PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108452
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Jak widać spoilery rozlały się po różnych tematach - moze warto wrzucać do jednego wszystko co się znajdzie?

Tu cos ciekawego ode mnie
Question: Please tell me the infamous video doesn’t sink Dan and Blair before they even get out of the harbor on Gossip Girl. That would be a lot of buildup with very little payoff. Say Dair isn’t DOA. –LeifAusiello: Dair is not DOA. In fact, they’ll be going strong long enough to encounter a brand new obstacle, one that is unrelated to (and potentially much more problematic than) the video. Guesses?! Hit the comments!

Question: What’s coming up for Serena on Gossip Girl? Hopefully something other than pining over D-Bag Humphrey! —@SB_Besties via TwitterAusiello: There’s something big brewing for S this spring, but it’s more professional than personal (though the latter will be impacted by the former, and vice versa).

Czyli ujawnienie video to bedzie pikus w porownaniu z innymi przeszkodami. Moze to dobrze..... są przeszkody, znaczy Dair to coś poważnego - pokrętna logika scenarzystów :P

ocenił(a) serial na 1
tynka33

Schwarz był liderem jeszcze w 3 sezonie prawda? Jednak juz wtedy w II poł. sezonu pod jego skrzydłami pojawił się ten wątek z hotelem i Jenny. Szchwarz umiał pisać świetne dynamiczne sceny grupowe, wątki były żywsze i potrafił wprowadzić czasami szokujące, kontrowersyjne elementy. Z drugiej strony szybko porzucał wątki, zbyt skupił się na momentach OMG przez co bohaterowie robili czasami idiotyczne rzeczy niezgodne z ich charakterem byle wywołac zaskoczenie u widza(i zamiast OMG było WTF?). Do tego łączył kazdego z kazdym, tak ze z odcinka na odcinek bohaterowie potrafili się zejśc ze sobą. Częste były bezsensowne przygody na jedną noc. (poza tym miał tendencję spadkową czego przykładem był słabiutki 3 sezon)
Safran lubi Dana i Dair (to on napisał o ile się nie mylę ich pierwszą scenę 1x04), jego mocnymi stronami jest racjonalne, powolne budowanie wątków, wielkie zawzięcie by prowadzić jakiś wątek od początku do końca( co nie zawsze jest takie dobre:P jak np. Louis i królewski ślub), ograniczanie przypadkowych romansów do minimum (celibat Sereny, Dana, nawet Chucka :P). Z drugiej strony trochę brakuje mu jaj by wprowadzić jakąś większą intrygę czy skandal, mniej jest scen grupowych, mało interakcji Serena-Blair, bohaterowie stali się też nazbyt dojrzali. Trudno wybrać którego wolę bardziej :D Chyba Safrana bo jestem fanem Dair i mam nadzieję ze Schwarz już nie będzie się wtrącał w ostatni sezon by nie zepsuc mojego ukochanego wątku :D.

robb264

Bez obrazy, ale dla mnie Safran podczas filmików prezentujących epizody zawsze wygląda jak najarany i tylko się cieszy jak głupi z tego jaki awsome będzie odcinek, a potem gówno z tego wychodzi. Po oglądalności widać, że chyba tylko go ten sezon jara.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Monicalovesyou: How about something on Gossip Girl? Missing it! I'd prefer something on Serena, Ivy or Blair…
The battle between Ivy and the Van Der Woodsens is only just beginning! And it will be contentious. I'm hearing it will continue gaining force through the end of the season, and pull almost all the characters into its orbit.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Penn zaczyna przypominac Chopina :P
http://www.fanforum.com/f15/gossip-girl-s-s-2102-click-here-discuss-penns-hair-s poilers-too-63048513/index11.html
+ w finałowym odcinku jest casting na pracowników kasyna ....... a pamiętajmy ze Louis jest z Monaco gdzie znajduje się Monte Carlo a to jedna ze stolic hazardu.....
ponadto takie dość mało prawdopodobne spoilery mówą ze Blair wróci do Louisa i będzie w pewnym stopniu jego "zakładnikiem". Oczywiście pojawi się Chuck niczym Bond i uratuje Blair jak w finale 4 sezonu oddając jakiś dokument Louisowi (prawdopodobnie akt sprzedaży hotelu). Potem bedzie epicka scena pocałunku Chair i się pojawi w tym momencie Dan ni z gruchy ni z pietruchy i to zobaczy. Słabo mi się zrobilo to jak przeczytałem .... to takie idiotyczne ze aż zęby bolą.... mam nadzieję ze to kolejny fake jak spoiler o samobójstwie Chucka :D ha ha ha

ocenił(a) serial na 3
robb264

Boże kto takie głupoty wymyśla? Mam nadzieje, że to jednak bujda! Chuck bad boy, romantyczny kochanek a teraz zbawiciel Blair? Co oni jeszcze wymyślą? Scenarzyści powinni stworzyć fabułę, która ma jakiś sens i chociaż w 50 % realna.

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

Ja juz jestem w stanie we wszystko uwierzyć :/ ..... Pamiętasz finał 4 sezonu? Kto mógł się domyslać po obejrzeniu 4x20(gdzie Chuck był po prostu żałosnym agresywnym śmieciem) ze 2 odcinki później zrobią z niego wybawiciela Blair którą porwał ojciec Rainy? Ze Blair pójdzie na Bar Micwę z Chuckiem?! ( w ogóle skąd taki wyrwany z tyłka pomysł, jak oni się tam znalezli?) Ze będą się razem bawić i ze będą uprawiać seks, a Blair zdradzi swego narzeczonego?! Ze agreswny Chuck sprzed 2 odcinków bedzie potem bezinteresownym romantycznym bohaterem który wpaniałomyślnie odda Blair w ramiona innego? To była jakas tragedia, jak na silę go wybielili i jak szybko zmienili akcję serialu. Jakby mi ktoś dał wtedy takie spoilery to bym go wyśmiał i powiedział ze to zwykły fanfic jakiegoś szalonego fana Chair ....

ocenił(a) serial na 3
robb264

Tu się całkowicie z Tobą zgadzam.Dla mnie scenarzyści są po prostu niekonsekwentni. Bo cały czas powtarzają, że liczy się dla nich pisanie dobrych scen,ogólnie wysoki poziom serialu a nie przypodobanie się widowni. Norman Buckley non stop spiera się o to z piszącymi ( co prawda jest reżyserem ale zalicza się do twórców GG). To ja się w takim razie pytam dlaczego z Chucka chcą zrobić na siłę bohatera? Jak już chcieli go wybielić to mogli ciągnąć wątek złego Chucka i na koniec serialu wepchnąć go w jakąś heroiczną scenę. Z tego co czytam na forum widzowie GG są bardziej pomysłowi niż scenarzyści. Z drugiej strony jest mi na prawdę przykro, że twórcy zniszczyli tak fajny serial. Ciekawe postacie, intrygi i oczywiście Nowy Jork . Tyle możliwości.Może gdyby bardziej inspirowali się książkami było by lepiej a tak całkowicie odbiegli od tematu i totalnie pogubili się w tych wszystkich intrygach.

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

Scenarzyści są kompletnie niekonsekwentni. Oni by chcieli na siłę dawać wszystkim fanom nadzieję ze moze ich para się zejdzie mimo, iz to nie ma kompletnie sensu fabularnego. Dan kocha Blair, tylko ją - po co rozbudzali uczucia Sereny ( i podobno mają je nadal utrzymywać), dla większego dramatyzmu czy moze by dani Dareny nadal się łudzili? Blair zakochała się w Danie, po co więc gada Chuckowi teksty w stylu - nie jestem w tobie zakochana PRZYNAJMNIEJ nie teraz. Albo w 5x16 - "nie wiem czy moje uczucia się zmieniły ale jezeli zacznisz szkodzić Danowi to stracisz swoją szansę" WTF!? Serena dobrze powiedziala - "jak się kogoś kocha to cały świat sie nie liczy" - Blair nie powinna gadać takich tekstów, bo wychodzi na zimną kalkulującą suk*ę. Jak chce być z jednym i szczerze kocha to nie zostawia sobie otwartych drzwiczek u drugiego adorora. Ale to nie wina biednej Blair tylko scenarzystów, którzy na siłę próbują wszystkich zadowolić. - A tak się nie da! Rujnują jej charakter tym niezdecydowaniem. Zostało do końca serialu około 20 odcinków wierząc informacjom. Naprawdę chciałbym poogladać sobie przez ten czas Dair jako parę i by dali im prawdziwą szansę. Chciałby zobaczyc inne postacie w innych wątkach. Niech "uwolnią" Chucka i Serenę z tego czworokątu i dadzą im wątki - bez znaczenia czy miłosne, komediowe, kryminalne czy dramatyczne - byle własne. Niech prywócą balans między romansem a intrygą i wątkami nie-romantycznymi. Jak będą ciągnąć te "ship wars" całą 6 serię to fani będą bardzo nieszczęsliwi- bo ktos zawsze będzie niezadowolony. A tak by zakonczyli walkę par w tym sezonie - fani by ochłonęli do kolejnej serii i by zobaczyli ładne wątki kazdego bohatera i moze pogodzili się z tym co dzieje się na ekranie. Nie ma nic gorszego jak na 5 minut przed koncem wybrać endgame.

robb264

Mnie się wydaje, że scenarzyści nigdy tak do końca nie zakończą Chair... Mam po prostu takie przeczucie. Teraz Blair połączyli z Danem, wszystko ma być pięknie, ale Blair w sumie nie powiedziała, że już nigdy nie będzie z Chuckiem - i dlatego myślę, że oni jeszcze ten wątek będą ciągnąć. Tak samo Derena - nie bez powodu Serena jest znowu zakochana w Danie. Gdyby nic z tego nie miało wyjść, to by wgl. nie wprowadzali takiego wątku i daliby Serenie jakiegoś nowego chłopaka. Mimo sympatii dla Dair muszę być obiektywna, i przyznać że Chair nie jest jeszcze skończone...

ocenił(a) serial na 1
lady_SharonTate

Wiem, wiem... - to się nigdy nie skończy. Byłbym naiwny by uwierzyć w takie rzeczy.

robb264

ale połączenie ich ze sobą będzie takie nieprawdopodobne i sztuczne.... jeszcze z Blair i Chuckiem dałoby się coś na siłę wymyślić, ale Derena? Jak oni by ich wogóle mogli połączyć... Ja bym wolała by Serena była z Natem, bo pewnie Lola to taka kolejna dziewczyna na parę odcinków.

ocenił(a) serial na 1
lady_SharonTate

Serena powinna być z Natem. On ją kochał (takim prawdziwym uczuciem) od 1 odcinka, a nawet wcześniej.
Dan ma tak dość Sereny, po tym jak zrzucił miłosną opaskę z oczu, dostrzegł wszystkie wady Sereny - irytuje go sama jej obecność. Nawet nie zalezy mu za bardzo jak ona reguje na jego związek z B (w sumie po tym co S wyprawiała w 4 sezonie to się nie dziwię). S mu się narzuca z randkowaniem - dla niego to mordęga, pragnie by się jak najszybciej skończyła. S go caluje - Dan jest jak kamień i w ciągu sekundy odwraca się w stronę Blair. S wyznaje mu miłość - ten nie reaguje i ucieka z Blair. S pyta go o uczucia przez telefon a ten mówi ze musi iść do kibla LOL (jedna z moich ulubionych scen z tego sezonu). Dan pisze ksiązkę, w której B to bogini a Serena to puszczalska. W tym sezonie kilkukrotnie mieli duze sprzeczki, awantury między sobą (m.in o prawa do filmu). W tamtym sezonie juz po wątku z Blair - chyba 4x21 Serena jak to ona robi awanturę Charlie, bo ta załozyła jej kotylionową sukienkę z 1 sezonu. Dan ma to gdzieś, nawet nie pamięta tej kiecki, chociaż to było b. ważne wydarzenie dla nich obojga - natomiast Serena trzyma zdjęcie z tego balu(kiedy całują się w tańcu) cały czas koło łóżka. Serena żyje przeszłością i jedynym udanym związkiem a Dan patrzy w przyszłość i widzi ją z kimś innym. Smutna prawda z którą S nie chce się pogodzić.

robb264

Nigdy jakoś Sereny nie lubiłam.... zawsze mnie albo denerwowała, albo nudziła ;d tak samo nie lubiłam Vanessy - niby taka outsiderka, a zaczęła się umawiać z bogatym chłopakiem jak Nate. A potem jeszcze gorzej - uważała Blair i Chucka za zepsutych, okropnych ludzi, a potem wesoło wskoczyła Chuckowi do łóżka -.- Swoimi "podbojami" śmiało by mogła konkurować z Sereną. Najbardziej lubię Blair i Jenny, one nie chodziły ze wszystkimi do łóżka. Denerwowało mnie też, jak po nocy Jenny i Chucka wszyscy nazywali ją puszczalską etc, mimo że jako jedyna z całej obsady tylko raz się z kimś przespała.
A Serena... kiedyś miała co chwilę jakiegoś nowego chłopaka, teraz tylko użala się nad sobą, że Dan jej nie kocha. Jakbym była tak bogata jak ona, to już dawno wyjechałabym sobie do np. europy by poszukać nowej miłości i zapomnieć o przeszłości :D.

ocenił(a) serial na 3
robb264

Dokładnie! Serena jest mu totalnie obojętna. Traktuje ją jako zło konieczne.Gdyby mu chociaż trochę zależało to próbowałby chociaż z nią porozmawiać i wytłumaczyć sytuację ale on nie ma na to ochoty. Dla mnie najlepszą sceną jest scena z przedostatniego odcinka gdy po rozmowie Dana z Blair w holu szpitala przychodzi Serena. Dan przechodzi obok niej zupełnie obojętny i nie mówi jej nawet cześć. Z jedne strony to trochę nieładnie bo jej babcia akurat tam trafiła ale to też świadczy, że tych dwoje zupełnie nic nie łączy. Wydaje mi się, że w fikcyjnej książce Dan naprawdę ukazał co myśli o swoich znajomych i rodzinie, chyba jako jedyny bohater rozgryzł ich wszystkich.

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

THR: Dan is working on a second book. Anything to be gleaned from that?
Safran: The second book is a primary part of the second part of the season. The book that Dan is going to write next is harder for him to discover than the last one. Someone intervenes in an unlikely fashion.

“And then after that, we have probably our most monumental, life-changing event in the second half of the season. Not only does the event in the 100th episode change everything, but they’re changed forever again in episode 17.” — Joshua Safran,*The Hollywood Reporter :) Mam nadzieję ze FOREVER :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Gossip Girl Spoilers: Everything We Know About Season 5, Episode 18, "Con-Heir"
http://www.wetpaint.com/gossip-girl/articles/gossip-girl-spoilers-everything-we- know-about-season-5-episode-18-con-heir?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

ocenił(a) serial na 1
Justyna_27_fw

Nowe zdjęcia z planu : Chair
http://instagr.am/p/IaBdYwQckG/
http://lockerz.com/s/194269671
https://p.twimg.com/AodKBG0CEAAaRiX.jpg
Kręcą w nowojorskim Soho
Penn nie kręcił jeszcze zadnych scen na zewnątrz, natomiast Ed i Leighton spędzili duzo czasu razem.

robb264

No tak .... Widze, ze to by bylo na tyle, jesli chodzi o moje ulubione watki w serialach i scenarzystow kierujacych akcje w kierunku, ktory mi odpowiada ;D Po niesamowicie rozczarowujacym PLL i tym w jaka strone zmierza TVD, Chair bedzie moim gwozdziem do trumny :( czuje to ...

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Znaczy to dobrze ze Chair ma sceny czy nie ? :P
w tym wątku więcej zdjęć:
http://www.fanforum.com/f15/gossip-girl-s-s-2105-how-many-filming-pics-does-take -make-fandom-explode-hint-not-many-63048945/#post62066473
+ zdjęcie z twittera :
http://instagr.am/p/IaKrVqJ_7E/
podobno nie było w tej scenie zadnych romantycznych gestów typu trzymanie za ręce, całusy - ot sobie rozmawiali - a Blair wyglądała nawet na wkurzoną trochę - ale to moze zdjęcia między kręceniem i mina samej Leighton a nie Blair :P To chyba odcinek 23 lub nawet finałowy....

robb264

Oczywiscie, ze to bardzo, bardzo zle ;D Wiem, ze to nic nie znaczy, ale najchetniej bym ich razem juz nie ogladala na ekranie! ;D wiem, wiem, egoistka ze mnie, ale Chairios mieli kilka sezonow, zeby sie nacieszyc, a ja nawet nie moge dostac kilku odcinkow na Dair? ;(

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

zwłaszcza ze sezon 6 będzie miał prawdopodobnie tylko 13 odcinków :/ Chicałbym by juz do konca serii byli razem....no ale to GG - będą mielić scenariusz Chair bez konca ..... jak jeszcze Darenę przywrócą to zwymiotuję.....

robb264

Czyli bede zwracac obiad razem z Toba ;) no nic, trudno ... i tak im nigdy nie zapomne tego cudownego watku jakim jest Dair :) W sumie ship wars sa teraz centrum calego "plotkarskiego" swiata, wiec dam sobie reke uciac, ze do ostatniego odcinka 6 serii beda trzymac fanow obu par w niepewnosci ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Seems to me as if whatever happened in 5x22 ended badly for Blair and/or Dair, and Blair blames Chuck for it (I.e. the 5x23 pics of Blair looking pissed and the tweets that Blair is shopping, Chuck stops in front of the shop, and when she comes out she's angry at him). If something has happened to dair (god forbid) then it seems like its been forced rather than Blair suddenly deciding she wants to be with Chuck over Dan.

jeden z komentarzy - czyli coś się stało pod koniec 5x22 złego między Dair - ale raczej nie z powodu nagłego nawrotu miłości Blair do Chucka, która się zdecydowała do niego wrócić. Mozliwe ze w finale 5x24 ich złaczą pod koniec - zobaczymy. Do 5x22 na 100% Dair są razem.

robb264

Hallelujah! ;)

Czyli jeszcze naciesze oczy ;D ale ten komentarz to rozumiem nic innego jak czyste spekulacje? :/

W kazdym razie cokolwiek sie stalo, pozostaje mi miec nadzieje, ze nic takiego czego nie daloby sie naprawic do finalu , jesli nie 5 to 6 serii ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

W 5x22 Chair tez mieli wspólne sceny. Nawet były filmiki z planu. Blair idzie sobie w granatowym płaszczu i okularach przeciwsłonecznych ulicą - dosyc zadowolona. Chuck ją zaczepia - ona raczej traci pozytywny nastrój i rozpoczyna z nim dyskusję. On ją w koncu przekonuje by pomogła mu ?! w jakiejś intrydze i wsiada z nim do limuzyny. To wtedy albo w kolejnej wspólnej scenie Dan ją widzi z Chuckiem i śledzi ich w taksówce. Potem jest kolejna scena jak juz Blair jest przebrana w bezowy trencz - dalej z Chuckiem. Jest z nim w Central Parku?! I Dan znowu ich widzi - ona tez go widzi - nie wiadomo co się stalo. W odcinku Chair jadą do burdelu !? (Castle), który był kiedyś kościołem. Podobno gdzieś na koncu odcinka Blair jest zdenerwowana i obrażona tak ze ani Chuck ani Jack nie moze jej pocieszyć. Podobno padają słowa .. "Dan"

robb264

Ooooo prosze, o tej koncowce to nie wiedzialam ;) chociaz tez namietnie sledze spoilery ;P fajnie by bylo, gdyby teraz dla odmiany Blair za kims troche polatala bo te wieczne uganianie sie facetow za nia jest juz troche nudne ;)

A wiadomo juz o co konkretniej chodzi z tym kasynem w finale? ;>

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Tyle ze był casting na pracowników kasyna, był jeszcze jeden casting call - dosyć dziwny - ale nie mogę znaleź info.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Znalazłem ten dziwny casting call
SAG - AVAIL WEDNESDAY WITH FULL SUMMER UNI! PLEASE NOTE IF YOU HAVE THE FULL SUMMER UNI AND GUN BELT GOSSIP GIRL 3/21/2012 Television /0 SAG 3/19/2012
Background / Male or Female / All Ethnicities / 25 - 45 /
SAG - AVAIL WEDNESDAY WITH FULL SUMMER UNI! PLEASE NOTE IF YOU HAVE THE FULL SUMMER UNI AND GUN BELT! PLEASE LIST WHAT IS ON YOUR GUN BELT! THANKS!

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

http://www.tvfanatic.com/forum/gossip-girl/general-discussion/dare-to-dair/page- 4278.html
Tu Blair zdecydowanie nie wygląda na zadowoloną:P raczej nie jest w nastroju romantycznym ....chyba ze na Piano Sex ha haha

robb264

Hahahaha Boze uchowaj! ;P

Brak Penna na planie jest niepokojacy :( moze okaze sie, ze to Dan bedzie skakac z ESB a nie Chuck?! ;D

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Podobno był dzis na planie ......z Blake :( jestem przerażony ze z desperacji się z nią nie prześpi.... w sensie Dan z Sereną a nie Penn ze swoją byłą dziewczyną :P

robb264

Kto ich tam wie? ;P moze Penn z Blake po tym jak mu zniszcza Dair ;D

A tak powaznie to sama z desperacji mam ochote rwac sobie wlosy z glowy, wiec nie bede obwiniac Dana, jesli zrobi cos glupiego! ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Now Leighton and Ed are filming with Liz Hurley and Kaylee. Pewnie to związane z intrygą tego sezonu. Podobno kręcą w tych samych strojach co wczoraj więc pewnie akcja będzie się toczyć jednego dnia albo większość wydarzeń skupi się na tym wydarzeniu.
Swoją drogą to Blair ubrali tu jak starą babę. Tylko połączenie kolorów ładne bo same ciuchy w brzydkim fasonie i ta zalatująca dojrzałością bizuteria... Coś styliści nie lubią Leighton w tym sezonie. A pomyśleć ze te ciuchy mimo to kosztują fortunę :/

ocenił(a) serial na 10
robb264

Blair na początku tego sezonu oraz w ostatnim odcinku nie wyglądała zbyt pięknie, jednak stylizacja w następnym odcinku jest po prostu piękna! I nie jest to tylko moje zdanie..większość moich znajomych uważa tak samo :)
Więc wybacz, ale w kwestii mody się z Tobą nie zgodzę.

ocenił(a) serial na 1
maarzenaah

Naprawdę dobre stylizacje Blair z tego sezonu mozna policzyć na palcach (dobre to dla mnie nie tylko poprawne ale godne zapamiętania, odpowiednie do wieku i pasujące do charakteru B) : Zielona balowa suknia w której miała iść na imprezę z L w 5x01, biała ze scen w kościele z 5x02, fioletowo-biala z przyjęcia z okazji ksiązki Dana z 5x04, jeszcze ten zestaw jak "testowała" kandydatki na druhny + ten zielony trencz-bezrękawnik i musztardowe dodatki jak poszła z Danem do koscioła w 5x11, od biedy zestaw ze stypy Cece.
Reszta była przeciętna, poprawna, nudna. Od czasu jak widać było ciązę to ubierali ją tragicznie ze nawet nie będę komentował (no dobra ... w tym odcinku co była z Chuckiem u terapeuty to miała okropne nakrycie głowy) + najgorsza stylizacja z 5x16 - zielony płaszcz jak z lumpeksu ( diane von furstenberg za ponad 600 doców LOL) różowy szalik, szary cień do powiek i babcina spódnica. Jakoś w 1 i 2 sezonie potrafili (choć też mieli wpadki jak koszmarna stylizacja ze ślubu Barta i Lilly) zachować równowagę między elegancją, wyrafinowaniem a młodym wiekiem B. - Teraz ubierają ją jak matronę po 30-stce a postać odgrywana przez Leighton ma 21 lat. Ta stylizacja z przyszłych odcinków (pomijając udane kolory) to by pasowała do Lily która podchodzi pod 40-stkę. Ale to me zdanie, moze kontrowersyjne.

ocenił(a) serial na 10
robb264

Masz rację, nie zawsze w tym sezonie Blair zachwyca garderobą, jednak na zdjęciach z odcinka, na których ma żółty płaszcz, wygląda po prostu obłędnie!
Może to i trochę taki ciotkowaty styl, jednak nie byłabym w stanie oglądać jej (oddanej fanki Hepburn, Coco Chanel itd.) w strojach z ultra mini i topem- tak jak czasem w przypadku Sereny. Uważam, że takie stylizacje pasują do charakteru Blair, która zawsze była "wyżej i dalej" od swoich rówieśniczek, które nieumiejętnie kopiowały jej styl.
Ma w sobie coś takiego, że potrafi łączyć, choć zdarzyły się wpadki, ubrania i dodatki z reguły kompletnie do siebie nie pasujące. Oto cała Blair.
Poza tym po zdjęciach z kolejnych odcinków, można powiedzieć, że jej stylizacje będą naprawdę dobre (beżowy trencz i żółta torebka louis vuitton po prostu zachwycają)

ocenił(a) serial na 1
maarzenaah

Wiem ze styliści mają tendencje zwyżkowe pod koniec sezonu (jak nie podobały mi się stylizacje Blair w I poł 3 sezonu, to im blizej było finału tym była lepiej ubrana - a zielony komplet z finału to jeden z moich ulububionych ogólnie) i na to liczę i teraz. I masz rację co do tej nadchodzącej "beżowej" stylizacji - będzie świetna.
Nie mogę powiedziec ze Serena ma gorszy gust -jednak ona stawia na najnowsze trendy, nie ma tutaj czegoś charakterystcznego co by świadczyło ze to styl Sereny a nie innej kobiety. Z drugiej strony duzo zadziej popełniają styliści wpadki z jej ubiorem, a jedynym co mozna zarzucić to to ze czasami za mocno świeci golizną( np. w 5x10 sukienka w której była w szpitalu). Wielkim plusem są jej suknie na wielkie wyjścia ( niektóre po prostu porazające np.
http://www.youtube.com/watch?v=KirS6fLTs6c&feature=player_detailpage#t=81s
albo moja ulubiona:
http://www.youtube.com/watch?v=1ghIsoZztsQ&feature=player_detailpage#t=108s)
Brak mi 4 sezonu - nie bylo odcinka bez dobrej stylizacji.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Penn z 5x22 ze scen kiedy śledził Blair
http://www.tvfanatic.com/forum/gossip-girl/general-discussion/dare-to-dair/page- 4280.html

robb264

Ooooo jejku! Kocham jego koszule <3

Przepraszam, ze tak fanatycznie, ale Penn to moj ideal! Bez wzgledu na to jakie ma w danym momencie wlosy ;P

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

i jeszcze kiedy nie zrzucają mu kubła zelu na głowę:
http://www.fanforum.com/62083721-post81.html
:P

robb264

Te akurat juz widzialam, ale tez sa slodkie :)

Dzieki za taka dawke Penna :) nie ukrywam, ze wolalabym cos z dzisiaj, ale nie bede wydziwiac ;D

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Dair nie skonczyło się w 5x22 !!
I am going to be AWOL for a bit-my phone is dying and I need to charge it--i promise I'll be back soon--but I just saw Ryan and Penn- so I going try like he'll to get a pic with one of them. But let me just tell you guys put you guys in a better frame of mind before I go for a little bit-- DAIR FANS will be happy...extremely happy with the content of this epi. But remember - this is only episode 23- there is one more to film- so things might change... Agh now I have to go to the filming for episode 24. Agaduebehdiriuciejebшутвлвшулвшвов

robb264

Od kogo pochodzi to info? Jakies wiarygodne zrodlo?

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Jedna z osób była na planie podczas kręcenia.
udziela się w tym wątku:
http://www.fanforum.com/f15/gossip-girl-s-s-2109-our-gg-spy-lies-wait-63049415/i ndex10.html
to carolyn_nyc. Fanom Dair mozna ufac. Opisała dość dokładnie jak widziala aktorów i z nimi rozmawiała.

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Did some extra work on this show today!

It was in a hospital emergency room and supposed to be at night. I was in the crowd that backed away when the "EMTs" came through the door with a gurney with no one in it. They didn't film this bit so it was clearly for staging. The EMTs were stand-ins and out of costume. They rushed through and they started filming afterward. Blake hugged Kelly, and Penn, Chace and Leighton huddled together over near them. Desmond arrived a little later and talked to Leighton and Chace about something. They did separate scenes with Blake talking to Kelly and Matthew, Penn and his gang talking amongst themselves, and then all of the characters sitting and talking together. Desmond talks about something someone's mother did, and Leighton's character says she blames herself for something. Penn says it's not her fault. Later they did some short time-elapsing scenes (Desmond pacing, Leighton falling asleep on Penn's shoulder, Chace with his head in his hands, etc.) After that there was some filming done in a hospital room but they didn't need any crowds for that, and then cleared everyone out for some other waiting room stuff. Busy day.
Byle znowu ne było scenariusza "Chuck prawie zginał" Pewnie próbował popełnic samobójstwo....

robb264

Echhhh .... a mialam taka nadzieje na ten ESB ;P

Ale Blair zasypiajaca na ramieniu Dana ;D niczego mi wiecej do szczescia nie trzeba ;)

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

A skąd wiesz :p Moze skoczył z ESB ... tylko ze z 2 piętra :P bo nie chciał byc zbyt melodramatyczny:D

robb264

Hahahaha ciekawe czy tym razem tez bedzie udawal, ze juz nie jest Chuckiem tylko np. biednym chlopcem z Brooklyn'u ;P

A wiadomo ktory odcinek kreca? czyzby juz final? omine jeden dzien w sledzeniu tumblr. i juz nie umiem sie w tym wszystkim polapac ;D

ocenił(a) serial na 1
sandra_crashdown

Just to give you guys a little taste of what the call sheet has on it-- the episode title is called the fugitives. Episode 23--that is just the beginning.
Czyli 5x23 - dziewucha nie moze się zdecydować czy wrzucic wszystkie spoilery. Mam nadzieję ze tak bedzie.

robb264

Z tego co widze to trzeba jej wyslac prywatna wiadomosc, ale dam sobie reke uciac, ze dostanie ich setki, wiec jaK nie ona to potem ktos inny nie wytrzyma i wrzuci ;D