Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
biedroneczka_90_8

Drogie Panie to ja nie wnikam co wy robiłyście na lekcjach biologii kiedy była mowa o męskiej anatomii :). No ile różowych części nieparzystych vel wzierników posiada samiec ?

ocenił(a) serial na 5
Ewcia78

No wiesz, z racji przyszłego zawodu mam opanowaną, ale głupia ze mnie baba i nie zkumałam o co kaman, ale już jestem uświadomiona. :+)

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Przecież Rose umarła to mogło o nią chodzić czyli już 2 osoby ;d ELENA NIE UMRZE LUDZIE! to główna postać!

Ewcia78

nie wiem czemu ale ten czlowiek na cmentarzu (jego kawalek pokazany w promo) pasuje mi na stefana. ten stroj przypomina mi ubranie stefka z balu maskowego.

red_nails

O losie tylko nie Damonek ;). Niech zażyje Centrum Cardio i będzie po wszystkim . W sumie to nie wiadomo na co go jeszcze stać kiedy nadejdzie czas przemiany. Stefan się czai natomiast Damon podejrzewam , że pójdzie na żywioł bo jego miłość do Eleny jest silna. A co do Stefana widać tylko ten garnitur mu mama kupiła z outletu hie hie hie

użytkownik usunięty
Ewcia78

2x21 - Podczas gdy na rynku w Mystic Falls wyświetlane jest "Przeminęło z wiatrem", wspomnienia Damona o Katherine z roku 1864 mieszają się z obecną rzeczywistością Eleny. Stefan osobiście płaci wysoką cenę za próbę powstrzymania tragedii, a szeryf Forbes popełnia śmiertelny błąd starając się wszystkich ocalić. Niejedno życie wisi na włosku, jako że konsekwencje rytuału ofiary okazują się mieć przerażające zakończenie.

ocenił(a) serial na 10

Boję się tego co może nastąpić, naprawdę się boję. Może dla scenarzystów uśmiercenie bohatera jest takie proste ale my się w jakiś sposób z nim związujemy i chcemy dla nich jak najlepiej zwłaszcza dla swoich ulubieńców. Wiemy jedno naszej ukochanej trójce nic nie będzie bo bez Stefana, Damona lub Eleny TVD nie będzie miał już tego samego znaczenia i z pewnością straci na oglądalności, natomiast są jeszcze postaci poboczne które odgrywają mega rolę i oni możemy się martwić....

martakamyk13

Kto się przejmuje "postaciami pobocznymi"? :D
A tak poważnie - twórcy serialu na pewno orientują się w sympatiach widzów, bo to również ważna część tworzenia fabuły i postaci, więc nie sądzę, aby chcieli uśmiercić kogoś na kim widzom zależy. Oczywiście takie sytuacje się zdarzają w serialach, ale TVD raczej do nich nie należy. Nie przypominam sobie w każdym razie, aby jak do tej pory odwalili taki numer.

ocenił(a) serial na 10
pkjm

Ja! Ja się przejmuje :D To znaczy takimi postaciami jak Caroline, Alaric, Tyler, nawet Jenna. Bo Jules czy np. John mnie mało obchodzą XD

martakamyk13

nie pękaj ;) musi być trochę dramatyzmu w finałowych odcinkach,jeśli ma być następnym sezon to muszą jakoś podkręcić atmosferę,bo by nikt nie oglądał next sezonu ;)

a to nie opis 22 odcinka??

bliss6

Tak to jest opis finałowego odcinka II sezonu który można znaleźć min. na imdb.com

użytkownik usunięty
Ewcia78

tak sorry 2x22

Też mam wrażenie, że twórcy podkręcają atmosferę byśmy się spryndali przez dwa ostatnie odcinki a potem nie mogli doczekać się września. Nie czytałam książek ale chyba gdyby już teraz Elena została wampirem to szybko skończyłaby się fabuła i pomysły.

ocenił(a) serial na 5
Ewcia78

No wiesz roboty mają po pachy jeszcze całe miasteczko jest do przemienienia, to powinno im zająć ze 4 sezony. Ale fakt, masz rację, dziady będą nas tak trzymać w napięciu przez wakacje a w 1 odcinku 3 sezonu okaże się, że wszyscy są cali i zdrowi a my jak te mośki będziemy siedzieć i wymyślać nowe teorie.

Ewcia78

Elena pewnie nie zostanie wampirem. Skoro ona sama nie chce to zdarzy się cud i dalej będzie człowiekiem.

Pawel93_fw

A może szeryf Forbes pójdzie do ziemi? Mógł to być sąsiedni górb koło Gilbertów, nei wiemy dokładnie czy to Gilbert umrze. Może Matt? zAbije go szeryf Forbes za zdrade? Bo opis odcinka wskazuje , że Szerfyf przemądrzale nieźle namiesza.

P.S Byle by scena z Deleną wyszła naturalnie a nie a siłe.

ocenił(a) serial na 8
Piper16

a kto to Delena?

użytkownik usunięty
dodektrn

Elena + Damon, nie mów, że czytasz to pierwszy raz...

ocenił(a) serial na 8

a moze StElena,CarMatt,CarTy,czy JennAl?:D

użytkownik usunięty
dodektrn

Kiepsko Ci idzie;)

użytkownik usunięty
Pawel93_fw

Pewnie nie...

ocenił(a) serial na 8

"...a szeryf Forbes popełnia śmiertelny błąd starając się wszystkich ocalić." - może Szeryf Forbes chciała pomóc swojej córce, jednak popełniła błąd i Caroline ginie? Wtedy zgadzałaby się jej śmierć-jako jedna z głównych postaci? Ale jednak wątpię,nie za bardzo to pasuje ;/

ocenił(a) serial na 5
atagerka

Pewnie pomyliła naboje w swojej pukawce i zamiast drewnianych załadowała zwykłe.

biedroneczka_90_8

atagerka :to miało by sens. Ale z drugiej strony Caroline ma sporo fanów i jej śmierć mogłaby przyczynić do niższej oglądalności. I co by było s Tylerem? Mattem?

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Damon na pewno nie umrze, inaczej Vampire Diaries stałoby się innym serialem bez niego z dużo mniejszą oglądalnością. Przecież oni w tych trailerach cały czas nas wkręcają, znając życie to jedna z tych mniej ważnych postaci zginie i podejrzewam że Jenna. A na Damona znajdzie się ratunek np. Elijah coś wymyśli, albo właśnie ta cała mikstura go uratuje. Ale też wątpie aby Elena jednak przemieniła się w tego wampira, wkręcają nas xd Ale gdyby ją naprawde przemienili, to wyobraźcie Sb o ile ciekawszą postacią by sie stała!

użytkownik usunięty
martiza3

Ale Katherine się przestraszyła jak usłyszała że Elena wypiła krew wampira

użytkownik usunięty

Bo jeśli Elena stałaby się wampirem to tak jak powiedział Damon, nic nie stałoby na przeszkodzie wiecznej miłości Steleny. A Katherine po to przybyła do MF - a przynajmniej tak twierdziła - żeby zdobyć na nowo Pierdzi Mączka. Dlatego tak pękła gdy to usłyszała. Tylko co ona nadal widzi w Męczydupie, przecież charakterki obu braci zmieniły się przez te lata diametralnie i przy Stefanie by chyba usnęła z nudów...

ocenił(a) serial na 10

Stefan przy Katherine robi się dużo ciekawszy ;> Przy Elenie jest tylko nudniejszy, ale i tak ich lubię. Ale Stefan/Katherine to jest coś :> ciekawsi nawet od Deleny.

ocenił(a) serial na 5

Ja myślę, że je wszystkie strasznie kręcą zmarszczki na czole Stefana. A tak na serio to też sama nie wiem co ona w nim widzi, a może nic nie widzi tylko chce się nim pobawić, do czegoś wykorzystać i porzucić.

ocenił(a) serial na 10

Może właśnie chodziło o tego Stefka? Ja wiem Katherine to cały czas ma jakieś tajemnice przed wszystkimi .

użytkownik usunięty
martiza3

I tak wole Elene niż Katherine.
Katherine wcale nie kochała Stefana, tak mi się wydaje

ocenił(a) serial na 10

Ale zareagowała na to, że Elena ma krew wampira w obiegu i jak stanie się wampirem to rywalizacja o Stefana spełznie na niczym :D

użytkownik usunięty
martakamyk13

Już to pisałem w innym temacie, ale w spoilerze następnego odcinka grób gilbertów wygląda inaczej niż w pilocie

użytkownik usunięty

Więc dlaczego wyznawałaby miłość zwłokom leżącym na ziemi? ;)

ocenił(a) serial na 10
martiza3

I Katherine nie wróciła jedynie dla Stefana tylko żeby uwolnić się od Klausa.

Ewcia78

Jeśli ma się odbic na Stefanie to będzie to umierający Damon, ale skoro będzie 3 sezon to cudownie ozdrowieje. Nie wiem czy wymyślą coś w stylu, że ktoś umrze żeby oszukac Klausa, to już było z Bonnie

użytkownik usunięty
alien_2

Też myślałem na początku że ktoś powstanie z tego grobu

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Ale przecież Męczydupa nienawidzi swojego brata, podobno, więc powinno spłynąć to po nim jak po kaczce.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

Nienawiść nienawiścią, ale jak by przyszło do do czego to jeden za drugim poszedłby w ogień (co już się zdarzyło). Oni mogą sobie obić buźki, powbijać kołeczki w brzuszki i dosypać swędzącego proszku do bielizny, ale po 200 latach bycia braćmi, wątpię czy fakt, że drugi umrze tak na amen, spływało po którymkolwiek jak po kaczce.

ocenił(a) serial na 5
Eyre

No nie na czole Męczydupy pojawiłaby się para nowych zmarszczek, ale skoro Damon ma cudownie ozdrowieć, to muszą wymyślić jakiś sensowny sposób na jego uzdrowienie a nie czary mary Bonnie albo tajemnicza roślina od doktora z alpejskich łąk.

biedroneczka_90_8

Na pewno wymyślą jakiś fajny sposób, aby wyleczyć Damona. I mogę się założyć, że na to nie wpadniemy i jak zwykle będziemy bardzo zaskoczeni :)

ocenił(a) serial na 5
Kate123

I to jest w tym serialu najlepsze.

biedroneczka_90_8

Tak, siedzimy przez tydzień, wymyślamy teorie, a później i tak wszystko jest inaczej ;)

użytkownik usunięty
Kate123

Dokładnie ;)

ocenił(a) serial na 5
Kate123

Ale jaki ubaw przy tym jest.

biedroneczka_90_8

Największy numer to był jak się jednak okazało, że Damon został ugryziony przez Tylera. A przecież większość z Nas uznała to za nieprawdę ;)

ocenił(a) serial na 5
Kate123

Uznała? Ten spoiler został brutalnie stłamszony a tu masz ci babo placek. Teraz wszyscy mówią, że Danon przeżyje a jak zrobią przekręt i dziada uśmiercą.

biedroneczka_90_8

no ja sie tego obawiam wlasnie najbardziej.

biedroneczka_90_8

TVD ma się opierać między innymi na wyborze Eleny odnośnie tego z kim chce być: czy ze Stefanem czy Damonem. Na razie jest ciągle Stefek i Stefek. A o tym, że miałaby się zastanawiać, czy być z Damonem nie było nawet mowy. Więc to jest po prostu niemożliwe, żeby Damona uśmiercili.