Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=related )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami :)!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Wiem, ogladalam już do momentu, w którym izraelki zdobyły kilka pkt z rzędu ;p
dziwnie się to oglądalo. Bez napięcia- przeciwnik z nie najwyższej polki. Muszę przywyknac do takiej "miekkiej" siatkówki teraz na czas ME kobiet. :)
jejku, ja już chce na mecz jechać! To dopiero za tydzień...
;) Mam nadzieję, że się doczekasz i pojedziesz. Tymczasem zapraszam na tamto forum i temat drużynowy, bo się tam produkuję sama do siebie...;)
Ja nie lubię oglądać kobiecej siatkówki, tak jak mówi Nikola miękka taka.:) ale trzymam kciuki.
Pojechać pojadę, ale muszę przeżyć jakoś ten tydzień..! ;p
zaraz wbijam na tamto forum.
Miękka xzy nie i tak bym oglądała, ale nie mam Polsatu sport ;/
Często piszesz xzy zamiast czy i zawsze muszę się chwilę zastanowić, zanim ogarnę o co chodzi;)
Wiem, pisze tez soe zamiast się. Przepraszam, ale to wina tego, ze pisze z telefonu ;p
Nic nie szkodzi;) Soe to rozumiem, z tym xzy mam problem bo czytam to jako xyz (w sensie iks igrek zet) i nie rozumiem sensu wypowiedzi;) teraz mylę się tylko przez moment a potem już wiem, że to czy, ale jak pierwszy raz to zobaczyłam, zupełnie nie mogłam zrozumieć, o co chodzi;)
Jestem tak bardzo ciekawa ile punktów uda nam sie zdobyć po pierwszej rundzie w Lidze GG!;p
36, a ile niby?:D
Schodzę na razie, wejdę wieczorem. Mam nadzieję, że Kasia też będzie;)
Jutro mnie namaszczą :) I czytam głupią Mitologię ...
I właśnie dostałam 2 bransoletki na rzemykach z Kelly Melu i jestem cała happy :)
A u Ciebie ?
Nic ciekawego. Bolą mnie żebra i brzuch i obojczyk po wczorajszym rzucie piłką lekarską. Od rana robię testy na prawo jazdy i na razie zdałam chyba tylko 3;D Muszę przeczytać w końcu Przedwiośnie i mi się nie chce... No nudy po prostu. A Mitologia jest spoko w porównaniu do niektórych lektur, więc ciesz się, że na razie masz tylko to. W porównaniu z Potopem czy Chłopami, to czysta przyjemność;)
Oj ty mój bidoku :(
Wf jest...
A lektury zawsze czytam ale Mitologia jest straszna , tam kazdy każdego zjadł potem wypluł albo zamienił w patyk...
Ja tam wolę to od Jagny puszczającej się po stodołach;)
Wf pewnie nie jest nawet taki straszny, ale dla mnie to skaranie boskie... Ale jakoś to przeżyję;)
Co planujecie z dziewczynami z klasy na dzień chłopaka?
Ze mnie wrobili w skarbnika no to zbieram manianę , ale nie decyduje co kupujemy , jakąś głupotkę prawdopodobnie. Coś mówili o jakichś zdjęciach.
Jagna się puszczała ? to tam s a takie fragmenty ?
Ja nie wiem co dajemy naszych chłopakom. Nikt z klasy nie wie. Pewnie wpadniemy na xos dzień wcześniej.
Czytalyscie "Fausta"? Pierwsza cześć mam na poniedziek. Fajne?
Nie czytałam, omawialiśmy to na takiej zasadzie, że nauczycielka nam streściła. Ale z tego jej streszczenia mi się raczej podobało;)
Jagna się puszczała i to jak! No ale oczywiście tak obrazowo to nie jest opisane;)
A my jedziemy do kina na Bitwę Warszawską... Obawiam się, że to będzie bardzo słaby film.
Do poniedziałku chyba nie zdaze tego przeczytać, walić to, przeczytam streszczenie na razie.
Moja klasa chce iść na ten film do kina. Każda okazja dobra, żeby nie iść na lekcje. Niech zgadne- pójdziemy w środę lub czwartek- wtedy mamy biologie i chemie....
Dokładnie... Potem jak idziemy do kina/teatru orzedluzamy wyjście stamtąd, żeby nie zdążyć już do szkoły. A jak teraz szkola idzie na coś do teatru, w piątek 7.10 o godzin 19 to chętnych wielu nie ma ;p
Wszędzie ten sam schemat;) Mnie to ani ziębi ani grzeje. Nie robi mi ogromnej różnicy jeden dzień bez szkoły.
No własnie. Płakać nie bd jak pójdziemy do kina, cieszyć się jakoś specjalnie tez nie.
Nie wiadomo w sumie czy pójdziemy, wszystko zależy od dyrektorki, z która mamy lekcje historii. Ale jesteśmy rozszerzeniem to pewnie się zgodzi ;p
ciekawe czy Kasia dzisiaj tu wpadnie.. Ciekawa jestem jej typowan!
Ja też;) Oczywiście dodamy nasze typy tuż przed upływem czasu, żeby nikt nie zerżnął Marshalla:D
Mnie nasza nazwa się podoba, bylybysmy oryginalne. Ale okej, może zmienmy, nie woem czy inny są na to gotowi ;p
Mnie też się podoba, jeśli rozmawiamy w naszym gronie, ale na takie ogólne forum to może być trochę za odważne moim zdaniem;)
Tak. Idealnie nas opisałaś;D Kurczę, nic a nic nie przychodzi mi do głowy...
A co z wami? Może udałoby się wam zrobić drużynę? Ty, mała Kasia i np. Ula albo Patrycja może by chciały?
No widzisz, mała Kasia też na 100% jest chętna;) Zgłoście się jak najszybciej, to zdążycie przed pierwszą rundą;P
To zapytacie ją jutro. Ona coś kiedyś wspominała, że chciałaby się bawić, ale nie zgłosiła się, bo myślała, że nie będzie dla niej miejsca u nas. A z wami na pewno będzie chciała;)
O tak, w imieniu mojej drużyny udzielam wam oficjalnego zezwolenia na zajęcie drugiego miejsca.;)
A masz 15 postów na tamtym forum? Bo musisz mieć, żeby się zgłosić. Jak nie masz to nabijaj teraz;)