PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122293
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

Też myślę o Draculi, ale nie wiem czy dam radę czasowo, bo mam naprawdę sporo seriali zaczętych, a jeszcze kilka mam na oku...
Podoba mi się koncept serialu. Może się wstrzymam trochę i zobaczę jakie są opinie.

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Wspaniale byłoby mieszkać w Ameryce gdzie to wystarczy o danej godzinie wcisnąć guzik na pilocie i można oglądać...a u nas albo ściągać z internetu (raz w miarę bezproblemowo, innym razem można godzinę się męczyć grzebiąc w internetowym śmietniku) albo pozostaje "Klan".

Teoretycznie rozwiązaniem jest kablówka. Seriale HBO byłyby dostępne ale na TVD/Originals/Tomorrowe People nie ma co liczyć bo nie ma w Polsce kanału CW o ile wiem. A w innych stacjach jak wyemitują to nie wiadomo kiedy i czy w całości...

:<

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

Ja się właśnie pozbyłam telewizora, tzn jeszcze mam do niego dostęp, ale od tego roku mieszkam już bez tv, dlatego jestem zdana na seriale i filmy tylko z internetu :)
Część seriali CW emitował TVN i potem leciały na N-ce... ale nie wiem jak z tym teraz jest. Słyszałam np. że TVN7 miał rezygnować z emisji "Supernatural", bo serial może obrażać uczucia religijne w naszym kraju. Ale może to tylko ploty. TVD też jakoś TVN przerwał... Plotkarę chyba dokończył, ale nie wiem...

Tomorrow People też się ciekawie zapowiada, ale gra tam jeden aktor który mnie drażni i już wcześniej ten serial odrzuciłam. Może zgłosze się do Ciebie z pytaniem czy jego rola jest bardzo znacząca i czy jest w każdym odcinku :D

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Telewizja publiczna nie emituje zbyt ochoczo zagranicznych seriali i w sumie nie dziwię się. Pamiętam moje doświadczenia z Legend of the Seeker: emisje koło północy i nigdy o tej samej porze, z TVD na TVN było nieco lepiej ale wciąż trzeba było zawsze upewniać się co do godziny emisji.

Nie wspominając już o tym, że większość osób zainteresowanych serialem pewnie już dawno go oglądała więc nie będzie zainteresowana siedzeniem po nocach by obejrzeć transmisję reklam z dodatkiem właściwej treści. Innymi słowy oglądalność u nas ma co najwyżej "Klan" i jego tasiemcowate klony. Nie ma zbyt dużo miejsca w ramówce na cokolwiek innego.

Ehhh....religia.....nie będę nawet się wypowiadał na ten temat, odkąd pamiętam mam wrażenie, że przyszło mi żyć w krainie istot, których fale mózgowe są żywe niczym ocean w bezruchu.

A o którego aktora z Tomorrow People chodzi?

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

TVP zaczęło ostatnio Homeland - godzina 22 ;/ Wcześniej puszczali Downton Abbey - też 22. Moje oczy i mózg nie działają już niestety w takich porach, szczególnie po ciężkim dniu. No ale w prime time musi lecieć M jak miłość ;/
W TVN niestety reklamy wykańczają. Najzabawniej ogląda mi się zawsze Władcę pierścieni, bo w przerwach naprawdę można usnąć :D

Co do uczuć religijnych w naszym kraju w pełni się zgadzam, tak niestety jest i pewnie długo będzie. Bo tak trudno jest wyłączyć przecież niepożądaną treść. Ja nie mam problemu z sięganiem po pilota gdy zaczyna się Transmisja Anioła Pańskiego...

Chodzi mi o Marka Pellegrino - najzabawniejsze jest to, że to jest dobry aktor, a tak jakoś mnie denerwuje. Widziałam go w paru serialach i zawsze mi podpada ta jego postać.

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Ja niestety jestem łasy tylko na fantasy i scifi z nielicznymi wyjątkami. Homeland to podobno bardzo dobry serial jednak przygnębiającej szaroburej rzeczywistości mam dość wokół siebie. Niestety telewizja publiczna to "osobnik" totalnie pozbawiony wyobraźni, że się tak wyrażę. Od święta rzucą jakiś ochłapek jak Władca Pierścieni (jako dodatek do reklam) ale na seriale nie ma co liczyć.

Marka Pellegrino kojarzę akurat tylko z LOST. Raczej nie zdarza mi się bym nie trawił czyjejś gry aktorskiej. Z postaciami w serialach jest podobnie, Elena i Damon to wyjątek. Tych dwoje wysoce nie trawię ale w dużej mierze przez całkowity immunitet jeśli chodzi o ponoszenie konsekwencji swoich działań.

Postać Marka będzie miała ważną rolę w serialu jako antagonista (przynajmniej na początku).

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

Mark zwykle grywa takich nieprzyjemnych typów. Ciekawią mnie takie postacie, ale akurat on mnie denerwuje jakoś.
Zazdroszczę Ci, u mnie jest zupełnie na odwrót - bardzo trudno zyskać moją sympatię lub aprobatę. Nie potrzeba też dużo bym postać/aktora z miejsca przekreśliła, czasami niestety niesłusznie.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Cześć :D

ocenił(a) serial na 9
robb264

On Tuesday, Chicago TV Examiner received an advanced screener of “The Vampire Diaries” fifth season premiere. Since we know viewers are dying to see what’s next for their favorite characters, we’ve got 10 teasers from the episode.

Before we get into the premiere, let’s just rehash where we left off in the season four finale. Elena (Nina Dobrev) chose Damon (Ian Somerhalder) and declared her love for him. She also force fed Katherine (Dobrev) the cure, making her human.

Jeremy (Steven R. McQueen) was brought back to life by Bonnie’s (Kat Graham) magic, but the spell cost Bonnie hers. She didn’t want her friends to know the truth and asked Jeremy not to tell anyone.

Meanwhile, Matt (Zach Roerig) and Rebekah (Claire Holt) headed off to Europe for a summer of fun and after losing the girl, Stefan (Paul Wesley) ended up at the bottom of a quarry thanks to Silas (Wesley), who revealed that Stefan was his shadow self, created so there was a version of him that could die.

Now that we’re all caught up, let’s talk about “I Know What You Did Last Summer.”

1. Matt and Rebekah had a lot of fun (and a lot of sex) on their summer trip to Europe. Rebekah fans might be disappointed in her lack of screen time, but that’s why we highly recommend you watch “The Originals,” which premieres the same night.

2. That European vacation introduces us to Nadia (Olga Fonda) and we’re quite intrigued by this new character. There’s not much we can say about her without giving away too many spoilers, but pay attention to Matt and Rebekah’s conversation and then expect to be confused and fascinated by what happens when Nadia appears in Mystic Falls.

3. We learn what Tyler (Michael Trevino) has been up to over the summer and why he’s not back in Mystic Falls yet. Caroline (Candice Accola) is still very much in love and excitedly making plans for her boyfriend to join her at college. But is Tyler onboard with those plans? Someone doesn’t think so.

4. Elena and Damon spent a lot of their summer getting naked together and fans of this couple will definitely enjoy the glimpses of how happy they are after four seasons of waiting for them to finally be a real couple. They’re determined to make the long distance relationship work and the episode has them off to a mostly good start. Let’s just say each one is keeping something from the other.

5. As his sister heads off to college, Jeremy has to go back to high school and he’s not happy about it. Elena spins a great story for him to explain his death and the fire, but his first day back is a disaster. Look for some great Damon and Jeremy scenes sprinkled throughout the episode as Damon is tasked with making sure the youngest Gilbert stays on track in his sister’s absence.

6. Poor Stefan remains in his watery prison and we get to see just how miserable he’s been and what’s been going through his head. For fans of the Salvatore brothers’ dynamic, there are great scenes that take place in Stefan’s head. The same goes for fans of Stefan and Elena. She might be with Damon now, but that connections she shares with Stefan is not gone.

7. As they arrive at college, Elena and Caroline are excited to start a new, normal chapter in their lives. But their new roommate Megan (Hayley Kiyoko) might put a damper on things. Even though Caroline wants to get rid of her, Elena convinces her friend that having a human friend is what they’re supposed to be doing. However, there is a lot more to Megan than meets the eye and her story kicks off two mysteries.

8. Bonnie has spent the summer having Jeremy send messages, postcards and emails to her friends and family so they won’t figure out that she’s dead. It’s really sad to see her watching Caroline and Elena and not being able to talk to them, but there are two other Bonnie scenes that are much, much more important. One does not involve Jeremy at all.

9. It’s not surprising that Katherine has not adapted well to being human. She shows up at the Salvatore house and asks Damon for help. One of the questions we had last season was ‘what would stop Katherine from just becoming a vampire again’ and we’re pleased that this was addressed immediately. But Katherine’s human aches and pains are the least of her worries.

10. Silas is sinister. One of the first things we learn about him is that he hates vampires and does not appreciate being called one. For those who worried it might take time for people to realize he’s not Stefan, he doesn’t really try to fool anyone for long. He’s powerful and he knows it so all he wants is to further his agenda. We can’t tell you what he wants and why, but we can say that every scene he’s in was captivating and Wesley is phenomenal.

robb264

For fans of the Salvatore brothers’ dynamic, there are great scenes that take place in Stefan’s head.

lol
szkoda ze te wspaniale sceny mogą się dziac tylko w glowie Stefana :d w serialu ich nie uswiadczysz :d

robb264

to własnie z gostek z tego magazynu odpowiadal na pytania na tumblr

robb264

http://kwejk.pl/obrazek/1916841/statystyki-nie-klamia.html

90% kobiet lubi sex w lesie
W lesie? Serio? Robaki, brudne liście, gałęzie, nie wygodnie... Sorry, może jestem nie dzisiejsza ale wolę wygodne łóżko

immortal13

dlatego bylo tyle scen sexinwooda ;d ah - jacy oni realistyczni :P

immortal13

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/09/6f478d81ab2e8f882de22884ad713b0c_o riginal.jpg?1380100690
Multipla :D

immortal13

Czy taki gargamelowaty wygląd ma jakies uzasadnienie praktyczne? czy tak tylko dla jaj?

robb264

Po prostu jest paskudne.
Ma jakieś zalety, jest tanie, łatwo o części, nie najgorsze spalanie, ale ten wygląd to strzał w nogę. Paskudne to i nie ma z tego żadnych korzyści
Potem fiat postanowił to zmienić
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZGE7MDMsMjZjLDAsMCwx/fa485d0cca14386019326abc3a212 493.jpg trochę lepiej

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Mój sąsiad taką jeździ. I to już drugą! Więc widocznie był zadowolony XD

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Hahahah xD
z kilka tygodni temu napisałam tutaj: "a kto normalny by chciał uprawiać seks w lesie" i użyłam tych samych argumentów :DDD

Zmieniłabym na 90% facetów myśli, że jak idą z dziewczyną do lasu to oznacza automatycznie seks.

Slutty_Pumpkin

:D

Raczej "90% facetów myśli, że jak idą z dziewczyną gdziekolwiek to oznacza automatycznie seks"

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 1
immortal13

Swoją drogą - przypomniały mi się te filmiki pro Steroline i dlaczego powinien byc między nimi romans, no i te argumenty typu: "wysyłają do siebie smsy" :D
Czujesz? Strach koledze sms wysłać, bo choćby to był wynik meczu, to i tak jest aluzja pewnie :D

Slutty_Pumpkin

Hehhehe To w takim razie muszę mieć romans z większością swoich znajomych :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ej, ja piszę tylko jak liczę na romans, inaczej szkoda pieniędzy ;/// xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja mam abonament duży i 2 telefony, mogę być puszczalska :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No, możesz jechać na co najmniej 2 fronty :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

I tak robię :P

Kejt__

Uuu to jak do mnie czasem dzwonisz, to czego Ty ode mnie oczekujesz? O__o

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

xDDDDDD

Kejt__

Ależ się wysiliłaś xD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ty to widzę Marta wszystkich o niecne zamiary względem siebie podejrzewasz :P

Slutty_Pumpkin

Nie, nie wszystkich, ale akurat Kejt znam ;D

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 6
martusia_47

PHI :D Napisz do mnie jak będziesz, bo muszę Ci coś pokazać :D

Kejt__

;D

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Śpiąca byłam z rana :D

ocenił(a) serial na 6
immortal13

xDDDDDD

robb264

http://data1.whicdn.com/images/70669275/large.png
Fajna suknia? Bo mi się strasznie podoba :)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Jeśli przód nie jest czymś spieprzony, to tak. Ciekawa.

Slutty_Pumpkin

Mi się bardzo podobają takie koronkowe :) wyglądają tak delikatnie, super. I nie lubię takich bez. Trudno znaleźć ładną suknie ślubną :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Ale troszkę niepraktyczny ten dół który ciągnie się po ziemi - do zdjęć super, ale ruchu nie ułatwia :D

Slutty_Pumpkin

Oj tam oj tam. Ale ładnie wygląda :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Wiem, strasznie uwielbiam oglądać suknie ślubne poza tym :D

Slutty_Pumpkin

Ja też. Ale znaleźć taką ładną serio potem żeby kupić to się wiąże z cudem :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Wiem. Mieszkam koło takiego salonu w którym są takie potworne suknie, że bym ich na szmaty nie porwała .
Ale jak się juz za to człowiek wcześniej zabierze, to idzie coś znaleźć ładnego.

Slutty_Pumpkin

No właśnie trzeba dużo wcześniej, bo tak na ostatnią chwilę to się nie znajdzie. I się człowiek tylko zdenerwuje

Slutty_Pumpkin

http://25.media.tumblr.com/d2c6d5a63537d2f5bb2949d0a9d560df/tumblr_mrgv6r9bYh1se hbj7o1_500.png
W tej mi się gorset podoba, ale potem już taka za szeroka

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Przypomina mi się moja suknia komunijna. Wyglądałam jakbym wychodziła za mąż... To była totalna masakra, ale nie miałam żadnego prawa głosu, bo babcia musiała zrealizować swoje fantazje :D

Faktycznie trochę może za szeroka, ale czasem nawet takie mi sie podobają. Koleżanka taka miała i fajnie wygladała.

Slutty_Pumpkin

My do komunii musieliśmy mieć wszystkie takie same. Paskudne były. Jakiś taki worek.

Ja nie lubię szerokich, bo się takie bezy robią. No, ale to też zależy, niektórym pasuje innym nie.