Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37903
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
Rosso17

Ja ;)

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

O kurcze, zapomniałam, że dziś Merlin's Day O.o Nieprawdopodobne.. xd Oglądam, oglądam :)

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Morgana: Twój stół się pali..
Gajusz: Co ty mówisz...? STÓŁ SIĘ PALI!! (...) Zawsze wpakujesz mnie w kłopoty. ;D
I jeszcze:
Merlin: Nie umiem kłamać. Pocę się, wzrok mi się mąci..
Artur: to twój normalny stan ;d
Sporo było takich dialogów w tych początkowych seriach, w piątej trochę mi tego brakowało.

Rainbow_9

Mi też tego brakuje. Ja dopiero dzisiaj odcinek w którym Nimue chciała zabić Merlina. Tylko że... podała się za niejaką Karę. A jak nazywała się dziewczyna w której zakochał się Mordred?

LadyMorra

Kara to już takie przeklęte imię :P

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Ja dziś niestety nie pokomentuję. Nagłe wyjście. Wybaczcie ;)

LadyMorra

Ile bym dała za HD w pierwszych seriach...

LadyMorra

Wszyscy mnie opuścili;(

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Też sie nazywała Kara

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Przepraszam najmocniej, siła wyższa (parents, of course).. ;D I zaraz znowu muszę się zbierać :/ co do tej Kary.. no tak, ciekawe spostrzeżenie, nie zauważyłam tego wcześniej O.o Uwzięli się ci producenci, czy jak? ;D

LadyMorra

A tak wogle, to sądzę, że powinni w pierwszej serii dać więcej dialogów Merlin - Artur. Pamiętam jak narzekałyśmy, że w piątym sezonie też tego brak;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Tak, ich dialogi zawsze były dużym plusem serialu, więc gdyby było ich więcej, to tylko lepiej :) Ale cóż, musieli upchnąć każdą historię w tych 43-5 minutach ;d

Rainbow_9

Racja, szkoda tylko że w tak ważnych odcinkach [jak te końcowe albo np. kiedy Morgana się doszczętnie zbuntowała] odcinek trwa tyle samo. Wg mnie powinni przedłużyć chociaż do 50 minut aby dać dłuższe/więcej dialogów.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Zdecydowanie. Jak dla mnie to mogłyby trwać nawet po 2 godziny ;d

Rainbow_9

Tylko, że wtedy pewnie byłoby jak w Sherlocku. Po 3 odcinki;( To już wolę tak.

LadyMorra

No i jak teraz piszę opowiadania i znów obchodzę Merlin Daysy, to jakieś dziwne mi się to wydaje, że w serialu Merlin cały czas był w Camelocie. Moja Tess nie może usiedzieć na tyłku;) Już mam tyle pomysłów aby wysłać ją w świat, ale to dopiero potem. Bo w końcu jest Uczennicą Merlina i mam zamiar ją znów sprowadzić na Camelot przez tego maga z czerwonymi oczami. Ale zdradzę, jeżeli kogoś to interere, że i tak Tessia nie będzie długo w zamku. I Merlin też not.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Mnie interere ;d No no, ciekawe, co wymysliłaś.. ;)

Rainbow_9

Weź Rain, i też zacznij coś pisać;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Oj, ja to piszę niemało, ale nic nie nadaje się do opublikowania, głównie ze względu na to, że jest to z tysiąc różnych fragmentów kompletnie wyrwanych z kontekstu xd jak mam ochotę to coś piszę, czasem jest to trochę dłuższy fragment ale nigdy nie był jeszcze naprawdę dłuuugi ;D
Ok, ja już na dziś muszę kończyć. Merlinowych snów wszystkim :)

Rainbow_9

Przygodowych;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Oglądajac od początku Merlina zauważyłam, że Artur ma w 1 serii inną komnatę ;) Dopiero teraz wychodzą takie szczegóły.

Rosso17

O lol tego to ja wgl bym nie zauważyła.
Ja ostatnio sprawdzałam błędy w filmie w ciekawostkach. Jest ich bardzo dużo, no ale jak oglądałam już te kilka odcinków to nic z tych rzeczy nie widziałam. Głupio w błędach napisali, iż np. Gajusz czasem ma okulary, a zostały wynalezione później itp. Przecież to jest świat mitów i czas magii [czy na odwrót, nigdy nie pamiętam;].

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Ja gdzieś czytałam, że taką samą scenę dali do dwóch różnych odcinków. ;d

Rosso17

O tym jeszcze nie słyszałam... Zaciekawiłaś mnie :D Nie wiesz może jak się nazywają te dwa odcinki ?

ocenił(a) serial na 10
Aithusaa

Teraz nie pamiętam ale będę szukać ;)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

To jest ta wpadka
http:/ /www. photoblog.pl/proxy.php?to=185156256bb3cc6a174f970435245b15&h=WlROa01tSXpPV1E0WWl IbUJuVmJLYURKeDhPNGhUNHpDT1gxWFI3V1JlbXA=&backUrl=http%3A%2F%2Fwww.photoblog.pl% 2Fprzygodymerlina%2F141849217

Rosso17

Faktycznie :) Tyle razy oglądałam te odcinki, ale tego nie zauważyłam.

ocenił(a) serial na 10
Aithusaa

Ja nawet przejrzałam te dwa odcinki żeby się upewnić ;) Ale wpadka ^^

Rosso17

Hahaha, lenistwo producentów- po co dwa razy kręcić podobną scenę? :P

LadyMorra

Jutro Merlin Day!
A Morgana przechodzi na ciemną stronę mocy 2 drugim czy w trzecim?

LadyMorra

*zamiast '2' to 'w drugim'
rzecz jasna klasycznie nie mogę edytować

LadyMorra

W drugim zabiera ją do siebie Morgose, a w trzecim Morgana "szpieguje" w zamku :)

Mforever

Jak ja dużo zapomniałam!

LadyMorra

Dlatego oglądamy od początku ;)

ocenił(a) serial na 10
Mforever

Dopiero teraz zauważam te różne szczególiki. Wcześniej to jak tylko pojawił się Colin odpływałam xD

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Komentuje ktoś dzisiaj?

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Który dzisiaj odcinek? Ten o Mordredzie? Zagapiłam się, oglądałam coś innego i w końcu obejrzałam tylko końcówkę na BBC three (czy coś takiego) ;p

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Tak, dzisiaj ten

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Miło było znów popatrzeć w te cudowne oczy Asy ;)

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

Ok, no to mogę chwilę pokomentować :)
Tak w sumie to po tym odcinku trochę rozumiem Morganę... to znaczy tą późniejszą Morganę. Nienawiść do Uthera to w tej sytuacji było zrozumiałe... ale do Artura? Tego już nie rozumiem.
Jeszcze coś: podoba mi się tytuł tego odcinka "The beginning of the end", jakby od początku chcieli tak zakończyć serial... choć pewnie było to zwykłe nawiązanie do przepowiedni.
Szkoda, że Merlin w piątym sezonie wszystko schrzanił... mogłoby być tak pięknie... ;p

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Zachowanie Morgany w tym odcinku było w pełni uzasadnione, tak jak i np. po zabiciu ojca Gwen. Osobiście uważam, że to Morgous była najbardziej winna w jej przemianie. Wykorzystała dobry moment.

Rosso17

Postawa Morgany wobec Artura też jest zrozumiała. Przecież ona chciała władzy a więc musi zabić władcę. I nie jestem pewna czy Morgana tak na serijo nienawidziła Artura tak jak Utera.

LadyMorra

Pewnie nie tyle nienawidziła, co on stał jej na przeszkodzie do tronu.
A tak swoją drogą, to ostatnio zauważyłam, że choć narzekałam, że powstało tyle odcinków "zapchaj dziura", to jednak każdy z nich miał swój wkład w zakończenie. Nawet jeżeli one nie wpływały negatywnie na Morganę, to zawsze pokazywały jak Merlin uczył się, zdobywał doświadczenie, by w końcu stać się najpotężniejszym czarownikiem na świecie.

LadyMorra

Dzisiaj ten mały druid w Camelocie. Pewnie znowu bajka na jeden odcinek;)

LadyMorra

Tak sb myślę, że w późniejszych seriach mogliby dać jakiś wątek miłosny z Morganą. I mogła wygrać.

LadyMorra

I znów jestem sama, ludzie co się z wami dzieje?!!!

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Przepraszam, że musiałam was wczoraj opuścić, ale słowo, nie zrobiłam tego z własnej woli ;p Po prostu nie mam komputera tylko i wyłącznie dla siebie :/

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Ja się zmyłam zaraz po Rainbow. Mam nadzieję, że w przyszłą sobotę już spokojnie pogadamy ;)

LadyMorra

O lol zmienili plakat, ten jest zdecydowanie lepszy.

ocenił(a) serial na 8
LadyMorra

W kontynuacji narzekają, że gorszy. Ja pamiętam, że ten wcześniejszy też nie był rewelacyjny, choć go dokładnie nie kojarzę. :P