PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122051
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Obejrzała już ktoś? Nocny seans o 2 ;)

yourlittlestar

Uśmierć Damona!? chyba żartujecie, wtedy PW straci sens, bo ja nadal w głebi mam nadzieje, że Elena i Damon beda razem :PP co do nagrobku itd przypuszczam Elene, zawsze pod koniec serii jest wstrzas dla widzów. Ale na bank znajda scenarzysci jakies 'uzdrowienie' i voula ! Damon przezyje ugryzienie Tylera, a Elena zmartwychwstanie (tak jak w ksiazce :P)? wkrótce się przekonamy ! :D
chyba uschne do wrzesnia ! :O

kasiulka1508

Odcinek emocjonujący - i to bardzo xD Coś podejrzewam, że Elena zostanie wampirem, a Damon wypije ten eliksir i obudzi się jako człowiek - choć mam WIELKĄ nadzieję, że jednak tak się nie stanie, bo Damon jest zbyt genialnym wampirem xD Akcji z Jenną w ogóle się nie spodziewałam, ale może się okazać, że będzie świetna jako wampir (jak w przypadku Caroline), choć z drugiej strony w zapowiedzi kolejnego odcinka widzimy kwiaty składane na grobie, gdzie w tle widać nazwisko Gilbert, a Jenna może przecież być pochowana obok swojej siostry... Ech, jednak wolałabym, żeby została z Alarickiem ;)
Nie mogę się doczekać już tych dwóch ostatnich odcinków, nie mówiąc już o trzecim sezonie (nie obawiam się jednak o to, czy Damon przeżyje - producenci nie są głupi, nie pozbędą się z serialu tak uwielbianego przez fanki aktora xD).

kasiulka1508

Damon będzie żył. Ja obstawiam, że Elijah juz posiada sposób, żeby Damon nie umarł. Albo Damon sam przypomni sobie co o eliksirze powiedział Elijah. (Elijah wspominał, że był on przygotowany dla Katheriny, miał on właściwości reanimacyjne).

Kamila9191

Kurde, nie wierzę że spoiler z błędami gramatycznymi mógł byc prawdziwy. Co za odcinek, nawet Stelena mi tak nie przeszkadzała. Damon ładnie odwalił, ja myślałam że on Elenę pocałuje a on jej krwi dał;P Ale to ugryzienie masakra, już wiem skąd te zwidy w kolejnym odcinku, Rose też się mieszało w głowie. Co może byc lekiem na ugryzienie? Tez jakas tajemnicza roślinka? Przecież muszą Damona uratowac. Nie podoba mi się tylko motyw, że Jennę przemieniają w wampira. Wszyscy już chyba wampirami są, został Alaric i Matt. A Matt jak się ogarnął:D I tak go lubic nie będę bo ma tępy wyraz twarzy. Ale co oni odwalili z tym Damonem. Spoiler mi się wydawał taki tandetny a się okazuje, że może byc prawdziwy. Piękne zakończenie sezonu nam szykują.

alien_2

A tam jeszcze na 3 sezon zostało 2000 mieszkańców miasteczka dopiero pod koniec wszyscy będą wampirami :-) o Jeremku i krwawej Bonnie zapomniałaś :-P

Greg_Mar

coś mi się zdaję, że Bonnie nieźle namiesza w ostatnim odcinku.... nie ma jej już jakiś czas, ale jak się pojawi..... uhh będzie się działo ; )

Kamila9191

Hahaha no równie dobry odcinek jak ostatnio :-P Ciocia Jena też zostanie krwiożercą na chwilkę :-P Danone jest śmiertelnie pogryziony :-P a Mattowi przypomniało się że kocha Caroline, no a Elena ciekawe czy zostanie tym wampirem czy nie :-P interesująco się zapowiada. mmmm :-)

Greg_Mar

rozwalili mnie na łopatki. wiem że Damon nie umrze, ale mam czekac do września żeby się o tym przekonac? przecież oni nie wyjaśnią tego do końca sezonu. Idę oglądac ślub mojego księcia bo już się sfrustrowałam trochę

alien_2

Oj tam nie umrze, nie umrze to jak wiadomo że nie umrze to po co oglądąć? :-P a jak moze umrzeć to od razu bardziej wciąga a może jednak a tak trochę :-P Twojego księcia? Brytyjskiego???? Użes... Dobrze że ja takich rzeczy nie oglądam szopka jak 102 :-P ślub ksienciunia :-P

alien_2

No, no też idę zobaczyć, bo słyszałam, że Kaśka ma fajną sukienkę.

biedroneczka_90_8

O mamo... A jak byś powiedziała że nie ma sukienki to wtedy ja bym poszedł zobaczyć... Hmmm kurde albo rzucę okiem może przynajmniej dekolt będzie duży...
No ale już skandal ponoć Kaśka nie będzie ślubowała posłuszeństwa! Noż niech to... Babka będzie zwyczajnie nieposłuszna :-P hihihihi a mógł sobie posłuszną znaleźć i ładną z Polska :-P

Greg_Mar

Kochałam Williama ale niestety zestarzał się, wyłysiał i wygląda jak każdy Angol:/
Sukienka taka sobie, strasznie skromna ale przecież ona nie mogłaby pozwolic sobie na żadną ekstrawagancję.

alien_2

Kurde dziewczyno on jest tylko o rok starszy ode mnie! Ale żeś po mnie pojechała! Zestarzał się... 0_o... Użes... Jak każdy Angol :-) hahahaha Jak by nie patrzeć Polski man to zawsze swoiski i chociaż trochę przystojny :-P A i dogadać sie łatwiej ;_P

Greg_Mar

No zestarzał się:P co ci poradzę:P Nie jestem fanką dużo starszych:D I dogadac się łatwiej i przystojniejsi:P

alien_2

No taaaa... Wisz to ja się może już pójdę okładać glebą by sie przyzwyczaić a i w krzyżu mnie coś strzela... Pewnie to przez mój starczy wiek :-p No za moich czasów to młodzież nie była taka hałaśliwa jak wy smarkacze! I miała więcej szacunku do starszych! O!

alien_2

Ale jeździcie po tym biednym księciuniu WilluXD
Jednak to fakt, kiedyś był takie ciacho, a teraz to coraz bardziej do Starszego swego podobny...
Ta łysinka.
Ech;)

WhiteDemon

No a tak Kaska mu by mogła maszynku do włosu kupić i zrobić z niego Stathama: http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/27/2774/F7VTD00Z/posters/jason-statham. jpg
I od razu byłby strawniejszy a nie jak zbutfiały precelek :-P

Greg_Mar

No, Statham tyż jest kawał przystojniaka, jak tego swojego lubego koronowanego Kasieńka tak obstrzygnie to rzeczywiście, konkretXD

WhiteDemon

A noooo widzisz :-) Statham to NOSEM wciąga Borna, który nosem wciąga Bonda! :-)

Greg_Mar

A nieprawda!
Bourne jest debeściak i mu taki Transporter nie podeskoczy pod kolankoXD

WhiteDemon

A prawda Bourne nie ma takiej klaty O!
http://2.bp.blogspot.com/_Bq59GiZEnLM/TGgoVdA6LwI/AAAAAAAAACI/i4P-lLWq2ew/s320/j ason-statham-death-race.jpg
:-))))

Greg_Mar

I tam, klata to nie wszystko, wbrew pozoromXD
Jeno Statham bardziej z papki umie respect wzbudzać, a Damon musi dopiero Bournea w akcyje wkrecic, by pokazac w czym rzecz i ze un tyz niebezpieczny jestXD
No bo rzeczywiscie, buzie to ma ciut dziecieca w TB, jak sie tak doczepic na uparciucha...

WhiteDemon

No a taki Statham to jak idzie ulicą to za nim tabun babek biegnie... A jak idzie Damon (Bourne) ulicą to przez jego dziecięcą twarz tabun pedofiluffff :-P XDXDXDXD

Greg_Mar

Hahahaha, dobreXD

WhiteDemon

:-PPP hahahahaha chyba dziś jakaś pełnia bo mam fazę :-P

Greg_Mar

OOo, czyli nie tak daleko Ci do KlausikaXD

WhiteDemon

No właśni chyba ktoś zdjął ze mnie klątwę :_))) bo przysięgam że nic nie piłem... od rana nawet jednej herbaty ;-)

Greg_Mar

A pozwólcie, że się wtrącę, przecież Statham ma zbyt przepakowaną tą swoją klatę, fakt z mordki bardziej męski od Danonka, ale wydaje mi się, że nasz wampierz ma fajniejsza klatę. A tak swoją drogą to chciałabym jeszcze zobaczyć klatę Elajży.

biedroneczka_90_8

Co, my gadamy o klacie Matta DamonaXD

WhiteDemon

A wiedziałem, że ktoś tak pomyśli :-PPP hihihihihihi

Greg_Mar

Bo tu wszyscy o jednemXD

WhiteDemon

No Matt też ma lepszą niż Transporter, sorry za pomyłkę.

biedroneczka_90_8

Klata Damona (Iana) niestety nie jest spektakularna :-P
http://images2.layoutsparks.com/1/154733/ian-somerhalder-tiled-default-1.jpg
:_))))))
Co do Elajży to masz chyba dzisiaj urodziny bo Święty Mikołaj przysłał mi prezent dla Ciebie :-P
http://i732.photobucket.com/albums/ww328/brrwsklly_album/daniel-gillies03.jpg

Greg_Mar

He he nie jest źle z tym Pierwotniakiem naszym( Matt ma lepszą), ale zastanawia mnie dlaczego Ty się tak tego Damona ( Iana) czepiasz? Czy Ty preferujesz nadmuchane klaty niczym balony jak u Pudziana? Ja to jak na takie patrzę to mam stracha, że zaraz pękną.

biedroneczka_90_8

Ian ma klatę idealną, nie jest przepakowany, ani nie jest totalnym flakiem ;) Zresztą, wizualnie przynajmniej, Ian jest moim ideałem mężczyzny. Greg sobie może po nim jeździć do woli, ja zdania nie zmienię ;)

Evarini

Tak właśnie Evarini ma rację, koniec kropka.

Evarini

To ja bym chciał tu totalnego flaka zobaczyć :-P
Bo gdzie tu są mięśnie.... Bo ja ani jednego nie mogę się dopatrzyć...
Ja wiem że Damon to fajna postać a Ian to miły gość ale bez przesady jeśli to jest idealna męska klata 0_o,,, no to wybacz :-))))

Greg_Mar

To pokaż nam swoją skoroś taki krytyczny wobec innych klat.

To zapraszam do mnie :-P

Greg_Mar

Skoro się na avatarze pokazujesz w bluzie to spokojnie możesz ją zdąć, chyba, że nic pod spodem tam nie ma;]

Greg_Mar

Może nie według Twoich standardów, ale według moich - owszem, idealna ;)

Evarini

Pewnie dla niego idealna klata to taka: http://trcs.wikispaces.com/file/view/big_man.JPG/30300015/big_man.JPG Żylaste nogi gratis.

No wiedziałem ze pójdziesz w skrajności :-) Bo taka byłaby zbyt prosta. Chociaż nadal wydepilowana :-P

http://www.tapetus.pl/obrazki/n/58614_mezczyzna-klata-miesnie.jpg

a dla porównanie raz jeszcze Ianowa klateczka :-P

Greg_Mar

Może klata i ok, ale ręce obrzydliwe.

biedroneczka_90_8

Hahahaha No co Ty ja tam w ogóle męskich klat nie lubię tak sobie żartujemy o klatach od czasu jak Damon 3 odcinki temu ściągnął bluzkę by odebrać telefon :-)))) (scena ewidentnie dla fanek Iana) :-ppp
Ale jeśli mnie pytasz jak faceta to niestety Ian nie ma zbyt męskiej budowy. On pracował jako model wiec jest strasznie chudy, zresztą Niny Dobrev chyba też już nie karmią bo wygląda jak by była na czasach w obozie... Chociaż ja akurat mam słabość do takich przygłodzonych dziewcząt :-P no ale facet to jednak ciut bardziej męsko powinien wyglądać bo niestety bardziej "słabej" klaty od Iana to jednak ze świecą można szukać przykład Elajży czy chociażby znienawidzony Stefano :-P
http://i2.cdnds.net/10/05/550w_gayspy_paul_wesley_4.jpg

To wcale nie musi być klata Pudziana :-)
A to naturalna klata Stathama i prawdziwego faceta:
http://fit4funds.com/demo/upload/jason-statham1.jpg

Bo wiesz niestety nawet Paul, Daniel Giles czy Ian to chyba wiesz... Depilują sobie klaty i woskują :-P Ja mam na klacie takie włosy w trójkącik jak supermen znaczek a oni normalnie gładziutkie klateczki :-P jak pupunia niemowlaczka... ;-P hihihihihihi A wiesz jak jakiś facet sobie coś woskuje :-P w tym klatę... No wiesz... noooo ;-P

Greg_Mar

Ty mnie rozwalasz człowieku, umrę przy Tobie kiedyś ze śmiechu jak WhiteDemon. Oj to, że facet goli sobie klatę, nie musi oznaczać, że jest gejem ( nazwijmy rzeczy po imieniu). Pawełek, Ian i inni to chyba muszą golić klaty, bo zawód tego od nich wymaga. A co do Niny, to figurę ma niezłą, tu przyznam Ci rację. Chyba trzeba będzie zrezygnować z paprykarzu szczecińskiego i zainwestować w folię i zastrzyki z botoksu.

biedroneczka_90_8

:-P no może nie od razu gej ale dla mnie byłby to serio obciach... :-) Facet taki prawdziwy a nie z takich pisemek to ma włosy wszędzie a najmniej na głowie bo widzisz to jest związane z męskim hormonem testosteronem im więcej testosteronu tym masz pełno włochów WSZĘDZIE, tylko nie na głowie :-P bo akurat przez testosteron tam nie rosną :-) ale to nie wszystko przez testosteron masz mięśnie i duże inne części ciała :-ppp ważne dla mężczyzny... I odwrotnie z estrogenem, to biologia. Dlatego po budowie Paula i Daniela Gilesa widać, że oni chłopy są ale ewidentnie się depilują. A skoro się depilują a facetowi włosy rosną na plerach, klatach itp to oni się depilują wszędzie!!! 0_o... Wyobraź sobie jak kobieta sobie nogi goli a jak taki facet musi sobie woskować klatkę, brzusio, plecki, ręce!!!! To co z takiego faceta zostaje :-P A jeśli praca tego wymaga to mnie by nie przyjęli ja mam na rękach i nogach takie włochy, że no jak kotek :-P sasasasasa

No co do Niny to ma figurę faktycznie bardzo pociągającą ale biedaczka chyba od paru miesięcy nic nie jadła... Jak tak na nią patrze to mam ochotę z jednej strony ją nakarmić, może pizzę postawić a z drugiej zaszyć się... No ale kto wie na facebokku mnie już przyjęła do znajomych więc może ją jakoś poderwę :-PPP hihihihihih :-)

Greg_Mar

No to życzę Ci powodzenia.

biedroneczka_90_8

To bym musiał połowę gaży na Ibuprom przeznaczyć i na wosk do depilacji :-P
No to bym na tym nie zarobił tym bardziej że pewnie fanki by chciały bym klatę pokazywał co tydzień a taką owłosioną to feee :-P tylko zimą daje miłe włochate ciepełko :-P

Greg_Mar

Pozabijałyby się o nią.