PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Niedawno natrafiłam na taki filmik
http://www.youtube.com/watch?v=ypO0gUzbXqY&feature=related
Szkoda, że nie ma ich więcej^^
A jakie były najśmieszniejsze sceny według Was (z całego serialu) ?
Gdybym miała wybrać jedną to ciężko by mi było ;D

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

hehe
Arthur 'If you tell anyone about this, I will make your life a living hell '
Merlin: 'More than you already do? ' ;p

yvonneD

Dla mnie najlepsza jest ta scena z 2 sezonu , kiedy Merlin spuszcza Arthura po tej linie z zamku i lina się mi skończyła :)

pati_918

przede wszystkim wszystkie rozmowy pomiędzy Arthurem a Marlinem.. A w szczególności 1 odcinek 3 sezonu, gdy szukają Morgany. Definicja 'kluchowatego' zawarta w dwóch słowach mnie rozwaliła;P Uwielbiam też scenę z tego samego odcinka jak to Arthur pokazuje Marlinowi, że potrafi używać ścierki i wiadra.. Na tym to już się po podłodze tarzałam.. No i oczywiście sezon 3 odcinek 4, a dokładnie reakcja Merlina na słowa Gajusa 'Pamiętaj, że nie wszyscy panowie|są tak dobrzy dla sług jak Artur'.

ocenił(a) serial na 10
LadyAnna6

tak a Merlin mu plunął w twarz zupą, którą akurat jadł ;p pamiętam to ;-)

ocenił(a) serial na 8
MilkaBros

Świetny był początek pierwszego odcinka trzeci sezon , druga cz "Beaty and the best" (sez2 jeden z najśmieszniejszych odcinków), i nie mogłam pohamować śmiechu jak chyba w siódmym odcinku trzeciej serii Artur wyruszył po trójząb , potem był w tej twierdzy , stracił przytomność i pierwsze co zobaczył po przebudzeniu - twarz Merlina ;)

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

I jeszcze mnie rozśmieszył moment przed zabiciem Nimue , kiedy Merlin staje z dziurą na środku koszulki , boska i mina i tekst "zabiłaś mojego przyjaciela"

użytkownik usunięty
Enterraz

Nooo ;D Z takim uczuciem to mówił. Najlepsze są rozmowy Merlina i Artura. To jak lina im się skonczyła też było świetne. Jeszcze mi się podobała definicja kluchowatego : Prince Arthur. No i oczywiście jednym z najlepszych momentów są sceny z Gwainem ;D Choćby w gospodzie kiedy Artur wyruszył po trójząb. Merlin wchodzi a tu po stole sunie człowiek. Hello Gwaine ;D

ocenił(a) serial na 8

Albo
G-to straszne miejsce
M-skąd wiesz
g-byłem tam
M-na pewno tam nie byłeś
G-a skąd to wiesz ?
M-Tam nie ma żadnych gospód
/////////////////////////////////////
A-Co ci jest ?
M-Dzień jazdy konnej
A-Boli cię pupcia ?
M-Nie jest tak tłusta jak twoja...
Mimo że piszecie , że Artur powinien wiedzieć o magii , żeby nie popychać Merlina , to i tak wcale im nie jest tak źle . Artur na wiele mu pozwala , Merlin dobrze mu z kąta sprząta , zresztą nie mógł się lepiej ustawić patrząc na jego pochodzenie , mieszka w stolicy , ma dobrze płatną pracę , przyjaznego pracodawcę i fuchę ratowania świata .
I jeszcze świetne było jeszcze kiedy w 1od 3sez kiedy Artur udawał jak walczy Merlin . A na koniec obejrzał się i posłał Merlinowi taką minę , jaką ja często widzę u swojego starszego brata kiedy zrobi mi złośliwość którą uznaje za zabawną . Bradley i Colin są genialnymi aktorami

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

co do sceny gdy Artur udaje walczącego Merlina, masz na myśli scenę, w której Artur idzie z ugiętymi kolanami, zamkniętymi oczami i z mieczem przed sobą mówiąc "proszę, nie róbcie mi krzywdy"(albo coś w tym rodzaju)? bo innej nie kojarzę a ta akurat była fantastyczna

ocenił(a) serial na 8
l578

Yes xD

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

mnie najbardziej zapadło w pamięć jak Artur mówił do Gajusza- jak spotkasz Merlina, powiedz mu, że jest celem. Trzymał wtedy łuk :)

ocenił(a) serial na 9
nenaoo

Artur i Merlin są świetni!!! Uwielbiam kiedy sobie nawzajem dogryzają. Enterraz ma rację, zachowanie Artura w stosunku do Merlina przypomina zachowanie starszego brata- niby złośliwy itp. a jednak go lubi.
A scena gdy Merlin opuszczał Artura z okna i lina mu się skończyła jest wspaniała!

ocenił(a) serial na 10
agawa87

też uważam, że są świetni i super przystojni. Wiem, że to nie miejsce na takie zdjęcia, ale muszę się z nim z wami podzielić http://www.fanpop.com/spots/merlin-on-bbc/images/18062526/title/lol-photo szczerze nie wiem który mi się bardziej podoba

Fantastic

Oby dwaj są cudowni xP

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

Mi się jeszcze bardzo spodobało jak w tym odcinku z trollicą która chciała uwieść Uthera cz 2 tam pod koniec Merlin tłumaczy Arturowi jaką rolę ma odegrać takim lekkim tonem , potem Artur dowiaduje się że eliksir go zabije i to merlin ma mu przynieść odtrutkę ( jego mina wtedy boska była) a potem mówi do sługi że ten mówił że to podobno nic ważnego xD I po prostu KOCHAM moment kiedy 3x03 gwen wchodzi do komnaty artura , zawstydzona po jej przygodzie z gazami (xD) i co tam zastaje ... :D :D :D

yvonneD

Mnie podobała się scena, gdy Merlin przygotowywał kąpiel dla Artura, gdy nalał za dużo gorącej wody lub, gdy w Merlin przyrządził Arturowi zupę ze szczura, a następnie sam musiał to zjeść. Niezły był też tekst, gdy Artur przygotowywał jakiegoś faceta do roli rycerza i powiedział coś w stylu: Mam nadzieję, że nie spadnie z konia. Ogólnie w serialu jest masa śmiesznych scen, szczególnie w 2 sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Wentzy

Sir William z Dairy xD Mnie po prostu zabił ten jego śmiech :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Noo xD albo Uther mówiący Arturowi o zwycięstwie "sir Williama" :P

użytkownik usunięty
Julia_20

Dobre też było gdy wściekły Artur chodzi i szuka merlina a potem rano wstaje a Merlin jest u niego i mówi :
M: Nie dostałbyś śniadania
A: Ciebie zjem na śniadanie !

ocenił(a) serial na 8

Albo to :
-co tu się stało ?!
-nie było cię !
- jeden dzień ! a gdybym umierał ?
- nie obchodzi mnie to , a gdzie byłeś ?
- umierałem ! xDxDxD

użytkownik usunięty
Enterraz

Ja ogólnie jak słucham dialogów pomiędzy Arturem a Merlinem to normalnie boki zrywam!:D Oni są niesamowici!:)

ocenił(a) serial na 10

ja po prostu uwielbiam odcinki z Gwaine :D

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

"G- byłem w wielu miejscach .
M- tam na pewno nie byłeś
G- skąd wiesz ?
M- bo tam nie ma żadnych gospód" :D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

nie pamiętam żadnego tekstu, ale po prostu kocham 4 odcinek 3 sezonu!

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

Albo Gajusz siedzi z Merlinem przy obiedzie , jedzą jakąś zupę i gadają o czymś kompletnie poważnym , i nagle Merlin :
-Co to jest ?- mówi przelewając łyżką nieco brei z talerza .
A Gajusz na to : Czasem lepiej nie wiedzieć ...

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Artur jako osioł -był śmieszny i słodki jednocześnie.
Albo jak Merlin pluną Gajuszowi w twarz, gdy ten powiedział, że nie wszyscy panowie są tak dobrzy jak Artur.
Po za tym Artur miewa zabawnie zdziwioną minę gdy Merlin powie coś mądrego.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

Taaak xD Miny ma świetne i to nie tylko jak Merlin jest mądry xD

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

zabawny był tez odcinek w którym ciało Gajusza opanowuje goblin

ocenił(a) serial na 9
Maksis

Owszem, fajny był. Na zakończenie Uther pyta Gajusza czy wie kto wypuścił goblina, a Gajusz na to, że nie ma pojęcia. Nawiasem mówiąc czasem Merlin byłby biedny, gdyby nie pomoc Gajusza. No i Gajusz też miewa zabawne teksty.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

Ale Merlin nie ma być za co bardzo wdzięczny , bo w końcu nie raz dzięki niemu Gajusz nie raz zbierał laury

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Niby tak, jednak uważam, że taki Gajusz się przydaje. Parę razy uratował skórę Merlinowi.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

I bez niego Merliś nie miałby ksiąg magicznych ... No ogółem się przydaje ale i tak mam go dosyć , jego twarz wygląda jak w ostatnim stadium rozkładu ...

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Taka Gajusza uroda- co poradzić. Nie wszyscy są piękni i młodzi. Ale ogólnie lubię go jako postać.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

Czasem zastanawia mnie czy on nosi coś pod tą kotarą

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Tego raczej się nie dowiemy. Zresztą chyba wolę nie wiedzieć.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

Właśnie bardzo absorbujące pytanie jak Artur mógł wytrzymać z Merlinem , i wzajemnie , skoro kiedyś ubrania szyło się bezpośrednio na kimś . Jasne , gacie to się sznurem ściągnęło i jakoś jedziesz , z koszulą to samo , ale bielizna .... Nie zdejmowało się tego i nie prało miesiącami , więc zapach musiał być ...

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Co racja to racja, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia- w tamtym czasie to musiał być dość ogólny problem.

ocenił(a) serial na 10

i jeszcze to
Artur dostaje w plecy strzałą i pyta się Merlina:
-Co to było?
-Strzała.
-A już myślałem że coś gorszego

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

a mnie się podobał odcinek 1 jak artur udaje merlina jak walczy mieczem

agnieszkakasznia30

genialna była scena z odcinka 2 w 2 sezonie gdy merlin zasnął na podłodze, przyszedł gajusz i pyta sie dlaczego merlin nic nie robi a on wtedy puścił taką wiązankę xD

http://www.youtube.com/watch?v=uMn_UduBU8Y

ocenił(a) serial na 8
Salvamee

A najbardziej genialna była jego mina kiedy zdał sobie sprawę z bliskiego kontaktu jego twarzy i podłogi i zaczął się rozglądać xD

ocenił(a) serial na 9
yvonneD

Wczoraj też był fajny fragment: Artur chce pocieszyć Merlina i go szturchną.
M: jak bicie ma mnie pocieszyć
A: na rycerzy działa
M: bo są tępi
A: ja jestem rycerzem
M: no właśnie
I biedny Merlin znowu oberwał.

ocenił(a) serial na 8
agawa87

:D:D:D:D To było po przujacielsku xD

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Albo jak Merlin pyta Gajusza dlaczego ten nie uciekł z Alicją. "a kto by ciebie pilnował Merlinie?"

ocenił(a) serial na 8
agawa87

Po tym jak Gilli odszedł z Camelot , Merlin siedzi z Gajuszem w domu . Gajusz stawia przed nim kolację i mówi
-Jestem z ciebie dumny
-Nie zasługuję na to
Gajusz czeka chwilę po czym zabiera merlinowi miskę
-No , skoro tak.
-Gajuszu , nie jadłem !
-Żałuj , bo pyszne !

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

To też było niezłe :-)

yvonneD

Ja jestem dopiero na 1 sezonie i tu powalił mnie moment w odcinku gdy pojawił się Lancelot. Przychodzi do Artura z dokumentem urodzenia,Artur wypróbowuje jego refleks po czym mówi: "Wróć gdy będziesz gotów", na to Lancelot:"Już jestem" a Artur:"To idź wyczyść moją stajnię" (śmiech pozostałych rycerzy), Lancelot spogląda do tyłu na Gwen i Merlina a Merlin trzyma kciuki i ma taki rozbrajający uśmiech, że SZOK!

1:05

http://www.youtube.com/watch?v=Pzet9suACPY&feature=related

yvonneD

I ta z kluczami

http://www.youtube.com/watch?v=2F-Ll0cnSr8

ocenił(a) serial na 8
777temida

Jego powalająca mina , gdy ruszył w stronę brzęczenia

ocenił(a) serial na 9
yvonneD

Wczorajszy odcinek był raczej dramatyczny (Polsat), ale dość zabawny był fragment gdy Merlin chciał się dowiedzieć dokąd idą z Arturem.
A: Nie powiem Ci.
M: Bo wtedy musiałbyś mnie zabić.
A: (ze śmiertelną powagą) Bez chwili wahania.

Poza tym przy większości tekstów Gawaina można pęknąć ze śmiechu.