PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 7
PozdrawiamWas

dokładnie miałam tak samo... jak powiedział że magia nie może wrócic to ja takie: Merlin ty idioto, czemu? ale teraz tak jak większości jest mi go żal :( próbuję robić wszystko aby uratować najlepszego i najdawniejszego przyjaciela poświęcając swoje życie, marzenia i wolność a okazuję się że jego starania idą na marne a decyzję okazują się błędne ;( biedak .. aż serce krwawi myśląc o takim poświeceniu.

ocenił(a) serial na 9
Andeeria23

Wszyscy już przeszli po tym traumatycznym przeżyciu:
Faza1: niedowierzanie
Faza2: złość
Faza3: żal i smutek
Teraz czekamy na Fazę4: akceptację... dobra u mnie się skończy na fazie 3 nie ma szans żebym zaakceptowała to co się wydarzyło!

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja już zaczynam to trochę akceptować Merlin chciał dobrze nie mógł przewidzieć że to się tak skończy

agga_95

Czuję, że też przejdę do fazy akceptacji ale na razię jestem na 3 i do jutra na pewno będę.

ocenił(a) serial na 7
agga_95

Faza 5 - NADZIEJA na lepsze, czyli: może jednak Merlin uratuje Artura i nie będzie żadnej jego zguby, a Mordred skręci sobie kark (albo ktoś mu skręci), ew. chłopak się nawróci :)

ocenił(a) serial na 9
PozdrawiamWas

Lepiej, żeby się nawrócił :>

ocenił(a) serial na 10
Andeeria23

Mi też już przeszło, mam takie odczucia jak Ty :P szkoda biednego Merlina, chce dobrze, a tu jak zwykle ;(

ocenił(a) serial na 8
PozdrawiamWas

Mi też zrobiło się go potem żal. Chciał przecież dobrze...

ocenił(a) serial na 8
Zielonoo

No to tak po krótce podsumowanie:
- Merlin podjął jedną z najgorszych decyzji w swoim życiu
- ze względu na powyższy punkt nie wiadomo, czy możliwe jest aby jeszcze w tym sezonie Artur dowiedział się o magii Merlina
- ogółem wszystko się pokićkało i teraz Merlin ma przerąbane

Co do postaci:
- Merlina mi szkoda
- Artur znów okazał się lojalny wobec innych
- Gaius nie potrafi wyleczyć rany po włóczni
- Mordreda się boję
- Ginewra nadal jest słodkim cukiereczkiem

Pomieszanie z poplątaniem!

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

Mnie szkoda Gajusza, biedne to jego oko.
No Gwen się nie zmieniła, a tak się niektórzy bali, ze jej szajba odbije. xD
A Mordred jest uroczy, póki co nie ma się czego bać. :P Jakoś tamten poprzedni aktor był bardziej diaboliczny. xd

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Ogólnie Mordred nie robi nic złego, ale ta muzyka, która często mu towarzyszy nie wróży dobrze... ;)

Lellandra

W porównaniu z pierwszym odcinkiem to się zrobił jak takie słodkie duże dziecko. Ale w pierwszych dwóch dorównywał temu małemu aktorowi ( tak nawiasem mówiąc to ten mały to znany aktor i aż wstyd, że nie pamiętam jak się nazywa :/ )

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Asa Butterfield czy jakoś tak.

Suzan_26

Zaniepokoił mnie drugi punkt. A co do Gwen to ja sie nie dziwie, że jest tyle rozwodów skoro te małżeństwa nie mają krzty romantyzmu. No ale dziś był postęp, pogłaskała go po głowie :/

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Spoiler!!!!

“You’ll notice very quickly that he is…loyal to Arthur. And he does stay like this for the whole series….Now he’s a knight. A good knight.”
— Alexander Vlahos, Coldcon

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Oooo ciekawie to wróży... To on w końcu zabije tego Artura czy nie? Ja już sama nie wiem... Ale Alexander mówił, że Mordred jest pokręconą postacią i jak już wydaje ci się że go rozgryzłeś, to się okazuje, że Mordred robi coś zupełnie niespodziewanego.

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Ja też już nie wiem. Ale przynajmniej jest ciekawie. :P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

To zaczyna być jedna z moich ulubionych postaci :> Taki... tajemniczy!

ocenił(a) serial na 7
agga_95

może w tym sezonie będzie lojalny itp. a w 6 sezonie coś się wydarzy (może coś z Merlinem też) i Mordred postanowi zdradzić Artura.... kto wie...

ocenił(a) serial na 9
Andeeria23

Mam nadzieje, że będzie w 6 sezonie, że nie jest to postać na 1 sezon jak Agravaine...

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Ja też. :)

agga_95

Z tego wynika, że raczej go nie zabije. No przynajmniej nie w tej serii. Czyli możemy się spodziewać Mordreda w 6 sezonie ;p

ocenił(a) serial na 9
agga_95

Wg mnie Morder cały czas gra, udaje. Przyjął włócznie na swą pierś, bo wiedział że przeżyje.

ocenił(a) serial na 8
storczyk1234567

Nie sądzę... Niby skąd by to wiedział?

ocenił(a) serial na 9
storczyk1234567

Nie, nie sądzę. Jak ja bym chciała zabić Artura to po prostu nie ratowałabym mu życia. W jakim celu Mordred chce zdobyć zaufanie króla, skoro mógłby to o wiele szybciej zakończyć?

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

i pocałowała w bok czoła - norma - normalnie kipiący romantyzm

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

hahah xD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Idę muszę to wszystko jeszcze raz na spokojnie przemyśleć i się uspokoić

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Jak byli parą "z ukrycia" to i pocałowali się i w ogóle... A to ich zachowanie względem siebie teraz-po ślubie, jest kompletnie bezzasadne.... Wychodzi na to, że po ślubie Gwen przestała być dla męża atrakcyjna...:] A patrole po lesie i nocne rozwiązywanie zagadek ważniejsze niż cementowanie związku z małżonką.... takie to dziwne... :]

ocenił(a) serial na 9
Banioleks

Po fakcie się przekonał, że popełnił błąd xD

ocenił(a) serial na 9
agga_95

Ciekawe co się takiego stało w noc poślubną.... :P Chociaż nie, pewnie taka jeszcze nie miała miejsca widząc ich podejście do siebie...

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

Pogłaskała po głowie! Rzeczywiście! Może pod koniec sezonu będzie pocałunek. A gdzieś w sezonie ósmym pokaż, że Gwen i Artur śpią w jednym pokoju. Ale to romantyczne! :D

Suzan_26

Z historii wiem, że król i królowa sypiali oddzielnie więc nie liczyłabym na takie sceny. Jak się pocałuja to będę w szoku. Wkoło tylko on gdzieś chce jechać a ona jako zatroskana żona mu odradza. No bo przeciez Artur ma rycerzy co wszystko załatwią za niego. Juz powoli mam jej dosyć. Jak się nie pocałują w kolejnym odcinku to i Gwen dźgnę tymi wigłami.

carolina8977

*widłami - juz ze złości się pomyliłam ;p

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Hehe Artur uratuje w następnym odcinku Gwen, oboje padną sobie w ramiona po czym pogłaskają się po głowach xD

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Hahah, padłam! xD

agga_95

To mnie rozwaliło XD

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Może myśli, że jak jest królową, to nie wypada się tak całować po kątach jak kiedyś.... Strasznie to dziwne:]

ocenił(a) serial na 7
Banioleks

ale czy ona widziała Artura ostatnio? przecież on jest genialny, przystojny, zabawny może trochę tępawy ale genialny.. i ona ma wieelkie szczęście że na niego trafiła, a ta tylko takie szopki i całowanie czoło.. też mi żona.

ocenił(a) serial na 9
Andeeria23

Pewnie wprowadza do związku atmosferę gorącą niczym górski lodowiec.

ocenił(a) serial na 8
Andeeria23

Ja bym do tego nie przywiązywała wagi, ale też mnie to wkurza. Sezon jest mroczniejszy, więc dlatego nie ma w nim miejsca na chociażby pocałunek.

Zielonoo

Wiecie, że jeszcze tylko 190 postów do końca tematu ! Jak to się stało? Czy my go czasem wczoraj nie założyliśmy?

ocenił(a) serial na 7
carolina8977

pobijamy nasze rekordy z tygodnia na tydzień,, ostatnio pisaliśmy tydzień? a teraz 2/3 dni?

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Nawet nie zauważyliśmy kiedy 300 postów napisaliśmy po odcinku :D

ocenił(a) serial na 8
carolina8977

No właśnie! Wczoraj zakładaliśmy temat. O.o Jestem w szoku.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

To co się będzie działo przy końcówce serii!!!

Banioleks

1 nowy temat co dwie godziny ;p

ocenił(a) serial na 9
Banioleks

nie nadążymy z zakładaniem tematów :D

agga_95

A to było by dobre piszesz post i jak wciskasz odśwież to juz dwa nowe tematy są. Jak nadążymy z czytaniem ;p

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Będzie zapełniony temat, długa przerwa w rozmowach, żeby nadrobić posty, znowu temat itd. :D
A takie nadrabianie postów trochę trwa...