PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Może te 3 odcinki są ze sobą w jakiś sposób powiązane, a 5 nie pasuje do tego schematu?
Nie wiem, i snuje teraz jakieś dziwne wersje...

ocenił(a) serial na 9
monika1144

Mi najbardziej interesujący wydaje się 8... Mam wrażenie, że w tych odcinkach będzie bardzo dużo Morgany, albo pojawi się jakaś nowa czarownica... Ah te domysły!

użytkownik usunięty
agga_95

Nie ważne co wymyślimy - w serialu i tak będzie co innego . ;d.

ocenił(a) serial na 9

My tu się nakręcamy na nie wiadomo co, że Artur pozna sekret Merlina, a tu pewnie nic takiego się nie wydarzy...
Ale mam takie przeczucie, że w tym sezonie prawda wyjdzie na jaw!

użytkownik usunięty
agga_95

Musi, bo jak nie to przecież idziemy z widłami ;d.

ocenił(a) serial na 9

Właśnie! Ewentualnie z siekierami, do wyboru do koloru :>

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Jak sądzicie pojawi się jeszcze w serialu Sefa?

ocenił(a) serial na 9
peter123321

Nie wiem, ktoś gdzieś pisał, że w usuniętych scenach jest pokazane jak Morgana ją zabij,a ale nie wiem na ile pewne jest to źródło.
Jeśli się jednak pojawi, to raczej nie będzie przychylna Pendragonom.

użytkownik usunięty
peter123321

Troszkę w to wątpię, ale chciałabym, żeby się pojawiła. Ona i Merlin podobali mi się jako para <3. ;).

ocenił(a) serial na 10

Jeśli miałby się pojawić to bym chętnie widział ją pełną chęci zemsty na Pendragonach. Albo sojusz z Morganą no a później Merlin ją przeciąga na dobra strone mocy

ocenił(a) serial na 9

Mi też :D Jak się zderzyli na korytarzu to pomyślałam: O! coś z tego będzie!
A tu jak zwykle nici...

ocenił(a) serial na 6
peter123321

Może się pojawi, w końcu po coś chyba Merlin zbierał te jabłuszka, czy co to tam było, nie? Trochę to było zagadkowe, jak na jednorazowy występ... Chyba że w książce (gdyby była) byłoby opisane, jak to ona się waha, czy zdradzić, mając przed oczyma uśmiech Merlina (ja bym się BARDZO wahała), a tu zaoszczędzili na czasie, zakładając, że reszty się domyślimy...

użytkownik usunięty
agga_95

Ja chyba wezmę łopatę. ;d. Bo grabie się nie nadają, bo mam, tylko takie miększe, a siekiera jest za ciężka. ;d xD.

ocenił(a) serial na 9

Możemy wziąć jeszcze pochodnie i będziemy wyglądać jak ci wieśniacy ze Shreka xD

użytkownik usunięty
agga_95

Czemu nie? ;d. .
Hahahaha. Już sobie to wszystko wyobraziłam. ;d.

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Haha, już sobie wyobrażam jak pokazują nas w BBC news. xD

użytkownik usunięty
Lellandra

Będziemy sławni! ;d;d.

ocenił(a) serial na 9

Może żeby nas udobruchać zorganizują nam spotkanie z aktorami :D
Albo się przestraszą, że jesteśmy jacyś normalni inaczej :P

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Oj, raczej to drugie. xD

użytkownik usunięty
Lellandra

też myślę, że raczej to drugie ;d.

ocenił(a) serial na 6
agga_95

Jesteśmy po prostu 'zwykłymi' fanami :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Gdyby to spotkanie z aktorami było pewne, ani chwili bym się nie wahała, tylko już tam jechała :D

ocenił(a) serial na 7
agga_95

Hej, właśnie czytałam wywiad z Colinem na jednym z forów, który wnosi malutką odrobinkę nadziei, że Artur się dowie ;)
Tu macie fragment…

'Celem jego życia [Merlina] jest uzyskanie akceptacji dla magii. Ale królestwo jest bardziej rozliczane, jak kiedykolwiek dotąd. Merlin nie chce nic robić, by zaryzykować. Arthur kojarzy magię z obawą, konfliktami i zdradami, a Merlin będący do tego podłączony byłby złym pomysłem. Jednak, jak wraz z rozwojem sezonu, Merlin stopniowo prowadzi Artura ku konfrontacji z magią w najbardziej dramatycznym punkcie. To bardzo ekscytujące, a ludzie będą chcieli to zobaczyć. To było wielkie marzenie Merlina, ale czy pójdzie zgodnie z planem, czy nie to już inna historia ...'

Tu macie 2 linki :
http://www.photoblog.pl/fanprzygodymerlina/134527937/merlin-i-gwaine.html
http://www.photoblog.pl/fanprzygodymerlina/134538066/merlin.html

ocenił(a) serial na 9
Andeeria23

Oooo to mogłoby sugerować, że nie wszystko pójdzie zgodnie z planem, ale Artur się dowie :D
Albo znowu nadinterpretuję...

ocenił(a) serial na 7
agga_95

ja właśnie też tak myślę :D .... ale staram się nie robić sobie zbyt dużych nadziei. W tym serialu nigdy niczego do końca nie można być pewnym ;)

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Też tak wywnioskowałam. Chociaż najpewniej jak zwykle jesteśmy daleko od prawdy.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Niestety :(
:)

użytkownik usunięty
agga_95

obyś miała rację.. ;d. on musi się dowiedzieć, bo nie wytrzymam.! ;d.

ocenił(a) serial na 7

ja też... ale powinien się dowiedzieć, w licznych wywiadach aktorzy a szczególnie Colin sugerują, że się dowie :D więc możemy chyba sobie pozwolić na maleńką iskierkę nadziei :D

ocenił(a) serial na 10
Andeeria23

Wiecie, ja o tym myślałam tak, że skoro jeszcze nie są do końca pewni, czy powstanie 6 sezon, to Artur musi się dowiedzieć, bo jakby to wyglądało, jakby serial się zakończył a to, na co tak czekamy się nie wydarzy? Ale z drugiej strony sezon jest już nakręcony i może z góry zakładali, że jednak będzie 6 sezon...

ocenił(a) serial na 7
rasp_filmweb

dobrze kombinujesz :D i właśnie trzymają nas w takim szachu :/ nie możemy być niczego pewni...
Aż mi się przypomniał Emrys w rozmowie z Arthurem: "questions so many questions"
http://www. youtube.com/watch?v=k4LGwiaCouw - 2:06 :D

ocenił(a) serial na 10
Andeeria23

Dziękuję :))
Ale w sumie z tego co wiem, to zależy to głównie od stacji BBC tak?
Stary Emrys wymiata :D

ocenił(a) serial na 7
rasp_filmweb

W jakimś stopniu na pewno zależy od stacji, bo ona zamawia sezony. Ale producenci mają moim zdaniem ostateczne słowo na ten temat, ale oczywiście mogę się mylić...

ocenił(a) serial na 8
Andeeria23

Ja mam nadzieję, że będzie to na zasadzie jest oglądalność = jest serial. A przecież Merlin ma całkiem sporą widownie. :)

ocenił(a) serial na 10
rasp_filmweb

Dawno już powiedziano że BBC chce kontynuować serial po za 5 sezon

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Właśnie dawno nie było starego Emrysa. Mogli by robić jakiś odcinek z nim. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Zdecydowanie się zgadzam :P Wczoraj właśnie oglądałam niektóre fragmenty z nim i jest świetny ;)

rasp_filmweb

http://colinmorganfan.com/gif/horse7.gif :D

ocenił(a) serial na 10

ja też

ocenił(a) serial na 6
Andeeria23

'ale czy pójdzie zgodnie z planem'... brzmi strasznie.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
Akiozzo

Ja chciałabym upewnić się co do godziny emisji następnego odcinka. W Londynie nie zmieniają czasu, prawda? U nas cofnęliśmy o jedną godzinę do tyłu, więc wychodzi na to, że i u nich i u nas będzie o tej samej godzinie - 20.15. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.

ocenił(a) serial na 10
milka19

Właśnie już się nad tym zastanawiałam i w sumie chyba wyszło na to, że tam też zmieniają. Jednak na wszelki wypadek (bo nie jestem tego pewna) to nie zaszkodzi włączyć sobie wcześniej ;)

ocenił(a) serial na 6
milka19

Ja mieszkam w Anglii (niedaleko Londynu) i z całą pewnością mogę tu napisać - tam też jest zmiana czasu na zimowy ;)

ocenił(a) serial na 8
xena_4

Dzięki, teraz już wszystko jasne. ;-)

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Dziękuję!!!

ocenił(a) serial na 7
monika1144

właśnie znalazłam fajny filmik z Colinem, w którym grał kota w przedstawieniu dla dzieci ;D
jeśli nie chcecie oglądać całego, zobaczcie od 3:50 :D

http:// www.youtube.com/watch?v=RSaNKmAxtxg&feature=related

ocenił(a) serial na 7
Andeeria23

oo i 6:20 :D

użytkownik usunięty
Andeeria23

hahahahahahah. ;d.

użytkownik usunięty

ale fajny, słodki kotek ;p . :D