Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2267354

Slutty_Pumpkin

Mam nadzieję ze jak się juz umyje w wannie Damona, ogoli nogi :D , to bedzie wyglądala jak czlowiek. Jak Stefan wróci to moze wziąc ją na zakupy w stylu "Pretty woman" :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Obstawiam że się zatnie przy goleniu i "poczuje ludzkość" gdy rana się nie zacznie goić - pewnie będą dawać na początku takie "mini przypominajki", że Kath to człowiek.

Gdyby Elenka była wredną sprzedawczynią to bardzo chętnie :D Uwielbiam tę scenę :P

Slutty_Pumpkin

Nie mogę się nadziwic jak motyw kopciuszka w filmach nigdy mi się nie znudzi. Mam nadzieję ze Kath się odrodzi jak feniks z popiołow - z burza loków, toną drogiej bizuterii i w kieckach od Diora - az paskudnej Elenie oczy wyjdą z orbit. :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hmmm... niech stracę, może do następnej kłótni już blisko - Lubię cię :D
Wyjątkowo podoba mi się ten tok myślenia.

Slutty_Pumpkin

A przy okazji widę juz pewne potencjalne pararele premiera-finał sezonu.

Sielanka DE w premierze - katastrofa w finale.
Judzą Steferine pod postacią Kilasa - w finale tez bedzie jakis krok milowy.
A przy tym slowa Silsa - "ze czlowieczenstwo calkiem niezle na niej lezy" - tez moze miec jakąs pararelę w finale.

robb264

No i jeszcze watek Stefana w wodzie moze duzo powiedziec o finale sezonu - moze te haluny to będzie 1 krok do nowego zycia bez Eleny?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mówisz o odwrotnych paralelach? Całkiem możliwe.
Chociaż ja mam tego syfu dosyć, serial wykańcza to ślepe dążenie do nawiązań.

Slutty_Pumpkin

Kazdy final mial nawiązania do premiery.

1x01 - "zaproszenie do domu Gilbertów", "zły Damon/"dobry" Damon", kwestia Katherine, kwestia Defana
2x01 - nienawisc to tylko początek historii milosnej, "nigdy go nie pocaluję" - pocalunek w finale, "to zawsze byl Stefan - kochałam ich dwóch"
3x01 "kocham cię - trzymaj się tego - w finale Elka wybiera Stefana" "urodziny Eleny-smierc Eleny"
4x01 - epickie wybory Eleny na zasadzie kontrastu.

Kazdy sezon ma klamrę.

ocenił(a) serial na 1
robb264

To prawda, ale w pierwszym odcinku może być tyle motywów, że trudno tak w 100% okreslić co owa klamra dopnie. Choć raczej będzie to dotyczyć kogoś z głównej trójki. to tez pewnie coś Delenowego będzie.

Slutty_Pumpkin

w sumie nie tak cięzko zgadnąc - od razu sceny Steleny z premiery mi smierdzialy na kilometr pararelami. Te sceny w klatkach "nie wazne CO SIE STANIE to był najlepszy wybór....." , "bedę z tobą na zawsze JEZELI bedę chciala". + "samolubny Damon i w finale ...dalej samolubny Damon" LOL + Klaroline gdzie przeszli od wrogosci w premierze do przyjaźni w finale i do tego te przysięgi Klausa :D

Są w premierach takie monumentalne sceny i pamiętne linie dialogowe ze latwo odgadnąć co bedzie pararelą. Ta kwestia Silasa moze pod to podpadac.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wszystko jest takie oczywiste jak już zobaczysz oba odcinki. W drodze od początku do końca jednak się trochę miesza. Nie wiadomo jak do końca to będzie wyglądać - czy paralela obejmie konkretnych bohaterów, ich dialog czy może tylko podobną sytuację. Dlatego niby oczywiste, ale nie do końca... np. kto by przypuszczał że "najlepszy wybór" SE zostanie podmieniony na "najgorszy wybór" DE. To że będzie DE raczej było do przewidzenia, bo SE w 4x01 była aż zbyt mocna, no ale takie wyznanie DE? WTF :D

Także upieram się przy swoim :P

Slutty_Pumpkin

Akurat scena dachowa SE, gdzie Elka dodala "jezeli bedę chciala" przerazala mnie od poczatku - wiedzialem ze cos tutaj wymodzą. A tak od połowy sezonu, jak watki się juz uklepaly zacząlem myslec o scenie SE z klatek "najlepszy wybór".

No i w 2x01 jak Elka powiedziala ze "nigdy go nie pocaluję/ to zawsze bedzie Stefan/ nienawidzę go" tez mnie przyprawialo o ciarki, bo wiedzialem ze to jak czerwona plachta na byka. Chociaz niekoniecznie spodziewalem się ze zrobią tak doslownie pararele z tym związane na przelomie kolejnych sezonów.

ocenił(a) serial na 1
robb264

OK - zgodzę się na to, że niektóre sceny są wyjątkowo wymowne, ale i tak trzeba mieć bdb przeczucie żeby idealnie określić co też wymyślą.

Slutty_Pumpkin

No i jezeli będą chcieli zrealizowac wątek utraty pamięci - do którego byl taki foreshadowning - to w finale będzie ostatnia szansa i w gruncie rzeczy najlepszy moment - bo w 1 sezonie bylo o tym najwiecej i nawet w pilotowym odcinku - więc Stefan z wykasowanymi wspomnieniami na ostatni sezon to idealny wątek. - zwlaszcza jak pokazą w premierze jak to on wspomina przeszlosc pod wodą.

Damon tez dostanie cos gigantycznego - co wywróci jego swiat do góry nogami. Na finałowe sezony juz nie mozna srac w gacie i trzeba ryzykowac.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie chcę tej utraty pamięci. Nie kupuję tego wątku. Wolałabym coś na kształt tego co pisałeś wyżej - finał jako odwrotne odzwierciedlenie podwodnych wspomnień.
Wspomnienia o Elenie - sceny z Katherine

No ale mam też pesymistyczne scenariusze to też staram się juz o tym tak nie rozmyslać...

Slutty_Pumpkin

No i ktos jeszcze wpadl na ciekawy pomysl, ze Kath moze miec dylemat:
Przystac do Silasa, który moze jej zapewnic niesmiertelnosc (albo cos w tym stylu) albo uratowac Stefana i pozegnac się ze swoimi marzeniami. To by dalo okazję Kath do pokazania, jakie są jej priorytety.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Martwię się o to :( Trochę mnie zasmucił ten zwiastun, choć nie pokazuję tego aż tak po sobie.
Wymysliłam kilka możliwych wyjśc z tej sytuacji, ale nie chcę zapeszyć.

Slutty_Pumpkin

podziel się :D Co cię smuci? Datherine wygląda na martwe - zawsze to jakis +

ocenił(a) serial na 1
robb264

Sam fakt, że Silas ma nie być głównym problemem tego sezonu i ze możliwe że zmieni zdanie i porzuci starania o odzyskanie ukochanej.

Kilas czy jak :d = Steferine Nawet brzmi gorzej :P

Może to tylko ten 1 odcinek będzie w takim klimacie między nimi. Może jak juz Kath się dowie prawdy to poczuje zagrożenie ze strony silasa i finito.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

* chodziło oczywiście o "nie równa się" :P

Slutty_Pumpkin

Kilas to taki fake w stylu 1x22 - gdzie pojudzili Deleną, dając Datherine (co zabawne ten kiss z 1x22 byl duzo lepszy jako first kiss DE niz ten prawdziwy z 3 sezonu :P)

Po przemysleniu - te sceny Kilasa dobrze wróza. Elijah poszedl w zapomnienie, a Kath dalej ma wielką slabosc do Stefana - mimo ze klamala w 3x09 ze "kochała go" - w czasie przeszlym. No i testują chemię - dalej b. dobra.

ocenił(a) serial na 1
robb264

To już mnie trochę uspokaja :) no i rzeczywiście chemia jest, powiedziałabym znacząca :D

Eh, idę spać. Słodkich snów :)

Slutty_Pumpkin

No bez jaj :D Damon ma Elenę, a Silas odbije Stefanowi Katherine :D ?

Myslę ze Silas się bawi Kath, ona polknęla lek i pewnie dlatego się nią interesuje.
A Kath poswięcająca się dla milosci to duzy i romantyczny character development - Plec takie lubi. A Kath ma wyrobic u siebie pewne "slabosci - czule punkty" - więc bedzie cos w ten desen.

A tym villainem moze byc Qatisch, albo te nowe wiedźmy czy cos.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie uspokoiłeś mnie :)

Teraz się bawi, a później cholera wie co... Może ta Tessa niech go zabierze w siną dal czy co.

Slutty_Pumpkin

Nie wiem czy się zatnie :d - Silasek zaraz potem ją odwiedzi :D

martusia_47

Jak patrzę na to z perspektywy czasu, to Stebeka byla skazana na porazkę - zbyt szybko ich wsadzili do łozka, a do tego Stefan caly czas byl obsesyjnie zakochany w Elenie i szukal dla niej lekarstwa. Moim zdaniem to nie jest dobry "set up" dla romantycznego pairingu - takiego z przyszloscią -chociaz przyznam ze ich sceny byly sympatyczne - zwlaszcza w 4x11.

robb264

No niestety, nie mniej jednak boli mnie to, że zmarnowali taki potencjał, bo po 10 odcinku mogli to inaczej poprowadzić, pozwolić Stefanowi pohejtować trochę Elenę.

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Znalazłam jeszcze jeden Twój post :P
Też nie lubię za bardzo Nowego roku, zawsze mnie deprecha łapie, że to pierwszy dzień kiedy łamię wszystkie postanowienia noworoczne... no i jestem rok starsza i w ogóle ;/
Widzisz Marta - przeznaczenie :D

Slutty_Pumpkin

Przeznaczenie jak nic ;*

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Widziałam najsmutniejszy odcinek ever :(( Płakałam jak Marshall powiedział Robin, że ma się wyprowadzić, coś było takiego w tej scenie... Prawdziwy przyjaciel. W ogóle wszystko takie smutne :( I na końcu piosenka <3

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Marshall to 2 facet na mojej liście "biorę bez zastanowienia" :D Cudowny, uroczy człowiek, kocham go prawie równie mocno co Teda, a to już duże wyróżnienie :)

Marshall: "it's just a bump in the road. You guys are meant to be together" <3333 Marshall shippuje poprawnie :D

http://www.youtube.com/watch?v=s0m2F6MNSl8 Oglądałam to mniej więcej rok temu pierwszy raz :(( Też płakałam. To takie smutne, ale jednocześnie w tej narracji Teda zawsze jest jakiś element pozytywny, uwielbiam ten serial za to :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Marshall i ja jesteśmy bardzo podobni często :D Uwielbiam go też, mógłby wygrać zakład jednak xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A jeszcze tak w temacie:
http://www.filmweb.pl/serial/Jak+pozna%C5%82em+wasz%C4%85+matk%C4%99-2005-221833 /discussion/Marshall+jak+Harvey+Specter+Oo,2278686

Rozbawiło mnie to porównanie...
Choć tu prawnik i tam prawnik w sumie :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Widziałam to xDD

Kejt__

przepiękna jest ta scena, w ogóle Marshall <333
Ja jeszcze uwielbiam tę scenę w której Marshall przychodzi do Teda gdy ten kupił sobie ten stary dom i słucha o jego pomysłach, mówi mużeby nie sprzedawał tego domu bo to jego marzenie i w ogóle, to takie cudowne <3

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

:***
http://www.youtube.com/watch?v=5_zOeCVhF1Y

Slutty_Pumpkin

aaaaaaaaaaaa!!! <33333333333333333333333333
Dzięki że o mnie pomyślałaś :***

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Proszę bardzo :*
Nawet nie takie śmieszne, ale wystarczy że ich widzę i się mimowolnie uśmiecham.
No i Misha i jego "fu*ck yourselfs" jak go rozśmieszają xD

Slutty_Pumpkin

mały Paul w Polsce :D
http://helenpony.tumblr.com/post/59797519004/paul-his-sister-monika

ocenił(a) serial na 8
robb264

Gangster;D

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Kat ma fajna podkówkę :D - http://instagram.com/p/dpkh_QRAfN/#

BTW Robb co to za avatar masz;D?

p3rla

Ja doprawdy nie wiem jak Kat potrafi robic takie cuda na kiju i ciągle zmieniac fryzurę. Miala blond (krótkie/dlugie) potem na Comic Conie baaardzo dlugie czarne, kilka dni później na filmiku Niny z urodzin Paula - brązowe. Teraz znowu inne.

p3rla

A Avatar mam epicki - nie smiac się ;d

Slutty_Pumpkin

Paul szaleje na swoim instagramie :D
http://instagram.com/p/dnsGTzSVLO/#
http://instagram.com/p/dpdIMzyVL6/#

Nina zalajkowala której zdjęcie z tego co wiem :d

ocenił(a) serial na 8
robb264

Cóż może znowu odzyska fanów bo z tego co wiem to trochę potracił na rzecz Iana który jest aktywny ( twitter, instagram itp)

p3rla

zabawne jest to, ze on ma z 3 fake konta na IG i kazde ma wiecej osób sledzących niz jego prawdziwe konto.
Myslę ze Paulowi nie zalezy. Pewnie jakby dawal twitty cześciej niz raz na 2 tyg, to by mial chociaz te z 3 miliony....no ale widac ze to taki chlop starej daty, który nie ekscytuje się tymi spolecznosciowymi portalami etc.

Slutty_Pumpkin

jeszcze raz zacytuję ten gifset z proma:
http://obliviate-the-pain.tumblr.com/post/59806069189/human-looks-better-on-you- than-i-wouldve

bo chcialem zwrócic uwagę, ze filtry i oswietlenie znowu są ok. Oldschool TVD. Większa glębia kolorów, mocniejszy kontrast, wszystko zywsze. Aktorzy wyglądają mlodziej i bardziej naturalnie.

Slutty_Pumpkin

!!!!!!!!!!!!!!!!!NOWE PROMO TVD I TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rfNfXyQJq-A
jest kilka nowych ujęc !!!!!!!!

ocenił(a) serial na 6
robb264

Jakieś takie...miętkie i bez szału jedyne co mnie ucieszyło to Eliaszek<3333