PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353559
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zabawa cz 5 :D

ocenił(a) serial na 10

No to dalej jedziemy... :D

Chandler boi się psów ;)
Rachel zaatakował ptak.
Joey yhm.. nie wiem czy można to zaliczyć, ale wystraszył się indyka kiedy Monica miała go na głowie :P
Monica wystraszyła się 'szczurątka' Phoebe i Mike'a :P
Ross i Phoebe... yhm nic mi teraz nie przychodzi do głowy.

użytkownik usunięty
neveragain3

kurde jeszcze jak pisalam pytanie to wiedzialam jakiego zwierzaka boi sie phoebe i wylecialo mi z glowy ;) ale mam kilka innych ktorych sie przestraszyla wiewiorka (jak nosila futro), tarantula ktora kupila dla joeya (jak odstawiala klatke widac bylo ze sie boi ;)), przestraszyla sie golebia na balkonie kiedy trzymala w misce kupony na loterie i jak byla mala to uciekala od psa "szatana" ;)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

przypomniala mi sie jeszcze jedna scena- moze nie klotnia, w londynie, jak chandler nie chcial wpuscic joey'go do pokoju, i joey mowi " who's gonna have sex you or me?" a chandler styrasznym glosem " I'll have to say YOUUU " czy jakos tak :)

co do zwierzat, to jeszcze chyba nikt nie lubi/ boi sie kota sfinksa ( lacznie z rachel hehe)
joey bal sie indyka na glowie moniki ( co jest dziwne, bo na swojej glowie sie nie bal)
chandler golebi, zwlaszcza tego duzego na balkonie
hmmm cos jeszcze?

a co z moim pytaniem o klotnie chlopakow z rossem? hę? jest tez chyba pole do popisu no i ja sie nie wetne jak ostatni dziad :)))

satie333

a jeszcze co do tych zwierząt to Ross się bał niedźwiedzi jak był z Elizabeth w jej domu ;)

ocenił(a) serial na 10
neveragain3

nie wiem czy to się nadaje jako odpowiedź do pytania ale Phoebe wystraszyła się jeszcze psa gdy przyjechała pod dom brata, choć właściwie to on ją zaatakował. i potem wystraszył jeszcze Joey'a i Rachel ;))

użytkownik usunięty
buzzkill

dobra pytanie o zwierzeta mozna uznac za zamkniete ;) niech ktos wrzuci nastepne

ocenił(a) serial na 10

Dobra to ja :D Do ilu doliczyła Phoebe gdy podczas awarii prądu odliczała czas do zgaśnięcia ostatniej świecy? ;P troche trudne, ale dacie rade!

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Phoebie doliczyla do - 48. Pytanko moje: Kogo Joey nie osadzal????? :):) wiem ze pytanie glupie ale zaraz ktos odpowie i bedze nastepne...

użytkownik usunięty
myszowatek81

phoebe??

ocenił(a) serial na 10

chandlera/ gejow ogolnie

ocenił(a) serial na 10
satie333

a nie- homo sapiens !

użytkownik usunięty
satie333

a tak rzeczywiscie ;) ale ta jego teoria z tym dlaczego wygineli byla super ;)

ocenił(a) serial na 10

prosimy następne pytanie :D kto zadaje?

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

No to może ja...czym zasłynęła babcia Joeya;P?

użytkownik usunięty
mycha213

to bylo o tym ze jako ktoras osoba na swiecie plunela na czyjs grob tylko nie pamietam ktora byla i czyj to byl grob ;)

użytkownik usunięty

chyba plunela jako 5 i to byl grob mussoliniego. mam racje????

ocenił(a) serial na 10

Zgadza się co do osoby, ale nie 5 a 6 ;) doma zadajesz albo ktoś :)

użytkownik usunięty
mycha213

jak ross przekonal phoebe zeby jednak nauczyla sie jezdzic rowerem??

ocenił(a) serial na 10

Powiedział jej że on jest do tego stworzony, bez tego się nie spełni i umrze, rdza go pożre ;)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

nikt sie nie pali do zadawania pytań więc skorzystam :) Z kim rzekomo Phoebe była w ciąży (kiedy przyznała się ze test Rachel należał do niej)?

użytkownik usunięty
buzzkill

james brolin ;) wlasnie ogladam ten odcinek ;)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

to moze teraz ja
wymien bozonarodzeniowe sytuacje dotyczace phoebe

ocenił(a) serial na 9
satie333

- W swita pojechala z chlopakami zeby zobaczyc ojca - ale stchorzyla (kupili za to "piekne" prezenty ze stacji dla reszty)
- Oczywiscie Jej piosenka swiateczna - kiedy nie mogla znalesc rymu ro Rachel i Chandlera
- Nastepna sytyacja kiedy grali w Football i Phoebe pokazala "brest" Chandlerowi zeby Go zmylic:):)
- Jak stala z dzwonkiem i kubelkiem przed Maycy's
- Kiedy opowiedziala Joey'owi swiateczny wiersz a On sie zachwycil
- Natepna sytuacja kiedy mamy Swiateczny flaszbak - Phoebe zaczela opowiadac jak w poprzednim zyciu byla pielegniarka na wojnie...
- Swieta z "Dziwnym Zolwiem" jak to powiedzial Chandler na Rossa - Phoebe przynosi lukrecje w czaszce nalezacej do jej mamy:) to tak po trosze...:)

ocenił(a) serial na 9
satie333

- W swita pojechala z chlopakami zeby zobaczyc ojca - ale stchorzyla (kupili za to "piekne" prezenty ze stacji dla reszty)
- Oczywiscie Jej piosenka swiateczna - kiedy nie mogla znalesc rymu ro Rachel i Chandlera
- Nastepna sytyacja kiedy grali w Football i Phoebe pokazala "brest" Chandlerowi zeby Go zmylic:):)
- Jak stala z dzwonkiem i kubelkiem przed Maycy's
- Kiedy opowiedziala Joey'owi swiateczny wiersz a On sie zachwycil
- Natepna sytuacja kiedy mamy Swiateczny flaszbak - Phoebe zaczela opowiadac jak w poprzednim zyciu byla pielegniarka na wojnie...
- Swieta z "Dziwnym Zolwiem" jak to powiedzial Chandler na Rossa - Phoebe przynosi lukrecje w czaszce nalezacej do jej mamy:) to tak po trosze...:)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Chyba pomieszalam Boze Narodzenia ze Swietami Dziekczynienia tak troszke:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

no :P mam na mysli 4 ( christmasowe, nie dziekczynieniowe :D) jeszcze ( a mozliwe, ze przypomni sie cos wiecej), ale poczekam jeszcze, na bank ktos wpadnie na to bo latwe :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

Jeszcze można podciągnąć jak Phoebe ubrała spodnie świetego Mikołaja uważając je za spodnie ciążowe. tyle ze to nie bylo w Boże Narodzenie :)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Napewno ta sytuacja z choinkami - kiedy Joey je sprzedawal:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Jak miala na sukience (zeby zakryc hummus) dekoracje swiateczna - i byla "polityczna swiatecznie":)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

dobrze bardzo dobrze :D ( maternity pants - nie bylo powiedziane, ze to musialo dziac sie w swieta) jeszcze mam jak szukaly z rachel i chandlerem prezentow od moniki i bodajze taki motyw, ze w ktorejs z opowiastek phoebe mowila, ze na swieta ojczym szedl oddawac krew, zeby im w prezencie kupic jedzenie
no to myszowata nie chce Cie martwic ale zadajesz pytanie :d no chyba, ze ktos Cie wyreczy?

ocenił(a) serial na 9
satie333

No to daje...jaki napis miesci sie na oknie Central Perk??? (proste ze az...)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

po prostu Central Perk? a w logo są dwie filiżanki. coś jeszcze pisze? czy tylko o to chodzi? ;)

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Nie, nie prawie w kazdym odcinku pojawia sie ten napis...a Central Perk (no to nie az tak latwe:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

kurcze wiedziałem ze to nie moze byc aż tak łatwe ;)

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

hmmm jestem w kropce, bo widze tylko to co przedmowca :|

http://www.flickr.com/photos/nickburcher/3949493109/

ocenił(a) serial na 10
satie333

myszowata musisz nas oświecić :)

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Widzialam ten napis z 1000 razy "Cash for Cream":):) i oczywiscie wisi on w srodku a nie na zewnatrz jak "Central Perk":):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

oz ty podchwytliwcu! ale odpowiedz filmfana 5 tez jest prawidlowa w sumie nie?

wiec albo znowu myszowata ( bo nie odgadlismy tej odpowiedzi o ktora ci chodzilo) albo filmfan, ( na oknie to na oknie) zadaje łi?

ocenił(a) serial na 9
satie333

No to zle sie po prostu okreslilam...lecz zapewne o Central Perk nie pytalam bo to za oczywiste:):):PPPP Zadawac

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

A co do scislosci (sorki ze sie czepiam) ale jak juz sprawdzacie to na oryginalnym oknie z serialu a nie ze tak powiem "replice" (bo jak dla mnie to cos na styl CP a nie oryglinala szyba)...nie wiem czy to ma sens...w domku zobacze czy jak pokazuja okno w serialu to widac cos jeszcze (od srodka) niz tylko napis CP...jeszcze raz sorki za "czepialstwo":DDD

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

dobrze sie okreslilas :) bardzo przewrotne i fajne pytanie i jestem zla, ze nie wpadlam na taki trick <sciana>

filmfan 5 czekamy na pytanko w takim razie :D

ocenił(a) serial na 10
satie333

na replice widac to co na filmie, sprawdzalam w kilku odcinakch, a to zdjecie bylo akurat wyrazne :(

ocenił(a) serial na 9
satie333

No to doszlismy do nastepnej "filmowej" niescislosc. Skoro na szybie wisi cos w stylu kartona rozmiarow ze 30cm x 30cm i nie widac tego od zewnatrz...:);)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

ok dobrze, więc idźmy dalej :) Moje pytanie: Wymienić wszystkie sposoby Moniki na sprawdzenie do czego służy kontakt(włącznik/wyłącznik na scianie) w mieszkaniu Chandlera i Joey'a i oczywiscie powiedzieć, do czego służył ;)

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

Pstrykanie nim, póxniej podłączenie hałasujących rzeczy żeby sprawdzić gdzie, kupienie planu i, robienie dziur które obrazkami zakrywała:D

ocenił(a) serial na 10
mycha213

a okazało sie ze włącznik słuzy do... :D

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

... do telewizora w mieszkaniu naprzeciwko :)
wymien sytuacje, kiedy ktos spi/ zasypia/ drzemie / itp - bedzie tego troche :D

ocenił(a) serial na 10
satie333

tak na szybko przychodzi mi do głowy
- wspólne drzemki Joey'a i Rossa
- chrapanie Joeya
- problem Chandlera z Janice, która przytula się do niego podczas snu a on postanawia ją odsunąć i w rezultacie zrzuca ją z łóżka
- "senna reakcja" przyjaciół na opowiastki Rossa o nauce :D
- Monica zasypia podczas seksu z Chandlerem
- Joey i Phoebe spią w taksówce podczas powrotu z Las Vegas
- śpiąca Rachel obudzona przez spiewaka z naprzeciwka
- Ross który zasnął na listem Rachel
pewnie jeszcze cos dopisze :D

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

- Rachel i Monica obudzone przez kurczaka, który "dojrzewał" :P
- Joey ucinający sobie drzemkę najpierw na kanapie w dużym mieszkaniu a potem w łóżku Rachel :)

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

- Joey który zasnął tuż po powrocie z wyprawy na ryby a potem od razu pobiegł na plan
- nie pamietam dokładnie kiedy ale Chandler powiedział kiedys ze 'odkrył ze potrafi spać z otwartymi oczami' :D
rzeczywiscie duzo tego, dobra dam szanse innym ;p