PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122257
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T. 57

56: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2778737

Seriale, filmy, ksiazki, gotowanie - zapraszamy na miszmasz :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rekomendacje

http://www.filmweb.pl/film/Rzym%2C+miasto+otwarte-1945-32547 81%
http://www.filmweb.pl/Chungking.Express 85%
http://www.filmweb.pl/serial/Stranger+Things-2016-750359 87% Brzmi ciekawie

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

43%
48%
Nie mam procentów...

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

56% miałam.

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Theeb 49%

ocenił(a) serial na 1
anulka88

75% 1znajomy 8/10

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

65% miałam, 1 znajoma chce zobaczyć.

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Dokąd teraz? - 52%, śmieszny był :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

57%
81% zaznaczyłam

Najważniejsze, że nie było źle i urlop się udał w zasadzie :)
A kot musiał po prostu nadrobić :D
Kupiłaś w Polsce coś mimo wszystko? :)

Dużo rzeczy do załatwienia miałam ostatnio i trochę zabiegana jestem, ale ma to swoje plusy, bo praktycznie nie mam kiedy myśleć.

Zrobiłam wczoraj Panią Walewską. Fajne ciasto, ale niestety mi się przypaliły spody :/ Mimo to smaczne. Pierwszy raz robiłam taki krem budyniowy od podstaw i wyszedł. Nie wrócę już raczej do proszkowego, ten lepszy.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Te 3 filmy obejrzałam z Moim, on w oryginale ja z napisami :D Udało mi się na szybko ściągnąć w Polsce :p

Najbardziej mnie zaskoczył, bo mama ma akwarium z rybkami a on je totalnie zignorował!! :o wolał leżeć na parapecie :D

Przywiozlam pół bagażnika warzyw i 3 kartony słoików przetworów :o
Miałam zamówienie na jedno ptasie mleczko a jak przyjechałam to zalowalam, że sobie nie kupiłam :D co prawda tutaj mogę kupić, ale w Polsce kosztuje 3 euro a tu 4,6 :D i tu jest tylko waniliowe z Wedla i jakaś jeszcze inna, niedobra marka. A w Polsce widziałam dużo fajnych smaków... Ale ja też nie wyzeram ptasiego mleczka, więc pewnie kupię tutaj :-)

Nie lubię Pani Walewskiej :p albo moja mama robiła niedobra :p
Domowy budyń jest pyszny, ale kremu nie robiłam.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Fajnie :D

Moja by leżała gdzieś wbita pod łóżko. Nie znosi podróży i przeprowadzek ;)

Ja znowu nie przepadam za ptasim mleczkiem, ale jak coś to już właśnie najprędzej to waniliowe, wedlowskie spróbuję :)

Kiedyś jadłam w innej wersji, ale też mi smakowała w sumie. No ale chyba wersji jest sporo, więc możliwe, że trafiłaś na felerną :D Chociaż może ta beza na górze by Ci nie podeszła, bo chyba nie lubisz...

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mój nawet podziwiał i oglądał widoki z auta :D Chyba lubi :-)

Jakieś fajne czekoladowe widziałam :-) no ale też kupię to waniliowe :p

Być może. A z kotleta czy inny przepis? Ja może bym spróbowała kiedyś... w ogóle muszę niedługo coś upiec. Nie wiem czy nie będzie to ucierane ze śliwkami :D Ale to taka wstępna myśl. W ogóle znalazłam moją starą listę ciastowa, pod sofa :D chyba starą i nową przepisze do telefonu, bezpiecznie :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No to fajnie :)

Jadłam chyba kiedyś czekoladowe, ale widocznie bez szału skoro nawet nie pamiętam :P

Z kotleta, a jak :D Ja nie piekłam ze 3 tygodnie też.
Mówiłam, że się znajdzie :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

46%

W ogóle kupiłam olej kokosowy, mleko kokosowe, takie w puszce, jak konserwa, jest mnóstwo przepisów z nim :-)
Zdradziłam Ferrero i kupiłam Nesquik kanapkę, dobre było, ale na raz :p
I zjadłam Choco Fresh, bardzo dobre! MK lepsze, ale CF chyba na drugie miejsce wskoczylo :D
I zjadłam Ritter Sport Espresso, dobra, taka naprawdę kawowa :-)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

55%

Ja mam tylko olej, ale w kuchni jeszcze nie użyłam nigdy :P

Choco Fresh nie widziałam :( Eh, znowu w tym jestem :( :D
Myślę za to o kanapce od Monte :)
Lubię wszystko kawowe :)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

* w tyle

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Bede informowac :D

Szukaj :)
Wiem, ze bylo cos jeszcze oprocz Nesquika... ale co? Moze Monte? A moze jakis Lion, no nie pamietam... Ale chyba kupie dla sprobowania a poznie wraa do lodowkowych Ferrero, te kanapki jeszcze mam do wyprobowania i regalowe czekoladki no i Toblerone...

To polecam ten smak :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Będę szukać, wiadomo :)

Z tych kanapek? Nie wiem... Ale też z ciekawości porównam.
Została mi czarna :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

66%, 1znajomy: 7, 1znajoma chce zobaczyć

Dzisiaj postaram się coś kupić, na pewno kupię też Toblerone, chociażby żółtą, bo mam fazę na słodkie, zwłaszcza czekoladę :D
Teraz mi się zmienił termin wypłaty, każdego 15-go, więc czas na zakupy :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Też mam 7/10 :), jeden znajomy też 7 i jeden chce zobaczyć.

Ja chyba w przyszłym (tym - po weekendzie :D) kupię w końcu tę czarną. Na słodycze też mam niezmiennie ochotę zwłaszcza w takie niepalące dni :D
Uważam, że połowa miesiąca to dobry termin, korzystny :D
Jak dobrze pójdzie, to powinnam w końcu dostać jakąś w październiku :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Zaskakujący był ten film. I nie wiem dlaczego, ale przez cały seans miałam deja vu, że go widziałam... Wątpię, bo nie miałam go ocenionego. Ja mam konto od 2008 a film rok później miał premierę, więc powinnam to "zanotować" :D Nie wiem :D
Jako ciekawostkę dodam, że powiązany film PM ocenił 4/10 :D raczej go nie obejrzę, bo sama nie będę w stanie a z angielskimi napisami po szybkim przejrzeniu - nie ma... :p szkoda, bo mógłby być fajny. Chiny/Japonia/Tajlandia itp. robią dobre horrory.

Nawet się nie spodziewałem, że tak filmy podgonie :D Ale dobrze. Kiedy u Ciebie coś popodgladam? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja z kolei widziałam ten film 12 grudnia 2013 i co zabawne pamiętam ten seans. Zdaje się tuż przed końcem rozjechały się napisy i musiałam ściągać nowe, bo oglądałam z koleżanką :)
A film fajny całkiem. Może widziałaś coś podobnego? Te motywy się powtarzają. Ten drugi mam 67%, chciałam go kiedyś obejrzeć, bo nie wiedziałam, że jest powiązany z tym. No ale teraz nie wiem czy jest sens skoro chyba będzie podobne wyjaśnienie.
Niektóre są dobre, ale i tak częściej wybieram te amerykańskie :P Pamiętam, że Shutter mi się podobał w oryginale.

Sama nie wiem. Tak maratonowo to chyba nie prędko, bo mam sporo na głowie. Może do kina pójdę itp., ale nie mam czasu za bardzo. Teraz w sumie mogłabym coś znaleźć na szybko, może włączę :)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

PS Shutter mam na 7, dwóch znajomych 7 w tym jedno z serduszkiem, jeden chce zobaczyć.

A widziałam 11.12.2013 czyli dzień przed Nieproszonymi Gośćmi :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

24% miałam

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie, bo konkretne sceny tak jakbym pamiętała... no nie wiem :D
Ja bym mimo wszystko obejrzała, na spokojnie muszę sprawdzić ten film.
Ja mam Shutter 8/10, 2 znajomych: 7 i 8.

21%

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To może te kilka lat temu zaczęłaś oglądać, ale nie do końca. Nie wiem ;)
Wydaje mi się, że widziałam po angielsku na youtube.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Tylko, że ja potrzebuję z napisami... ze słuchu nie wylapie i nie zrozumiem... :( mam ze 2-3 takie sprawdzone i lubiane strony gdzie są filmy i seriale z napisami angielskimi :D

A też raczej odpada, bo gdybym zaczęła to bym skończyła :D nie wiem co z tym filmem... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ale nie wiem czy tam właśnie nie było napisów. Sprawdzę z komputera może jutro. I tak nieźle jak z napisami, osłuchasz się i przyzwyczaisz :)

Kupiłam dzisiaj pierwszą w tym sezonie Dynię :) W sklepach i na targach już od jakiegoś czasu jest ich sporo.
Musisz coś w tym roku zrobić dyniowego :)
Przyniosłam też taką gazetkę z przepisami i sporo było z mleczkiem kokosowym. Robiłaś już coś z niego?

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wyskoczył mi limit w połowie odcinka, bo za pół godziny się resetuje, po 24 godzinach... :/ I rozpacz, moja oczywiście, bo Mój "no nie obejrzysz bez napisów?" :D poliglota jeden :D
Nie obejrzę właśnie a czekać aż tyle też nie mogę, bo czas do limitu plus doogladac odcinek a o 5 pobudka do pracy a i jutro też mamy wesele :D więc ja będę trochę zombie na imprezie, ale to nie żadna pompa i jednodniowe :D

Jeszcze nic nie używałam. Póki co muszę cukinię i ogórki zuzywać :D Ale dynie na pewno poprobuje :-) mleczko też.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A może spróbuj? Może tylko wydaje Ci się, że nie zrozumiesz :)

O, no to miłej zabawy :)

Ja się zaraz wezmę za moją <3

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Raczej nie, bo wiem jak mi sie oglada wszelkie filmiki itp., nie wszystko rozumiem... :D

Ide sie szykowac, srednio mi sie chce tej imprezy, srednio lubie Pana Mlodego, ale to bardzo dobry kolega Mojego, wiec nie bylo mowy o odmowie... :D Moze przynajmniej uda sie wrocic predzej :PP

I jak?? Co robilas?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Myślę, że włączę jeszcze dzisiaj komputer, to sprawdzę czy jest z napisami. Możesz spróbować oglądać bez napisów filmy czy seriale, które już znasz, a chcesz powtórzyć. Wtedy nawet jak nie wyłapiesz wszystkiego, to jednak będziesz ogarniać co się dzieje. Zazwyczaj wtedy lepiej się też słyszy, bo łatwiej jest się domyślić, można się tak przyzwyczaić i osłuchać.

Rozumiem... :P Może nie będzie źle. Ja się w takich sytuacjach pocieszam tym, że może chociaż dadzą coś dobrego do jedzenia :D

Zrobiłam muffinki dyniowe, a resztę Dyni pokroiłam w grubą kostkę i będzie za jakiś czas na zupę :) muffinek zrobiłam mało, ale z niecałego kilograma Dyni (bez miąższu pewnie z 750g) starczy na garnek zupy i 10 muffinek, także fajnie :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Może... no nie wiem :p

Impreza... wszystko było nie tak :p A Mój określił jako najgorsza impreza na jakiej był :D Totalne nieporozumienie :D
Jedzenie nie było rewelacyjne :p

I jak muffinki? Ja sprawdzę jutro czy jest dynia. Chciałabym coś pogotować i/lub popiec :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Film z napisami znalazłam jedynie w takiej wersji: https://www.youtube.com/watch?v=grr7uBQai9E Mimo to zastanawiam się jednak nad obejrzeniem któregoś dnia.

O, no to kiepsko rzeczywiście :D A udało się chociaż wyrwać wcześniej? :D

Wyglądały tak: http://i.imgur.com/VCa1QM1.jpg
Dobre, robiłam je już rok temu raz :)

Kupiłam sobie dzisiaj w końcu jakieś ciuchy, bo jednak sporo mi odpadło. 2 sukienki, spódniczkę, kombinezon i top.
Jedna z sukienek i kombinezon są bardziej "na teraz" jeszcze, ale pozostałe to już jesień-zima. Top jest neutralny :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ojej... No z tą laską nie będę oglądać... szkoda... Ale ja też jeszcze sama chcę poszukać :D

O 1:30, jak impreza się skończyła :D

Ja muszę buty kupić i kurtkę z takich pilnych, jesiennych.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A muffinki oczywiście pysznie wyglądają :-):-):-)

Obejrzeliśmy teraz "Pianista", Mojemu się nawet podobał :-)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Te rzeczy nie były akurat pilne, ale trafiło się to wzięłam :)

A na ile masz ocenionego? Ja mam 9/10.

Miałam 68%

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://kissasian.com/Drama/A-Tale-of-Two-Sisters-2003/Movie?id=14084 znalazlam :D
A na reszte odpisze pewnie jutro :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To może skorzystam :)
OK, dobranoc ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

My obejrzymy, ale już nie dzisiaj.

7/10, 8 znajomych: 7, 8, 8, 8, 9, 9, 10, 10. 2 znajomych chce zobaczyć.

A Twój mam 59%, 1 znajomy: 8 plus komentarz "Harley <3 i ta ścieżka dźwiękowa"
:-)

Idziemy oglądać 3 odcinek, strasznie ciekawy, ale pogubilam się jak już ten limit działa... albo obejrzymy cały albo urwie. Ale wykupilam konto na miesiąc na razie, na próbę. Jak się sprawdzi wykupie na dłużej :-) Ale chyba dopiero jutro aktywuja...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jutro wstawię :)

Podpisuję się pod tym komentarzem, Margot była niezła ;) Ogólnie obsada dobra, tylko fabuła kulała.
Soundtrack też dobry.

To miłego oglądania i dobranoc :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A wylapalas czy była ostatecznie piosenka Avril? :D jutro postaram się aż sprawdzić :p

Przerwalo odcinek... :/
Dobranoc :-)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Pianista - 11 widziało - 8,8<3,9,9,8,9<3,10<3,10,2 :O,8,8
2 chce zobaczyć.

Pamiętałam w trakcie, ale nie wylapalam. Chyba nie było... Sprawdziłam soundtrack i też nie zauważyłam. Ale był polski akcent na soundtracku :)

Byłam jeszcze wczoraj na zakupach i kupiłam białą "lnianą" koszulę, 2 bluzki i kremowy top pod taką bluzkę przezroczystą, której nie mogłam przez to nosić :D

Jestem wykończona dzisiaj. I już za jutro :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dwója?? :o

Nie sprawdziłam, ale sprawdzę też sama :-)

A ja się nie pochwalilam chyba... kupiłam bluzkę do spódnicy tej, taki top-golfik, fajna, czarna.

A ja nadal nawet nie widziałam pozostałych dwóch wariantów... :( ughhh...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dwója :) Ale Ty też masz takie zaskakujące oceny z tego co pamiętam przecież :D

I sprawdziłaś? :)

No nareszcie! :D

Dzisiaj skończyłam tę czarną dopiero. Uchowała się :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No w sumie :D :D :D

Ide sprawdzac!!

:))

Ja mam ciagle biala, ale kupilam tez zolta :D
Bylam w Kauflandzie i nie wiem o co chodzi... Byla tylko zolta Toblerone, bylo tylko Rafaello... :o Pingui kokosowego nie bylo, ale kupilam Mleczna Kanapke (jeszcze nie probowalam)
Kupilam tez Kanapke Monte. W markecie kolo mnie co kupilam tego Nesquika pisalam, ze jeszcze cos bylo, ale okazalo sie ze to ten sam Nesquik tylko inny smak a nie ze inna kanapka :D Wiec teraz sprobuje Monte, ale czuje, ze Ferrero jednak wygra :D

W ogole od 3 dni cwiczymy z Moim cardio i brzuch :D Weekend mamy na odpoczynek, ja jedynie bym chciala wrocic do hula hop, bede musiala zaczac od poczatku... :/ Ale boli nas wszystko... :D
Poza tym wrocilam do drozdzy i teraz pokrzywa tez. Chcialam z tym skrzypem, ale to chyba tylko w aptece... Wiec stanelo na pokrzywa 2x dziennie :D
Nic na wlosy nie nakladam, jakos czasu na nic nie mam... Tak szybko mija dzien...

Na kotlecie jest "przewodnik" o dyniach, widzialas??

https://www.youtube.com/watch?v=2-T2dRLdanY (7:50 - spiew)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Kupiłam dzisiaj czarną Toblerone. Cóż, gorzka czekolada po prostu, dobra, ale bez szaleństwa. Teraz po spróbowaniu wszystkich muszę przyznać, że ta zwykła chyba najlepsza :) Albo to pierwsze wrażenie było najlepsze, bo teoretycznie ta nut&fruit czy fruit&nut, powinna mi bardziej smakować :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Z tego przepisu: http://www.ninawkuchni.pl/2014/09/babeczki-muffiny-dyniowe-z-polewa-z.html?m=1

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rekomendacje

http://www.filmweb.pl/film/Intruz-2015-736373 81%
http://www.filmweb.pl/serial/Dolina+Krzemowa-2014-684792 86% 1 chce zobaczyć, kolejny raz się pojawia.

ocenił(a) serial na 9