Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37903
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
LadyMorra

To który jutro odcinek? Ja jestem na 6, ale niektórzy dopiero na 2.

ocenił(a) serial na 10
Mforever

No właśnie ja też już na 6. Co robimy?

Rosso17

To ja oglądam 6 skoro nie jestem sama ;)

Mforever

Bo my z Kocurkiem zaczęłyśmy wcześniej. Jak chcecie to czekajcie jak nie to nie...

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Może wy po dwa, my po jednym? Szybciej się spotkamy xD

Rosso17

Co na to Kocurek?

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

To ja też dołączę, jeśli będę miała jutro czas. Tak jak wam wypada mi teraz 6 :)

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Im nas więcej tym lepiej ;) Zaczynamy o 20 czy 20.30?

Rosso17

Chyba o 20.00 :)

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Nie wiem, mi to nie robi jakiejś dużej różnicy. Dopasuję się :) Z tym, że mam trochę nauki na poniedziałek, więc nie jestem pewna, czy dam radę. Ale postaram się :)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Przepraszam, że milczałam, ale powiadomienia mi nie przychodziły ;/ No w sumie czemu nie :) tylko o której w takim razie byśmy zaczynały?

Kocurek_92

A ja właściwie to mam taką prośbę pytanko, czy DZISIAJ byśmy mogły zacząć tak gdzieś o 18.40? Jeżeli mnie to trudno, jakoś spróbuję się dostosować, ale wtedy nw czy mi się uda.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

No ok, nie ma problemu :) i dzisiaj oglądamy dwa czy tylko jeden odcinek?

Kocurek_92

Dwa. Żeby ich dogonić;)
I dzięki.

Kocurek_92

No i mi właśnie też info nie przychodzi w ogóle!

ocenił(a) serial na 8
Kocurek_92

Dziwne, zauważyłem, że nie dostaję już powiadomień. Myślałem, że tylko ja tak mam.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

To jak, zaczynamy? :d

LadyMorra

Właśnie skończyłam;) Ciekawe jakby to było gdyby Merlin związał się z Gwen:)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Też się nad tym zastanawiam :D Moją uwagę zwrócił jeden fakt.. Artur już wtedy bardzo różnił się od ojca, potrafił przeprosić Merlina, przyznać się do błędu.. Co nie zmienia faktu, że był wywyższającym się księciuniem :D

Kocurek_92

Bo przy tak twardym i stanowczym ojcu, który był przecież królem trudno zapewne trudno jest zachowywać się tak pysznie. Ale i tak dziwnie że się nie sprzeciwiał... chociaż musieli jakoś pokazać kontrast między nim a Morganą.
Zauważyłam, że w tym sezonie są zabawniejsze dialogi. Wgl od 3 sezonu robi się tak poważniej.

LadyMorra

A 5 sezon to już czysty mrok ;)

LadyMorra

Na jakiej stronie oglądacie?

ocenił(a) serial na 6
LadyMorra

http://www.fancylive.com/bbc-three-news-live-tv-channel.php

LadyMorra

Wg mnie to powinni jakiś wątek miłosny tam wsadzić, w sensie Merlin i...
Jak nie Gwen to może być Morgana;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Mergana. TAK.

Sorry, znowu za dużo tumblra. ;)

Ascello

Merlin i Morgana - zdecydowanie wielkie TAK. Byliby taką wspaniałą parą. <3

Kitty456

A tak wgl to wierzycie w jakimkolwiek stopniu w legendy arturiańskie?

LadyMorra

W każdej legendzie jest ziarnko prawdy :-)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Podobno Artur istniał naprawdę. Nie ma tylko pewności czy był królem, czy też znanym wojownikiem ;)

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Też chciałabym zobaczyć ich jako parę, choć przez chwilę :d
Zastanawia mnie jeden fakt: czy naprawdę Merlin to jedyny sługa w Camelocie? Dlaczego zawsze Artur wysyłał go do pomocy komuś (np Edwinowi), jakby nie było nikogo innego? A przecież Arcio sam nawet nie potrafi się ubrać, więc Merlin jest mu chyba potrzebny ;D

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Mnie zadziwia fakt, że w tym zamku prawie nie ma strażników. Na początku serialu jeszcze się gdzieś przewineli ale w 5 serii to nawet nocą po korytarzu można bez problemu wędrować xD

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Właśnie się zastanawiam po obejrzenia dzisiaj drugiego odc, czemu Merlin pomagał włożyc Artutitu tylko zbroję, skoro księciunio nie umie nawet koszuli sam założyć;) A co do strażników to racja. Bo np. w 3 serii czy tam w drugiej to Morgana musiała uważać a potem to już to olali.

ocenił(a) serial na 10
Katsa

On po prostu z wiekiem zniedołężniał ;p

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Z wiekiem? Pff..chyba z Merlinem;) Po prostu ten go pewnie zawsze słuchał, to ćwok królewicz się zleniwił:)

ocenił(a) serial na 10
Katsa

No i jeszcze głupio, że Merlin miał sprawić że Artur zmądrzeje, a w późniejszych seriach właśnie ubrać się nie umiał.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Jak najbardziej byłabym za takim związkiem :D Merlin i Morgana - mieszanka wybuchowa ;) Gwen, hmm.. trochę za drętwa, jak dla Merlina

Kocurek_92

Jeśli mam być szczera [a zapewne będę] to ja od początku liczyłam na taki związek. A jak już Morgana się zbuntowała to liczyłam, że ona wygra;)

ocenił(a) serial na 10
Kocurek_92

To wodzenie oczami za Morganą ^^

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Te sceny w 4x06, jak ona torturowała Merlina. ;D

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Jak tak patrzę na niektóre awatary to stwierdzam, iż Mordred mi się zaczyna podobać. Ale nigdy nie będzie tak jak Merlin;) Tym bardziej staram się unikać oceniania wyglądu Vlahosa, bo mamy bardzo podobne oczy;)

Katsa

Mi się Colin i Alex podobają na tym samym poziomie. Może Colin odrobinkę więcej, ale obaj są fantastyczni :D

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Bardzo odstrasza mnie natomiast twój awatar;) Nie wiem jak ten fryz u niego może ci się podobać!

Katsa

Haha na początku mi się te włosy też nie podobały, ale później się przyzwyczaiłam :p
I bardziej niż fryzura urzekają mnie jego oczy, uśmiech i osobowość :D

ocenił(a) serial na 10
Kitty456

Bo Alex jest typem takiego zwariowanego nastolatka xd I wgl jest strasznie uroczy ^^

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

I jeszcze uwielbia koty ;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Doszłam do wniosku, że ten smok to głupi jest ;\

ocenił(a) serial na 10
Katsa

Z każdym sezonem coraz bardziej

ocenił(a) serial na 10
Katsa

No faktycznie, niezbyt dobrze Merlin wyszedł na jego radach :/ Zresztą, może to wynika z tego, że czasem go słuchał, a czasem olewał. Moim zdaniem powinien przyjąć strategię "smok ma zawsze rację" albo "robię po swojemu". W pierwszej wersji byłoby to pewnie niezgodne z jego uczuciami, ale może nie doprowadziłoby do śmierci Artura. Najlepsza byłaby jednak ta druga wersja.

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

No nie wiem, czasem był przydatny. Żeby ostatecznie przyjąć jakąś teorię to raczej muszę obejrzeć wszystko od początku.

ocenił(a) serial na 10
Katsa

Oglądając pierwszą serię mam wrażenie, że miał w niej rację. Resztę odcinków trzeba sobie lepiej przypomnieć.