Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
o, nie pokazało mi się, że coś napisałaś ;o
chyba obejrzę, zobacze jak będzie z odbiorem tvn on line ;)
Ja też przepraszam za spoilery ale sądziłam ze już wszyscy widzieli ;]
I oglądam Tap Madl... i szczerze mówiąc jeśli chodzi o te 'modeli' to wole te z 1 edycji...
CZEMU oni przepuścili te ciepłe kluchy !?
Myślę ze wiecie o której mówię...
Uciekam do matematyki pa pa ;*
Były 3 nominowane, powinny były jak dla mnie odpaść te dwie, którym się udało, są tragiczne ;)
Ja się zmywam, paps ;*
Cześć i czołem udławcie się rosołem ;D (mój brat tak mówił jak był w zerówce xD)
Czeeeść!
Wpadam na chwile, żeby się wytłumaczyć czemu mnie tu nie ma ostatnio. Szkoła i te sprawy... Dzisiaj raczej tez mnie tu nie będzie, bo fizyka skutecznie wypelni mi czas. Widzę mówicie o tap madl.. Powinna odpasc Ania, która ciagle beczy. Jak nie o to, ze chcieli skrócić jej włosy to o to, ze nie potrafi na obcasach lazic. Dajcie spokój ;/
jako ze mam taka funkcje odpowiedzialna ( ha ha ) donosze, ze siatkarze otrzymali dzika kartę na puchar swiata w listopadzie. Ruscy tez. ;p
wejde potem na ligę GG, żeby zlukac pytania. Na razie żegnam :)
Cześć Nikola, pięknie pełnisz swoją funkcję :D Jeszcze nie było żadnych nowych pytań ;) Mówię wam, wygramy to :D
hej;) Oczywista, że wygramy, bo nie wiem jak wy, ale ja nie zwykłam przegrywać;]
Moje kandydatki do odpadnięcia to:
-Płaczka (chyba nie muszę tego komentować).
-Ta dzika, co nie zdała matury z matmy.
-Exgrubaska z wielkim cycem.
-Michalina - nie ma pojęcia o pozowaniu, co pokazała na sesji w tym odcinku, poza tym wciąż wygląda za męsko, niech łyka dalej hormony i wróci za rok-dwa.
-Ta z dziwnym czołem - no sorry, może nawet jest sympatyczna, ale wygląda jak szympans.
Yyy... Nie zwróciłam uwagi na zęby. Taka blondyna, narzekała chyba na to, że jej rozjaśnili brwi, długie włosy, ma chyba na imię Magda.
A to wiem, straszne szkaradztwo, tak jak Honorata, są jak dla mnie niemal identyczne.
A ja z kolei tej Honoraty nie kojarzę... Nie podoba mi się też ta, która wczoraj została uznana za najlepszą;/ Mnie podobało się zdjęcie tej Very bodajże, wiesz, tej która była najlepsza na pasach;)
A wiem ;) Tamta była na zdjęciu całkiem fajna, ale na żywo.. o raaany ;p
Okropna ta edycja ;P
Nie no, kilka dziewczyn jest w miarę ok, ale kilka to masakra. Ja kibicuję tej Verze i tej matce, co zostawiła synka najbardziej.
Ja tej, której Ty nie lubisz (z cycami) i tej blondynie Oldze ;)
W ogóle nie rozumiem takiego przepuszczania ludzi, typu ta bez matury, wiadomo przecież że to tylko kwestia czasu bo z niej modelki w życiu nie będzie.
A tak poza tym co słychać? Jak prawko? ;)
Jakoś idzie... Miałam dwie jazdy, po pierwszej byłam załamana, ale na drugiej się już trochę poprawiłam. A tak poza tym to nic ciekawego, mam teraz sporo nauki, na szczęście jutro mam luźniejszy dzień więc mogę się dziś poobijać przed komputerem;)
A u ciebie? Jak tam studia?;D
Mam wolne czwartki więc też się obijam ;) Ale jutro na 8, nie wiem jak ja wstanę, odzwyczaiłam się ;P piątek i sobotę mam dwie parapetówy o znajomych także nie wiem czy długo tutaj będę ;)
A studia same w sobie nudne i trudne xD
Każdy wykładowca podał nam z 15 książek, których powinniśmy się nauczyć, milusio :)
Aż tak nudne i trudne?;D Musisz mi tu mówić całą prawdę, żebym wiedziała na co się ewentualnie piszę;)
liczę, że trochę się rozkręci ;P na razie jak mam małe pojęcie o tym to może po prostu to nie zachęca
w sumie nie wszystko, ale np. prawoznawstwo owszem - nudne i trudne ;)
logika prawnicza, historia powszechna prawa - całkiem spoko ;) o reszcie jeszcze nie mam za bardzo opinii ;P
Spoko, będziesz mnie informowała na bieżąco;) Coś mi się dzieje z internetem, dlatego tak wolno odpisuję na tamtym forum...
haha będziemy z moją 'Panic Roommate' xD robiły zapiekankę z ziemniakami ;) jak da rade to zjemy dziś, a jak nie to jutro :D
no heloł, mamy jakiś tam ser czy inne bajery, ale BEZMIĘSNIE :D
dopóki nie poszłam na studia nie wiedziałam, że można zjeść spagetti za 4zł i naleśnika za 2,50 xD