Odbiegając od tematu: opis 7 odcinka. http://www.spoilertv.com/2012/11/merlin-episode-507-press-release.html
Yea, w końcu dodali nowy teaser do odcinka 5-ego! Teraz tylko czekać, aż jakaś dobra duszyczka udostępni go również dla fanów spoza UK ;)
No to juz jutro ;p Nie mogę się doczekać. Pierwszy raz chcę żeby wolne jak najszybciej minęło. I niech Artur się dowie w tym sezonie! Dla mnie może wygnac Merlina. Jak będzie bardziej dramatycznie to i ciekawiej, większa będzie oglądalność i może 7 sezon ;p
Someone will choose not to save a life
Czyżby Artur zdecydował nie ratować Mordreda?
…But the acting in the scene is so good, you probably won’t mind
No nie wytrzymam do soboty :p
Właśnie tak mi się wydaje. A Merlin zrobi coś co sfrustruje fanów - pewnie chodzi o to, że to Merlin uratuje Mordreda mimo wszystko.
Ciekawe na ile nasze dywagację się sprawdzą. :P
Oczywiście to jest moje zdanie, ale według mnie sezony 1-3 były lepsze niż te co teraz(to jest tylko moje zdanie). Oczywiście podobają mi się te odcinki, ale są trochę gorsze. Zauważyliście że lasy w sezonach 4-5 wyglądają inaczej niż w 1-3 ? Nie wiem jak to napisać, ale tak jakby, gorzej ... W 4 sezonie nie podobało mi się bardzo dużo, szczególnie nie podobała mi się walka Merlina vs Morgana. Cały czas popychanie, no błagam, ale to Merlin i będzie mi się podobać. A właśnie przypomniałem sobie odcinek co Gwain przywalił Elyonowi (przepraszam jeśli źle napisałem) to co to miało być. To wyglądało tak sztucznie. Tak samo pierwszy odcinek co Morgana popycha tych dwóch rycerzy i jeszcze Leona i Elyana to przeżyli oni a ci rycerze nie. To trochę dziwne. Eh, musiałem się wyżalić :D
W piątym sezonie najbardziej mi się podobał 3 odcinek, był śmieszny i naprawdę dobry. Ogólnie piąty sezon jest fajny, jak na razie, ale podtrzymuje moje zdanie 1-3 sezony były bardzo dobre .
Ja to nawet nie wiem, który sezon jest moim ulubionym, wielbie wszystkie ; )
I wiecie, tak sobie pomyślałam, że kiedy Arturo dowie się, że Merlin ma magie to być może domyśli się, kto mu pomógł wyciągnąć miecz z kamienia i straci wiarę w siebie? ajajaj niech on już się dowie
A tak wgl, to Artur może się załamać, gdy się dowie, że część jego sukcesów nigdy by sie nie udała bez pomocy Merlina
Ciekawi mnie też jaką rolę odegrają Gajusz i Mordred w tym całym akceptowaniu magii przez Artura
No właśnie, jak Artur się dowie o Merlinie i domyśli się, że większość jego sukcesów zawdzięcza jego magii to może popaść w depresje. Do tego co on uczyni z Gajuszem gdyby postanowił wyrzucić Merlina z królestwa. No bo nie będzie na tyle tępy, żeby myśleć że Gajusz o niczym nie wiedział.
Ale z drugiej strony pomysł z wygnaniem z królestwa jest trochę dziwny jeśli wziąć pod uwagę postać Mordreda. Tez jest czarownikiem znaczy druidem ale ma magię i co? On może zostać a Merlin nie?!
Może też będzie wygnany...
No nie wiem... W sumie, co innego? Wątpię, żeby po odkryciu prawdy przytuliłby ich i w ogóle szczęśliwy happy end.
Trudno też sobie wyobrazić jak Artur skazuje na śmierć swoich przyjaciół, ale w sumie złamali prawo, i nic o tym
Arturowi nie powiedzieli... Artur może poczuć się zdradzony i w gniewie skazać na śmierć.. a Merlin ( lub Merlin i Mordred.. i co z Gajuszem??) będą musieli uciekać
Jeśli Artur skaze go na śmierć to wtedy Merlin mógłby go znienawidzić i dołączyć do Morgany aby się zemścić na nim
Nawet jakby Artur go skazał i Merlin jakoś by uciekł ( a pewnie by tak się stało ) to nie wątpię, że miałby wielki żal do Artura ale zemsta jakoś by mi do niego nie pasowała. Przecież wie ile Artur wycierpiał z powodu magii i pewnie w jakimś stopniu by go rozumiał.
No właśnie, Merlin i Artur są przyjaciółmi, ale król musi stosować się do prawa. Gdyby coś takiego się stało, Merlin zrozumiałby decyzję Artura i pomagałby mu z ukrycia, tak, by pokazać całemu Camelotowi, że magia nie zawsze musi być zła
Merlin nigdy w życiu nie znienawidziłby Artura, nie ma takiej opcji. Będzie miał pewnie żal do niego, ale zrozumie
Ogólnie, to jeśli Arthur się dowie to będzie załamany. Pamiętacie odcinek z Goblinem? (xDD) Gajusz powiedział, ze Merlin włada magią i Arthur był widoczny zawiedziony na nim. Z resztą przez tyle lat ukrywać taki sekret. Uf, trudny temat :D
Wow! Ile postów! Zaraz po nowym odcinku nowy temat będzie na 100%! ;)
Co nowy temat to szybciej się zapełnia. A najlepsze jest to, że cały czas te same osoby piszą. Nie wiem ile dokładnie, ale wcale za dużo nas nie ma. Po tyle postów dodajemy, że nas jeszcze Filmweb zablokuje za zawalanie stronki. :D
By tylko spróbowali nas zablokować! W tym wypadku widły też by poszły w ruch :D
sezon 6
http://www.spoilertv.com/2012/11/merlin-bbc-and-shine-want-season-6.html
Widzę, że najpopularniejszy sposób wśród nas, do załatwiania problemów to teraz widły, grabie itp. Ale rozkręciliśmy się na całego :D, a to dopiero 4 odcinki za nami! Bijemy rekordy!!!!!!!!!!!!! :D
Na 2 ostatnie odcinki będą 3 lub 4 tematy. W końcu to koniec że już nie wspomnę że finał będzie podzielony na 2 i zakończenie w pierwsze połowie dadzą w najlepszym momencie.
To jest po prostu koszmarne, oczekiwanie nie dość, że na koniec sezonu, to jeszcze 2 cześć zapewne jednego z lepszych odcinków serii (jak to było ostatnio :D)
Jeszcze siekiery, pochodnie i rysunki przedstawiające osoby na które idziemy! :D
Trzeba będzie w razie co, już zbierać na bilety :D. Lepiej być przygotowanym na wszystko :D
Szkoda Camelotu :P uderzenie na BBC w razie nie wyjawienia tajemnicy jest lepsze :P
Już widzę te informacje w BBC News "Polscy fani "Merlina" zaatakowali siedzibę BBC. Są zdenerwowani z powodu nieujawnienia magii Merlina w 5 sezonie/ zakończenia serialu. Broń jaką posiadają to:widły, grabie, siekiery i pochodnie". :D
"Wydają z siebie straszne dźwięki, a wszyscy są ubrani w niebieskie koszule, brazowe kurtki, a naszyjach mają czerwone chustki. W oczach straszne błyski, policja próbowała negocjacji, nie odniosło to skutków, jest rozważane obezwładnienie grupy za pomocą gazu usypiającego" :D tak, to byłoby fajne :D
"Domagają się kontynuacji sezonu/ujawnienia magii. Przedstawiciel grupy, w czasie negocjacji powiedział, że mogą rozmawiać tylko z producentami i scenarzystami. Producenci boją się z nimi rozmawiać, ponieważ nie wiedzą jak zachowają się, kiedy wyjdą do nich, zwłaszcza, że posiadają ostre przedmioty. Gaz usypiający wydaje się jedynym słusznym rozwiązaniem, w tej niebywałej sytuacji." Będzie wesoło :D
"Fani wydają się być zdeterminowani. Mimo interwencji służby miejskiej udało im się przedrzeć do siedziby głównej. 3 osoby ranne 2 zaginęło, prawdopodobnie wzięci jako zakładnicy. Rząd zdecydował się na poważne kroki i wezwany został oddział antyterrorystyczny.
Nie zdążono na czas, producenci zostali pobici i obrzuceni dziwnymi hasłami w języku polskim, co zarejestrowały kamery. Na razie nie wiadomo co znaczą, dochodzenie w toku.
"Czekają na tłumacza. Nasz wysłannik jest tam, Przenosimy się pod siedzibę BBC.
Dzieją się tu dandejskie sceny. Nikt nie wie, co będzie dalej. Wszystkie służby są postawione w najwyższej gotowości, ale fani nie dają się złapać. Mają ogromną siłę co świadczy o przedostaniu się do siedziby głównej. Zadziwiająca jest też liczba osób, ponad 200. Policja jeszcze nigdy nie widziała takiej determiancji. ( zakłócenia, wysłannik zgubił się w tłumie)
Mamy zakłócenia. Zaraz porozmawiamy z psychologiem, chcąc wytłumaczyć tą sytuację."
Rządzimy :D
" Naszemu korespondentowi udało się przechwycić obraz z kamer. Fani wykazali się niezmierną okrutnością. Widać związanych najważniejszych ludzi z BBC, do ich skroni przystawione są widły. Nie wiemy, czego chcą porywacze, najwyraźniej jednak nie są to pieniądze. "
Niech tylko spróbują z nami zadrzeć!
Ja się nie dziwię, że jest tak mnogo postów. My, Merlinowcy uwielbiamy rozmawiać o naszym ulubionym serialu. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie to rodzaj odstresowania po ciężkim dniu w szkole. Nie ma tu kłótni, jest wspaniała atmosfera. Jesteśmy przyjacielsko do siebie nastawieni :)
uważam podobnie :D nie masz za co przepraszać ;) i wg przyłączam się do pomysłu z widłami na BBC :D mogę też załatwić pochodnie :D
Ja mogę załatwić broń!! <morderczy śmiech>
BBC już nigdy z nami nie zadrze! :P
Lub zablokuje Merlina w Polsce i wymusi na filmwebie usunięcie nas z niego :)
Niestety bardzo możliwe :P. Ale trzeba zaryzykować!
A zresztą niech wiedzą, że Polscy fani zrobią wszystko dla swojego ukochanego serialu :P