poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2284700?page=20#post_10649037
U mnie była wolna wola. Ja chciałam Albę, bo taniej i w ogóle. Ale mama się nie zgodziła, bo musiałam pozować do zdjęć i takie tam.
Do tego miałam sukienkę wbrew aktualnej modzie. Wszyscy mieli krótkie i takie "satynowe" falbaniaste, a ja miałam długą z wykończeniem z tiulu.
Dokładnie tak. Czasem suknie wydaje się brzydka, a na tej konkretnej kobiecie wygląda pięknie. Kwestia sylwetki, wzrostu i wielu innych.
Po to jest wlasnie tren. By się ciągnąc, by nadawac dostojenstwa i urody - jak szukasz praktycznej kiecki, to takie omijaj. :P
Ej, ja nic nie szukam :D
Poza tym swój hipotetyczny ślub mam już mniej więcej zaplanowany :P
b. ladna i ma cos takiego romentycznego i retro. Cieakwe jak wygląda przód od pasa w dól..... Tylko ta koronkowa wielka bransoleta, to za duzo.
TVGuide spoiled that Kat has been living in the Salvatore house all summer, but in the promo, Damon looks surprised to see her like it's the first time in a while, is the promo just misleading?
The promo is 100 percent accurate. That’s the first time Damon has seen Katherine since she became human.
wywiad z Paulem:
http://wgno.com/2013/09/24/behind-the-scenes-paul-wesley-interview-of-the-vampir e-diaries/#axzz2fsGc3bxh
dlusza wersja
naprawdę fajny - wiele nie zdradza -ale podoba mi się jak Paul mówi o Silasie - wydaje się byc juz na starcie b. ciekawą postacią. I mówi tez o Stefanie - juz wylazl z wody. :P
“Ausiello’s blind item
“A major character on an established (and very popular) drama series that’s not called Beauty and the Beast will be afflicted with amnesia this season, a diagnosis that will have huge repercussions for his/her relationships — romantic, platonic and familial.”
nieeeeeeeeeee nieeeeeeeeeeee - tylko nie Stefan. Zwalona Elena zaraz się zacznie panoszyc. Tylko nie to. (chociaz w sumie to jedyny sposób by uniknąc bardzo niekomfortowych scen DE podczas pobytu Stefana w MF)
Hmmm... czytałam dzisiaj "Ask Ausiello", a kompletnie tego nie zauważyłam :D
Nie no... może nie Stefan. Trochę tych seriali jest. Nie śledzę akcji wszystkich. Może w jakimś innym na końcu był wypadek, albo co :D
Chociaż Stefan jest prawdopodobny.
Wenezuela dosłownie. Amnezja to zły pomysł.
zacytuję komentarz:
The way the spoiler is written leaves very little space for doubt:
- "on an established (and very popular) drama series": it's none of the new CW shows.
- "that’s not called Beauty and the Beast": it's necessarily a CW show but with limitations since already one is out, which left very few possibilities: SPN, Arrow, TVD, Nikita...
- "a diagnosis that will have huge repercussions for his/her relationships — romantic, platonic and familial" clearly means that the show is focused on relationships mainly, which for me wouldn't fit Arrow and Nikita based on what i know. They seem to be more action shows.
And the fact that they kept such a mystery about Stefan's storyline this season while teasing us that it's huge!
It screams amnesia in the same way than the last year with the sire bond!
i jeszcze koment z którym niestety się zgadzam:
"It's obvious that if Stefan gets amnesia, the writers will just use it to have him fall in love with Elena all over again and become best friends with Damon as they help him. That's why I won't care for it." --- doslownie. Stefek wróci - nie będzie tego dziwnego napięcia. Bedzie mógl miec dalej relacje z Eleną i Damonem, bo nie bedzie pamietał tych ohydnych rzeczy z ostatniego sezonu. Elenka mu bedzie pomagala i się znowu w niej zakocha, bo nie bedzie pamietal jaką byla kur.... Jakie to slodkie.
Jedynym co jakos odgania te mysli jest fakt, ze Paul powiedzial ze Stefan ma wyjsc mroczniejszy i trochę potrwa zanim dojdzie do ladu. I ze te wspomnienia o Elenie go jeszcze potem pogrązą. Więc tu tkwi nadzieja ze nie pozbawią go pamięci.
W SPN!!!!! Teraz jak o tym pomyślę, to jeden z głównych bohaterów może mieć amnezję :D że też od razu o tym nie pomyślałam :D
Zaraz doczytam resztę :P
OK. Przeczytałam całość. :D
Amnezja to tani i ohydny chwyt. Nie lubisz DE? To kasujemy wspomnienia i polubisz!
No i jest jeszcze spoiler, że walczy o swoje człowieczeństwo... Ale niby kiedy miałby tę pamięć stracić. W 5x01 ma jeszcze wspomnienia, a potem co? Ma pęknąć od nadmiaru smutku i zastosować skrajne wyparcie? Jak w załamaniu psychicznym? Cholera... możliwe ;/
wlasnie jedenym z objawów traumy moze byc utrata pamięci - ale czesciowa/calkowita? A w SPN podobno nie ma za bardzo rozbudowanych i dlugich wątków romansowych...
utrata pamięci by byla baaaardzo na rękę. Bo ja nie wiem dlaczego Stefan by chcial po takich cierpieniach przebywac wsród Damona i Eleny..... to by byl sztylet prosto w serce....
Przywaliłeś mnie tymi spolierami. Nie wiem na czym oko zawiesić.
To prawda, w SPN wszystkie kobiety umierają lub trzeba je zostawić by ich nie narażać - serial idealny :D Zero shippowania :D
A na dodatek postać o której myslałam w promo zwraca się po imieniu do przyjaciół - także raczej pamięta.
Na rękę Elenie chyba. Nie musiałaby znów patrzeć jak ktoś cierpi.
masz jakies pytania względem odcinka? Mogę je zadac anonimowo tej recenzentce.
zadalem takie pytanie:
This car accident - is it before or after Katherine's bubble bath scene with Silas? Will she figure out that something is wrong with 'Stefan'?
cos jeszcze interesującego?
Hmmm... prawdę mówiąc aż tak mnie nic nie ciekawi :D
Ale fakt, ludzie czasem zadają tak durne pytania :D Jak np. to z tego filmiku z Ianem, Paulem i Dries - "czy wampiry mogą być pijane" - dopiero po czasie mi przyszło do głowy jak beznadziejnie głupie jest to pytanie. Czy ci ludzie nie oglądają tego serialu? :D
I tak jest to bardziej oryginalne niz? Nino - kogo wolisz? Damona czy Stefana? Katherine czy Elenę?
no wlasnie pytam - bo tylko mnie ten crap z Katherine i Silasem na tyle interesuje by się zacząc wypytywac. Wszystko co prowadzi do SK jest dobre.
Following a three-month time jump, we quickly learn just what various characters have been up to all summer.
Damon and Elena are on VERY good terms.
Elena and Caroline receive a surprise on their first day of college.
One character engages in a threesome.
Stefan once again battles with his humanity.
Jeremy gets in trouble at school.
Katherine gets her drink on.
Elena gets an unexpected reminder of her father.
There is a car crash.
Two characters are killed, one of whom played a big role on The Vampire Diaries Season 4.
Two characters are killed, one of whom played a big role on The Vampire Diaries Season 4.
To na pewno April :DDDDD
Ojciec Bonnie - bo w trailerze bylo widac jak lezy martwy na podescie z którego Silas przemawia - a Bonnie krzyczala wród tłumu. A druga postacią jest jakis nowy kolega Caroline i Eleny ze studiów, co bedzie początkiem uczelnianej tajemnicy i watku z tym związanego.
Przypomina mi się klimat 1 sezonu... ilekroć ktoś szedł do lasu to kończył martwy albo w szpitalu :D A mimo to i tak w następnym odcinku pili w lesie :P
Ale przynajmniej był jakiś klimat... mgła w tym lesie, element grozy. Szkoda, że wymienili to na romansowy shit.
Wiem :D Ale chciałam się przy okazji wyżalić, że małpę mi wcisną do mojego ukochanego serialu.
Co byś zrobiła jakby ją dali do Glee???? :D
Btw, Marta mi kazała Ciebie namawiać na SPN.
http://media.tumblr.com/fe8d0f2a49ba3c5b333ff9da5f699b52/tumblr_inline_mpa2cgoO4 11qz4rgp.jpg
Czy możesz powiedzieć "NIE" tym oczom? :P
Wiesz, w Glee wszyscy są tacy, że nie da się ich nie kochać. Tylko jednej postaci nie lubię. Więc podejrzewam, że nawet April bym polubiła xD
Zrobię kiedyś 2 próbę, obiecuję, póki co nic nie poradzę, że mnie nie porwało zupełnie.
Jensen jest naprawdę piękny, ale wystarczy mi że na tumblrze na niego popatrzę, a Jared wybitnie mi się nie podoba :D
:O
O....OK :D
Jared zaczyna się podobać z czasem, bo to fajny i dobry facet. No i to ciało.... :P
Są zasadniczo 3 grupy ludzi:
- Nie lubi SPN i nigdy nie polubi
- Lubi od początku (to ja :D)
- Lubi od sezonu 2 wzwyż (tych jest chyba najwięcej wśród fanów)
Może jesteś w tej 3 grupie? Dużo osób pisze, że "przez pierwszy sezon trzeba przebrnąć", a potem już jest miłość :D
Nie mam pojęcia, szczerze to było mi to zupełnie obojętne jak oglądałam. Spoko, spoko, ale nie wciągnęło mnie wcale i poza gadaniem Marty nie miałam żadnej motywacji. Czy to oglądałam czy nie to moje odczucia były bez różnicy xD
W Glee to bym Damona nawet pokochała pewnie :DD O ile by się nie wpie*dalał w mój OTP xD
:D
No to jeszcze ja Cię trochę pomęczę, bo Marta mnie prosiła.
Po prostu będę od tego czasu dodawać P.S z "Supernaturalną treścią" - uprzedzam :)
Haha, spoko, spoko ;) Wiesz, gdyby Dean i Castiel naprawdę mieli romans to bym się skusiła xD
Teraz jak już wracają seriale to nie mam czasu nawet, bo mi doszło himym, które zaraz w końcu obejrzę.
:D
W serialu są jak bracia, gdybyś oglądała to raczej zmieniłabyś zdanie :)
Chociaż fani Destiela są jeszcze bardziej uparci od tych którzy sądzili że Robin będzie matką mimo swojej bezpłodności. Fani ci uważają, że Destiel się na 100% wydarzy. Także kto wie... xD SPN będzie miało z 10 sezonów.
Eh, co za marnotrawstwo takich postaci na bycie hetero :DD Na Klefana już straciłam nadzieję :(
Dużo bym dała gdyby "ukochana Silasa" okazała się ukochanym :D To by przyciągnęło dużo widzów :P Mnie na pewno by kupili.
Odwołam się do tych najbardziej prymitywnych instynktów :D
http://s2.favim.com/orig/28/delicia-jared-padalecki-sexy-supernatural-Favim.com- 238788.gif
O panie <3
Jared ma specyficzną urodę, nie jest tak piękny jak Jensen ale i tak bym brała <333
Poza tym dziękuję za pomoc xDDDD
kolejne plakaty TO
http://doppel-vision.tumblr.com/post/62254238495/the-originals-bloody-character- posters
Kurczę... Podobają mi się. Naprawdę fajne, proste i bez udziwnień i pseudo symboli jak te kary ze świętymi, które były w moim odczuciu lekką przesadą.
Kojarzą mi się nawet trochę z tymi do 3 sezonu GoT'a - te z oświetlonymi w połowie na niebiesko twarzami. Tyle że tutaj w kontekście wampirów oczywiście czerwień lepiej wypada :D
Podoba mi się też logo TO.