jeżeli każdy kolejny będzie tak dobry, to 'Awake' ma szansę wbić się do mojej top5. Oprócz głównego wątku, związanego z żoną i synem, który momentami nawet... kurcze wzrusza!, sama zagadka kryminalna, ciekawa... i taka 'normalna' bez fajerwerków i dowcipków z CSI, Castle i innych podobnych.
Taki poważny, głęboki serial na wysokim poziomie!:)
Boję się tylko że póki co zerowe zainteresowanie tutaj na filmwebie, może się nie wybić faktycznie u amerykanców i ściągną go z anteny... a szkoda
sam pilot faktycznie rewelacyjny, już dawno nie widziałam interesującego pilota więc była to bardzo miła odmiana. teraz trzymanie kciuków, żeby nie spartolili.
W zasadzie pilot nic nowego dla mnie nie wniósł- wszystko co najciekawsze znajdowało się już we wcześniejszych teaserach, dlatego dziwnie mi się to oglądało. Jason oczywiście jest powalający i pomysł jest genialny. Czekałam na ten serial odkąd tylko ogłosili w zeszłym roku, że ma się pojawić. Z niecierpliwością czekam na następny odcinek, który wniesie coś nowego do tego konceptu. Szkoda, że tyle czasu mija od nakręcenia do właściwej transmisji. Ja chyba muszę się wkręcić w ten biznes, bo samo patrzenie to dla mnie za mało. Oczekujcie.
Bardzo dobry pilot, oby tak dalej, sama jestem ciekawa co jest prawdą, a może nic nie jest prawdziwe...? W każdym razie ciekawy i bardzo dopracowany pierwszy odcinek.
Po pilocie mogę powiedzieć tyle że dał mi za mało wrażeń i miałem nie dosyt ale to duży PLUS dzięki czemu aż się nie mogę doczekać kolejnych odcinków .
Cóż, chyba Twoje obawy na temat kondycji tego serialu w Stanach są całkowicie uzasadnione., gdyż jego premiera nie odnotowała jakiegoś super wyniku. Mam jednak nadzieję, że przyczyną tego faktu był wcześniejszy wyciek odcinka. Oby! :)
Co do samego serialu, to po pierwszym odcinku jestem naprawdę pod wrażeniem. Pod względem technicznym nie mam serialowi nic do zarzucenia, a co do fabuły to bardzo mnie zainteresowała. Jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać w drugim odcinku i czy będzie on wstanie dalej zainteresować widza. Świetny wybór głównego aktora, koleś przypadł mi do gustu i wzbudza u mnie sporą sympatię, również aktorsko pan Jason daje radę.
Tak też, oby nie anulowali! :)
W anulację nie wierzę i chyba nie ma co się przejmować na razie, jest to nowy serial i w 1 odc. mógł nie mieć wielkiej publiczności, natomiast po tak dobrym pilocie myślę, że drugi odcinek przyciągnie znacznie większą publikę.
Przyniósł mniejszą. 20% spadek w stosunku do pilota. Serial ma bardzo niska ogladalnosc lekko powyzej 4 mln. Dla porownania taki Person of interest ma 15mln.
Nie porównuj stacji NBC, która przeżywa ogromny kryzys do najpopularniejszej stacji ogólnodostępnej w USA.
Tak, tak.. każda stacja przeżywa kryzys.. takie gadanie, nikogo to nie obchodzi, czy stacja ma kryzys czy nie. NBC tez jest ogolnodostepne, to nie jest telewizja kablowkowa, zeby 6 mln bylo dobrym wynikiem. Tylko ogolnodostepna i wynik 4mln jest wynikiem podchodzacym pod cancela tym bardziej jak juz od pierwszych odcinkow jest cos takiego.
Kryzys przeżywa ale każda stacja zadowala się innymi wynikami. Dla jednego 14 milionów to sukces a dla drugiego 2 to już sukces. Pamiętasz z jakiej oglądalności się cieszyli przy Stargate?
Niestety nie pamiętam, bo jak oglądałem SG-1 po raz pierwszy, to nie miałem jeszcze internetu. później jakoś się tym nie interesowałem, wiem natomiast, że dla stacji kablówkowej wynik 3 miliony jest świetnym wynikiem, Syfy taką stacją jest, a dla stacji ogólnodostępnej bardzo złym i mam na myśli np tutaj stację Fox.
W przypadku Awake akurat nie jest to taką tragedią. Wystartował przyzwoicie tragedią jest ten 20% spadek oglądalności przy okazji premiery drugiego odcinka. Na seriesfinale była nawet wspominka, że gdyby utrzymał oglądalność z pierwszego odcinka nie miałby się co martwić o 2 sezon. Niestety pewnie większość oglądających nie spodziewała się procedurala a to właśnie dostaliśmy. Tło ciekawe ale to jednak procedural.
Wszystko jak na razie jest git, ale, powtarzam ale, ale ciekawe i to nawet bardzo ciekawe, bo jak pojadą Donni Darko i Incepcją to spoko ale jak bardziej w Lost albo inne gówna to bieda jak 150
Ja również jestem pod wrażeniem. Końcowa kwestia głównego bohatera podczas rozmowy z doktorem Lee w połączeniu z muzyką Briana Reitzella była świetna. No i Jason Isaacs - moim zdaniem bardzo pasujący do tej roli, nieźle sobie radzi. Nie mogę doczekać się następnego odcinka!
No właśnie końcówka mnie trochę przeraziła. Może wyniknąć z tego badziewie, które będzie można ciągnąć sezonami. Co odcinek dwie równoległe sprawy.... :(
Właśnie obejrzałem pilota. Był świetny zarówno pod względem fabuły, jak i wykonania.
Ale nie wiadomo czy taki temat będzie dobrym materiałem na cały serial. O ile zrobienie dwugodzinnego filmu z takim motywem nie jest jakimś wyzwaniem, to jednak ciągnięcie takowego wątku przez kilkanaście odcinków (jak nie więcej) może być ciężkie.
Ja tylko się boję, że to będzie co odcinek inna sprawa, które będą powiązane wspólnymi szczegółami. Czyli kolejny serial z cyklu fajne tło, na którym możemy rozwiązywać kolejne kryminalne zagadki :(
Ująłeś sedno sprawy. Obejrzałem 2 odcinek i od razu widać, że to tradycyjny procedural tylko z trochę innym tłem. Jak widać pewnie na koniec każdego odcinka będzie jakaś 2 minutowa wstawka odkrywająca tajemnice przypadłości głównego bohatera a tak będziemy się skupiać na kolejnych sprawach naprowadzających się na siebie w obydwu rzeczywistościach. Niemniej z faktu właśnie na tło ciekawie się to prezentuje.