PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127238
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Nowe notki

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, czy taki temat się przyda, ale go założyłam ;) Chodzi o to, że jak ktoś napisze
następny rozdział (odcinek, część, czy po protu nowe opko), może się tu pochwalić ;)
Tak się rozpisujecie (odpowiedź, na odpowiedzi ;)) że czasami trudno zauważyć ;)
Oczywiście nie mam wam tego za złe :D
Więc może ja zacznę: nn u mnie :)
www.mypom.bloog.pl

ocenił(a) serial na 10

Szczęściarz...
Nas po prostu maltretują kartkówkami,pytaniami,sprawdzianami,testami,projektami...
Aż szkoda wymieniać :P

użytkownik usunięty
Angela1997

Macie pecha... Ostatnio to nawet uwierzyć nie mogę, że nie ma u nas PRAWIE ŻADNEGO sprawdzianu... Cuda się dzieją!

Angela1997

Ta, ja mam tak samo. Czemu oni się uwzięli akurat na maj!? Teraz przecież jest tak ładnie, kto normalny siedzi i się uczy?

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

No bk...
I jeszcze siedzieć w szkole do 29 Czerwca
TORTURA!
O.O

Angela1997

A ja do 22 :P Moja szkoła kończy zawsze tydzień wcześniej :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Dlaczego?!
Jaaaa,ale masz fajnie....
Ja muszę do 29 chodzić.
Peszek O.O

Angela1997

I tak w dwóch ostatnich tygodniach nic się nie robi, no chyba że ktoś ma 192 przedmioty do zaliczenia :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hmhm,niby tak.
Ale my z matmy nigdy nie mamy luzów.
Nauczyciele ciągną ile wlezie
O.O
Podłączam się do pytania ;D

Angela1997

Ja z matmy mam luz, bo jestem dobra z tego przedmiotu, wszystko rozumiem, więc pani mnie lubi (pani lubi osoby które są dobre z matmy/nie olewają jej) i spoko :) A poza tym nigdy nie robi pytania :D Nas pytają z gegry, historii, religii, chemii, francuskiego i czasem z fizy. Z wosu i franca są czasem niezapowiedziane kartkówki.

użytkownik usunięty
Flutterlie

O ja nie mogę, ale ty masz zajebiście! Czemu u mnie tak nie ma?!

Bo to jest szkoła specjalna :P A poważnie to jest szkoła społeczna (coś w rodzaju prywatnej, ale nie do końca) i ponieważ ogólnie mamy bardziej napięty grafik (codziennie w budzie do 15... i jeszcze po tym na wf trzeba iść...), to mamy więcej dni wolnych no i kończymy tydzień wcześniej. Ale za to 1.09 mamy lekcje - ale tylko 3, a i tak to są lekcje organizacyjne, mówiące po raz setny o PSO i BHP.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Ooo to taka szkoła dla bardziej zdolnych???
O.O
Ja tam poszłam do zwyczajnej.
A raczej zostałam w tej,w której jestem od podstawówki.
Poziom jest względny,więc mogę szpanować trzecią średnią w szkole :P
Za to chyba pójdę do liceum o dość wysokim poziomie
I tu się zacznie :P

Angela1997

Ta, można tak powiedzieć. Tzn. statystyczny uczeń z piątkami i szóstkami w 6 klasie, spada do poziomu 3 i 4 w tej szkole. Jest taki wysoki poziom, że ludzie nie dają rady. Ja miałam 5 i 6, spadłam do 4 i 5, więc jest w miarę ok. Ale umiem więcej (a może powinnam umieć :P) niż w normalnych szkołach, jak pisaliśmy próbny z fizyki to był banalny, choć na lekcji jest supertrudno. A w innej szkole, w której go pisali, to "był taki potwornie trudny".

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Tak sądziłam :D
Ciekawe czy ja bym dała sobie radę...
A właśnie,dostałam dziś 5 z fizyki za sprawdzian!
Yeah ;D
Gratuluję takiej wiedzy ;D

Angela1997

Brawo :) Ja nie sądzę, żebym była jakaś specjalnie dobra :P No może z matmy :P A ty byś z pewnością dała sobie radę! Jaką masz średnią?

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Semestr?
4.93
Tak jakoś wyszło...
Matma?
Ja jakimś geniuszem nie jestem.
Chociaż osłem też nie ;P
Raz mam 4 a raz 5 :P

Angela1997

Ja mam 4.90 na semestr :P Ale teraz mi się pogorszy. Gdyby nie ten głupi wf, z którego mam 3, to byłoby mi znacznie prościej...

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Mi też się pewnie pogorszy ; /
Ale raczej nie z powodu w-f
W ogóle...
Mam za dużo do pisania i się z wszystkim nie wyrobię ; (

Angela1997

Ta szkoła zabiera nam za dużo czasu :P A gadanie o niej jeszcze więcej

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hahaha,jak dla mnie szkoły mogli by zamknąć.
Przecież można się uczyć w domu ;D

Angela1997

No dokładnie :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Takich podstaw i rzeczy potrzebnych w codziennym życiu ;D

ocenił(a) serial na 10

AAAA!!! Przeczytam w czwartek może, bo na wycieczkę jadę i nie zdążę już dzisaj :(
Ale wiedz, że przeczytam! :D

ocenił(a) serial na 10

PSChNW :)
Jak zwykle perfecto ;D

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

A tak poza tym, to dałam nn :P Miłego czytania! :)

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

PSChNW

ocenił(a) serial na 10

PSChNW :)

Szeherezadaa

Przeczytałam,nie skomentowałam, chcę więcej :D

marina1318

Ja tak samo :P PnSChNW :P

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Nie mogę powiedzieć,że dodałam notkę,bo minę się z prawdą.
Powiedźmy,że to takie sobie COŚ! ;P
Jeżeli lubicie 'Cosie' to możecie przeczytać ;D
Co do notki nie wiem,kiedy będzie.
Ale jak napiszę to powiem ;D

Angela1997

PnSChNW :D

użytkownik usunięty
Angela1997

PSChNW, ale nie wiem, czy komentarz się pojawi.

ocenił(a) serial na 10

Dzięki twój komentarz jest :D
A co do przemyśleń...
Pisałam tak,jakbym to ja to wszystko przeżywała : )

Angela1997

PSChNW, ale również nie wiem, co z moim komentarzem.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

PSChNW i również pytam - czy ktoś by mógł sprawdzić, czy mój koment dotarł i nie zgubił się w drodze? ;P

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

Oba wasze komentarze są.

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

Nowa notka. One zaczynają się robić coraz to gorsze! Zaczynam się martwić, czy czasem nie tracę mojego talentu pisania opowiadań, który i tak nie wiem, czy miałem...

ocenił(a) serial na 10

PSChNW :D

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

PSChNW :D

Wkurzyłeś mnie. Na serio. Jakby to powiedziała moja mama (dziś dzień Matki, pamiętajcie!) "pier'olisz, a nie solisz".
Uwierz w siebie, bo twoje notki NIE są gorsze. Nie wiem, czego od nich chcesz. Piszesz ciekawie, zarówno 1, 5, 10 jak i ten i wszystkie inne rozdziały były świetne. MASZ talent. Ok, są rozdziały ciekawsze i nieco mniej ciekawe (co nie znaczy, że w ogóle nie są, bo są), ale tak jest zawsze. Przecież można uwielbiać film, a jednocześnie mieć ukochany moment (Król lew - śmierć Mufasy... Aż mi się ryczeć zachciało na samą myśl...), tak samo z książkami, czy w przypadku wieloczęściowych książek (HP - kocham Insygnia Śmierci, rozmawialiśmy o tym, ale Kamień Filozoficzny też lubię) lub seriali (PzM - masz ulubiony odcinek, i taki nieulubiony, prawda?) jest ulubiona część/odcinek. A twoje ff są świetne i przyjmij to do wiadomości. Jedyne do czego mogę się przyczepić w tym rozdziale to dlaczego orzeł mieszkał u flamingów.
Sorry za nieskładność tej wypowiedzi.

użytkownik usunięty
Flutterlie

Ja po prostu bardziej krytycznie oceniam. A to co napisałem... Masakra, nie wiem, jak to się wam może podobać. To nie jest to samo, co u ciebie, Angie, Mariny, czy Sheherezaady: u was przynajmniej to ma sens i jest ciekawie, a u mnie... no, nie wiem, jak to ocenić. Z resztą: samokrytyka powinna być ceniona.

Co do flamingów: Właśnie miałem z tym problem. :). Z tego co pamiętam, w serialu nie było miejsc dla ptaków, a przynajmniej nie były wspomniane. Wsadziłem go tam z tego powodu, że oba gatunki są ptakami. A widząc Alice, jakoś ciężko mi myśleć, że praca jej się podoba, co oznacza, że nie zależy jej na zwierzętach (choć się raczej stara...) i nie obchodzi ją, gdzie są poszczególne gatunki. Chociażby połączenie ruchliwego, ale i trochę agresywnego kangura Joey'a z tym leniwym, strachliwym koalą (zapomniałem imienia) w jednym z odcinków. Niby są podobne, a jednak nie aż tak bardzo. Ten sam gatunek plus nie najlepsi pracownicy równa się wsadzenie Vula do wybiegu flamingów.

Koala to Leonard, a miejsce dla kogoś zawsze można wymyśleć :P
A mi i innym się podobają twoje opowiadania. I przyjmij to do wiadomości. Są lepsze od moich, przynajmniej mają jakiś dreszczyk emocji. A samokrytyka jest ceniona, ale ty nie wierzysz w swoje możliwości (a trzeba wierzyć), nawet gdy ludzie ci piszą, że twoje opowiadania są super :)

użytkownik usunięty
Flutterlie

Oj, wierz mi: jak zaczynam pisać, to sobie wyobrażam, że jestem Bogiem i kreuję swój własny świat. To pomaga. Ale jak kończę... Tracę tą pewność siebie.

ocenił(a) serial na 10

To nie trać! :) Twoje opka były, są i będą zarąbiste :)

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

Dzięki, ale nie wiem, czy by mi się to udało. :)

ocenił(a) serial na 10

Próbować warto :)
Może ty po prostu stawiasz sobie za wysoko poprzeczkę...? My uważamy, że one są super, a ty, że złe... ;)

użytkownik usunięty
Szeherezadaaa

Nie stawiam. Po prostu jestem słaby w tym fachu.

ocenił(a) serial na 10

A teraz jesteś dla siebie zbyt krytyczny! Ech... widzę że uparty jesteś...
Zrozum - jesteś świetny! Nie próbuj zaprzeczać, bo w każdej chwili mogą za mną stanąć murem dziewczyny!

użytkownik usunięty
Szeherezadaaa

Z wami wszystkimi nie mam szans. XD

No dobra, może troszeczkę. ODROBINKĘ. Ale niedużo.

ocenił(a) serial na 10

Mam ochotę podesłać z komixxów A.Y.F.K.M., ale... nie chce mi się XD
Taki ze mnie leń... -.-''
Dobra! Dość o mnie. Ech... będziemy tu teraz tak dyskutować? Ile razy mam powtarzać, że jesteś super?! I tak już jest postęp, ale chcę cię przekonać, że naprawdę dobrze piszesz i że się za ostro oceniasz. Czasami samokrytyka jest dobra, ale czasem irytuje. I tu mamy przykład tego drugiego... no! Słowa mi brakuje. Pomoże ktoś? Mniejsza. Chyba wiesz o co mi chodzi ;) Piszesz świetnie i przestań być taki ostry dla siebie.