Temat 55
Dynia pozdrawia wszystkich
Poprzedni (54): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2731869
Niech on się jedną dobrze zajmie :P Klatka mała, raczej dwie by się tam zaciukały. Jakby produkcja myszek wzrosła to mojej matce chyba włosy z głowy by powypadały.
A brat młodszy? ;D No nie ma co ich rozmnażać i tak pełne sklepy zoologiczne ;/
Szczerze to chyba się nie przewidzi, może urodzić 4, a może urodzić 12 xD
To myszka w sam raz żeby się nauczył opieki :)
Taka ilość przypomina mini zoo. Brat mój jest bardziej opiekuńczy ode mnie :)
Na mnie już czas. Miłego wieczoru.
Dobranoc, milki oreo na noc.
Z milką oreo nie ma spania.
Obejrzałam. Nie ogarnęłam tego odcinka. Czyli co? To Lucien jest tym złym? Czy o co chodzi? :D
Pomieszanie z poplątaniem. Nie wiem jaki to wszystko miało sens. Albo ta przepowiednia jest durna jakaś albo to najbardziej skomplikowana przepowiednia na świecie.
Sceny Klaus/Hayley faktycznie fajne. Gorzej Kol/Davina ugh.
Nie wiem o, co chodzi. Pomieszali wszystko. Jedynie z najnowszego zwiastuna wiem, że Lucien chce być Pierwotnym. To, że Elijah nie spalił ostatniego kawałka białego dębu było bardzo głupie i naciągane. Finn wiecznie w tym ciele? Co za problem wyrwać mu serce jeśli nie chciałby już żyć? Dziwne te ostatnie odcinki.
Znowu pewnie wyłączyłaś telefon, także zmolestuję Cię tutaj. A tamto zignoruj xD
Madame do Ciebie napisała na 6 stronie, na dole :)
Jak to ostatni temat w ogóle?? :o
Zrobiłam ciasto Leśny Mech! Jest piękne i pyszne!
Kurczę, to ciasto serio fajnie wygląda. Wyszło jak na zdjęciu? Ja się mimo wszystko boję, że by mi smak nie odpowiadał. Krem robiłaś z mascarpone?
A nie wiem. Tak jakoś, chyba już czas. Za miesiąc będą 3 lata jak tu siedzę :D Tak sobie pomyślałam, że 55 to dobra liczba. Zawitałam tutaj w 5, wiec to mój 50 :)
A dzisiaj mija rok od obcięcia włosów. Zrobiłam już zdjęcia, porównam potem ile urosły, ale decyzji o obcięciu jeszcze nie podjęłam :)
http://i.imgur.com/8q8P0Pq.jpg Myślałam o tym, żeby obciąć do połowy tych jasnych, ale boję się, że fryzjerka mnie nie posłucha i obetnie do ramion ;/ Chyba się wstrzymam jednak. Latem włosy szybciej rosną :P
Trzeba jasno fryzjerce wytlumaczyc, pokazac palcem i zagrozic :D
Ja dzisiaj zamowilam kozieradke, 10-11.04 ma przyjsc, wiec od 15.04 zaczne sobie lykac, kupilam wode mineralna wroce do picia razem z tabletkami, kupilam tez miete, ale kot ja zmaltretowal troche, ale ciagle zyje :D
Lato sie zbliza, zobaczymy czy wlosy skorzystaja... :P
Po prostu szukam pretekstu chyba, żeby nie obcinać jeszcze :D Znów są w miarę długie, no takie "bardziej niż półdługie" i ciężko by mi było znów mieć tę nielubianą przeze mnie długość do łopatek :/ W dobre dni one wyglądają naprawdę spoko, tylko że są suche dosyć już na końcach i tylko dlatego się waham nad podcięciem i wyrównaniem.
Ja dzisiaj na jakimś zdjęciu zobaczyłam na biurku zdjęcie drożdży w tabletkach, które łykałam kilka miesięcy w zeszłym roku. Myślę czy by nie wrócić do tego teraz :P To Ty kozieradkę, ja te drożdże :)
To nie obcinaj ich, tylko podetnij ze 2 cm, żeby tylko odzywic. Ty masz długie, więc nie będzie tego widać nawet :p Wtedy odbija i podrosna szybciej :-) i będziesz mogła później ściąć kiedy będziesz chciała :-)
Możemy się umówić :-)
Nie zdradzę, bo sama tak naprawdę nie wiem :D Wiem, że pomaga na włosy, ale fachowo na jakiej zasadzie działa to już nie... :p
Ale Slutty powinna być bardziej zorientowana :D
Też wiem, że działa i tyle. Chociaż ja stosowałam tylko jako wcierkę w skórę głowy. Ponoć ma też dobre działanie na cerę i wiele innych zresztą.
Obejrzałam też ten najnowszy odcinek TO. Trochę wyjaśnili, ale nadal pogmatwane to wszystko. Nawet podobały mi się sceny Finna. Gorzej gościnny występ Matta. Nie wiem po co to było i na jaką cholerę on z bronią na Pierwotnych...? Co by im to zrobiło? Nic.
Gdyby Pierwotnemu wyrwać serce, to ono odrośnie :P Także nie kompletnie bez sensu to pozostawienie tego naboju. Gorszą głupotą było pozostawienie go na pastwę Frei, która regularnie jest porywana i w ogóle :D Powinni jej jednak dać jakąś obstawę czy coś, a tak Lucien zgarnął 2 rzeczy, których potrzebował, za jednym zamachem i bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń.
No i Cami miała rację. Klaus okazał się być kretynem jednak.
Jestem pod wrazeniem dlugosci ucieczki Klausa z rodzina :D Rzeczywiscie tak dlugo to trwalo, ze kazdy pomyslal o ich rychlej smierci, bo skad taka nieobecnosc nagle. Lucien jest bestia grozniejsza od samych Pierwotnych. Takze znowu jest kyis jeszcze wyzej w hierarchi od nich. Wczesniej byl ten smieszny Stefano Silas, teraz Lucien na sterydach. Przeciez to przed Mikaelsonami kazdy mial sie trzasc, a tu oni niedlugo bzyczenia muchy sie wystrasza. Nie podobaja mi sie te watki. Jeszcze ta ruda z choroba dwubiegunowa wydostala sie na wolnosc. Zobaczysz, ze wylowia jej brata, bo on bedzie pewnie znac rozwiazanie do zlamania tego zaklecia. Nie ma nic, a nic o Hope,o jej mocach i zdolnosciach. Nie wiadomo czy to wiedzmo wampir,czy cos innego. Tak, Originalsi zachowuja sie strasznie naiwnie. Finn byl po to, zeby zabic go poraz 133636. A Matt po to zeby przypomniec, ze on dolozyl jedna cegielke w tej imponujacej liczbie :p
Dokładnie. W tym serialu niestety taka logika :D
Niby bestia, a koniec końców i tak to zrobił z miłości do Aurory, czyli kolejny klasyk.
Hope to w ogóle jest dziecko widmo, przez większość czasu zastanawiam się kto z nią siedzi i w ogóle. Niby zaczęła już nawet chodzić, więc analogicznie jej moce też powinny chyba wzrastać, ale pewnie trzymają ten wątek w zapasie jakimś. Jak się skończą inne "oryginalne" pomysły.
Teraz tak sobie jeszcze myślę, przecież ta ciotka jakjejtam nawet chyba Klausowi mówiła, że ona musi zabrać Hope, bo ona niedługo nie będzie umiała zapanować nad swoimi mocami, a ona jej pomoże. I nawet Klausa przekonała trochę, bo chciał pójść na jej warunki. Cóż, widocznie blef, bo Hope miała te moce jedynie w tamtym sezonie, a teraz nagle wyparowały :D
My się śmiejemy z Hope, a może to ona pokona Lucka? Różnie bywa w takich serialach. Czekam aż podrośnie i zacznie pyskować Klausowi. Przynajmniej zabawnie by było.
Ewentualnie Cami ze swoimi dark objectsami coś zawalczy. W końcu z Aurorą ma na pieńku i na pewno jej będzie zależeć, żeby dokopać rudej. Zresztą Lucienowi też. Ostatnio mało jej było.
Wyszlo jak na kotletowym zdjeciu, jest pyszne, nie czuc nic szpinaku!
Krem taki jak w przepisie. Wczoraj jak kroilam - po okolo 2 godzinach - to troche mi sie mazal, ale po nocy w lodowce dzis jest picus glancus, stezal super :)) Me-ga! polecam :)
Oh nie... Z kim bede pisac, jak zaczne Originals komu sie pochwale, z kim bede sie bawic w filmwebowe gry? :(
Własnie przeglądałam wcześniej inne zdjęcia użytkowników i niektóre własnie wyglądały dosyć "chwiejnie", tak jakby ten krem im nie powychodził i ciasto było takie zbyt sypkie. Ale to Twoje wygląda naprawdę super :)
Właśnie mi się smutno zrobiło :(
Nie wiem. Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było tak zmienić ten aspekt, ale jak sobie pomyślę, że nie będzie procentowych gier i w ogóle, to żal mi.
U mnie zdjęcie właśnie robione jeszcze wieczorem stąd przy środku krem rozmazany... :/
Nie smutaj... :-)
No ale musisz sama podjąć tą męską decyzję :-) :-) :-)
Zrób :-) Jest bardzo proste, biszkopt - wszystko miksujesz, nawet nie rozdzielasz białko-żółtko, tylko całe jajka. Pieczesz. Rozcinasz. Krem - ubić śmietanę :D serek, wymieszać. Przełożyć. Posiedzieć, popodziwiac, zjeść kawałek, umrzeć :D
Pierwszy z noskiem do obwąchiwania :p
https://www.youtube.com/watch?v=9J2JSNmkpkE Uwazam, ze bardzo fajnie to wyszlo :) Koncowka... <3
Ten już zablokowany, poszukałam innego o tym samym tytule, ale nie wiem czy to to samo.
Nawet rozmazany krem fajnie wygląda :)
Niestety nie jestem dobra w męskich decyzjach, zwykle czekam aż samo się rozwiąże, no ale muszę w końcu zacząć brać sprawy we własne ręce.
Umierać jeszcze wbrew pozorom nie chcę, także jakbym zrobiła, to ostatni krok pominę :)
Mów mi Dave - 47%, 1 widział: 6/10
Nawiedzony dwór - 50%, 2 widziało: 5 i 9
Małolaty u taty - 57%
Małolaty na obozie - 51%
Byłam w końcu pierwszy raz na tym wfie. Straszny wycisk, ale fajnie. Ćwiczenia na wszystkie partie. 4 dzień mam zakwasy, wszystko mnie boli :P Niestety mam do nadrobienia 6 zajęć, więc jeśli chcę się z tym szybko uwinąć to powinnam w kwietniu chodzić 3x w tygodniu xD Nie wiem czy dam radę, ale spróbuję. Także Mel zawieszona, bo tak jak przypuszczałam - nie dam rady fizycznie.
A u Ciebie jak z ćwiczeniami?
Miałam kupić te drożdże, ale nie było akurat. Także w tym tygodniu może jeszcze raz pójdę po nie, to może faktycznie razem połykamy. Przyda mi się trochę witamin B.
U mnie w granicach 50% były te filmy, pierwszy jeszcze 2 znajomych: brak oceny i 8.
Ja w sumie chcąc być szczerym to od 1 zaczęłam jeszcze raz, bo te święta wykonczyly mnie... Mel B ćwiczę 5x a hula hop jak na razie codziennie, ale nie długo, po piosence na stronę :D i co tydzień będę zwiększać, czyli od dzisiaj np. :-)
Kiedy będziesz mogła to dołączysz :-)
No to dobrze, nie ma co brać za dużo naraz. Widzisz już efekty? :) Fajnie by było mieć formę na lato :)
Pewnie :)
Chyba malenkie, po udach, albo to moja wyobraznia chce widziec. Brzuch mam twardszy, ale nadal pod tluszczem, niestety... :/
Mam juz tabletki :) Od piatku zaczynam razem z woda :))
To i tak nieźle :)
Muszę pamiętać o tych swoich.
1 znajomy 9/10 <3 jakby co :)
+ Rekomendacje:
http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3lowa+Krystyna-1933-31200 82%, zaznaczyłam
http://www.filmweb.pl/film/Seven+Women+of+Different+Ages-1978-35460 82%, zaznaczam - trwa tylko 15 minut, to nie zaszkodzi obejrzeć.
http://www.filmweb.pl/film/Matka+Kr%C3%B3l%C3%B3w-1982-7601 85%, brzmi ciekawie, ale nie wiem...zaznaczę.
Tabletki kupione, biorę już 3 dzień. 9 dziennie (3x3), więc trochę to upierdliwe.
Pewnie nie sprawdzasz serialowej zakładki tak często, więc podpowiem, że zaczęłam serial. Taki spontan, na poprawę koszmarnego nastroju.
http://www.filmweb.pl/serial/My+Mad+Fat+Diary-2013-678189 dałam 9/10 <3
1 znajomy chce zobaczyć, a 3 wystawiło 9/10 w tym 2 ma serduszko.
Jestem po pierwszym sezonie, ale reszta w weekend pewnie.
Aaa i nie wiem czy widziałaś też książkę na LC w zeszły weekend. Też spontan, w domu dorwałam. Niestety tej co powinnam skończyć wieki temu jeszcze nie skończyłam.
Ja od jutra zaczynam, ja tylko 2x dziennie. Ale 3x3 to bardzo duzo mi sie wydaje, nawet jak na "witaminy"... :PP
A niedawno zerknelam :PP
I "Druga szansa" miala 7 :PP Ja mam zaznaczony, ale nie wiem dlaczego nie mam procentow...? :l
"My Mad Fat Diary" - 71% 3 sezon ma tylko... 3 odcinki :D
Widzialam :PP Ale nadal nie dodalas tej co czytasz :PP
Dzisiaj przyszly moje nowe ksiazki :)
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/213621/christiane-f-zycie-mimo-wszystko
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/245799/mala-wielka-uczta szarpnelam sie :p Ale jest pieknie wydana, jest duuuza i ma wstazke-zakladke :))
Kiedyś brałam w sumie chyba 14 tabletek dziennie, także obecne 10-12 to nic :P
To się tak bierze i tak wybrałam opcję środkową, bo są 3: 3x2,3x3,3x4. Dlatego kto może to pije, bo wtedy wystarczy raz dziennie. No ale ja już kolejnej próby nie podejmę.
Miała :D Ale to pilot tak oceniłam, a teraz nawet nie mam kiedy tych 2 chyba odcinków nadrobić.
E, to dużo jak na Ciebie. W sumie tylko 16 odcinków. Może zaznacz :)
No nie dodałam. Przeczytam to dodam :)
Brzmi ciekawie.
:D
Ale łącznie jakichś a jednego produktu to też różnica :p
Ja może któregoś dnia spróbuje jeszcze raz z wodą, jak będzie OK, to wrócę, jak tak samo to niestety nie... Chociaż może teraz mogłabym na tygodniu i z mlekiem. Z mlekiem było pycha, ale dzień w dzień myć ten gar... Wiem! Kupię jakiś taki mały rondelek! :D Tak, tak :-) od maja dorzucam drożdże :D
Usiądź i nadrob :p
Seriale bardziej mamy zbliżone chyba... :-)
Mam prawie 300 seriali, każdy ma jakiś wabik dla którego będę oglądać, więc wybacz, ale nie mam czasu na extra pozycje :D
Jeszcze do tego pewnie nie raz utkne w jakimś, tak jak teraz... :p Mam nadzieję jednak, że kolejny raz nie będzie szybko :p
Będę szpiegowac... :p
Może to dlatego, że to w miarę naturalne i trochę tego trzeba łyknąć, żeby był efekt? Tak jak te do picia trzeba przynajmniej 1/3 kostki wypić. Sama nie wiem. Nie mam w sumie problemów z łykaniem, wiec mi nie przeszkadza ;)
O, no pewnie, pij :) Gdybym tylko mogła, też bym tak zrobiła.
Może w weekend, chociaż wątpię, bo już zaplanowałam to MMFD
OK :)
Ja też nie mam problemów.
Drożdże są tanie i do tego sporo rzeczy by skorzystało, więc warto.
No ale 2 odcinki to nie dużo, dasz radę :-)
Albo zaległe ponadrabiaj (i nie pije tutaj do TVD, taka ogólna uwaga), albo z rekomendacji, albo z TOP, albo z polecenia :-)
No prawie, ale bardzo duża rozbieżność jest, od miniseriali i kilkuodcinkowych, przez kilkusezonowe max. do wielosezonowych :D
Też bym chciała trochę podgonic... :p
Dobrze, że chociaż z tym nie mam w życiu problemów, zawsze coś xD
Wiem, no ale smak u mnie nie przejdzie :( Nawet jak robiłam taki shake mleczny z bananem i cynamonem, żeby smak zneutralizować, to nic z tego. 3 dni wytrzymałam chyba tylko.
W sumie jest taki jeden co bym mogła powtórzyć i skończyć, bo widziałam tylko 2 pierwsze sezony. Włączę może teraz przed snem.