PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620792}

Przebudzenie

Awake
2012
7,4 3,0 tys. ocen
7,4 10 1 3023
Przebudzenie
powrót do forum serialu Przebudzenie

jeżeli każdy kolejny będzie tak dobry, to 'Awake' ma szansę wbić się do mojej top5. Oprócz głównego wątku, związanego z żoną i synem, który momentami nawet... kurcze wzrusza!, sama zagadka kryminalna, ciekawa... i taka 'normalna' bez fajerwerków i dowcipków z CSI, Castle i innych podobnych.
Taki poważny, głęboki serial na wysokim poziomie!:)

Boję się tylko że póki co zerowe zainteresowanie tutaj na filmwebie, może się nie wybić faktycznie u amerykanców i ściągną go z anteny... a szkoda

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
traXed

Oczywiście z dowozem do domu, po promocyjnej cenie.

ocenił(a) serial na 5
keeveek

sam pilot faktycznie rewelacyjny, już dawno nie widziałam interesującego pilota więc była to bardzo miła odmiana. teraz trzymanie kciuków, żeby nie spartolili.

traXed

W zasadzie pilot nic nowego dla mnie nie wniósł- wszystko co najciekawsze znajdowało się już we wcześniejszych teaserach, dlatego dziwnie mi się to oglądało. Jason oczywiście jest powalający i pomysł jest genialny. Czekałam na ten serial odkąd tylko ogłosili w zeszłym roku, że ma się pojawić. Z niecierpliwością czekam na następny odcinek, który wniesie coś nowego do tego konceptu. Szkoda, że tyle czasu mija od nakręcenia do właściwej transmisji. Ja chyba muszę się wkręcić w ten biznes, bo samo patrzenie to dla mnie za mało. Oczekujcie.

ocenił(a) serial na 6
traXed

Bardzo dobry pilot, oby tak dalej, sama jestem ciekawa co jest prawdą, a może nic nie jest prawdziwe...? W każdym razie ciekawy i bardzo dopracowany pierwszy odcinek.

traXed

Po pilocie mogę powiedzieć tyle że dał mi za mało wrażeń i miałem nie dosyt ale to duży PLUS dzięki czemu aż się nie mogę doczekać kolejnych odcinków .

ocenił(a) serial na 7
traXed

Cóż, chyba Twoje obawy na temat kondycji tego serialu w Stanach są całkowicie uzasadnione., gdyż jego premiera nie odnotowała jakiegoś super wyniku. Mam jednak nadzieję, że przyczyną tego faktu był wcześniejszy wyciek odcinka. Oby! :)

Co do samego serialu, to po pierwszym odcinku jestem naprawdę pod wrażeniem. Pod względem technicznym nie mam serialowi nic do zarzucenia, a co do fabuły to bardzo mnie zainteresowała. Jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać w drugim odcinku i czy będzie on wstanie dalej zainteresować widza. Świetny wybór głównego aktora, koleś przypadł mi do gustu i wzbudza u mnie sporą sympatię, również aktorsko pan Jason daje radę.
Tak też, oby nie anulowali! :)

ocenił(a) serial na 10
Krimson

W anulację nie wierzę i chyba nie ma co się przejmować na razie, jest to nowy serial i w 1 odc. mógł nie mieć wielkiej publiczności, natomiast po tak dobrym pilocie myślę, że drugi odcinek przyciągnie znacznie większą publikę.

ocenił(a) serial na 4
elnino9nando

Przyniósł mniejszą. 20% spadek w stosunku do pilota. Serial ma bardzo niska ogladalnosc lekko powyzej 4 mln. Dla porownania taki Person of interest ma 15mln.

ocenił(a) serial na 10
Zetnakatel

Nie porównuj stacji NBC, która przeżywa ogromny kryzys do najpopularniejszej stacji ogólnodostępnej w USA.

ocenił(a) serial na 4
FlashBack

Tak, tak.. każda stacja przeżywa kryzys.. takie gadanie, nikogo to nie obchodzi, czy stacja ma kryzys czy nie. NBC tez jest ogolnodostepne, to nie jest telewizja kablowkowa, zeby 6 mln bylo dobrym wynikiem. Tylko ogolnodostepna i wynik 4mln jest wynikiem podchodzacym pod cancela tym bardziej jak juz od pierwszych odcinkow jest cos takiego.

ocenił(a) serial na 7
Zetnakatel

Kryzys przeżywa ale każda stacja zadowala się innymi wynikami. Dla jednego 14 milionów to sukces a dla drugiego 2 to już sukces. Pamiętasz z jakiej oglądalności się cieszyli przy Stargate?

ocenił(a) serial na 4
reese

Niestety nie pamiętam, bo jak oglądałem SG-1 po raz pierwszy, to nie miałem jeszcze internetu. później jakoś się tym nie interesowałem, wiem natomiast, że dla stacji kablówkowej wynik 3 miliony jest świetnym wynikiem, Syfy taką stacją jest, a dla stacji ogólnodostępnej bardzo złym i mam na myśli np tutaj stację Fox.

ocenił(a) serial na 7
Zetnakatel

W przypadku Awake akurat nie jest to taką tragedią. Wystartował przyzwoicie tragedią jest ten 20% spadek oglądalności przy okazji premiery drugiego odcinka. Na seriesfinale była nawet wspominka, że gdyby utrzymał oglądalność z pierwszego odcinka nie miałby się co martwić o 2 sezon. Niestety pewnie większość oglądających nie spodziewała się procedurala a to właśnie dostaliśmy. Tło ciekawe ale to jednak procedural.

traXed

Wszystko jak na razie jest git, ale, powtarzam ale, ale ciekawe i to nawet bardzo ciekawe, bo jak pojadą Donni Darko i Incepcją to spoko ale jak bardziej w Lost albo inne gówna to bieda jak 150

ocenił(a) serial na 7
traXed

Ja również jestem pod wrażeniem. Końcowa kwestia głównego bohatera podczas rozmowy z doktorem Lee w połączeniu z muzyką Briana Reitzella była świetna. No i Jason Isaacs - moim zdaniem bardzo pasujący do tej roli, nieźle sobie radzi. Nie mogę doczekać się następnego odcinka!

ocenił(a) serial na 7
Veena

No właśnie końcówka mnie trochę przeraziła. Może wyniknąć z tego badziewie, które będzie można ciągnąć sezonami. Co odcinek dwie równoległe sprawy.... :(

ocenił(a) serial na 7
traXed

Właśnie obejrzałem pilota. Był świetny zarówno pod względem fabuły, jak i wykonania.
Ale nie wiadomo czy taki temat będzie dobrym materiałem na cały serial. O ile zrobienie dwugodzinnego filmu z takim motywem nie jest jakimś wyzwaniem, to jednak ciągnięcie takowego wątku przez kilkanaście odcinków (jak nie więcej) może być ciężkie.

ocenił(a) serial na 7
Phil93

Ja tylko się boję, że to będzie co odcinek inna sprawa, które będą powiązane wspólnymi szczegółami. Czyli kolejny serial z cyklu fajne tło, na którym możemy rozwiązywać kolejne kryminalne zagadki :(

ocenił(a) serial na 7
Martin

Ująłeś sedno sprawy. Obejrzałem 2 odcinek i od razu widać, że to tradycyjny procedural tylko z trochę innym tłem. Jak widać pewnie na koniec każdego odcinka będzie jakaś 2 minutowa wstawka odkrywająca tajemnice przypadłości głównego bohatera a tak będziemy się skupiać na kolejnych sprawach naprowadzających się na siebie w obydwu rzeczywistościach. Niemniej z faktu właśnie na tło ciekawie się to prezentuje.