PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122065
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Obejrzała już ktoś? Nocny seans o 2 ;)

Greg_Mar

Nie mówią, że ładniejsze od jego ukochanej, tylko po prostu mówią, która im się podoba, a która nie. Faceci aż tak się od tego nie powstrzymują. Zwłaszca Polacy.

Greg_Mar

Ale ja go o to w ogóle nie pytałam :D Sam od siebie mi powiedział. Nie jestem zazdrosna o takie sprawy, czasem mi mówi, że jakaś aktorka czy piosenkarka jest ładna i nie obrażam się z tego powodu.
Jeśli pytałeś 100 mężczyzn i każdy Ci powiedział, że jest ładna to w porządku, ale czy to nie za mała próba, żeby uogólniać na mężczyzn w ogóle? Tym bardziej, że mamy ponad 3 mld mężczyzn na świecie, w tym około 20 mln w samej Polsce :D Sorry, studiuje socjologię, więc jestem trochę zboczona na tym puncie :D

pkjm

No ja jego motywów nie znam :-P nie wypowiadam się :-) Ale za siebie też tak mogę powiedzieć bo ja nie lubię Dody... Nie podoba mi się ale nie fizycznie tylko charakterem a przez to nie chciałbym sie z nią umówić ale piękna jest, ale jej nie lubię, na serio no nie znoszę. Słyszę jej głos to gęsiej skórki dostaję...
Wiesz ja mam kupę znajomych i jak się robi impreza to się o wszystkim rozmawia zwłaszcza jak się kobiety zostawiło w domu a w polu z kilkoma skrzynkami wódki jest 20 chłopów puszczonych samopas. ;-P believe me :-ppp
Jak bym tak pytał to bym musiał tez pytać i noworodki i przedszkolaki :-P by mnie za zboka wzięli ;-p

Greg_Mar

Tell me something I don't know :D

Greg_Mar

Uwierz mi, są kobiety które wciąż słyszą od swoich facetów, że są brzydkie czy grube. A one to znoszą. Ja bym nie mogła być z facetem,który mnie tak nie szanuje.

Greg_Mar

Hmm.... Bardzo ciekawe pytanie, pkjm ;)

Co do teorii Grega - gusty facetów też się bardzo różnią. Wiem to z własnej autopsji. I uwierz mi, na pewno nie każdy facet powie, że jest ładna. Bo każdy preferuje co innego.
I welkim błędem jest założenie,że jeśli 4 na 4 dziewczyn powiedziało, że Pierce jest bleee, to nie znaczy, że nigdzie indziej nie znajdziesz zakochanej w nim fanki. Znajdziesz ją. Ale na pewno nie tutaj.
Nie robi się statystyki wśród małej grupy ludzi o podobnych zainteresowaniach upodobaniach. Tylko różnorodność badanych tworzy wiadygodny wynik.

xena_4

A nie prawda każdy facet powie Ci że ona jest ładna ale NIE TWÓJ facet. Jak kobieta pyta się swojego faceta czy ta kobieta sie mu podoba to on NIGDY NIE POWIEW ŻE TAK przecież by miał Sajgon w domu. Nawet jak facet ma niezbyt ładną dziewczynę a ona sie go o to zapyta to on powie "ty kochanie jesteś najpiękniejsza". Ja Ci powiem prawdę ja lubię brunetki i rude ale z Anią Rubik bym sie umówił bo jest piękna. Własnie o to chodzi że jak 10 facetom pokażesz taką dziewczynę to będzie sie podobała, będzie piękna, a to że preferują rude, czarne czy blond schodzi na plan dalszy. Jak byś pokazała 10 facetom 4 dziewczyny (blond, ruda, czarna, kasztanowa) to wtedy by preferencje miały znaczenie, jak pokażesz jedną to i tak będzie się podobała wszystkim własnie o to chodzi. Więcej jak pokażesz 10 podobnych kobiet to facet generalnie powie że WSZYSTKIE SĄ ŁADNE i dopiero z nich wybierze te które spełniają dodatkowe preferencje, kolor oczu, włosów wielkość piersi itp.
A mnie nie o to chodzi czy znajdę jakąś zakochaną w Brosnanie myślałem że wszystkie powiecie tak ten facet jest przystojny, podoba mi się umówiłabym się z nim. Ale nie powiedziałyście tego wręcz przeciwnie że nie podoba się.

Greg_Mar

Ale my, to nie wszystkie dziewczyny, więc w tym przypadku cztery głosy na nie, to naprawdę nic.
Twierdzisz, że żaden facet nie powie swojej dziewczynie, że jakaś mu się podoba? To chyba mało widziałeś w życiu. Ja bardzo często byłam świadkiem, jak jakiś facet mówił swojej ukochanej, że podobała mu się jakaś aktorka, lub modelka. Polscy faceci, wbrew pozorom, są szczerzy do bólu.

Widzę, że robimy tu niezły sajgon z offtopem, więc mam propozycję. Co powiesz na to, jeśli pewnego dnia przeniesiemy się na gadugadu? Jakby co, podaję mój numer 7875259. Dziewczyny, wy też możecie się do łączyć. Zapraszam do siebie.

xena_4

No fakt nie wszystkie dziewczyny ale jakaś próba :-) A to już zawsze coś :-) Ale zróbmy eksperyment znajdź jakąś ładną w Twoim mniemaniu dziewczynę i pokaż mi ją powiem Ci czy mi sie podoba czy nie :-)
No ja raz zrobiłem ten błąd :-P i byłem szczery... Można powiedzieć że zrobiłem to dwa razy czyli pierwszy i ostatni :-P

A co byś chciała cały czas mówić oh tak się boję o Damona, on nie może umrzeć, i 30 postów pod spodem
nie może
nie może
oh nie może :-P

Greg_Mar

No wiesz, zawsze można po prostu zakończyć dany temat jakimś tekstem. Na przykład, no to poczekajmy do następnego odcinka, albo spróbować się domyślać, co będzie dalej.

xena_4

No to co z tym Klausem? :D Jak sam siebie ugryzie, to umrze czy nie? :D
A może jakaś inna opcja? Np. lekka biegunka i po sprawie :D

pkjm

Tak, Klaus ugryzie się przypadkiem w wargę i kaput.

biedroneczka_90_8

Uhahaha, no nie rób z niego takiego cielakaXD

xena_4

"Nie robi się statystyki wśród małej grupy ludzi o podobnych zainteresowaniach upodobaniach. Tylko różnorodność badanych tworzy wiadygodny wynik."

To zależy od badania ;) Ale w tym przypadku racją jest, że jeśli Greg spytał 100 mężczyzn o podobnych gustach, to tym bardziej (nie mówiąc już o dość małej próbie), niewiele z tego można wyciągnąć.

Gregu kochany - świat nie jest taki prosty. Nie wystarczy spytać 100 ludzi co sądzą na jakiś temat, aby móc wnioskować co myślą wszyscy. Wyobraź sobie, że trafi Ci się do przebadania 100 osób pochodzących z podobnych środowisk. Spytasz ich o to czy popierają Ligę Polskich Rodzin. Wszyscy jak jeden mąż odpowiedzą Ci, że tak. Czy wówczas masz podstawy by uogólniać, że społeczeństwo popiera LPR? Wyobraź sobie, że potem nagle dowiadujesz się, że Ci wszyscy ludzie to członkowie Młodzieży Wszechpolskiej.

EDIT:

"A nie prawda każdy facet powie Ci że ona jest ładna ale NIE TWÓJ facet. Jak kobieta pyta się swojego faceta czy ta kobieta sie mu podoba to on NIGDY NIE POWIEW ŻE TAK przecież by miał Sajgon w domu"

Ja Ci współczuję tych wszystkich kobiet, z którymi się spotykałeś :D

pkjm

"Gregu kochany - świat nie jest taki prosty. Nie wystarczy spytać 100 ludzi co sądzą na jakiś temat, aby móc wnioskować co myślą wszyscy. Wyobraź sobie, że trafi Ci się do przebadania 100 osób pochodzących z podobnych środowisk. Spytasz ich o to czy popierają Ligę Polskich Rodzin. Wszyscy jak jeden mąż odpowiedzą Ci, że tak. Czy wówczas masz podstawy by uogólniać, że społeczeństwo popiera LPR? Wyobraź sobie, że potem nagle dowiadujesz się, że Ci wszyscy ludzie to członkowie Młodzieży Wszechpolskiej."

Właśnie coś takiego miałam na myśli.

pkjm

Ło matko, ale się dyskusja wywiązała, prawda jest taka każdy ma swój własny gust, zresztą już o tym pisałam. Facet został wykreowany na macho, supermena o ładnej buziuni i jedne kobity dały się na to nabrać, tudzież rzeczywiście się im on podoba a inne najwidoczniej nie gustują w jego urodzie. Gregu kochany, nie musisz dopisywać tu żadnych teorii, jak to mówią " dla każdego coś innego".

Greg_Mar

Z tą Rubikową to pojechałeś teraz...
Przecie to to nic specjalnego;)
No dobra, nie mnie oceniać, ale słyszałam inne ploty na mieścieXD
Czy Ty nie wiesz, że każdemu, ale to absolutnie każdemu facetowi na tej planecie podoba się niejaka lisia dziewoja o wdzięcznym imieniu Megan...XD

biedroneczka_90_8

Na ZeusaXD
Moją ślicznotą tu pomiatają...
Gregusiowi to się nie dziwię, toć to facet - i konkurencji nie zdzierżyXD
Ale biedroneczka_90_8???
I TY ,TY BRUTUSIE??!!
xd

WhiteDemon

Zraniłaś mnie tym stwierdzeniem, moje serce krwawi :+) Oj nie gniewaj się, mi Klausowa uroda od początku do gustu nie przypadła, przykro mi.

biedroneczka_90_8

Bywa;)
I nie gniewam się, no weż, każdy ma swój gustXD
Po prostu się dziwuje...
Jak on jest brzydki facet, to kto w takim razie jest ładny???
XD

WhiteDemon

Pattison ze swoją świecącą klatą, już to wczoraj ustaliliśmy ;+)

biedroneczka_90_8

Sorki, ale wymieniłabym z dwie setki Pattinsonków na jednego MorganaXD
I to takich z diamencikami Swarovskiego wszytymi w klatęXD

WhiteDemon

No coś Ty on przecie jest tak nieziemsko pociągający. A tak na serio, to ładny jest, np. Matt ( nie mylić z naszym Szmattem).

biedroneczka_90_8

Ale jaki Matt, bo teraz się pogubiłamXD
Jeśli chodzi akurat o aktora odgrywającego Szmattka, to on te jest przystojniak przecie.
Co jak co, urody mu jednak nie odmówięXD

biedroneczka_90_8

Choć faktem jest że jako Edziu Roberto jest śliczny...
Co "Twilight" miało świetnego to muzykę i charakteryzatorów....
A Ci w TVD to niestety zwykle się nie popisują.
Jakby przemycić jakich zmierzchowych toby Joseph wyglądał z 5 razy lepiej;)
Nawet Tobie by się oczki zaświeciły, haXD

WhiteDemon

O może pocieszy Cię to, że Elajża też jest całkiem, całkiem.

biedroneczka_90_8

No oczywiście, ale w TVD Daniel np. też wygląda gorzej, jak w innych produkcjach;(
Perfidia istnaXD

WhiteDemon

No wiesz chłopina żyje trochę na tym świecie, wampiry chyba też mogą być zmęczone egzystencją a to się niekorzystnie odbija na cerze.

biedroneczka_90_8

XDXD

http://www.youtube.com/watch?v=G6cwd4eKzxM

O, tu np. Danielek w 8:55 - 9:10 czy coś koło tego - jak fajnie wyglądaXD

WhiteDemon

O jaa, oglądałam kiedyś ten film i nawet nie skojarzyłam tego aktora, ale to było dawno, no całkiem przyzwoicie tam wygląda.

biedroneczka_90_8

A widzisz;)

WhiteDemon

Może dostanie lekkiej biegunki i po wszystkim.

biedroneczka_90_8

hahahaha :D

red_nails

Co do nagrobka z napisem GILBERT to mamy do wyboru cztery osoby :) które być może opuszczą ten ziemski padół. Może zemrzeć stryjo Janek za którym tęsknić nie będę, Jeremy, Elena albo Jenna / mimo, że ma inne nazwisko to i tak w zwiastunie nie widać czy nowy nagrobek ma już jakąś tabliczkę /. A może to będzie jakaś retrospekcja ? Albo będą chcieli nabrać Klausa, że Elena nie żyje ?Nie sądzicie, że gdyby umarł ktoś ważny tzn. główna postać jak np. Elena to na cmentarzu byłoby więcej osób ? A tak to jest mężczyzna w gajerku i kobieta w za dużych butach :). Możemy także zobaczyć cztery róże. Dwie leżą pod nagrobkiem rodziców , jedna leży na świeżym grobie natomiast drugą kładzie obok pochylający się mężczyzna. Mam wrażenie, że to może być Stefan i Elena a uśmiercą np. Jennę. Równie dobrze może to być Stefan i Jenna opłakujący Elenę, Jeremy i Elena rozpaczający po stracie Jenny, Jeremy i Bonnie lub Jeremy i Jenna nad grobem Eleny. Scenarzyści mogą znowu coś wywinąć. Zabicie Eleny byłoby zbyt oczywiste i każdy ją bierze przede wszystkim pod uwagę. Pytanie brzmi : która kobietka założyła takie niebotyczne szpilki na cmentarz ?

SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aktor odgrywający rolę Klausa powiedział w wywiadzie, że stracimy kogoś kogo bardzo kochamy / tzn. postać / i szczególnie odbije się to na Stefanie, który chciał osobiście zapobiec tragedii. A pamiętacie jak było w końcówce pierwszego sezonu ? Też nam wciskali kit, że umrze ktoś ważny a my rwaliśmy sobie włosy z głowy. Tytuł ostatniego odcinka brzmi " As I lay dying " i w opisie można znaleźć wzmiankę o tym, że życie więcej niż jednej osoby wisi na włosku. Pewnie zostawią nas z tym do września . Większość poszlak jak gdyba chciała nas ukierunkować, że umrze Elena. Nie musimy się martwić nawet jeśli to się stanie to i tak zostanie wampirem :) i nie zniknie z serialu.

Ewcia78

Wolałabym, by tego nie robili. Ja zwariuję z ciekawości tak długo.

xena_4

Scenarzystom o to właśnie chodzi :) chcą nam skopać wakacje hi, hi..... Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy aktorka grająca Jennę ma jeszcze jakieś projekty zawodowe. Zawsze może pograć w serialu dopóki jej postać przestanie być znacząca. Wampira przecież łatwo się pozbyć. Chyba, że odbiorą Johnowi pierścień i dadzą Jennie. Chociaż nie wiem czy on ma jakiś wpływ na poruszanie się w świetle dnia.

As i lay dying - czyli kiedy tak sobie leżę umierając ... tak sobie myślę, że to może być Elena , my będziemy przekonani że wyzionie ducha a skoro być może znajdzie się lekarstwo dla Damona to kto wie czy nie można będzie uratować Eleny ?.

Ewcia78

Takie szpilki mogło ubrać tylko amerykańskie dziewczę. A właściwie to miały umrzeć 3 persony. Izka już się roztopiła na słońcu, Jenna jest wampirem czyli tak jakby umarła została jeszcze jedna osoba, albo kogoś pominęłam. Nie zapominajmy również, że Stef chce zapobiec każdej tragedii tylko mu to zbawianie świata nie wychodzi a scenarzyści mogli uznać, że osoba którą widzowie kochają może być nawet Matt

biedroneczka_90_8

mamy tez "smierc" bonnie.

red_nails

No to 3 zaliczona, więc nikt nie wykituje i będzie git.

biedroneczka_90_8

Kurczę no, ja nie wytrzymam tygodnia z zamartwianiem sie o Damon'a .!!
Jak oni mogli tak skończyc ten odcinek.?!
Ciągle jestem w szoku więc się nie rozpisuje....

_Hayley_Williams_

Obawiam się, że to zamartwianie potrwa jeszcze tak do....września.

biedroneczka_90_8

no oczywiscie, ze tak. "Aktor odgrywający rolę Klausa powiedział w wywiadzie, że stracimy kogoś kogo bardzo kochamy / tzn. postać / i szczególnie odbije się to na Stefanie, który chciał osobiście zapobiec tragedii". ja mysle, ze te slowa dotycza damona. bedziemy myslec, ze umarl. zapewne tak sie zakonczy ostatni odcinek. damon umiera, majaczy, juz widzi swiatelko w tunelu i bach napisy koncowe ;)

red_nails

A Stefan krzyczy " NIE IDŹ W STRONĘ ŚWIATŁA!!!!" eee mi się wydaje, że specjalnie chcą nas podjarać, z drugiej strony jakby poczytali nasze forum i zaczerpnęli parę fajnych pomysłów, to byłby z tego jeszcze większy hicior.

biedroneczka_90_8

ktos im powinien podeslac linka do tego forum ;)

red_nails

Wyobraź sobie, jak wyglądałaby scena z aplikacją tych superczopków wprost do ślicznej pupęcji Danonka i to jeszcze z procy. To jest skazane na sukces.

biedroneczka_90_8

cos mnie ominelo, bo nic nie wiem o leczniczych czopkach doodbytniczych :D

red_nails

Szukam właśnie tych fragmentów, powinny byc gdzieś w tym temacie, ale nei mogę ich znaleźć.

red_nails

A tam czopki. Najlepszy jest wziernik doktora Damona :) :)

Ewcia78

kurde no nadal nie wiem o co chodzi :D

red_nails

A z tymi wziernikami też coś nie czaje.