PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122047
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Kamila9191

seans seansem, obejrzymy jak wrzucą, ale na fejsie amerykance skomentowali chyba całe show, nie wiem po co czytałam, ale mnie wciągnęli :/ :P

Kamila9191

Odcinek super!! Dużo akcji na coś takiego czekałam, nawet wzruszyłam się kiedy S i E się żegnali (jak kazała mu zamknąć oczy:( i Klaus ją zabrał)
Na razie jestem w szoku po końcówce :O :(

bliss6

Zapomniałam dodać,że była scena Delenowa mmm Damon "nakarmił" Elene swoją krwią wtedy wkroczył Stefan i była walka trochę lepsza niż w poprzednim odcinku ;) (podobało mi się to ;))
Alaric jednak żyje i wrócił( cieszę się z tego powodu)
Taylor i Jules też wrócili.. I właśnie Taylor załatwił Damona :( buuu

bliss6

o mamo. ja jeszcze nie widzialam i zobacze dopiero po powrocie z pracy :(
z tego co piszecie duuuzo sie dzialo.
czyli ten spoiler z wilkolaczym ugryzieniem jest prawda?
w takim razie pewnie sezon zakonczy sie w domniemana smiercia damona, ktory zapewnie z poczatkiem 3 sezonu zmartwychwastanie lub cos podobnego sie z nim zadzieje ;)

ocenił(a) serial na 8
red_nails

A tam a może już Damon nie wróci :-P

ocenił(a) serial na 5
bliss6

Jak to załatwił Damona, oż to dziad jeden, lecę oglądać, ale się wkurzyłam.

Kamila9191

o ja p******* co za odcinek, uwielbiam ten serial ale martwienie sie o Damona to juz za duzo :(:( i jeszcze ten grob w zwiastunie nastepnego odcinka, rozkrecili sie na maksa....

butterfly24

Możliwy spoiler - obok grobu jest nazwisko Gilbert, wiec pewnie Jenna :/

butterfly24

Jenna nie jest Gilbert :) tylko Sommers

Ksymenaa

Mimo wszystko jej tam chyba "najbliżej" ;D albo nas zaskoczą i raz a dobrze pozbędą się Johna w końcu...

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

Jest jeszcze opcja, że to Jeremy... Chyba, że będzie zgodnie z książką i będzie to ktoś inny, nie powiem kto ;)

gunia5

Jeremy nie, widziałam go na zdjęciach z finałowego odcinka, więc możliwe że będzie tak jak mówisz :)

ocenił(a) serial na 8
butterfly24

No a może Jena zginie :-)

gunia5

powiedz, nie bądź taka :(

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

właśnie obejrzałam zwiastun następnego odcinka :) za szybko postawiony ten nagrobek. może to grób rodziców Eleny?

ocenił(a) serial na 10
butterfly24

Hej gdzie oglądałyści i skad pobrac ten odcinek bo zawsze ściągam z forum ale teraz jest zablokowane bedę wdzieczna za pomoc

ewela_mal

p e b.pl

butterfly24

torrentz.eu
polecam :)

Kamila9191

Odcinek niesamowity! Najlepszy od dawna, ani na chwilę nie było przynudzania, nawet sceny Stefan - Elena zrobione krótko, zwięźle i na temat:) Damon rządził całym odcinkiem! To ugryzienie wilkołaka... Chciałabym, żeby to wszystko się wyjaśniło jeszcze w tym sezonie, bo czekać całe lato to byłaby przesada... Mam nadzieję, że gdy Elena się dowie, że Damon jest umierający, zrozumie, jak wiele do niego czuje:) Super zwrot akcji z Jenną!

ocenił(a) serial na 10
aiello

dziekuje za pomoc juz sciągam :)

Kamila9191

Skończyłam oglądać pół godziny temu, a dalej się nie uspokoiłam.
Spoiler, który wszyscy uznaliśmy za fake jest prawdziwy?! Oby tylko Stefek choć raz się spisał. Podejrzewam, że Elijah może coś wiedzieć na temat leczenia ugryzień wilkołaków, w końcu troszkę już chłopina przeżył i różne ciekawe rzeczy wie.
Jenna... W życiu bym na to nie wpadła. Mam tylko nadzieję, że jej teraz nie zabiją.
Matt mógłby spokojnie teraz robić za collateral damage, skoro i tak ktoś musi zginąć. Chyba że "śmierć" Jenny już się liczy jako ta, którą zapowiadali.
I liczę na to, że Damon przeżyje jako wampir, a nie przejdzie jakiejś absurdalnej metamorfozy rodem z książek...
Cieszy mnie niezmiernie, że Jules ma być wilkołakiem do odstrzału przy rytuale. Byleby jej śmierć była bolesna.
Co mnie bardzo wkurzyło w tym odcinku - Damon znowu robi wszystko, co w jego mocy, żeby Elenę ratować i znowu dostaje po tyłku. Znowu to Stefek jest bohaterem, nie wiadomo, z jakiej racji, a Damon jest tym złym, bo nie chce pozwolić jej umrzeć. Bierze pod uwagę wszystkie ewentualności, a ona nie potrafi nawet zobaczyć, że zrobił to z miłości, że wcale nie chodziło o to, że on nie chciał, żeby zginęła. Po prostu nie chciał jej śmierci. I Damon miał rację - Stefek po prostu nie ma jaj, żeby być zdolnym do takich decyzji.
Ale też ja miałam rację, że Stefan chce przemienić Elenę, a Damon byłby do tego zdolny w razie zagrożenia jej życia.

Evarini

Dla mnie odcinek był niesamowity, oglądałam z zapartem tchem, przemienienie Jenny no cuż tego się nie spodziewałam, myślałam że jeżeli zabrali Caroline to wezmą Kat albo kogoś ale kurcze Jenna, Alaric się załamie kolejna kobieta która kocha jest wampirem. Rozmowa Eleny z Stefanem tam na tym spacerze, podobała mi się, Elena poweidziała co myśli o przemianie, o swoim życiu. Denerwowało mnie to jak Damona tak jakby obwiniają za wszystko co zrobi, Stefek gówno robi a jest super, a Damon chce ratować Elene i jest zły grr... Ugryzienie Damona, wogóle się tego nie spodziewałam myślę że raczej nie zrobią z niego besti, możliwe że Taylor, Bonni, Albo Elijah wiedzą jak wyleczyć ugryzienie. Matt wkońcu przejrzał trochę na oczy i dobrze, chodź i tak go nie lubie, aha i jeszcze Greta, ciekawe że rodzinnka jej szukała a ona wcale tego nie potrzebowała.

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

"...ale termin, którego szukasz to pewnie: OMG" no i tak jest co odcinek :D genialny, nieprzewidywalny, siedziałam jak na szpilkach cały czas. Tylko ta sytuacja z Damonem, mam nadzieję, że ten niby fałszywy spoiler to jednak po części okaże się faktycznie nieprawdziwy i właśnie elajża będzie znał jakiś sposób na wyleczenie tego albo coś w ten deseń. Nie wyobrażam sobie Stefana wyruszającego w podróż i zbliżenia Deleny, przecież to tandeta -.-. a przecież scenarzyści wysoko stawiają sobie poprzeczkę:)
To, że Damon non stop jest tym złym to już norma, pewnie dostanie mu się też za Jenne, no bo gdyby nie uwolnił Car to Klaus nie musiałby wykorzystywać planu b.

ocenił(a) serial na 10
dreamseal

Końcówka...powalająca - obstawiałam że to Stefana wezmą na tego "zapasowego wampira" wkońcu to Katerina miała kogoś tam załatwić. Ale że Jenna? Wow normalnie mnie wcieło... Odcinek porywa i juz chce kolejny czwartek - stanowczo! Kto nie oglądał to niech zrobi wszytsko by nadrobić ogromną strate

ocenił(a) serial na 8
supplice

Katrina kocha Stefana więc w życiu nie pozwoliłaby na to by to Stefan był zapasowcem, przecież dlatego powiedziała Damonowi gdzie jest Carolina i Tyler bo ten powiedział że Elena ma wypiła krew wampira i na zawsze zostanie ze Stefanem, Katrinie od razu rura zmiękła i powiedziała gdzie ma szukać Caroliny.

Kamila9191

Odcinek po prostu niesamowity! Tyle się działo. Dlaczego Damon jak zwykle musi za wszystko obrywać? On po prostu bardzo kocha Elenę i stara się ją chronić na wszelkie możliwe sposoby. I teraz jeszcze to ugryzienie. Mam nadzieję, że znajdą jakieś lekarstwo (skoro klątwa słońca i księżyca okazała się nieprawdziwa, to może nieprawdą jest też to, że nie ma leku na ugryzienie wilkołaka), bo nie wyobrażam sobie TVD bez Damona. Byle tylko Elena się o tym dowiedziała i może w końcu przejrzy na oczy i uświadomi sobie, że kocha Damona. Wiedziałam, że Klaus ma w zanadrzu Jules, ale nie przyszło mi do głowy, że drugim wampirem będzie Jenna! Że w ogóle będzie ona wampirem. Na razie tyle, muszę trochę ochłonąć po tym odcinku :)

Evarini

Też się wkurzyłam, że Damon robił wszystko by uratować Elene a Stefan znów "wielki Hero" !
Mina Damona jak zobaczył ,że został zraniony przez Taylora szok:)
A czy mi się zdawało czy Kati jakoś tak się zmartwiła trochę, że Damon jest umierający ??

ocenił(a) serial na 10
Kamila9191

Jak Damon umrze sorry, ale serial przestanie mieć sens.

yourlittlestar

Nie może umrzeć, przecież straciliby połowę widzów jak nic, gdyby go zabili. Nie są tak głupi, żeby sobie tak dobry i tak lubiany serial niszczyć, usuwając najlepszą i najbardziej uwielbianą postać.
Na pewno okaże się, że ugryzienie wilkołaka jednak można wyleczyć.
Inaczej się załamię po prostu. A razem ze mną miliony innych ludzi.

Evarini

Masz rację, nie mogą Nam tego zrobić. Ktoś na pewno coś wymyśli i Damon będzie uratowany. Innej opcji nie widzę

Evarini

Ale ten Stefek, co za pi zda, tu mu facet dziewczynę zabiera a on stoi jak słup, Damon by się rzucił i sam zginął:/ Po co ją ciągał po jakichś lasach, przecież wystarczyłoby żeby siedziała w domu, Klaus by tam nie wszedł. To nie, musiał ją zaciągnąc gdzieś, wystarczyłoby pół godziny więcej i Damona plan by się udał, zyskaliby ten miesiąc.Chociaż nie wiem, Elena zaraz by się rzuciła z pięściami na Damona gdyby dowiedziała się że ona jest na miesiąc bezpieczna a jenna zmienia się w wampira

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No ale oglądałaś uważnie? Stefan nie chciał Klausowi pozwolić na zabranie Eleny to Elena go powstrzymała. Co z tego że siedzieliby w domu jak któregoś dnia ktoś z nich bedzie musiał wyjść by chociaż jedzenie przynieść Elenie albo napić się krwi. Klaus by ich zwyczajnie zabił. Żadnego miesiąca by nie zyskali bo Klaus powiedział nawalicie i nie żyjecie, przecież mogliby uciec samochodem a nie wracać do domu tylko to by nic nie dało bo Klaus wyrżnie jej przyjacioł, przecież o to idzie że Elena sie poświęca dla tych których kocha, no to wałkujemy od miesięcy przeca... 0_o...

Greg_Mar

Damon wbrew Elenie by ją zaciągnął do domku:P Stefek jest ofiara losu i już, strasznie stanowcze było to jego powstrzymywanie:P Damon czasem przekombinuje ale jednak coś robi. Odcinek był świetny pomimo Stelenowych wyznań, po zdjęciach widzę, że to nie były ostatnie wyznania.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

I tak by wszystko robił wbrew Elenie a ona by go za to kochała i kochała :-P A teraz sobie wyobraź że ma chopa który robi wszystko wbrew Tobie, Ty podejmujesz decyzje a on ma to w pupce i bierze Cię za twarz i ciągnie tam gdzie on chce a nie Ty. No ja nie wiem czy Ty byłabyś szczęśliwa bardzo z nim :-P Chociaż Twoje koleżanki mogłyby mówić no co ona od niego chce przecież jej chop robi to wszystko dla jej dobra... 0_o... No wiesz jak stoisz na polu minowym to czasem warto nic nie robić niż coś robić. Bo jak coś zrobisz zanim pomyślisz to... BUM... Jak widzisz Damon coś zrobił i wyszło boleśnie dla Niego, Eleny i Jeny i jak Elena sie dowie że przez niego jeszcze jej nudna ciocia kopnie w kalendarium to już wesoło nie bedzie ;-)

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Mhm, już widzę jak ktoś Ci zabiera osobę, którą kochasz, a ty stoisz jak słup i nic nie robisz bo możesz przypadkiem umrzeć.
Widzisz, znowu jest ta sama sytuacja, że Damon przez cały dzień lata po MF żeby tylko uratować Elenę a Stefcio co robi? Ano Stefcio jedzie na przejażdżkę.

ocenił(a) serial na 10
Greg_Mar

dobrze ze elena i stefan maja takie ciekawe zycie bo inaczej umarli by z nudow. ten stefan jest tak dobry i porzadny ze az nudny... i dlatego wlasnie damon musi przezyc zeby jakos pociagnac to wszystko. wyobrazacie sobie wiecznosci w wykonaniu eleny i stefana???

badwolf

Nie.... ale wyobrażam w wykonaniu całej tójcy.... coż to byłaby za walka o względy Eleny ; )

użytkownik usunięty
Greg_Mar

O rany już przestań bronić Stefka, nawalił i tyle....

ocenił(a) serial na 8
Evarini

No i faktycznie następnego dnia fala samobójstw nastolatków :-P

ocenił(a) serial na 10
yourlittlestar

Racja-jak tak mi uśniercą Damona to koniec tej przyjaźni-Elajha napewno cos wymysli choc wpowiedział Damonowi że nie zapomni mu tego długo (że dał swoją krew Elenie) a dla wampira"długo" to "wiecznośc" Oj ostatni odcinek będzie boski pewnie+mam nadzieje zrobią 3 sezon

ocenił(a) serial na 9
marisha04

3 sezon będzie od 8 września :))

ocenił(a) serial na 10
ladybird03

Uff kamień spadł mi z serca!;* ale gdzie tam do września;(;(

ocenił(a) serial na 5
marisha04

3 sezon będzie na bank, odcinek suuuuuper, cały czas akcja. Stefano jak zawsze dupa, wiecznie za wszystko przeprasza, Damona mam nadzieję, że nie uśmiercą ( głupi chyba nie są), no i Jenna, kuuurde tego się nie spodziewałam. Aż nie mogę doczekać się ostatniego odcinka, ojjj będzie się działo, zanim puszczą 3 sezon chyba do głowy dostanę, byle do września.

ocenił(a) serial na 9
biedroneczka_90_8

gdzies na forum wyczytałam że Ian Somerhalder ma podpisaną umowę na 6 lat , więc na pewno go teraz nie uśmiercą ;-)

marisha04

3 sezon będzie. A lekarstwo muszą znaleźć, Damon nie może zginąć

ocenił(a) serial na 8
Kate123

A tam nie może nie bądźmy tacy pesymistyczni :-P wszystko jest możliwe :-P

Greg_Mar

Właśnie, wszystko jest możliwe, więc na pewno znajdą jakieś lekarstwo:P

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Oj no nie psuj mi nadziei nooooo :-P może jednak umrze nooo ;-)

Greg_Mar

Wybacz, że muszę Cię rozczarować, ale ja myślę, że na pewno nie umrze :P

ocenił(a) serial na 8
Kate123

A tam... No chociaż ciut ciut no... Na szczęście może Jena umrze ufff To by było coś, pod nogami by się nie plątała i w ogóle :-)