Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37903
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
ocenił(a) serial na 10
Rosso17

No bo wprawdzie to gdyby smok mu tego nie przepowiedział, no to lipa...Merlin by się przecież tak nie starał.

ocenił(a) serial na 10
Katsa

Właściwie to tak. W ogóle, wystarczyłaby w tej historii zmiana jakiegoś jednego szczegółu, a już wszystko potoczyłoby się zupełnie inaczej..

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Masz rację, ale inaczej nie znaczy gorzej.

ocenił(a) serial na 10
Katsa

Starałby się! W końcu to Merlin. Litości, naprawdę myślicie, że on by dał umrzeć Arturowi, tylko z powodu braku "przeznaczenia" Nie sądzę. ;D

ocenił(a) serial na 10
Katsa

W pierwszym odcinku jeszcze nie wierzył smokowi. Powiedział do smoka, że "gdyby ktoś czyhał na życie Artura, to jeszcze by pomógł", a jednak, jak zorientował się o co chodzi tej wiedźmie, to uratował on życie księcia mimo, że mógłby zostać rozpoznany (jako czarownik). Merlin po prostu taki był :)

Rosso17

W pierwszych odcinkach Merlinowi nie były potrzebne rady smoka- i tak je olewał ;P

ocenił(a) serial na 10
Mforever

Czy ja wiem...bo nie pamiętam, a jestem na 3 odcinku. A wy oglądałyście 6 czy 7 dziś?

Katsa

6 :) Z gościem, który grał w "Lara Croft" ;P

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Chcielibyście na jakieś role wstawić jakiegoś innego aktora?

ocenił(a) serial na 10
Katsa

Niet.
Mnie zastanawia: Co Gwen robiła, kiedy nie była służką Morgany (bo Morgana zniknęła i stała się zła). Bo niby cały czas była w zamku. Ale co ona tam u diabła robiła? Gdzie pracowala itp?

ocenił(a) serial na 10
Ascello

http://pestisthefalcon.tumblr.com/post/42685173707/sherlockspeare-landing-is-the -most-important O jezu, to jest tak okrutne. Niby śmieszne, ale jakoś tak... Sherlock, żeby nie było.

Ascello

Kurcze, nigdy się nad Gwen wtedy nie zastanawiałam... Ciekawe.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Wtedy Gwen "opiekowała" się Utherem...
(chyba:) )

ocenił(a) serial na 10
monika1144

A co robiła przez ten rok, jak Morgause zabrała otrutą Morganę i wszyscy jej szukali, a Utherem nikt się opiekować nie musiał? I co robiła po śmierci Uthera? Przecież między śmiercią Uthera, a zaręczynami z Arthurem teoretycznie była służącą. Co robiła? O_O

Ascello

Nawet nie pamiętam żeby Morgana była otruta. A tak wgl to mi merlinowy nastrój wraca w czasie oglądania i na forum;) Taki jak 4 miesiące wstecz.

LadyMorra

Jak możesz nie pamiętać, że Morgana była otruta?! W 2x12 The Fires of Idirsholas Merlin ją otruł, bo była źródłem mocy dla zaklęcia Morgouse. Dał jej bukłak z tą trucizną, a ona ją wypiła i potem Morgouse zabrała jej ciało z Camelotu. I później Uther jej szukał cały rok. Znaleźli ją w 3x01.
A co do pytania Ascello, to też się zastanawiam, co robiła Gwen w tym czasie. Może pracowała w kuchni albo prała Utherowi skarpety :p

Kitty456

Moim zdaniem powinni to uwzględnić.
A ja nadal nie pamiętam tej akcji z Morganą! Nic!

LadyMorra

Jak możesz nie pamiętać?! ;) Merlin w tej scenie płakał- to sprawiło, że zapamiętałam ją na dłuuugi czas ;)

Mforever

A mi się wtedy tak go żal zrobiło :(

Aithusaa

Mi robi się go żal bardzo często :( Zauważyłyście, że Colin zazwyczaj gra takiego chłopca do bicia?

Mforever

Tak zauważyłam. Takiego biednego i bezbronnego :D

Aithusaa

Szczególnie w "Parked", ale to już wersja bardziej drastyczna :P

Mforever

Nie oglądałam całego, ale po tym co zobaczyłam to mogę stwierdzić, że masz racje :) Zwłaszcza jak go pobili... Ooo chyba muszę sobie oglądnąć jeszcze raz tylko tym razem od początku do końca :D

Aithusaa

Warto do końca :) Chyba, że ma się kiepski dzień, wtedy lepiej nie ;)

Mforever

Tak wiem. Jak tylko znajdę czas to na pewno obejrzę :D

ocenił(a) serial na 8
Aithusaa

Morgana została perfidnie otruta przez małego parszywego zdradzieckiego gnojka a wam żal Merlina ... hmmm .... to się dopiero nazywa subiektywna perspektywa :D

HomeBird

Nie chciał jej otruć, ale nie miał innego wyboru. Morgana (tu przytoczę to co napisała Kitty) była źródłem mocy dla zaklęcia Morgause. :D

ocenił(a) serial na 10
HomeBird

Ej no, Merlin chciał przecież tylko ocalić Camelot... ;d I chyba właściwie postąpił, bo to dzięki temu Morgouse "odwołała" swoje zaklęcie. Choć z drugiej strony, gdyby nie to, Morgana może wciąż darzyłaby Merlina sympatią... i nie zrobiłaby się wredna do szpiku kości, że tak się nieelegancko wyrażę ;D

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Ale wtedy Camelot mógłby już nie istnieć...
:)

monika1144

dokładnie :) pewno Morgause przejęłaby kontrolę nad Camelotem, Arthur by zginął, Merlin nie mógłby nic zrobić przeciwko całej armi itd, itd

Kitty456

Kitty wreszcie masz jakiś ogarnięty awatar;)

LadyMorra

Taa...-.-
Ale tamten mi się podobał.

LadyMorra

Uważacie że Merlin po części też był winien śmierci Artura?

ocenił(a) serial na 8
LadyMorra

Jedno słowo: T A K
Więcej nie napiszę bo już wylałem na ten temat może innych słów.

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Absolutnie tak.

ocenił(a) serial na 8
LadyMorra

Ja wciągnęłam w Merlina swoją mamę, jesteśmy po ósmym odcinku. Zgodnie ze schematem, mama zachwyca się Bradleyem. Ale urok Colina już zaczyna działać. ;-)
Mam zamiar namówić też siostrę, która chwilowo stawia opór. "But don't worry Merlin fans". ;-D Moja w tym głowa, żeby to się zmieniło, z Sherlockiem mi się udało.

milka19

Ja też zaczęłam z mamą oglądać od nowa ;) Chyba też się wciągnęła, ale nie wiem czy woli Colina czy Bradleya, bo mówi, że zbyt różne typy urody aby porównywać :P

ocenił(a) serial na 10
milka19

Ja też wciągnęłam mamę. Jej Bradley się nie spodobał, ale Colina uważa za najsympatyczniejszą osobę w serialu, ale jej ulubiona postać to Gajusz:)
Za to z Sherlockiem mi się nie udało. Oprócz przyznania, że muzyka jest naprawdę fajna, usłyszałam, że ten cały serial jest dziwny, nie ma klimatu tego, co w książkach, nie wiadomo, co się dzieje i takie tam...

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

Eh, ja to wam zazdroszczę ;D nawet nie mam co marzyć o wciągnięciu w Merlina swojej mamy - ona uważa, że Colin jest brzydki (Boże...), kiedyś obejrzała ze mną ze 2 odcinki jak były w tv, ale jakoś jej nie zachęciły. Moja siostra niby też lubi 'Merlina', ale.. No, ok, lubiła to ona może w wakacje. Teraz już nie ośmielę się stwierdzić, że jest jego fanką :/ Nikt z moich znajomych nie ogląda, więc jestem z tym sama niestety. Także, podsumowując, jeśli chodzi o merlinowe sprawy, to mam tylko was :d

ocenił(a) serial na 10
Rainbow_9

Mi też się nie udało wciągnąć mamy. Uważa, że ma straszne uszy ( a przecież to jest w nim najpiękniejsze ^^ ) Siostra oglądała ze mną Merlina, ale mówi, że się za bardzo nim ekscytuję, a do Sherlocka to w ogóle nie mogę jej przekonać. Cały czas stawia czynny opór xD

ocenił(a) serial na 10
Rosso17

O, dokładnie taki ma moja siostra stosunek do Merlina. Kiedyś spytała: "Jak można się tym tak ekscytować?" Troszkę mnie to dobiło xd Sherlocka lubi chyba mniej niż ja i pewnie jej niedługo przejdzie już całkiem i to. I mojej mamie też uszy Colina mocno się nie podobają. Z kim ja muszę żyć? ;D

Rainbow_9

Mam tak samo. Nikt z moich znajomych nie ogląda Merlina i Sherlocka. Nie mam z kim o tym pogadać oprócz siostry, ale to i tak co innego niż z wami. Tym bardziej, że teraz nie ma czasu ;)
To ja do oglądania Merlina wciągnęłam tatę :D Już jesteśmy w drugim sezonie.

ocenił(a) serial na 10
Aithusaa

Za to ja rodziców wciągnęłam w Sherlocka. ;D Merlina im nawet nie pokazywałam, bo jest zupełnie nie w ich stylu i nawet by nie spojrzeli, a jedynie skrytykowali mój wybór dobitnie, co by było dość bolesne. ;(

Ascello

A to ja nie dawno zaczęłam oglądać Sherlocka, ale jeszcze rodzicom nie pokazywałam :) Tylko siostra ze mną ogląda.

Aithusaa

:) jutro zaczynam drugi sezon ;p

maryLin

Moja mama uważa że Colin jest okropny. Tata się ze mnie śmieję. Koleżankę chciałam namówić, ale chyba jeszcze nie dorosła [mimo iż nie rozumiem co w serialu jest takie trudne, ale ona wgl nie kuma przekazu!] i mówi że bez sensu. Ale brata mi się udało. Znaczy teraz jak jest Merlin Day to oglądam sama, ale kiedy jeszcze kręcili to oglądliśmy razem.

LadyMorra

http:/ /www.youtube. com/watch?v=tGgKIQDOb6c&NR=1&feature=fvwp Pewnie już był, ale jak ostatnio znalazłam, to tak mi się spodobał, że postanowiłam się upewnić czy wy też go widzieliście ;P
MERGANA ;)
http:/ /www.youtube. com/watch?v=c9imtodcjAo
http:/ /www.youtube. com/watch?v=Oe4R4R47JUY

LadyMorra

W sobotę oglądamy o 20.00 czy o 20.30?

LadyMorra

Chyba 20.00 :)

ocenił(a) serial na 10
LadyMorra

Kto dziś ogląda odc 7?