PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122241
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 39 Plajtu, plajtu... c.d. :D

Poprzedni (38): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2374678

Slutty_Pumpkin

Nie wiem, ale mam jakieś wrażenie że nie dojdzie do śluby. Chociaż pewnie tak sobie tylko wmawiam.
Powinni pokazywać częściej matkę, no i przede wszystkim mam nadzieję,że Ted już ją pozna, bo odcinków już zostało zaledwie kilka, a chciałabym na nich trochę popatrzeć.

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Mnie też smutno.

Sama już nie wiem czego bym chciała na finał. Jakby się ten serial nie skończył i tak będę wyć i będę po nim w żałobie, bo znaczy dla mnie bardzo dużo. Nawet gdy się wkurzam na głupie odcinki z ostatnich 3 sezonów, to wciąż kocham ten serial miłością idealną, bo wiele jestem w stanie wybaczyć twórcom ;P
Nie wiem czy będę w stanie tak szybko powtórzyć sobie pierwsze sezony.

Slutty_Pumpkin

Właśnie dla mnie też wiele znaczy. Mam do niego jakiś szczególny sentyment. Może też dlatego, ze to jest mój pierwszy internetowy serial jaki zaczęłam oglądać i który nadrabiałam jak głupia nocami <3 Tyle cudownych momentów, tyle śmiechu i łez. Nawet głupio jest myśleć o tym, że niedługo się skończy. Jasne, już poziom nie jest taki jaki był na początku, już nie raz mówiłam że mogli by już skończyć, ale jednak to HIMYM.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

http://www.filmweb.pl/film/Legends+of+Oz%3A+Dorothy%27s+Return-2014-547174
Czemu o tym nie słyszałam? ;D Lea jako Dorotka... <3
Po zwiastunie już raczej wnioskuję, że mi się animacja za specjalnie nie spodoba, ale skoro Lea będzie śpiewać, to trzeba zobaczyć ^^
http://www.youtube.com/watch?v=HQoV5KgnRVM ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też o tym nie słyszałam! Obejrzę skoro Lea głos podkłada ^^

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ale zwiastun tragiczny. I generalnie animacja jakaś taka brzydka...

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No pisałam - bajka pewno beznadziejna, ale skoro Lea będzie śpiewać, to warto obejrzeć ;)

"Odnalazłaś" kolejne filmy widzę dzięki mnie (nie chwaląc się ;*)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Dynio moja ukochana oraz Rose słonce Ty moje, oto dla was spoilery o Glee, potwierdzone raczej na 100%

- w 13 odcinku żegnamy się z Limą, Glee zostaje rozwiązane z powodu braku funduszy,
- Sue Sylvester będzie w NY,
- Emmy nie będzie w 6 sezonie,
- Will będzie w NY, poza tym dostanie propozycję bycia trenerem Vocal Adrenaline, może dołączyć do NY dopiero w 6 sezonie,
- Brittany konczy liceum i Santana kupuje jej bilet do NY, póki co plan jest na Brittanę w NY, ale Gi Parise spoilerowe guru powiedziała, że to się może zmienić, jak to w Glee,
- Tina nie wybiera się do NY,
- Mercedes, Artie, Sam i Blaine wybierają się do NY.

Skoro Glee jest rozwiązane z powodu braku funduszy, to można zakładać, że wygrają zawody, skoro nie rozwiązują ich z tego powodu. Jeszcze czytałam gdzieś, że pojawi się nowa miłość dla Kitty, pewnie po to żeby rozbić jej związek z Artiem na zakończenie.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No nareszcie ktoś mnie zauważa, Księżycu mojego życia &lt;3 To aż skomentuję.

Szkoda Emmy ;/
Już widzę Willa w VA, haha.
Tina mi wisi
Mercedes mogłaby tylko śpiewać, ale jako postać już mnie nie interesuje

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Up, bo nabałaganiłam na głównej xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nabałaganiłaś? Zaraz sprawdzę o co chodzi xD

http://brittanaheya4life.tumblr.com/post/75364203250
Frozenapokalipsa, serio ;d

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A bo coś mnie podkusiło i zaczęłam odp udzielać w innych tematach i zauważyłam przez to, że "zakopałam" ten temat xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Fajnie, że będzie Sue w NY, ale po co Will? I skoro będzie Will to czemu nie Emma? :(
Czytałam już o tym bilecie *.* Niech tego nie zepsują! I niech nie próbują tego cofnąć i zmienić..
Tina mi też wisi. Mogliby tak na koniec przywrócić Tike i zamknąć wątek ;)
Mercedes... nawet dobrze.

Jak miło, że to napisałaś, Gruszko ;p ;*

Btw:
https://24.media.tumblr.com/8b9bc92dc43a55a0a5b55f2f8988f06d/tumblr_mhivhlh2y01q i1ecoo1_500.gif
"you know they’re making fun of lea" xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Z tego co wiem to aktorka grająca Emmę ma większą rolę w jakimś innym serialu ;) Szkoda mi tego, bo Emmę kocham, jest naprawdę fajna i zawsze było mi szkoda, że nie ma praktycznie żadnego wątku bez Willa, fajnie się ja oglądało jak współpracowała z Finnem itd.

Też mi wisi Tina, dlatego właśnie podałam tę informację, żeby było wiadomo że się jej 'pozbędziemy' xD
Już nawet na Tike nie liczę, zepsuli mi wszystko.

A gif fantastyczny, haha :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

A poza tym to jestem na 3x05 BB i dzisiaj pooglądam jeśli nie zasnę :P

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

http://kurtcedestreehouse.tumblr.com/post/75408737862/daybreaq-high-school-music al-chess-sophomore <33 :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Taki młodziutki :D W ogóle ile on ma niechlubnych zdjęć z przeszłości to jest masakra :DD

anulka88

Witam :)
Co słychać?
Był już ten 100 odcinek? Był Jalaric???

ocenił(a) serial na 1
immortal13

;)
Ja nie widziałam, ale znajoma mi tylko powiedziała, że Ci bohaterowie którzy nie żyją pojawili się w ramach wizji umierającej Kath - Damon ponoć ją w ten sposób torturował odgrzebując przeszłość i pokazując, że niby wszystko co złe to jej wina.

Slutty_Pumpkin

Tylko wizje? Eee to pieprze to. Myślałam że będą jakieś normalne Jalaricowe sceny to może bym obejrzała... A pojawił się w ogóle w tych wizjach Alaric, wiesz może?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Chyba się pojawił - wiesz, nie pytałam dokładnie, także lepiej kogoś "kompetentnego" by spytać. Anulka by wiedziała. Reszta praktycznie nie ogląda, a Robb gdzieś przepadł ;D
Za to Caroline się przespała z Klausem... No i masz odpowiedź czemu nie oglądałam i nie mam zamiaru ;D Chyba, że już naprawdę będę umierać z nudów.

Slutty_Pumpkin

????
Właśnie w TO Marcel coś wspomniał że Klaus był w MF, ale myślałam że się przesłyszałam albo coś, ale tylko tak powiedział, ale nic więcej o tym nie wspoinali. Ale przespał się z Car? A myślałam że to już skończona sprawa. No, ale mam to gdzieś. W innym srialu niech sobie śpi z kim chce, dobrze że nie prznoszą tego do TO.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

No bo Caroline pozazdrościła swoim znajomym "niegrzecznego seksu", bo ona taka biedna, zawsze poukładana, a tu Stefan bzyka się z Kath, Elka zamienia braci jak jej pasuje, Bonnie też w końcu zaszalała, no to blondi po całym odcinku marudzenia i pieprzenia głupot, w końcu rzuciła się na Klausa W LESIE. Gdzieżby indziej xD
Mnie to szczerze mówiąc obrzydziło też TO. Czego jak czego, ale Klaroline znieść nie umiem.

Slutty_Pumpkin

xDDDDDD czasem lepiej nie wiedzieć.
Ona zawsze lubiła w lesie. Chyba ją to podnieca tak na mchu i pniach drzew :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A to przepraszam za ten spoiler ;D
TVD jest ogólnie śmieszne, wszyscy bohaterowie mieszkają praktycznie sami, a ci się po krzakach bzykają. No kto co lubi ;D

Slutty_Pumpkin

:DD
A właśnie. Tak z ciekawości, to gdzie mieszkają Elena i Jer bo ona spaliła ich dom?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Jer chyba u Salvatorów. A Elka jest teraz wielka studentka przecież i z Caroline (i chyba Bonnie - odkąd wróciła z zaświatów) dzieli pokój w akademiku.
Chociaż obecnie Elena nie żyje, bo Katherine żyje w jej ciele gdyż stała się Podróżnikiem i ogółem long story xD

Slutty_Pumpkin

Mój mózg nie jest w stanie przetrawić tych wszystkich wiadomości :P

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A DE zerwała, bo Damon stwierdził, że demoralizuje swoją dziewczynę xD
I na tym się kończy moja wiedza o TVD ;D

Slutty_Pumpkin

Oglądasz SN?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Mam 3 odcinki do tyłu. Rzuciłam na jakiś czas seriale. Ale z tego co słyszałam też dupy nie urywa.

Slutty_Pumpkin

Mi się podoba :D

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Ja nie widziałam, może też mi się spodoba ;)
Zaczęłam Sherlocka ;D 1 sezon obejrzałam, ale nie mam kiedy dokończyć ;<
B. fajny ;)

Slutty_Pumpkin

Sherlock jest super :) Ale 3 sezonu jeszcze nie oglądałam. Ale mam w planach.

ocenił(a) serial na 9
immortal13

Pojawiły się na krótko stare postacie, ale to krótkie epizodziki, ale - jak dla mnie - i tak bardzo fajnie to wyszło, zobaczyć ich wszystkich jeszcze raz :) Mnie tym kupili, wystarczyło :))

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Była Jenna?

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Jenna, John nawet Vicky :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Vicky i John to mnie akurat nic nie obchodzą, ale Jenny się nie spodziewałam :D Super :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Fajnie wyszło... :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

W końcu ferie i nadrabianie seriali :P Z HIMYM już na czysto, następne na tapecie Hart of Dixie :P

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Ufff... w końcu wróciłam, ale widzę, że dużo nadrabiania nie mam ;p :D
Padam na twarz, ale w sumie małe kroczki do przodu już zrobione :D OK... pochwalę się :D Od 17.03 zaczynam szkołę :D Tak, tak, wzbraniałam się i myślałam, że studia to koniec mojej nauki, no ale bez języka za granicą ciężko a samemu w domu to nie nauka... Więc zaczynam chodzić, no ale w domu też będę się później musiała uczyć tych lekcji... :D

Slutty: od jutra zaczynam 6 a Ty ze mną :D Tylko akurat 42 (ostatni) dzień wypadnie mi na 17.03 :D Trudno, wstanę o 5 i zrobię :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wiem, nawet myślałam, że dzisiaj jest już "4" ;)
A co to jest 17.03? ;D

Ucz się, ucz ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

17 marzec :D
No muszę jeżeli chcę cokolwiek robić...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No domyślam się... tylko nie rozumiem dlaczego 17 marca jest jakimś niedobrym dniem do kończenia "6" ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No bo od 17.03 zaczynam szkołę, pierwszy dzień i na wtedy wypadnie ostatni dzień ćwiczeń a to będzie jakieś 30-40 minut ćwiczeń ;p Wiesz... ja i tak pewnie będę srać po gaciach z nerwów i stresu a będę jeszcze musiała skończyć 6W... ;p Tak średnio... no 1 dzień kurdę... Ale trudno :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Oj, przepraszam. Bo ja tam nie doczytałam w Twojej pierwszej wypowiedzi ;) Tzn przeczytałam, że zaczynasz 17 szkołę, ale jak już dotarłam wzrokiem do tego, że "6" kończymy 17, to już nie połączyłam tych dwóch faktów ;D Teraz rozumiem ;)
Nie przejmuj się. Pierwszego dnia i tak są luzy ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No wiesz... To nie liceum czy studia, że 5 minut, dzień dobry, no to na dzisiaj koniec, idźcie do domu :D Materiał już się zacznie ;p ja zapisałam się od początku, więc pewnie będą proste rzeczy, typu... nie wiem... kolory, liczenie, nazywam się? nie wiem, nie mam pojęcia :D No ale normalna lekcja...w obcym języku... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie no, rozumiem. Też bym się stresowała pewnie ;) Inaczej jest komuś mówić, a inaczej jak się trzeba samemu zebrać i coś zrobić ;)
Na studiach to akurat sobie nie przypominam żeby kiedyś na pierwszych zajęciach ktoś powiedział "idźcie do domu" ;D A zapamiętałabym raczej ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No ja też miałam przedmioty na których nie było przebacz, od razu bite 1,5-2 godziny, tyle ile trwały zajęcia, ale czasami krótsze były a czasami na przywitaniu się kończyło :)

Ciekawa jestem jak to wszystko będzie przebiegać itp. :D No ale w sumie wiem już na czym stoję, wiem, że praca na razie jednak nie i nastawiam się na naukę, bo jak do tej pory to tak wisiało wszystko, chciałam pracę, ale nauka też gdzieś tam była w zanadrzu i między młotem a kowadłem... No a teraz już jasne, wiem, że pracą na razie nie muszę się martwić ;p Chociaż mam taką jedną "upatrzoną", dosyć blisko od domu, związana ze studiami :) no ale to do niej potrzebny jest mi język... Więc może za kilka/kilkanaście (zależy jak pojętna będę ;p) miesięcy się uda :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

A ile czasu już jesteś w Niemczech? Tak z ciekawości :D