with Connor searching the bathroom in 4.02 but it was very very short.
"Stefan says that him being a hunter is actually going to help his sister" - cos mi mówi ze to scena z okresu 4x07-4x08 kiedy tarmosili postacią Stefana i nic chwalebnego dla Stefana z tej sceny nie wyniknie.(a pewnie przedstawi go w zlym swietle) Dobrze ze usunęli i nie jest w kanonie.
Dziwne natomiast jest to, ze scena gdzie Damon w finale 4 sezonu mówi Elenie, ze nic go reszta miasta nie obchodzi i ze ona ma wziąc cure nie pojawila się tam. (a w promo byla)
to chyba zdjęcie z 5x03 z odcinka z retrospekcjami :D
http://24.media.tumblr.com/f058410e1a755e3f5e2bda760929de62/tumblr_mrtmrfNj1I1rg 6gmfo1_400.jpg
To chyba Nina - nasza oryginal doppelganger - true love Silasa :D
I swoją drogą wlosy Kath na tych kiepawych zjęciach od rezysera wyglądają na dziwnie proste...i takie szopowate. Mam nadzieję ze Plec nie wpadla na genialny plan, ze wlosy mają odzwierciedlac polozenie postaci. Proste - anielska Elena. Kręcone - diabelska Katherine. Elka bez czlowieczenstwa - wlosy podkęcone lekko. A czlowiecza Katherine (która bedzie bardziej wrazliwa) - wlosy lekko prostawe....
....Zwlaszcza ze Katherine miala z natury kręcone wlosy - nawet jak rodzila córkę to miala kręcone w retrospekcjach. ..No ale to szczególy - kto by się nimi martwil....
Ja tam lubię nawet Kath w prostych włosach. Nie zdziwię się jeśli wygląd Kath się pogorszy, bo nie jest już wampirem i nie ma czasu na głupoty.
Nieee.... dopiero teraz jak jest szansa na SK to Katherine bedzie wyglądac jak kocmołuch? Druga Elena w szmatach z pomocy dla powodzian? (swoją drogą to chyba Kath gdzies musiala mieszkac i tam chyba miala szafy pelne ubran - dlaczego by miala wyglądac beznadziejnie :D ?) No chyba ze Stefek jej da kartę kredytową :D Albo bedzie jak w Pretty Woman :d
Ej, jest różnica między "pogorszy", a "stanie się beznadziejny" :D Jak zwykle, nic poza perfekcją cię nie zadowoli :p Następnym razem przy modowym dylemacie chyba się zgłoszę tutaj, bo znajomi to chwalą bezwarunkowo, a ty nie przebierasz w słowach :)
Byli okrutni ze Steleną:
http://www.fanforum.com/71253319-post183.html
http://stefanspenis.tumblr.com/post/58946602651/stefan-elena-extended-scene-x
to z wyciętej sceny......
Serio - i jak potem fani mają oglądac jezeli takie ciosy im zadają. Tak jakby nie tylko wbic sztylet w serce ale jeszcze go przekręcac w ranie....
juz jest filmik z tej sceny:
odcinek 4x04
http://www.youtube.com/watch?v=oCgT2ZJIWw4&feature=player_embedded
Dla mnie to jednoznacznie kończy SE. Nie ma mowy już o forever w ich przypadku. I dobrze :p nie rozumiem jak stelenowcy najpierw się nabijali z sire, a teraz cześć sama liczy na coś podobnego byle tylko Elka wróciła do Stefana. I nic ich nie obchodzi, że jej decyzja w finale była świadoma.
ok...Tylko za bardzo nie rozumiem jak to się ma do sceny. Chodzilo raczej o to, ze Elka w 4x04 jeszcze miala sielankowe scenki ze Stefkiem, zapewnienia o milosci - a 3 odcinki pózniej "ta dziewczyna umarla i nie wróci" + sex bez opamiętania z Damonem. To nie jest logiczne.
Jak nie bedzie SK to to nie jest dobrze. (oczywiscie wg mnie, bo ja nie chcę randomowej love intest dla Stefana) Zrujnowali jedną hisorię milosną by przepchnąc inną - beznadziejnie w tym sezonie napisaną. Mam nadzieję ze szykują dla Stefka cos dobrego, bo jak nie...... to to jest bardzo zle.
Już wyjaśniam :D Nie była to do końca refleksja na temat samego filmiku, a wszystkich komentarzy w kolumnie. To co zrobili z SE jest znacznie gorsze niż to czego kiedykolwiek doświadczyła DE. Mimo wszystko po 3 sezonie Delenowcy dostali bardziej obiecujące zakończenie - Elena tam zdaje się zasugerowała, że nie może myśleć o always, bo ważne jest now, a now to Stefan jest jej miłością. Do tego dali tę retro i jej przemianę która mogła wszystko zmienić. W 4 sezonie wycięcie takiej stelenowej scenki dodatkowo świadczy o determinacji w przepchnieciu Deleny. Według mnie nie bez powodu pokazali, że Steleny już nie ma... No bo czego tu się trzymać, ich "forever" i "always" albo wycieli albo oslabli przez dodanie "jeżeli będę chciała". Dodatkowo w grę wchodzi klimat samego rozstania i pożegnania SE - kompletnie nie ma się za co złapać. Że niby co? Elka ma do Stefana wrócić z żalu i litości, bo stała mu się krzywda? Czy może jakaś mistyczna więź doppelgangerów wzięta kompletnie z nikąd ma wejść w grę? Stąd moje porównanie do SB i cyrku z tym wątkiem związanego. Stelenowcy najpierw psioczyli, a teraz wezmą każdy ochłap byle Elka wróciła.
SK - gorzej jak Stefan będzie nie do życia po wyjściu. Albo się uprą, że ma czekać na Elenę. Przypadkową laskę też bym chętnie widziała, pod warunkiem, że to nie będzie przelotne. Nina Dobrev nie stanowi dla mnie jakiejś konieczności.
Znowu regres - byłeś już niemal pewien SK :D
Z pierwszym się zgadzam, z resztą pisalem wiele razy nt. finału 3 i 4 . Widzę to podobnie.
Co do drugiego - Taką Stelenę z okresu 4x01 nie wiem czy bym zamienil na cokolwiek innego (nawet nie jestem pewny czy na SK - a zdecydowanie nie na randoma) - i moze dla nie których SE była za slodka/ za idealna/ bez wielkiego buid upu, ale byla to koherentna, zlozona, prowadzona przez wszystkie sezony historia milosna. Zaden ship Stefana juz nie bedzie tak wypieszczony i hojnie obdarowany scenami jak SE. A randmom romance to jak policzek w twarz - typowa bijąca po oczach 'nagroda poczieszenia'. "Byle cos Stefan mial i by zamknąc ryja jego fanom, by nie mysleli ze nie dbamy o niego".
Wiem ze juz nie ma prawdopodobnie szans na powrót SE - a przynajmniej logicznie pokazany, bez szopki i cudów na kiju. Mowię tylko ze strasznie zmarnowali SE - "wlasne dzieckio" i w nielogiczny i wymuszony sposób przeforsowali DE, które bylo w tym sezonie parodią i zenującym shipem.
No właśnie według mnie szanse na SE są i to mnie w tym serialu dobija. Dla mnie oni wbrew pozorom nie są idealni. Był to związek budowany na klamstwach pod wpływem naiwności obojga. Ale to tylko moje zdanie:) jeśli by dać Stefanowi kogoś nowego i poprowadzić to przez 2 sezony które zostały, to nie widzę problemu. Po sezonie ta postać już by nie była nowa. Tak się stało chociażby z Reb.
A Delena jest budowana na tragedii Stefana, egoizmie, smieciowym seksie i zlamanym karku Jeremiego - ale to tylko moje zdanie :) (nie zaglębiajmy się w to :) )
Jak dadzą Stefanowi randoma to przestaję oglądac (równie to dobre - a raczej równie beznadziejne jak SC) - chyba ze przygoda na jedną noc i potem 0 scen by ktos nie zacząl robic z tego wielkiego shipu (czyt. fani DE)
"No właśnie według mnie szanse na SE są i to mnie w tym serialu dobija. " - musieliby zrobic duzo wydmuszek fabularnych jak w 3 sezonie z Deleną - jak w tej scenie Maleny w 3x16 i scenach 3x22. Zawsze mogą uzyc karty: "Po tym wszystkim co przeze mnie przeszedles chcialam bys znalazl sobie kogos lepszego - nie potraktowalam cię lepiej niz Katherine w XIX w. Myslalam ze stracilam cię na zawsze, ze juz mi nie wybaczysz bla bla bla "- pare takich nudnych rozmów/zwierzeń z Mattem przy herbacie i gotowe
"A Delena jest budowana na tragedii Stefana, egoizmie, smieciowym seksie i zlamanym karku Jeremiego - ale to tylko moje zdanie :) (nie zaglębiajmy się w to :) )" - zgadzam się (no może oprócz śmieciowego seksu, ale to już temat dla nas zamknięty :D)
Tym bardziej właśnie nie rozumiem jak można chcieć powrotu Eleny do Stefana, czy kobieta która świadomie wybiera taką opcję jest warta zachodu? O kim to gorzej świadczy? O Damonie czy Elenie? Tego się nie da wymazać (przynajmniej nie w naturalny sposób - a drugiego SB nie przeżyję). I tu nie chodzi o to, że spała z Damonem. W tym wszystkim, to jest akurat pikuś i w ogóle nie ma dla mnie istotnego znaczenia.
Myślę, że w grę wchodzi jedynie twarz Dobrev... O ile Steferine to według mnie opcja przyjemna, to SE nie wytrzymam nerwowo. Nie drugi raz. Czyżby ta wycięta scenka aż tak wpłynęła na twoje pozytywne uczucia względem SE? Kilka dni temu oglądałam delenowe filmiki i też miałam chwilę zwątpienia, trudno się pozbyć pozytywnych skojarzeń - No ale nie warto do tego wracać. Nie zamierzam iść na dno z tym Shipem :)