PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122051
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Obejrzała już ktoś? Nocny seans o 2 ;)

Kate123

Katherine też za wcześnie wsadzili

Kate123

Też uważam że to jeszcze za wcześnie.W ogóle Elena mi na wampira nie pasuje. zbyt grzeczna i milusia ;P Nie to co Katherine ;P

Vikiii

Powinni jakoś rozwinąć wątek z Kat, oby tylko nie zginęła, bo jest naprawdę ciekawą postacią. Fajnie się przed Damonem tłumaczyła w tym odcinku, że nie mogła nic zrobić, żeby powstrzymać Klausa. Widać, że Kat strasznie nie chce, aby Elena się stała wampirem, bo wtedy ona u Stefka szans już nie będzie miała. Elena mi niestety na razie również na wampira nie pasuje :P

Kate123

Kat to bardzo fajna postać.Powinni ja jakoś częściej pokazywać ;) Niech Nina gra na razie jednego wampira ;P

Vikiii

Tak, zdecydowanie więcej Kat powinno być :P

Kate123

Pewnie będzię

O ile to ona nie będzie tą osobą, która ma zginąć. Oby nie ;P

Kate123

No co ty Katherine jest bezpieczna w domu Ricka

W tym serialu niczego nie można być pewnym :P

Kate123

nie mogę się doczekać.

Nie tylko Ty :)

Kate123

Idę się szykować do spania ! Dobranoc i do jutra być może

Dobranoc ;)

Kate123

Tak, Alaric i Damon razem są genialni! Uwielbiam ich bromance:) I chyba rzeczywiście Alaric jest osobą, która jest na prawdę godnym zaufania przyjacielem. Bo nawet Elena jest gotowa go zdradzić i spiskować ze Stefanem, a Alaric to na pewno Team Damon.

Eyre

Alaric to prawdziwy przyjaciel Damona :) A na początku tak się nienawidzili. Dobrze,że to się zmieniło :D

Kamila9191

u jednej z fanek na chomiku czytałam taki SPOILER SPOILER

S P O I L E R

WIĘŹ POMIĘDZY BRAĆMI: Kiedy w Mistic Falls wyświetlany jest film " Przeminęło Z Wiatrem" na placu miejskim, wspomnienia Damona o Katherine z 1864 mieszają się z rzeczywistymi o Elenie, w teraźniejszości. Stefan płaci ogromną prywatną cenę, próbując zapobiec tragedii, i Szeryf Forbes popełnia śmiertelny błąd próbując utrzymać wszystkich w bezpieczeństwie. Więcej niż jedno życie wisi na włosku przez konsekwencje rytuału ofiary (udostępnione przez Cadly Mack)

nie-oficjalny opis (możliwe, że jest to ostatnia scena):
Elena i Stefan całują się na pożegnanie, gdyż Stefan, musi wyruszyć na poszukiwanie lekarstwa dla Damon'a (który umiera ugryziony przez wilkołaka). Umierający Damon zaczyna całować Elenę, i nie czuje odrzucenia, ona odwzajemnia pocałunek, który wygląda jak ten z filmu "Przeminęło Z Wiatrem". Elena klęczy obok niego czując panikę i strapienie KONIEC :)

nie wiem skąd go wzięła i czy to jest prawda ale może w końcu zobaczymy pocałunek Eleny i Damona :)

anczess

już to było przerabiane znaczy się ten SPOILER

http://www.youtube.com/watch?v=c3tX446glNw&feature=related
Ta muza jest boska xD

Vikiii

O Cześć Viki !
10 raz chyba już ją słysze dziś :P

Cześć ;D
Ostatnio rzadziej wchodzę na to forum ;)
Nad czym teraz myślicie.? ;)

Vikiii

Nad Grobem w następnym odcinku, Czy Damon umrze, i jak się skończy sezon dalej

yhm. ;)
Dzięki nie chciało mi się czytać tego wszystkiego :D
To może się wypowiem..
1. Grób - Jenna
2. Damon nie umrze. nie ma takiej opcji.Inaczej kończę ten serial i zrywam wszystkie plakaty ze ściany ;D
3. Nie zastanawiałam się ;)

Vikiii

Niee to nie bedzie Jenna :D i jak mogłaś się nie zastanawiać nad końcem sezonu ?

Ja zrozumiałam że jak napisałeś sezon dalej to chodzi ci o 3 sezon jak się zakończy ;P

Vikiii

3 sezon, to nie wiadomo jak się zacznie a co dopiero jak się zakończy

No więc dlatego się zdziwiłam ;P

anczess

Oj chciała bym by sie pocałowali :)

Kamila9191

Pojawił się nowy kwejk o Ianie: http://www.kwejk.pl/obrazek/64712/ians.html

Czy ktoś się orientuje z którego to jest wywiadu i gdzie go można obejrzeć?

Kamila9191

Ale się działo !! Damon nie może umrzeć !! I jeśli zostawią nas z tą niecierpliwością do 3 sezonu toja nie wiem co zrobię :D

Kamila9191

Dobry odcinek bo jest akcja prawie non stop która intryguje widza ale wkurzył mnie fakt ,że urwali ją w połowie, i rzecz jasna ,że cały następny odcinek będzie łamana klątwa. No cóż następny chwyt marketingowy.

heymila

Jak dla mnie jest to najbardziej emocjonujący serial obecnie na rynku. Oglądam ich na prawdę wiele, ale tylko z TVD mam tak, że wstaję wcześnie rano (a szczerze tego nie cierpię) tylko po to by obejrzeć najnowszy odcinek. A potem oglądam drugi raz z napisami. Przy innych produkcjach potrafię czekać kilka dni aż pojawią się napisy (inne wyjątki: Supernatural, How I Met Your Mother i obecnie mający przerwę White collar), i to nie ze względu na problemy ze zrozumieniem angielskiego, tylko po prostu, nie czuję się wystarczająco zachęcona by rzucić się na nowy epizod.

Byłabym gotowa zapłacić za możliwość obejrzenia nowego odcinka TVD przed premierą.

Eyre

heh, ja jestem gotowa podjąć starania o 2 tygodniową przerwę byleby obejrzeć 2 odcinki naraz i nie umierać ze zniecierpliwienia- ciekawe czy twórcy vampajerów zdecydują kiedyś o podwójnym finale. I mogę płacić amerykańcom byleby oglądali ten serial a nie idola i nie zdejmowali go przedwcześnie :)

Kamila9191

A ja nie rozumiem, dlaczego towarzystwo z grobowca tak się grzebało. Kiedy Damon ratował Caro i Małego Głoda dzień trwał w najlepsze, co widać nawet przez szczeliny. Kiedy wychodzą - jest już ciemno. Historie życia sobie opowiadali zamiast zwiewać, czy co? Poza tym - gdyby się postarali, wzięli słabizny (znaczy się Szmatta i Głoda) na ręcę i pobiegli, to zdążyliby zakuć Tylera przed przemianą. Ale nie... Musieli stać i podziwiać przemianę w środku lasu. Scenarzyści chyba ich nie lubią

Kamila9191

Rozmowa na temat przemiany powinna mieć miejsce dawno temu, a tak wypadła dość sztucznie.
Odcinek podobnie jak poprzedni stosunkowo wolny, z elementami przynudzania.

Końcówka OK, ale co dalej, czy Damon przemieni się w człowieka?
Bzdet z dwoma Catherinami jest żałosny i o przewidywalnym zakończeniu.

Odcinkowi daję w sumie 7/10, ale powinno być mniej...

Kamila9191

Hahahhaha! Właśnie obejrzałam. Klaus jakiś dziwaczny się zrobił. Jakoś go nienormalnie odmłodzili Oo
Stefan niech się wypcha, ale z niego mazgaj - o jak tym kijem dostał
DAmon wymiata. I jest słodki. DAlaric tak w ogóle.
Car i Tyler w grobowcu - ;D
Ugryzienie Damona wygląda jak moja wysypka po przedawkowaniu czekolady.
Kat była fajna dzisiaj.

A Jenna wampirem?! -pfu, pomyliło ich doszczętnie.
Matt jest nieopisany. Howgh.
Jules niech się w piekle smaży bo Rose pogryzła
miejsce kaj Jenna leżała nieźle kiczowate

Dalaric!

mało Eljadży

Damon nie zginie, och, to oczywiste :D

Kamila9191

Oj odcinek totalnie mnie zaskoczył.
Cały wątek z Klausem i jego wilczo-wampirze zapędy niezły hehe ale się nie powiedzie bo przecież Elenita zostala ugryziona i niby zachodzi w niej już przemiana.
Elijah podoba mi się i te jego opowieści super, ciekawa historia jego rodziny. Tylko zastanawia mnie się czy to oni zamienili Katerinę w wampira i skąd wiedzieli że to ona jest im potrzebna do zdjęcia klątwy?
Chciałabym żeby w końcu się zaczęlo coś dziać fajnego w między Eleną i Damonem a tu zonk i znowu nienawiść Eleny do Damona.
Szkoda że w odcinku nie było Jeremego i Bonnie.
Jenna zdziwiona i przestraszona i ciekawe że niby ma być wampirem. Z jednej strony się ucieszyłam.
kochany Damon biedaczek ugryziony przez Taylera. Ciekawe co szczenarzyści zaplanowali dla jego postaci. Toż główny bohater nie umrze.

monisia99

Elena nie została ugryziona, tylko Damon dał jej krew. To nie Zmierzch, że wystarczy ugryzienie, żeby być wampirem. A przemiana zacznie się u Eleny tylko pod warunkiem, że umrze, zanim krew opuści jej organizm.
A wiemy już przecież od dawna, w jaki sposób Katherine została wampirem. Rose dała jej swoją krew, żeby wyleczyć jej rany, a Kat się zabiła.

Evarini

Źle napisałam z tym ugryzieniem, chciałam napisać, że wypiła krew Damona. A o Katherine zapomniałam że wypiła Rose krew. Dzięki za przypomnienie. W świecie seriali napisali, że jeden z głównych bohaterów zginie w ostatnim odcinku. Brane są takie osoby brane pod uwagę: Caroline, Jeremy, Bonnie, Elena, Matt. Choć sami scenarzyści "mówią" że bracia Salvatore nie są bezpieczni.

monisia99

Tak naprawdę to za zagrożone osoby można uznać wszystkich "series regulars" - czyli Elenę, Kat, Damona, Stefana, Caroline, Matta, Jeremy'ego, Bonnie, Jennę, Alaricka i Tylera. Chociaż Julie Plec mówiła, że Car jest raczej bezpieczna do końca sezonu, więc ją można wykluczyć. No i Damona nie mogą zabić, jeśli nie chcą popełnić telewizyjnego samobójstwa.

Evarini

Pewnie, że nie mogą go zabić bo serial straci sens, oglądalność, a co za tym idzie również dużo kasy ;)

Evarini

Masz rację zabijając Damona serialowe samobójstwo było by zapewnione podobnie gdyby uśmiercili Stefana. Elena jak zginie to pewnie przemieni się w wampira więc jeszcze by było co oglądać.

monisia99

Stefek ma mniej fanów, więc dużo łatwiej byłoby go zabić. Chociaż też się tego nie spodziewam.
Eleny nie mogą permanentnie zabić, bo to główna postać. Ale też nie sądzę, żeby teraz ją przemienili. Może pod koniec przyszłego sezonu, teraz jeszcze nie jest dobry moment.

Evarini

Ja też myślę, że to jeszcze za wcześnie, by Elena stała się wampirem. Chyba w przyszłym odcinku jeszcze do tego nie dojdzie.

Kate123

jestem pewna, ze elena nie stanie sie wampirem. zapewne nie dojdzie do rytualu i krew damona spokojnie opusci jej organizm ;)

red_nails

Ja mam wrażenie, że do rytuału dojdzie, ale nie zostanie on dokończony. W końcu jest powiedziane, że jedna osoba zginie w jego wyniku. Czyli jedną zdążą zabić, a reszta zostanie ocalona. Elena przede wszystkim, bo ofiara z sobowtóra ma być ostatnią częścią rytuału.

Evarini

w sumie masz racje. zapewne tak bedzie. mogliby usmiercic jules w rytuale.
evarini zajrzyj prosze do tematu tlumaczenia :)

red_nails

Też liczę na to, że padnie na Jules.
Już zajrzałam i przetłumaczyłam :)
(Oczywiście, teoretycznie, to ja teraz piszę licencjat i mnie tu nie ma... Jaka ja leniwa jestem, to aż nie do wiary xD)

Evarini

hahaha :D ja pisze wlasnie magisterke a raczej lapie zawieszki nad nia :D

red_nails

Tak się dziś zastanawiałem czy wyobraża sobie ktoś Jenne jako wampira ?

Owszem, ja sobie wyobrażam. Byłaby pewnie trochę spokojniejszą Vicki albo trochę bardziej niepanującą nad sobą Caroline.
Już ją widzę z czerwonymi białkami i żyłkami pod oczami ^^