T. 57
56: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2778737
Seriale, filmy, ksiazki, gotowanie - zapraszamy na miszmasz :D
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin Anulka :D
Spełnienia marzeń :)
https://m.youtube.com/watch?v=DZjxil7u0Qc
Wybacz, nie mogłam się powstrzymać :D
I udanego urlopu :)
Dziekuje bardzo :)) :*
OMG... Nie znalam tej piosenki :D Przesluchana cala :D :D :D Git :D
Dzisiaj naczekalam sie pol godziny pod gabinetem az w koncu wyszla sprzataczka i zamyka za soba drzwi, my mowimy, ze do doktora (od 15:30 powinien byc a byla juz 16) a ona, ze dzisiaj nie ma. Okazalo sie, ze zle zrozumielismy rozpiske godzinowa... <facepalm...> no blondi :D Wkurzylam sie troche, bo ciagle boli mnie to gardlo i ucho juz tez... Jutro bede tam z samego rana...
Zalegle piosenki:
http://www.universal-music.de/sarah-connor/videos/detail/video:367590/wie-schoen -du-bist
http://www.universal-music.de/sarah-connor/videos/detail/video:390587/bedingungs los
http://www.universal-music.de/sarah-connor/videos/detail/video:400432/kommst-du- mit-ihr
52%
33%, 1 znajomy: 4 (PM)
Film obejrzany z Moim :D Ale chyba oboje nie zrozumielismy :D Bardzo chaotyczny... Nie lubie tego typu filmow. Nie rozumiem nominacji... :D
Też nie znałam, ale kiedyś mi wyskoczyła gdzieś w podpowiedziach i mi się przypomniało o niej :) Ja raczej nie przesłuchałam :D
Pół godziny to jeszcze nie naczekanie :D Aczkolwiek w tym kontekście... Haha :D I byłaś?
Ja z rok temu tak czekałam na autobus na przystanku. Siedzę i siedzę... Nie zauważyłam, że ta strona ulicy jest wyłączona z ruchu xD Autobusy kursowały po drugiej stronie, bo tam podzielili pasy. I to było widoczne, zamyśliłam się po prostu :D
A linki znów mi nie działają... Invalid source :D
No ale znam już tytuły przynajmniej, to w weekend spróbuję znaleźć.
Otworzyłam po prostu na drugą kartę i przesluchalam :D
No może faktycznie źle się wyraziłam :D A najlepsze, że oprócz nas jeszcze jedna dziewczyna/kobieta czekała :D więc tym bardziej czekaliśmy :D
Byłam rano, jutro o 8:50...
Ooohhh... Nie wiem czemu, no ale jak piszesz, znasz tytuły, poszukaj sama, tylko z teledyskami, nie lyricsy, bo ciekawa jestem też opinii video :-)
:D
Zawsze jakieś pocieszenie :P
OK :)
W sklepie obok mnie jest promocja na lody, m.in Toblerone :D Pobiegłam szybko do lodówek, ale nie było... :( A że ten sklep to taka mała sieciówka, to poszłam jeszcze do innego, który znałam, ale tam to nawet tego plakatu o promocji nie było :( 3,19 zł, a lód wygląda na duży, więc fajnie. Jest trochę tych sklepów w Łodzi, może jeszcze poszukam jakiegoś w przyszłym tygodniu. Nie wiedziałam nawet, że te lody są dostępne.
Gardlo dzis mnie juz mniej boli, chyba po prostu samo z siebie juz przechodzi :D Ale poszlam do tego lekarza :PP Dostalam ten sam antybiotyk, ale poczekam do rana, jak juz mi w ogole przejdzie to nie bede zaczynac :PP
Zjadlam malinowe Pingui, Moj powiedzial, ze niebardzo a dla mnie normalne, calkiem smaczne :D
I oczywiscie po 1,5 MK zjedlismy :D
Kupilam kolejne porzeczki, chyba niedlugo zrobie :D
Kupilam tez taka bluzkotunikonarzutke i kolejna, dluga, lejaca sie sukienke :D Sprobuje pozniej poszukac zdjec :D
Ostatnio tez sprawdzilam w zamrazalnikach lody, ale nie bylo... :( W Polsce bede tez robic polowania :D
Zrobiłam muffinki porzeczkowe... Zrobiłam oczywiście wg przepisu a wyszło mi strasznie dużo a ona ma taką chyba standardową formę, jak ja :p musiałam się ratować dodatkowymi foremkami. Ale co do efektu końcowego - pierwszą partię upiekłam w czasie przepisowym i tak jakby niedopieczone były, strasznie mokre, od porzeczek i porzeczki takie "ugotowane" :D drugą partię piekłam dłużej, były już lepsze, takie lekko aż chrupkie z wierzchu a w środku nadal bardzo wilgotne. Pierwszą partię wyrzucilam, drugą zjem, ale nie powtórzę. Kwaśne też wyszły... :p
http://www.kellyclarksonlive.com/ doszly 2 piosenki (live) plus video :)
https://www.youtube.com/watch?v=q5TPT2dodjM wczorajszy live, na poczatku opowiada, okolo 6:50 zaczyna troche swoich piosenek spiewac :D Smieszne :D
https://www.fashiola.de/damen/kleidung/kleider/?mrk=c-und-a zdjecie jest dosyc male i nie widac dokladnie jak wyglada gora, ale jest takie wciecie na biuscie i ladnie sie na nim uklada, takie fruwajace ogonki dolem :D Material jest fajny, kolor tez ladny :)
Tej tuniki nie moge znalezc... Ale tez taka lejaca, prosta, za posladki wystarczajaco dluga, ze nie ma sie wrazenia, ze ma sie tylek na widoku, plus po bokach jeszcze dluzsze "ogonki", taka wlasnie do legginsow. Kolor - grape shake :D Takie wyblakle winogrono :D
Spróbuję na wszystko odpisać w jednym miejscu :)
PIOSENKI:
Najpierw te zaległe piosenki. Szczerze mówiąc dla mnie to takie piosenki "na raz", co mogą sobie gdzieś w tle lecieć w radiu, ale sama drugi raz bym ich nie przesłuchała. Nie znaczy to, że były jakieś złe, czy że Sarah brzydko śpiewa, ale nie porwało mnie. Chociaż wolę ją w tym wydaniu niż tym takim kiczowatym sprzed lat. Pierwsze dwa teledyski według mnie trochę bez związku z tym o czym śpiewa :D Trzeci też, ale tam akurat chyba miało być tak emocjonalnie. Pierwszy mi się nie podobał, bo irytowała mnie ta dziewczyna, w drugim ta lalka-Sarah była straszna :D, ale spoko. Trzeci może być, chyba najbardziej właśnie współgrał z piosenką ;)
Przesłuchałam też Kelly, ale tylko ten drugi link :D Bo tej strony nie ogarniam :D Chodziło o Radiohead i Coldplay? :D Lubię oryginały :D
A w tym drugim trochę za chaotycznie i za bardzo się nie przykładała chyba, ale dla fanów fajnie, bo znów sporo gadania i zawsze to znak, że żyje :)
Every breath you take - Zabawne jak tak po kolei wyłazili, po tytule spodziewałam się tylko BB i Aguilery :D Lubię tę piosenkę. Masz wyznanie - Lubię Stinga.
FILMY:
11 minut - 45%
American Pie - 52% i oprócz Kejt mam jeszcze 8/10 i 1 chce zobaczyć. Uchowałam się ogólnie z tą serią. Nic nigdy nie oglądałam, znam tylko fragmenty i podziękowałam xD
Córki dancingu (PM :D) - O zgrozo! Aż 64% w moim guście :D
Moje nowe rekomendacje:
http://www.filmweb.pl/serial/Anio%C5%82y+w+Ameryce-2003-94275 80%, Znajomi: 10<3, 3, a 2 chce zobaczyć. Pisałyśmy o nim ze 2 razy dawno temu. Pamiętam, że widziałaś i że Ci się bardzo nie podobał :D
http://www.filmweb.pl/film/2010%3A+Odyseja+kosmiczna-1984-30865 81%
http://www.filmweb.pl/serial/Przekl%C4%99ty%3A+%C5%BBycie+i+%C5%9Bmierci+Roberta +Dursta-2015-737090 83%
JEDZENIE:
Właśnie powiem Ci szczerze, że coś mi nie pasował ten przepis na te muffinki, ale na zdjęciu wyglądały na bardzo fajne, dlatego nalegałam żebyś zrobiła :D Ja zrobiłam najpierw z tych jagód, potem borówek, ale owoców dałam z 1/3 czy 1/4 tego co ona. Myślałam, że może porzeczki się inaczej zachowują czy coś, ale skoro wypróbowałaś i piszesz, że było ich za dużo, to znaczy że jednak przepis. Mnie moje smakowały, bo właśnie ciasto w środku było smaczne, a owoców w sam raz :)
Tych lodów będę szukać i dam znać jak coś. Natomiast w Netto od poniedziałku jest promocja i będą hipcie :D i jeszcze kilka rzeczy :) Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć.
Nic nie piekę, mam okres, natomiast słodycze wpieprzam w potężnych ilościach.
Też wczoraj jadłam MK, ale musiałam się podzielić jednym. Najpierw pytam w sklepie: "Chcesz spróbować MK?", "Nie, nie chcę". Potem w domu: "A pokaż jak wygląda w środku...". No to już wiedziałam, że wypada dać pół. Przekroiłam, dałam, a tu: "Nie dobre". Dobija mnie takie coś, autentycznie wściec się idzie.
UBRANIA:
Hmmm... wyświetla mi się cała lista ubrań, a nie konkretna sukienka. Link jest dobry?
Lubię bardzo fioletowy kolor :)
_______
U mnie bida z nędzą, jakbym nie wchodziła to liżę rany i nie mam głowy...
Chyba nic ciekawego ostatnio nawet nie kupiłam, żeby się pochwalić... Wręcz przeciwnie, uznałam że mam wszystkiego za dużo i mnie przytłaczają rzeczy, znów muszę trochę wyrzucić. Nawet kosmetyków mam za dużo. Kupiłabym sobie jakąś odżywkę czy coś, ale mam zapas na rok chyba przy obecnym tempie mycia włosów i ilości masek i odżywek jakie posiadam xD
Mi sie wlasnie podoba lalkowy teledysk chociaz te lalki sa troche straszne :D Ale zawsze te kukielki za piekne nie sa :D Piosenka jest bardzo srednia, za to bardzo, ale to bardzo podoba mi sie "Kommst du mit ihr" :D - piosenka <3
Kelly: "nowe" Dixie Chicks i The Beatles i wideo "People like us" :D (podsylam ta strone jako ciekawostke w sumie :D To wszystko juz bylo, po prostu strona powstala, zeby kazdego ostatniego piatku wrzucac ulubione/dobre jakosciowo/fajnie ogarniete materialy z tras)
Ja tez sie tylko ich spodziewalam :D W ogole widzialam tez oddzielne wideo BB z samym Stingiem i jeszcze inne BB z E.Johnem :D Nawet nie wiedzialam, ze mieli takie wystepy, tym bardziej, ze oficjalnie nigdy nie bylo zadnego duetu.
American Pie mam zaliczona cala serie, ale to tylko dlatego, zeby "byla domknieta", bo jako filmy to nie bawia mnie takie spermowe komedie :D
Corki dancingu - 20%, mam zaznaczony na 3 oczka, 1 znajomy: 4 (PM) :D i jeszcze 1 chce zobaczyc. Ciekawe czemu Ty masz az tak duzo procentow? :D
Rekomendacje:
1. 3/10 :D
2. 49%, 1 znajomy: 10 <3
3. 67%
Te muffinki wizualnie bardzo ladnie wygladaja, mimo wszystko, zostalo mi kilka sztuk, pozniej chyba dokoncze, bo Moj zjadl 2 i powiedzial, ze wiecej nie chce, ze niedobre :D :D :D ale porzeczki bardzo mu smakuja :))
Tez nie lubie jedzenia oczami i zostawiania, wrrr...
Faktycznie wyswietla sie lista... wczoraj bylo dobrze :D https://cdn.fashiola.de/L344889366/damen-lange-kleider-c-a-langes-kleid.jpg
Tylko to nie jest typowy fiolet, taki wyblakly i do tego "brudny" :D ale ladny :)
Ja musze troche T-shirtow kupic, ewentualnie jakichs bluzek o takich o do chodzenia :D
Kosmetyki w sumie na biezaco uzupelniam, mam chyba odpowiednia ilosc, chociaz zawsze mozna miec wiecej :D
http://www.filmweb.pl/film/Piper-2016-768113 79% miałam. Oceniłam dzisiaj, bo czekałam aż dodadzą.
Marionetki :D Ostatnio widziałam taką scenę jak gościu krzyczał, że to są marionetki :D
Ja chyba ogólnie po prostu nie przepadam za niemieckim, może dlatego.
Podziwiam, że Ty to wszystko tak śledzisz :D Ja nie wiem nigdy co u moich znajomych nawet słychać, bo mi się sprawdzić nie chce :D
Właśnie sama jestem w szoku, że aż tyle mam procent. Obejrzałabym aż :D
Bardzo ładna :) Lubię ten kolor, mam w nim trochę ubrań :)
Ten drugi kolor też brzmi dobrze właśnie.
Ja trochę od promocji do promocji i teraz jest zapas :)
58%
No przeciez... marionetki :D
No niestety ja nadal tez :D :D :D
Co sledze? Z Kelly? Wiesz... teraz to juz jest takie na biezaco, wiec zajmuje mi to chwile :))
Jak bede ogladac, bede Cie cisnac w takim razie :D :D :D
Tez lubie, mam jedna sukienke weselna w takim kolorze (moze jeszcze nawet bardziej intensywny, az chabrowy) i jedna spodnice, wlasnie taka niebieska, ta do ktorej nadal nie mam "gory" :D Ale moze jutro cos kupie to moglabym wziac do Polski i pokazac mamie, ze nosze spodnice :D
Jem, dobra http://shop.ritter-sport.de/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08 d6e5fb8d27136e95/r/i/ritter_sport_bunte_vielfalt_100g_kakaomousse.png
Rock the Kasbah - 43%
Filmowo poki co Willis zaliczony :D Zostaly seriale do ktorych wroce po urlopie :P
50%, mam zaznaczony.
Może jeszcze polubisz :)
Mnie nawet tak się nie chce. Nikogo tak nie lubię, żeby śledzić co robi. Jak ktoś sam mi nie powie/nie napisze to się nie dowiem :P
Pamiętam tę spódnicę. Chłopak miał coś do niej wybrać ;)
Btw, nawet nie wiedziałam po czym jesteś :) Jak moi rodzice :D
Ja nie wiem kiedy wrócę do oglądania. Nie prędko raczej ;)
Może :D
Ja też już dużo nie mam do śledzenia, w Polsce było więcej :p
Miał, ale nie wybrał, może jutro :D
Wybór nie był z zamiłowania :D
Ja mam teraz niespodziewanie dobry weekend. Teraz też oglądam kolejny film :D a wieczorem może coś z Moim obejrzę :-)
Oj...
Ja bym chętnie polubiła i nauczyła się drugiego języka, ale nie stać mnie na kurs nawet obecnie :D Co nie jest śmieszne... Nie wiem po co stawiam te emotki, śmiech przez łzy :D
U mojej mamy na pewno też, u taty nie wiem... Wybrał świadomie, ale raczej nie z zamiłowania. W sumie obecnie pracuje bliżej zawodu niż mama chociaż, ale i tak nie jakoś wybitnie :)
Nom, balansuje na krawędzi klifu :|
Znam ten śmiech :D
Powiedziałabym, że samemu, ale tak jest bardzo ciężko... :p
Fajnie by było, ale teraz takie czasy, że nie ma co wybrzydzac :p
:-)
Ta, kiedy jest już tak słabo, że nawet zabawnie dość xD
Nie dałabym chyba rady tak, byłam po drugiej stronie barykady też i wiem jak wgląda nauka języka jak nikt nie pilnuje :D
No wiem, coraz boleśniej dociera ;)
W sensie, że uczyłam i wiem jak to wygląda z nauką na własną rękę. Nawet jak ma się samodyscyplinę, to jednak potrzeba czasem kogoś kto wyjaśni wątpliwości, poćwiczy wymowę itp.
65%
To miłego wieczoru i urlopu... Nie wiem xD
Miałam 55% jeden znajomy 9/10 <3
Kupiłam dzisiaj opakowanie hipci :) Zjadłam już 2 i myślę o 3 :D Szkoda, że takie małe są, bo dobre. Widziałam tam też Kinder Riegel mini, który wygląda jak Kinder czekolada w sumie. Było też to inne duplo co jest podobne do bueno też, chyba Ty mi o nim wspominałaś. Wszystko w Netto.
A z kolei w Almie kupiłam białą Toblerone jednak, bo w promocji. Hmmm mam te same odczucia co Ty :) Więcej nie kupię.
Jeszcze czarna mi została z tych które widziałam w Polsce. W Almie są też w formie takich mini batoników w dużych paczkach.
Lodów nie znalazłam...
7/10
Hipcie są dobre, drugie Duplo spróbuj, lepsze niż klasyczne ;)
Kolejny dzień z MK :D i kolejny bez Toblerone innych kolorów i lodów... :(
Miałam zrobić Rudzielca, ale no nie miałam kiedy... a jutro chyba za późno, chyba że do południa bym się uwinela, do lodówki a wieczorem z patera do auta bezpiecznie ulokować, bo jutro już wyruszamy do PL :D jak myślisz, zdąży się "skleić"trochę i wytrzyma w aucie?
Kupiłam trochę bluzek i zakiecik :-) i stanik i kolczyki :D
W ogóle nakupilam też dziecinnych ubranek i dziecinnych kosmetyków, taki prezent od - po prostu - cioci będzie :D
O, widziałaś? Wierzysz w to? Udało się coś przyciągnąć? Interesuję się tym trochę od kilku lat, ale jestem sceptykiem i agnostykiem z natury. Chociaż z drugiej strony czasem spotykają mnie sytuacje, których nie umiem wyjaśnić... :D
Spróbuję, ale już nie w tym tygodniu, za dużo szczęścia. Trzeba mieć limity ;)
Jak będziesz w Polsce, to proponuje Auchan. Tam Toblerone widziałam najtańsze i są 4 rodzaje (bez tego niebieskiego tylko).
Jutro-dzisiaj czy jutro- jutro, bo napisałaś po północy i mam wątpliwości :D
Tak czy siak życzyłam już udanego urlopu :)
Zawsze trochę złapie po paru godzinach, ale proponowałabym raczej na spokojnie odpocząć przed wyjazdem, a nie jeszcze sobie dokładać.
To miły gest, pokojowy taki bym powiedziała :P
Nie wiem :p nie myślę chyba o tym pod tym względem :p
U mnie w mieście nie ma tego marketu :D Ale może w Lublinie uda się gdzieś upolować, nawet może niekoniecznie w Auchan.
Ujechalismy około 40 km, zapomniałam żakietu, wracaliśmy się...
Wioze Rudzielca w bagażniku a pod stopami mam palmiery, rogaliki z powidłami, z Nutellą i z jabłkami :D Za mną kuweta, kot w transporterku -póki co grzeczny. Wioze też nawet drapak :D :o bo nie chcę, żeby coś mamie zniszczył...
Zobaczymy :D
A ocena w sumie wysoka.
Ty czegoś zapomniałaś? Nie wierzę :D
O matko, to jednak się narobiłaś :)
Wysoka, bo film całkiem ciekawy. No nie wiem :p
A jednak :D
Rudzielec szału nie zrobił... placki chyba za bardzo upiekłam, w ogóle twardawy, suchy wyszedł... Ale spróbuje z kotletowym kremem też :p
http://www.filmweb.pl/film/W+krzywym+zwierciadle%3A+Europejskie+wakacje-1985-114 97 6/10 jeden znajomy 8<3
http://www.filmweb.pl/film/W+krzywym+zwierciadle%3A+Wakacje+w+Vegas-1997-11499 6/10 będę znajomy 9/10 <3
Oceniłam dzisiaj, ale cofnęłam datę, więc Ci się nie wyświetli.
Może nie skruszało wystarczająco. Moje początkowo też suche bardzo, a potem już takie wilgotne i miękkie było.
54%. 1 znajomy: 8 <3
53%
dont hug me2: 55%
Nie wiem, moze, placki niby dobre w smaku, krem tez ,ale jako calosc mialo duzo zastrzezen, ale do ciasta na pewno wroce z druga szansa :D
Nigdzie nie moglam nic znalezc... :(( czyli ciagle szukam...
Może po prostu dłużej musiało jednak w chłodzie postać. Przepis jest dobry, ja jedynie do polewy miałam zastrzeżenia, także dobrze, że nie przekreślasz ;)
Znajdziesz. Jak szukałam w zeszłym tygodniu, to nie mieli. Jak podeszłam przypadkiem to było :)
Dzisiaj też w Łodzi byłam koło takiego sklepu z produktami z Niemiec - m.in słodycze. Nie miałam wtedy czasu, ale pójdę tam jeszcze kiedyś na spokojnie i zobaczę czy czasem nie mają właśnie jakichś słodyczy niedostępnych na rynku polskim.
Polewę w ogóle dałam gotową także ciężko mi ocenić... :p
Już po weselu i już nawet w swoim domku :o szybciej wyjechaliśmy. Już zaczynało się nerwowo robić, więc po co było psuć cały urlop kiepskim końcem :D
Wesele było udane, Mojemu się podobało :D
No pewnie, nie ma co zostawać na siłę :)
A ubranka się podobały? :)
Ostatnio nie mam kompletnie chwili dla sobie, muszę odreagować w weekend.
Chyba... :D :p
A co się stało? Ja też w sumie z tego urlopu do pracy, jutro też idziemy, więc 1,5 dnia weekendu zostanie :p
Kot był bardzo grzeczny i drogę tam i z powrotem i u mamy też, jak nie on :-) ale dziś w nocy odbił sobie, przeszedł sam siebie z halasowaniem i wredota :D
Jadłam dzisiaj loda Toblerone, są w Auchan. Nic specjalnego prawdę mówiąc, spodziewałam się czegoś lepszego, no ale zaliczony :P
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Sarno :)
Nie będę się powtarzać, więc napiszę tylko, że życzę więcej takich wspaniałych Dyń :D