Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

To ja nawet nie zapamiętałam jej:d

ocenił(a) serial na 10
alien_2

A ja kojarzę ;p

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Tak tylko na piłce i piwie na niczym innym :-P

użytkownik usunięty
Greg_Mar

I na klatach.

ocenił(a) serial na 8

O no to fakt coś tam wiemy a Ty wolałabyś naturalną czy woskowaną :_P

ocenił(a) serial na 8

no ale ja nie kocham Stefana czasem go trochę lubie bo w końcu Polak :-) poza tym nie lubię przegięć na jedną stronę więc nawet jak bym go nie lubił to i tak bym bronił :-) Taka moja natura bronić słabszych :-)

Greg_Mar

Stefan już nie jest słabszy:P Gdyby dzisiaj Damon mu nie wbił w brzuch stojaka od lampy to miałby jeszcze bardziej zmasakrowaną twarz:P Widac, że ludzka krew Stefkowi służy. A tam od razu Polak;P Taki tam z niego Polak bo zna 5 słów;P

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Tu się nie zgodzę, Paul mówi po polsku całkiem płynnie i zgodnie z oficjalnymi informacjami, do 16 roku życia spędzał 4 miesiące w roku w Polsce u dziadków. Gdzieś w jakimś wywiadzie o tym opowiadał, ale przyznał też, że bez tak częstej jak kiedyś praktyki, akcent mu podupada, czy coś.

Eyre

Ładnie mówi, drażnię cię tylko:P znam osoby, które mówią dużo gorzej. Gdyby trochę sobie przypomniał nie miałby problemow. Akcent nie jest tragiczny, on nie pamięta tylko słów. to co mówi mówi OK

użytkownik usunięty
alien_2

No bo to była reakcja typu: Ja nie mam jaj??? Ja?? A masz ! :D

wkurzył się, a Damon mnie trochę rozczarował, myślałam że stłucze cieniasa;P też dobrze to skończył ale mogło byc mniej dramatycznie;)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No nie, zna więcej, mówił że w dzieciństwie to cały czas mówili w domu po polsku a angielskiego się w podstawówce nauczył. ale tak to niestety jest ze jak się mówi potem po angielsku to nawet pierwszego języka idzie zapomnieć np przykłady polskich żołnierzy w wielkiej brytanii. Ten film z Farelem co nakręcili o przygodach polaka który uciakł z Syberii, to ten żołnierz po 65 latach nie był w stanie mówić po polsku, a Paul siedząc w USA i gadajac non stop z Amerykańcami po amerykansku niestety też może zapominać... no ale ja zawsze na Polaka postawię :-)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Tco do krwi to tak pija on trochę paczkowanej ludzkiej i Elenowej :-) więc już nie jest słabiota jak w pierwszym odcinku gdy wylecieli przez okno z Damonem.

Greg_Mar

No nie, Damon mógłby nie dac mu rady gdyby mu się lampa nie nawinęła. Dobrze, że ich dom jest retro- dużo potencjalnej broni:D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No dlatego musiał się kijkiem ratować :-P no aż że zmarszczony Stefan mial większa to i Damon miał gdzie trafić hahahahaha :-PPPPP

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Hoho no to nieźle :D
Myślę, że parę osób by się tu znalazło. No niestety są jednak w mniejszości xD

ocenił(a) serial na 4
AnneBoleyn1536

Właśnie jestem po seansie. Z odcinka na odcinek jest coraz ciekawiej. Nawet nie zauważyłam, kiedy skończył się film. Moje wrażenie w skrócie: cieszę się, że Tyler wrócił; Damon jak zawsze mnie wkurzał; wbrew temu, co wcześniej napisałyście, Stefan wcale nie jest taki zły (raczej zagubiony); no i ....Klaus (eh, gdybyście tylko wiedziały, jakie miałam niegrzeczne myśli, gdy pojawiały się z nim sceny ;P ). To jego współczesne oblicze coraz bardziej mi się podoba. To tyle. Nie wiem, czy wytrzymam do następnego odcinka.

xena_4

Klaus ma szyderczy uśmieszek, mógłby podpijac świat z Damonem:D stefan od początku jest zagubiony i tylko drażni mnie jego widok:/

użytkownik usunięty
alien_2

Zagubiony.. no widzisz, wyspa Lostów to jego destiny:P

ocenił(a) serial na 4

Podoba mi się ta ironia ;)

użytkownik usunięty
xena_4

Nawiązuje po prostu do wcześniej rozmowy o Stefciu ;)

xena_4

Mi się podoba pomysł oddelegowania Stefana do innego serialu:D jak ma taka fajna klatę mógłby grac w Spartacusie, wysmarowaliby go oliwką i może dali jakąś niewolnicę żeby mu smutno nie było;)

ocenił(a) serial na 4
alien_2

O tak, ten jego uśmieszek. Ale przyznam, że robi to o wiele lepiej, niż Damon. Jest takim, wiecznie polującym kotem. I do tego seksownym. I, dzięki Bogu, nie strzela takich głupich min, jak Damon. Punkt dla niego.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Powiedz mi wiecej o tych myślach :-P

ocenił(a) serial na 4
Greg_Mar

Hmmm... Wolałabym nie wdawać się tutaj w szczegóły (żeby moderatorzy nie usunęli nam tematu). Mogę jedynie zdradzić, że w pewnym momencie, wyobrażałam sobie, co by było, gdybym go dopadła :P

ocenił(a) serial na 8
xena_4

No wiesz mamy jeszcze PW jak tam żadnych wścibskich moderatorów nie ma i mogłabbyś to opisać ze szczegółami :-P Rozumiem że on nie miałby najmniejszych szans z Tobą? mmmm... Brzmi dziko i przyjemnie niepokojąco :-))))

ocenił(a) serial na 4
Greg_Mar

O tak. Na prywatnym z chęcią opisałabym ze wszystkimi szczegółami. Tak się składa, że mam bardzo bogatą wyobraźnię. Jest tylko jedno małe ale - by móc pisać na PW, musiałabym zdobyć punkty na filmwebie, a ich nie mam.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Serio a nie wystarczy wysłać zaproszenia/ :-) chyba wystarczy i potem można pisać na prywatnym jak się przyjmie zaproszenie :-) Możemy spróbować :-)

mmmm... Bogata wyobraźni to jest to co ja zawsze uwielbiałem i bedę uwielbiał.... Nie ma nic lepszego teraz to bardzo bym chciał usłyszeć jej dawkę :-)

ocenił(a) serial na 4
Greg_Mar

Wspomnianą metodą już też próbowałam i zawsze przy wysyłaniu pojawiała się informacja o braku punktów. Tak niestety skontruowano filmweb. A szkoda

Piszesz, że lubisz bogatą wyobraźnię. W sensie, tylko w tych niegrzecznych tematach, czy też masz na myśli w innych kategoriach. Zazwyczaj, mój umysł działa w tematach związanych z kryminalistyką. Tylko wieczorami przestawia się na inny tor. Chyba nie muszę pisać, jaki ;P

Widzę, że robimy już offtop. Jutro dziewczyny nas zabiją, jak to zobaczą...

ocenił(a) serial na 8
xena_4

No ja też własnie lubię logiczne wnioskowania i tematy kryminalistyczne :-) No i plus tego ja mam równie dużą wyobraźnie działająca na kilku torach w tym na tych włochatych :-) No to spróbuj przyjąć moje zaproszenie i ja napisze do Ciebie PW i ewentualnie podam mój email i może odczytasz :-)

No nie martw sie dziewczyny tu są całkiem miłe chociaż czasem sprawiają inne wrażenie :-) Ale milszych chyba nie spotkałem :-P

użytkownik usunięty
xena_4

Ja nie ogarniam trochę tego PW bo do jednych pisać mogę, a do drugich już nie. Dodam, że mam marne 3 punkty ;)

Kamila9191

Jedno trzeba przyznać Damon nawet jeśli czasem nerw go weźmie i wali na oślep to jednak nie przebiera w środkach żeby dojść do celu. Nikt mi nie powie, że Junior Mazgaj walczył bardziej zapalczywie o swoją dziewczynę niż Damon o kobietę, która nie odwzajemnia uczucia. Czy Stefan zawsze musi zastawiać się matką naturą i jej pięknymi okolicznościami przyrody zamiast wziąć się z problemami za bary ? Zero wyobraźni. A na poważnie to dobrze, że Damon reprezentuje inny wizerunek w tym duecie bo mielibyśmy Mroczków 2. Stefan nie był w przeszłości taki cacy jak dziś szkoda, że czasem nie jest w stanie wykrzesać z siebie więcej. Zaskoczyło mnie to, że Jenna będzie wampirem. Ciekawe czy tylko ją czymś otumanili czy tez Klaus poczęstował ją swoim RH rzeczywiście. Obejrzałam zwiastun 2 1 odcinka. Jeszcze tylko dwa i będziemy mieć koniec sezonu. Jak znam życie to zostawią nas napalonych aż do jesieni. Mam nadzieję, że team Alaric, / nie wierzę, że to piszę / Jeremy :) :) oraz Bonnie i uncle John mają coś w zanadrzu.

Ps. Obejrzałam scene w której Damon ratuje Car przed Tylerem. Faktycznie coś chrupnęło w kościach więc może go rzeczywiście dziabnął.

Ewcia78

Dziabnął, dziabnął. Podobala mi się scena jak Damon wszedł do grobowca i powiedział Caroline że Matt to nie problem, że on przyszedł ją uratowac a Mattem będą się martwic jutro. Nie wiem czemu ale spodobała mi się scena, gdzie Damon jest opiekuńczy. Już nie podśmiewa się z Caroline. Podobały mi sie dzisiaj sceny z nią, ostatnio nie mogli nic wykrzesac z jej postaci a dzisiaj było super. Wygląda na to, że potrzeba Tylera żeby dobrze wypadła

ocenił(a) serial na 4
Ewcia78

Dziwne, chyba jestem jakaś przygłucha po pracy, bo wygląda na to, źe jak na razie jako jedyna nie słyszałam w tej scenie żadnego chrupnięcia. Muszę obejrzeć tą scenę jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 8
Ewcia78

Jak Jenna będzie wampirem jak PRAWDOPODOBNIE zostanie poświęcona razem z Julse w rytuale?

Kamila9191

Idę spac, na dzisiaj chyba wystarczy dyskusji na temat jednego odcinka;P Boję się że jak wstanę rano koło 12 będzie nowy temat bo ten będzie już miał 1000 wpisów;P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No a co myślałaś jak się rozkręcimy to nie ma zmiłuj :-) Dobrej nocy :-)

ocenił(a) serial na 8
Kamila9191

Odcinek był świetny, ale Elena trochę histeryzowała z tym, że tak bardzo nie chce być wampirem i jakąż to och wielką krzywdę jej Damon zrobił... No sorry, ale co ona sobie wyobrażała? Że będzie ze Stefkiem chodzić za rączkę po lesie jak będzie mieć 80 lat? A dzieci to z probówki sobie planowała zrobić? A może szukałaby honorowych dawców spermy? No litości - związała się z wampirem oczywistym było, że prędzej czy później będzie musiała być przemieniona... w jakiej rzeczywistości ona żyła? Poza tym kto przy zdrowych zmysłach wybrałby choroby, pieluchy i starość, gdyby mógł być wiecznie młody, zdrowy i nieśmiertelny? No owszem, wiem... jest minus, że niby smutek jest bardziej dokuczliwy i czerwone soczki trzeba pić, ale nie demonizujmy... inne wampiry dawały sobie z tym radę przez setki lat, to ona też by sobie poradziła. W każdym razie Stefek już kompletnie przeszedł sam siebie w robieniu smutnych, zbolałych minek i staniu z założonymi rękami, kiedy wszyscy wokół odwalają za niego czarną robotę. Jakby siedział na 4 literach w domu to przypilnowałby Jenny i Klaus by jej nie zwampirzył. Poza tym ten cały plan Eleny trochę by jej się czkawką odbił, gdyby zobaczyła, że Caroline i Tyler mają zginąć w rytuale... Działania Damona doprowadziły do tego, że przynajmniej wilkołacza ofiara jest dla niej kimś obcym, a Klaus jak sam powiedział miał "zestaw zapasowy", więc pewnie przemieniłby Jennę niezależnie od działań braci... bo przecież dla Kaśki miał plany dłuższych tortur :)

Gwenhwyvar

Elena tak histeryzowała, bo akurat przytyła, a jak jesteś wampirem to żaden fitness nie pomoże...

ocenił(a) serial na 4
flying_robert

A mi się wydaje, że ta scena została właśnie bardzo dobrze zrobiona. Stojąc na tej górce, pokazała, jak bardzo się boi (a wcześniej tylko udawała taką odważną). Że przerażała ją własna śmierć i późniejsza przemiana. A gdy człowiek się boi, to właśnie wtedy histeryzuje. Nie wierzę, że nie zdarzały się wam takie reakcje, gdy sytuacje aż przycyskały was do muru.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Jasne dziewczyna ma prawo się bać, ale jej plan mogący zakończyć się jej śmiercią wcale nie był lepszy - w optymistycznej wersji przeżyłaby aby móc czuć się winną śmierci Caroline i Tylera, w pesymistycznej eliksir by nie zadziałał i nie miałaby żadnego życia... nawet jako wampir. Tak się zastanawiam... skoro mieli już ten magiczny napój ożywiający to czemu nie poszli za planem Damona i nie wykorzystali Bonnie - mogli ją wskrzesić po śmierci tak jak chcieli ożywić Elenę... i nikt by nie musiał umierać w ofierze.

ocenił(a) serial na 9
Kamila9191

Ciekawe co będzie z Damonem ? puszczali by po 2 odcinki na raz , a nie jeden dadzą i tydzień przerwy.................

ocenił(a) serial na 8
speed664

jezeli ma byc 3 sezon,a usmierca damona to ten serial w 50% upadnie ;/.a co do odcinka to jak zwykle kozacki,tylko troche szkoda ,ze juz praktycznie kazdy jest/bedzie wampirem lub wie o wampirach.

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

Nie moge uwieżyć Damon umiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pewnie znają jakieś lekarstwo na to ugryzienie bo 3 sezon bez Damona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vampirefan_2

podejrzewam,że 22odcinek będzie należał do Damona

bliss6

tez tak sadze :)

red_nails

ciekawa jestem miny Stefana jak się dowie że Damon umiera a Eleny hmmm ;) pewnie wypapla Kaśka

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

Ja się tak tylko deczko zastanawiam, jaki wpływ może mieć krew Damona w żyłach naszej doppelgänger...
Skoro Klaus ma se łyknąć wszystko, czy mu aby taka mieszanka nie zaszkodzi w jakiś sposób;) albo na odwrót.
W końcu to hybrydka, nigdy nic nie wiadomoXD jak organizm zareaguje na taką krewkę "zanieczyszczoną".
Bo przecież Klaus nie wie, że Elena ma w sobie krew Damona....
Będą jajca, coś czujęXD

WhiteDemon

powiem tyle że w zwiastunie jak pokazują Klausa jak się przemienia strasznie wygląda :D
ale ciekawe spostrzeżenie WhiteDemon ,a raczej słuszne..

ocenił(a) serial na 6
bliss6

No przerażająco tam wygląda, chyba zmieni się w jakiegoś jednak dragonaXD