PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353559
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zabawa cz 5 :D

ocenił(a) serial na 10

No to dalej jedziemy... :D

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

nie kojarze juz tlumaczen ale mysle, ze chodzi o ta piosenke "There was a crooked man, Who had a crooked smile, Who lived in a shoe, For a... while...' s 1 ep 3

a ross ? kiedy nie poznaje bena? w ogole wydaje sie go nie znac?

ocenił(a) serial na 10
satie333

w ogolnej. podpowiem, ze ben juz jest raczej starszy :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

kurcze cos kojarze z tym Benem, mozna powiedziec 'mam na koncu jezyka' ale kurcze nie moge sobie przypomniec co to była za akcja xD

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Ja tam sobie grzecznie poczekam na jakies wskazowki bo mysle juz 3godz i szczerze mowiac to pytanie doprowadzilo mnie do szalu!!!!!!:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

biore to za komplement <lol> ok daje wskazowke - 8. sezon

ocenił(a) serial na 10
satie333

Dżizas jestem właśnie w 8. sezonie (znowu :)) ale jeszcze nie napotkałem tego motywu!!!! Chylę czoła przed takim 'zadawaczem pytań' :D

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Czy chodzi moze o to ze Ross siedzial na weselu przy stoliku z dzieciakami i Ben tez tam siedzial ale wogole nie zachowywali sie jak syn i ojciec?????

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

a moze juz przeoczyles? :)( to byla kolejna wskazowka...)

ocenił(a) serial na 10
satie333

BRAWO!!! :))) myszowata wygrywasz wycieczke rowerowa :)

ps. i zadajesz nastepne :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 9
satie333

Bo mnie to tylko numerku potrzeba!!!!!:):)
A pytanko to: Co Chandler znalazl na plazy??? (tez podchwytliwe:):)

ocenił(a) serial na 10
satie333

kurcze, kurcze! rzeczywiscie przeoczyłem. to było bardzo podchwytliwe pytanie! Ukłony dla myszowatej.

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

kojarze zasuszonego konika morskiego, ale nie moge tego znalezc nigdzie na potwierdzenie

ocenił(a) serial na 9
satie333

Spoko wlasnie to ogladam i jako "mega ekspert":PP potwierdzam (wiedzialam ze bedzie latwe) a ja juz od 4 miesiecy krece sie w kolko z tymi seriami i juz razem to chyba ze 20 razy pod rzad...nikt mnie nie moze powstrzymac:):)
Satie dajesz...

ocenił(a) serial na 10
mycha213

hmmm... w takim razie... pytanie muzyczne : w serialu pojawiaja sie wzmianki i odniesienia do rzeczywistych wykonawcow. jakich? (nie chodzi o utwory wykorzystane w sciezce dzwiekowej, ale nawiazania w rozmowach itp)

satie333

Pierwsze co mi wpadło do głowy to "Celebration" Kool & The Gang :D

Itomahawk

Pierwsze co mi wpadło do głowy to "Celebration" Kool & The Gang :D
Jethro Tull
Sting & The Police

Itomahawk

Kolejne - Iron Maiden, Hootie & the Blowfish

ocenił(a) serial na 9
satie333

No to naprzyklad:
- Billy Idol (ze niby wszyscy z Nim spali)
- Sting and The Police
- Hootie and the Blowfish
- U2
- Jethro Thull (ze niby Phoebe z Nimi spala)
- Van Morisson
- Barbra Straisand
- Liza Minelli
- Frank Sinatra
- Elton John
- Carcass
- The Swing Kings...

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

A tak dla scislosci to wszystko prawdziwe...sprawdzilam:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

myszowata domyslam sie ze nie zadajesz :D wiec pozwolę sobie: Wymieńce imiona wszystkich sióstr Joey'a :)

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

halo halo - zostalo jeszcze troche do wymienienia- dla ulatwienia dodam, ze np z bardziej wspolczesnych, albo zwiazanych z rossem

nie jestem pewna, ale to chyba billy joel a nie billy idol

w kazdym razie ja mam jeszcze z 5

siostry joeye'go - Mary Angela, Mary Theresa, Veronica, Gina, Tina, Cookie
Dina

ocenił(a) serial na 10
satie333

dobrze :) ok to wracamy do muzyki :)

satie333

Z Rossem to Kool & The Gang wspomnianych przeze mnie (Ross grający na kobzie). Jeszcze był Wham (Ross miał kolczyk w uchu)

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

1. Cookie
2. Mary Angela
3. Dina
4. Veronica
5. Gina
6. Mary Theresa...nie wiem jak sie nazywa siodma???? Lecz czy byla siodma wogole???

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

A Tina..juz wiem dzieki za odpowiedz:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

widze, ze cisza, a musze zlazic zaraz - to dam male podpowiedzi
kolczyk włosy pupa :)))

ocenił(a) serial na 10
satie333

Wham! Wham! jak Ross zrobił sobie kolczyk Chandler powiedział "Ale wiesz, że Wham sie rozpadli?" ;D

ocenił(a) serial na 9
buzzkill

Wlosy to bedzie Vanilla Ice, jeszcze The Beatles i Sir Mixalot

ocenił(a) serial na 10
satie333

aha i jeszcze barbados. enjoy :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

brawo filmfan :) - w tym odc jeszcze cos jest :d aaaaaaaa juz naprawde musze zejsc :(

satie333

Baby Got Back. Coś nie mogę wstrzelić w odpowiedzi wrrr

satie333

Baby Got Back. Coś nie mogę wstrzelić w odpowiedzi wrrr

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Baby Got Back czyli jak wyzej Sir Mixalot:P
A w miedzy czasie male pytanko: Ulubiona ryba Phoebe mamy???????

myszowatek81

Nom racja :) Czyżby to orange roughy (okoń morski - chyba) I tekst Joeya "Phoebe’s mom has got a huge penis"

Itomahawk

Jeśli tak to zadaję :) Kto i w jakich sytuacjach wziął Chandlera za geja?

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja kurcze znalazlam jeszcze lepsze tlumaczenie tej ryby w Wiki -Gardłosz atlantycki...lolol!!!!
A za geja na poczatku wzial Go Joey (kiedy przyszedl ogladac mieszkanie)i powiedzial ze: "Ah, y'know just in general people being gay, thing. I’m totally cool with that"
Potem Shelley w pracy: "You're not dating anybody, are you, because I met somebody who would be perfect for you.Okay. He's cute, he's funny, he's...
A potem dziewczyny tez: "Okay, I-I d'know, you-you just- you have a quality.
Pamietam zdanie Richarda w kuchni do Moniki:" I mean you’re with Chandler a guy I really like, and if you say he’s straight I’ll believe you!
No i oczywiscie na "pogrzebie" Rossa przyszedl ziomek ze niby "pogrzebant Rossa" a tak naprawde przyszedl do Chandlera ktory sie "ujawnil" a i jeszcze ktos do niego dzwonil...wszystko przez Moulin Rouge:):)...dawac jeszcze

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

na pogrzebie babci - ale to chyba ten sam odcinek, gdzie wszyscy uwazali, ze jest gejowaty

co do mojego poprzedniego jeszcze- oczywiscie sir mix a lot i wham, ORAZ: w odcinku z wham, byl rowniez david bowie ( ross - haha) a na barbados britney spears, the supremes i weird al yankovic. phoebe zakupila buty rzekomo nalezace do shani twain, a ross po solarce zostal porownany do duetu ebony & ivory ( to paul mccartney i stevie wonder), phoebe i jej mama- the beatles, byla tez stephanie powers - prawdziwa z prawdziwego zespolu the pretenders, w ross is fine byla plyta van halen no i jeszcze soundtracki amy i miami vice. zaloze sie, ze jeszcze by sie znalazlo

pozwole sobie zadac pytanie: wymien osoby lub rzeczy, ktore byly Irish (irlandzkie:P :)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja tylko pamietam ze byla mowa o Irlanczykach kiedy Monika dzwonila do mamy Joey'a zeby sie wytlumaczyc co z zaproszeniem na slub oraz kiedy grali w quiz (kiedy sie zamienili mieszkaniami) a pytanie dotyczylo czego najbardziej boi sie Chandler: Irlandzkiego tancerza:):) to wszystko...

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

otóż to nie wszystko :>

ocenił(a) serial na 9
satie333

Nie, ja napisalam ze to wszystko co ja wiem a nie ze juz koniec...:):)

ocenił(a) serial na 10
mycha213

wiem, drocze sie tylko ;) podpowiadam - jedna rzecz zwiazana jest z jednym z chlopakow moniki, a osoba- z jednym z chlopakow rachel

ocenił(a) serial na 9
satie333

Fun Bobby i jego herbata po Irlandzku a z tym drugim to walcze teraz...!!

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Albo moze kawa????:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

zgadza sie- let's make this coffee irish :) walcz walcz- wydaje mi sie, ze to dosc latwe

ocenił(a) serial na 9
satie333

Powiem Ci ze to wcale nie takie latwe!!!!!:):)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Moze jeszcze jakas wskazoweczka...pleas:)?

użytkownik usunięty
myszowatek81

ojciec elizabeth ;) grany przez bruce'a willis'a :) i ross opowiadal mu dowcip "wchodzi dwoch gosci do baru jeden z nich jest irlandczykiem..... irlanczyk wygrywa dowcip" :) nie mam weny wiec oddaje

ocenił(a) serial na 9

O cholipa Doma masz kurde racyje:):)

ocenił(a) serial na 10

dokladnie - paul wtedy powiedzial I'm Irish a ross - and the irish guy wins the joke :) bylo jeszcze irish potato famine jak ross probowal podrywac laske i o tym gadal. no JA na bank nie zadaje teraz pytania :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

to moge ja :D Podajcie sytuacje, w których Phoebe mówi o swoim poprzednim wcieleniu :)